עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אז אחרי שעברתי למרכז וגיליתי שבזק לא יכולים לספק יותר מ30 מגה לבניין שלי, עברתי עכשיו ל100 בהוט (התקנתי לפני יומיים בערך את ההוט, היום התקשרתי לאיים והעלו לי ל100מגה באותו מחיר של ה30 שלהם) ואני מחובר להוטנט כספק. ההוטבוקס (הגרסה הישנה יותר) נמצא באחד מהחדרים בדירה, ממנו לחדר שלי יש כ10 מטרים. שהמחשב מחובר ישירות להוטבוקס, אני מקבל קרוב ל100. שאני בחדר אני מקבל 40, אבל ברגע שאני יוצא לחדר שלי זה נופל ל8-12 מגה. - יש לי WIFI EXTENDER כזה, ולמרות שאם אני מתחבר דרכו יש יותר קליטה בWIFI, המהירות יותר איטית אפילו. - יש לי מודם/ראוטר של TP-LINK דגם W9980, כרגע מעלה אבק בארון. - ניסיתי לשחק עם הערוצים של ההוטבוקס, ללא הועיל. מה הדרך הכי טובה לגרום להעלאת…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Liad91,

אהלן, אחרי הרבה זמן עם בעיות בחיבור לשרתים מחו"ל הבנתי שהפתרון הוא התקנה של סינון אתרים בהוט-נט. לאחר שדיברתי עם התמיכה והתקינו את הסינון, האינטרנט לא עולה יותר! התקשרתי שוב להוט-נט על מנת שיבדקו את הבעיה ושם (בשיחה משולבת עם נציג של הוט מהתשתית ) החליטו שהבעיה היא בציוד וצריך טכנאי האם זה הגיוני?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, בית 4 חדרים ללא ממד. מקבל מהירות נמוכה בחדר סביבות 7-10 מגה (הנתב בסלון) ניסיתי לשחק בהגדרות של הנתב (לשנות תדרים וכו...) לא עזר. כרטיס הרשת שלי בנייד intel 3160 יש נתב כזה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by kdani,

בשיחה עם נציגים טכניים של בזק בין לאומי הם מסרבים להגדיר RDNS לכתובת הקבועה שלי (לטובת שרת הדואר, יש שרתים שלא אוהבים לקבל דואר משרת שהשם שלו שונה מה-RDNS לפי כתובת ה-IP) האם נתקלתם בבעיה ? האם יש ספקים שכן נותנים את השירות הזה ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אהלן חבר שבעל חברת הגברה קטנה ביקש שאעזור לו להגדיל קצת את הפרסום שלו בעזרת captive portal, תיאור מקרה: בזמן אירוע הגברה (לא במקום קבוע), הוא רוצה להקים בעזרת נתב (או מכשיר אחר) רשת wifi בשם חברת הגברה שלו, מי שיתחבר יופנה לcaptive portal עם דף פרסומת לחברה ומשם ימשיך לאינטרנט הפתוח. הרעיון הוא לעשות משהו נייד, ברמת לחבר לחשמל ולהפעיל ללא הגדרות נוספות (שלא הוגדרו מראש) להבנתי הרעיון הוא למצוא נתב שתומך ביצירת captive portal, ויודע להתחבר לאינטרנט בעזרת מודם סלולרי שיהיה מחובר אליו. חקרתי קצת על הנושא, ddwrt, openwrt ועוד קצת, נראה שיש דברים כאלו, לא הצלחתי להבין מה מודרני, הרבה מהדברים נראו מאוד ישנים האם ל…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by oz4225,

שלום רב לכולם אני מעוניין לחבר את הנתב שלי DSL 2760U של בזק, מנתב אחר(שמחובר לקו אינטרנט) הנתב 2760U מתחבר כ DSL, חיברתי מהנתב שבוא מחובר לי אינטרנט מ RG לכניסה של DSL, אך אין לי אינטרנט. (קצת קשה להבין מה אני רוצה לעשות-כמובן שאני מתחבר ממקומות רחוקים בינהם בגלל זה כל הסיפור, אני אני רוצה שהנתב של בזק ישמש אך ורק כרואטר ויקבל את הרשת דרך היציאה של ה DSL(טלפון) שלו אשמח לעזרה כיצד לעשות זאת. תודה

