עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני מעונין לחבר שני ראוטרים זהים - D-LINK 6850U על מנת לקבל קליטה טובה יותר בחדר השני. הראוטר הראשון נמצא בחדר אחד ומחובר ישירות דרך ה-LAN. אני מעונין לעשות את אותו הדבר בחדר השני, אשר נמצא רחוק מאוד מאותו ראוטר ראשון, ולכן גם אין אפשרות לחבר אותו ישירות. ממה שניסיתי עד כה נוצרו התנגשויות ולא היה ניתן לעבוד בו זמנית עם שני הראוטרים במקביל. נמצא על תשתית בזק. אשמח לעצות. תודה.

• 3 תגובות
    • 6.9k צפיות
  2. אני גר במקום שהתשתית של בזק מאוד חלשה יכול לקבל גג עד 10 מגה, ולהוט אין בכלל תשתית באיזור כאן. הצורך שלי הוא לשחק ברשת בפליסטיישן , ובדיוק ליד הבית שלי עומדת במרחק של 30 מטר אנטנה של אורנג' וכשאני עושה speed test זה נותן לי ב 4G מהירות הורדה ממוצעת מעל 60 מגה ומהירות הורדה ממוצעת מעל 30 מגה. קניתי חבילת גלישה של 20GB שתספיק וגם ראוטר מיוחד ל4G של DLINK הדגם שלו זה dwr921 זה ראוטר שפשוט מכניסים לו סים וגולשים ב 4G ואפשר לחבר גם כבל רשת מאחורה למכשיר שבו רוצים להשתמש. הבעיה היא שאני עושה בדיקת מהירות בפליסטיישן ואני מקבל net type 3 במקום net type 2 וזה מונע ממני להתחבר להרבה אנשים( את הבעיה הזאת בדרך כלל יש בהוט) יש לי אפשרות איכשהוא להצליח לקבל net type 2? כי אין לי ספק…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by rafiisak,

אהלן. יש לי בעיה עם פתיחת פורטים וחשבתי אולי תוכלו לעזור. אני משחק בfifa 2015 ופשוט לא מצליח להגיע לopen nat. פתחתי את כל הפורטים באתר של הראוטר, לא עזר. (עשיתי את זה אחר כך שוב עם עזרה של טכנאי בזק) כיביתי את האנטי וירוס לגמריי(avg) ואפילו פתחתי dmz host ועשיתי כתובת אייפי סטטית. לפי הנציג של בזק עשיתי כל מה שצריך ועדיין כאשר אני בודק אם הפורטים פתוחים זה רושם שלא(באתרים של בדיקת פורטים). בנוסף גם פתחתי את הפורטים ידנית בפיירוול של ה avg. מה עוד יכול למנוע ממני לקבל חיבור פתוח? כאשר אני מנסה להתחבר למשחק הרבה פעמים אני מקבל your nat is ristrictive.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by assaf181,

היי! בשעה טובה אני עובר לדירה חדשה ומחפש ספק+תשתית איטרנט. ראיתי שאקספון 018 מציעים את המחיר הכי זול בשוק כרגע - 69 ש"ח לשנה הראשונה לכל המהירויות. מישהו יכול לחוות דעה על השירות שלהם? והאם החיבור אמין ויציב והמהירות מגיעה למה שמשלמים עליו? בנוסף, ראיתי שהם לא מציעים ראוטר אלא צריך לקנות אחד עצמאית - אז איך עובד תהליך ההתקנה? הם מתקינים לי את התשתית ואני רק מחבר אליו את הראוטר? יש הגדרות מסוימות שצריך לעשות בשלב זה? תודה רבה!