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  7. אלו הראוטרים שהם מציאים: http://www.bezeq.co.il/serviceandsupport/support_services/drivers/ (תחת תקן N VDSL) איזה מהם נראה העדיף? אני צריך להחליף את הDLINK225 שכרגע ברשותי וחשבתי לבקש אחד ספציפי.

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  8. Started by kdani,

אני רוצה להגדיל את טווח ה-WIRELESS של מודם בזק, מדובר בבית די גדול בצורת ר' - בו הרשת לא מגיע לחדרים הרחוקים מהמודם. האם לשם רפיטר ? יש מוצר מומלץ ? יש פתרון אחר יותר טוב ? (המטרה לקבל רשת אלחוטית גם בצד השני של הבית, HOME PLUG נותן מענה לנקודה קווית, אולי אפשר כל בסיס זה + עוד נתב אלחוטי ליצר רשת נוספת, אבל נראה לי פתרון יקר)

9. צריך להוסיף 5 חיבורים בבית שחלק מהם זה yes, מחשב מדיה סנטר ומערכת תאורה של philips המחוברת לרשת. האם כדאי לקנות סוויצ' כמו LinkSyS LGS108P 8 Ports 10/100/1000Mbps 4 PoE Switch או שאפשר להסתפק ברגיל - LinkSyS LGS108 8 Ports 10/100/1000Mbps Switch הזול ביותר מחצי מחיר? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. ברצוני לחבר ממ"ד לרשת בצורה קווית, פשוט העדפה אישית שלי על פני Wifi. מדובר על דירה עם תשתיות חדשות. המטרה היא לקבל את הרוחב פס הכי גבוהה שניתן (שאר הרשת בבית היא 1G) מבלי להעביר כבל רשת לתוך החדר, וכמובן גם לא להוציא סכומי עתק על ציוד. אני לא הכי בקיא בכל הפתרונות הקיימים היום בשוק, אבל אני מכיר את Home Plug, MOCA ו HPNA. האם MOCA תעבוד גם ללא חיבור להוט או יס (כמובן שסלילה של קואקס קיימת בקירות)? ומהן המהירויות שניתן להגיע אליהן? על אילו מתאמי Home Plug אתם יכולים להמליץ בסכום סביר עם ביצועים טובים וחיבור 1G? נראה לי שעם HPNA לא ניתן להגיע לאותם קצבים כמו עם MOCA וHP, וגם המחירים גבוהים יותר. כל זה עד כמה שידוע לי, אולי אני טועה? אשמח לעוד קצת מי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by DavidT,

מישהו יכול להגיד לי חד משמעית למה עדיף כל אחד מהם ? ומה ההבדל בינהם ?

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. התקינו לי היום Hotbox2 בבית, עד כה היה לי מודם-ראוטר VVG2000 של בזק. המתאם האלחוטי 802.11ac broadcom, מובנה של הלוח שלי (Asus ROG Impact 6) עם אנטנה חיצונית. המרחק בין הראוטר לאנטנה כ-5 מטר דרך 2 קירות פנימיים, תמיד המהירות הייתה חלשה, לא יותר מ-5mbps במקרה הטוב ולכן הבאתי TP-LINK 841d בתור ריפיטר, מה שהעלה את המהירות פי 2 בערך. התכוונתי להגדיר את הריפיטר גם עם ההוטבוקס אבל מסתבר שהדבר הזה של הוט לא תומך בWDS... ניסיתי לבדוק את החיבור ישירות מול המחשב, בכל זאת הראוטר יצא חדש מהקופסא (הייתה אטומה עם מדבקה) והבנתי שהוט די עבדו לשפר הביצועים האלחוטיים של הדור השני.... אז במקרה הטוב הצלחתי להתחבר במהירות מסחררת שמגרדת איזה 1.5mbps, רוב הזמן פשוט לא הצלחתי להתחבר/חיבור לא יציב…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Natural,

היי, כרגע יש לי 100 מגה בבזק ו בזק בינלאומי עם ראוטר מודם של בזק DSL-6850U שאני משלם עליו שכירות חודשית, אני רוצה להחזיר אותו ולקנות ראוטר מודם שיוכל לעמוד ב200+ מגה כי אני גם שוקל לעבור לתוכנית של אנלימיטיד ספק תשתית 200 מגה שזה יותר זול. תקציב בסביבות 300 שקל+- אפשר לחרוג איזה דגם אתם יכולים להמליץ וגם אם כדאי להתעסק עם קניה מחול בלי בעיות של החרמה וזה. בנוסף אם מישהו מכיר משהו לגבי אנלימיטיד ויכול להביא חוות דעת לגביהם עדיין לא דיברתי איתם ראיתי שיש כמה חברות שעובדות איתם שנותנות תשתית וספק בין 100-120 שקל ל 200 מגה.

• 3 תגובות
    • 7.3k צפיות
  14. Started by XCG120,

לאחרונה שמתי לב שיש לי בעיה עים כרטיס הרשת, כלומר חיבור כניסה לאינטרנט "בילד אין "שמחובר ללוח האם ואני רוצה לקנות כרטיס רשת .איזה כרטיס רשת איכותי מומלץ לקנות לא הזולים, מה מומלץ ומה ההבדל בכרטיס איכותי שיכול לתת ל?י האים זה משמעותי בין כרטיס איכותי לבין כרטיס זול? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by BloodFist,

שלום, המבנה של הבית של ההורים שלי הוא כזה, בקומה למעלה יש ראוטר משולב מודם (של בזק) בארון תקשורת ובקומה למטה היום נמצא ראוטר המשמש כנקודת גישה שמחוברת בצורה חוטית (כל הבית מרושת כך שבכל חדר יש יציאה קווית, אבל כמובן שמעדיפים חיבור אלחוטי) הראוטר שמשמש כנקודת גישה גורם להמון בעיות, ניתוקים איטיות וכו׳ וחשבנו להחליף אותו. חשבתי לשים מגדיל טווח בקומה למטה שיחובר בצורה חוטית כמובן לראוטר שנמצא למעלה, האם בכל זאת תהיה ירידה במהירות גם בחיבור חוטי? והייתי שמח גם לקבל המלצה על מגדיל טווח מומלץ (אם יש אחד כזה) תודה לכל מי שיעזור

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by shimronfio,

שלום, ברשותי הראוטר שבכותרת, רציתי לדעת עד איזה מהירות הראוטר הזה מוגבל מבחינת הורדה והעלאה?. (לצערי לא הצלחתי למצוא שום מידע באתר הרשמי שלהם).

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by alexkoganov,

טוב אז ככה חברים. סיימתי לימודי MCSA ו CCNA והתקבלתי לאחת מחברות התקשורת. נכנסתי לתוך מוקד שמתעסק בתמיכה בסיבים אופטיים ותקשורת מתקדמת. הבעיה יא שיש ככ הרבה חומר שרץ לי בראש גם בגלל הקורס וגם בגלל מקום העבודה שזה עשה לי סלט לא קטן. בכל כמה ימים אני פשוט אפתח דיון על משהו ספציפי שלא ברור לי כדי להטמיע אותו טוב טוב בראש. לעניינו... מובן לי ששתי הטכנולוגיות מאפשרות העברת מידע במהירות גבוהה על גבי רשת אופטית.. אבל מה שמעבר לכך? אני למדתי שתקשורת לא עוברת ברמת ה LAYER1 ו SDH לדוגמא עןשה בדיוק את זה :\ (סלט). בכל אופן אשמח להסבר ברור. תודה