5. Started by bati6,

אני רוצה לעשות ריסט לראוטר השאלה אם אני עושה לו ריסט אני צריך את התמיכה כדי להגדיר אותו מחדש ולפתוח מחדש פורטים או שאני יכול בעצמי לעשות הכל? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by JekylHyde,

היי איך אפשר לעשות אקסקלוד לאתר מסויים שGoogle Safe Browsing מזהה בטעות כעוין? תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אני מחפש ראוטר, שאמורם להתחבר אליו כ8-9 מחשבים נייחים, מספר דומה של סמארטפונים ועוד כשלושה ארבעה לפטופים. עבור המחשבים הניידים והנייחים חשוב שהאינטרנט יהיה רצוף וללא ניתוקים, הנתב הקיים היום של בזק מתנתק וזה קשה לעבוד בצורה כזו. חיבור האינטרנט הוא 100 מגה. התקציב ללא הגבלה משמעותית, גם 1000-1500 בא בחשבון, כמובן לא סתם לקנות יקר. אשמח להמלצה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by miraku,

היי, אני מחפש ראוטר עם אופציה טובה לניהול מרחוק ואפשרות לחסום משתמשים (wifi) , בעיקר כדי לנתק את הטלויזיה \ מחשב. כמובן שאם יש בו גם אופציות לסינון DNS לאתרים וכו' כדי להגביל גישה לילדים זה גם יתרון אבל לא חובה. אשמח להמלצות.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by shimon2,

אהלן חברים אז עברנו דירה, ובאו טכנאים של בזק ופרטנר כדי להתקין את התשתית וכו'.. עכשיו אני נמצא בחדר ממד בבית, והראוטר נמצא בסלון,ומסתבר שהמהירות ממש לא טובה והאינטרנט ממש איטי. (וויפי) מה שאני רוצה לעשות זה, להתחבר בכבל רשת מהמחשב לראוטר, אבל העניין הוא שאני לא רוצה להעביר כבל בכל הבית עכשיו,אז הבנתי שהפתרון זה מגדיל טווח שאני בעצם שם אותו גם בסלון וגם בחדר ממד ליד המחשב, ומחבר את הכבל רשת אליו וככה אני מחובר ישירות לראוטר בכבל רשת לא בוויפי זה נכון?זה מומלץ? יש פתרון אחר? זה בכלל פותר את הבעיה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האינטרנט מתנתק כל 2 דקות: הפיתרון שלהם הוא "תשלם לנו, לא משנה באיזו דרך תבחר" או 240 על שליחת טכנאי שיתקן את התשתית המקולקלת שאנחנו התקנו לך או שתתנתק וגם אז בכל מקרה זה יעלה לך הרבה: 60 ש"ח על שליח שיבוא לאסוף את הנתב או שתשלח בדואר רשום את הנתב אלינו (בפועל יקר יותר מ60 ש"ח) חוקית, מותר להם לחייב אותי להחזיר על חשובני את הנתב?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם בשבוע האחרון אני רואה בהיסטוריית הצפייה שלי ביוטיוב המון סרטונים (בערבית) שלא צפיתי בהם. מחקתי אותם מההיסטוריה ואז נוספו עוד כאלו אחרי יום. שיניתי סיסמא וזה לא עזר, הסרטונים האלו ממשיכים להתווסף להיסטוריה. שיניתי סיסמא בשנית והחמרתי עם הסיסמא ועדיין התופעה נמשכת. אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות ופוחד שהפורץ גם ישתלט לי על הג׳ימייל כי זה הרי אותו חשבון. אשמח לעזרה. תודה רבה

12. Started by shlosi,

שלום לכולם, התחברתי השבוע לסיב 1Gb דרך פרטנר. כשאני מחבר מחשב קווי לראוטר ישירות אני מקבל 600-800. כשאני מחובר לראוטר בwifi מקבל כ300. כשאני מתחבר לרשת Mesh דרך הGoogle wifi אני מקבל בwifi 60Mb. זה לא עניין של כבל שלא תומך במהירות של 1000 כי השתמשתי באותו כבל שחיברתי למחשב. רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Yeshayhu Brill,

שאלה לי, למה כשאני נכנס מהטלפון שלי לסדרות tv הוא מראה לי הזהרת אבטחה ולא נותן להיכנס, אותו דבר קורה לי דרך הלפטופ על הוט-ספוט. בטלפון של אשתי לעומת זאת נכנס ללא בעיה. הטלפון שלי ברשת 012 ושל אשתי בגולן טלקום תודה!