• 3 תגובות
    • 9.6k צפיות
  18. היי. יש לי בעיה שכבר נמשכת זמן רב ואף אחד מהצדדים (ספק ותשתית) לא מוכן לעזור לי. הבעיה היא כזאת: זה קורה כמעט תמיד כשאני מדליק מכשיר חדש, אם זה מחשב נייח או נייד, כשאני בא לגלוש באינטרנט זה מקבל פתאום limited connection ודף האינטרנט רושם שגיאה dns probe finished no internet. חשוב לציין שהבעיה מתחילה כשאני מתחיל לזלול רוחב פס, אם זה טעינת סרטון youtube או טעינת אתר. זה אף פעם לא קורה באיזשהו משחק רשת (כשהמידע שמועבר קטן). הבעיה נמשכת מ-30 שניות עד כמה דקות. לפעמים המודם עובד ולפעמים עושה לעצמו restart. עכשיו מכיוון שזה קורה לרוב כשהמחשב מנסה לקבל כתובת IP, השאלה מה זה יכול להיות? ספק? תשתית? מודם? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by PeterT89,

שלום, יש לי תשתית של HOT והספק HOT NET. לאחר בירור קל התברר שבHOT אין דבר כזה IP דינמי או יותר נכון יש, אבל אין אפשרות לשנות את הIP, הIP משתנה לבד כל 3 חודשים בערך. אני חייב לשנות את הIP על בסיס קבוע ולכן רציתי לשאול האם יש משהו שפספסתי, האם כן אפשרי לשנות את הIP לפי הצורך או שאני תקוע עם הIP ל3 חודשים. אם כן חשבתי על לרכוש שרת VPN, אני לא כזה מבין בשרתי VPN לכן רציתי הסבר כללי על איך זה עובד. האם אני רוכש שרת VPN אני בעצם מקבל כתובת IP במדינה בה השרת נמצא, נכון? זאת אומרת אם לדוגמה אני רוכש שרת VPN שיושב בגרמניה לצורך העניין, הIP שאני מקבל יהיה של גרמניה - האם יש אפשרות לשחק עם זה ולהגדיר מדינה שאני רוצה או שהIP הוא קבוע של אות…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אני משחק במשחק אוןליין שדורש להיות מחובר כל הזמן. כבר חודשים שאני מתנתק מהמשחק 20 פעמים ביום כל כמה דקות יש ניתוקים רנדומלים וזה זורק אותי מהמשחק. זה משחק נגד אנשים וזה מטריף אותי וגם המשחק כולו יוצא החוצה וצריך לטעון הכל מחדש תהליך שלוקח 5+ דקות. עד היום הייתי בטוח שמדובר בשרתים של המשחק עצמו אבל אנשים אחרים אומרים שזה לא עד כדי כך נורא והם יכולים לעבור ימים שלמים בלי ניתוקים מהשרתים של המשחק. קשה לי לבחון את הבעיה מחוץ למשחק כי מדובר בניתוקים של שנייה או שניים כנראה דברים שלא באים לידי ביטוי בסתם גלישה רגילה או אפילו העלאה של וידאו ליוטיוב כי יש מנגנונים שמתגברים על ניתוקים. אבל במשחק פה ניתוק רגעי הורס לגמרי. …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. יש לי באנדל 100mbit של 018 על תשתית של בזק. עד היום הייתי מקבל 70mbit הורדה, כאשר אני משתמש בכבל טלפון סטנדרטי ולא איכותי שקניתי בארץ. הזמנתי לאחרונה כבל טלפון איכותי מאמזון (זה), ועכשיו אני מקבל מהירות של 80mbit בהורדה, זה שיפור של 10mbit כ- 15% יותר. לפי דעתי, שיפור מכובד ביותר. בנוסף, גם מהירות העלאה השתפרה קצת. אומנם מדובר בכבל יחסית ארוך