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  14. Started by oded6188,

הצטרפתי לאנלימיטד, 1000/100 האם הראוטר שהם לרכישה מציעים שווה את המחיר? אני שואל מכיוון שהוא לא נמכר בשום מקום אחר אז אי אפשר להשוות... DIR-803 1200AC 300 ש"ח תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by iveco,

קניתי בלוטוס 4 בחיבור USB על הנייר זה אמור להוריד מידע ב 25 מגה ביט לשניה = שזה 3 מגה בייט לשניה ושאני מוריד תמונה מהפלאפון למחשב של 1.5 מגה זה לוקח 20 שניות לפחות , למה ? הבלוטוס אמור להוריד 3 מגה לשניה לא ? , הבלוטוס של הפלאפון תומך ב 4.1 ועוד שאלה - האם הבלוטוס USB שמחובר למחשב מסרטן ? זה מסוכן ? הוא מהבהב כל הזמן

16. היי, התחברתי לסיבים האופטים של סלקום. יומיים לאחר ההתחברות המהירות הפכה להיות איטית. גם באיכות (סדרות ושיחות וידאו הפכו להיות מקוטעות וכו), וגם בבדיקת מהירות אני מקבל מהירויות נמוכות מאוד. מידי פעם כשאני בודק המהירות כן חודרת לאיזור ה400, אבל ברוב המקרים היא נעה בין 40 במקרה הטוב ל2 במקרה הגרוע. קורה גם בקווי וגם בויפי. סלקום הביאו טכנאי שעשה בדיקת מהירות והחליט ש"הכל בסדר". מה לדעתכם יכול לגרום לבעיה?

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  17. Started by or123,

...האם יש אפשרות לקיים שיחות בזק דרך המחשב ? אם כן אשמח לדעת מה נדרש (חומרה/תוכנה) ואופן התקנה - תודה

18. Started by student1,

שלום לכולם, אשמח לעזרה והכוונה איזה ציוד כדאי לרכוש לצורך פתרון הבעיה: אני מחובר כרגע בבית דרך 012 (תשתית של בזק) על חבילה ברוחב פס של 40MB. גם בבזק וגם בהוט (אליהם הייתי מחובר לפני כשנה וחצי) לא ניתן לקבל רוחב פס גבוה יותר בבניין שבו אני גר. המודם-ראוטר (D-Link 256) יושב בחדר עבודה, שממוקם פחות או יותר במרכז הדירה (חדר רגיל, אין ממ"ד). הסלון דרומית אליו וחדר השינה צפונית אליו. מספיק שמתרחקים קצת (כמה מטרים בודדים) מהראוטר שבחדר העבודה לכיוון הסלון או לכיוון חדר השינה, וה-Wifi דועך משמעותית, בעיקר באזור הסלון - ביום טוב מגיע למהירות של 3MB ולעיתים אף פחות מ-1MB (וכמובן גם ניתוקים מדי פעם). לצורך חיבור יציב ומהיר של הסטרימר שבסלון השתמשתי ב-Moca (אחד ביציאה מהראוטר, …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by jackofalltrades,

אני מנוי של טריפל סי במשך כ-5 כבר (תשית בזק דרך "השוק הסיטונאי"), ובשנה האחרונה שמתי לב לתופעה מאוד מוזרה - נראה שיש איזושהי חסימה של שירותים מסויימים, ספציפית גישה לשרתי משחק, ועוד יותר ספציפית לשרתים של Elder Scrolls Online. בהתחלה זה קרה רק בשעות הערב (הייתי מצליח לתחבר פעם ב-10 נסיונות, והפינג היה נוראי), כבבוקר למשל זה היה עובד בצורה חלקה. היום החסימה (או מה שהם לא עושים) שונה - השרת של ה-Login פשוט זורק אותי מיד לאחר בקשת התחברות. בשביל לשלול שהבעיה היא אצלי, החלפתי ספק (פרטנר) על גביי אותה התשתית ואני מצליח להתחבר ולשחק כרגיל, חוזר לטריפל סי בתור ספק ושוב נחסם. אין לי כתובת IP קבועה דרכם (בשביל לאמת את זה אני מנתק את הכבל טלפון מהשקע בקיר לכמה דקות…

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  20. Started by roeesnir,

שלום. היה לי רוטר של KASDA כמה שנים. רציתי משהו יותר חזק וקניתי את הVR600. לפני יומיים החלפתי. יש מחשב נייד HP - שלא רואה את הרשת. הוא ראה אותה בהתחלה כמה שעות, וזהו. מחשב אחד רואה מצויין, והכל עובד תקין. עוד מחשב בחיבור קווי, עובד בסדר. ומדפסת אלחוטית של זירוקס, הגדרתי אותה עבדה יום וחצי, ועכשיו היא לא רואה את הרשת האלחוטית. מה זה יכול להיות? המרחק בין המחשב שלא רואה את הרשת, והמדפסת לראוטר הוא 3 מטר!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אהלן כולם, יש איזה לוח מודעות אינטרנטי בסגנון יד2 שאני מחפש את שם וכתובת המפעיל שלו לצורך שליחת מכתב התראה מעו"ד. הוא לא עונה במיילים ולא מגיב באף מדיה אחרת. אין מספר טלפון. יש דרך אינטרנטית לאתר את שמו\שמם? אולי דרך כתובת IP או משהו כזה? לא מבין בזה, אבל סקרן לדעת. תודה! ושנה טובה

22. היי אני משתמש באינטרנט של פארטנר במהירות 1000. יש לי ראוטר שנמצא בחדר מרוחק שמהחדר יוצאות לקיר תשתית של כבלי תקשורת לכל החדרים, נקודת רשת לחדר. אני ובת הזוג שלי משתמשים בשני מחשבים באותו חדר , הוייפיי גם חלש מאוד היות והחדר אנו שוהים בו מרוחק . חשבתי על מגדילי טווח וmesh למנהם אך זה פותר לי בעיה אחת. אני צריך גם חיבור תקשורת למחשב הנייח של אחד מאיתנו ששנינו נוכל להשתמש בו זמנית והפתרון לבעיה הזאת הוא לקנות מתג גיגהביט של סיסקו או משהו, קטן עם 4 פורטים לחדר שלי ולחבר לשם את המחשבים ואת הסוני לדוגמה , אך שוב זה פותר רק חצי בעיה. הפתרון השלישי שחשבתי עליו הוא לקנות ראטור נוסף במקום מתג ושישמש לי גם כמתג וגם כנקודת רשת לוייפי שמחוברים לראוטר המרוחק. האם זה משהו אפשרי? …

23. שלום ברצוני לשדרג את מהירות הגלישה ל40 מגה נאמר לי שאני חייב מפצל VDSL אחרת יהיו לי ניתוקים. אין לי בבית קו טלפון רק אינטרנט כרגע מחובר דרך מפצל שקבלתי לפני 7 שנים מבזק (לפי מה שקראתי והבנתי כנראה שאני לא צריך אותו כי אין לי קו טלפון) אשמח להסבר מה בדיוק אני צריך כדי לעבור לVDSL מהירות 40 מגה. המודם ראוטר שלי מותאם גם לVDSL. תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Urish,

שלום לכולם, חיוטתי כבל cat7 באורך 20 מא לנקודה בבית לצורך psp הכבל חווט לפי תקן 568b. בדיקת מהירות שאני עושה לאחר התקנה מראה לי ירידה משמעותית במהירות 100-200 בעוד שבחיבור ישיר לרואטר אם כבל קצר אני מקבל 700 האינטרנט שלי הוא במהירות 1000/100 מישהוא יכול לתת לי הסבר מדוע זה ככה? תודה.

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  25. Started by RAZIEL98,

שלום כיום אני מחובר לראוטר בכבל cat5e עכשיו אני שוקל להזמין מaliexpress כבל של cat7 יהיה שיפור במהירות? אני לצערי לא מחובר לסיבים

• 3 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים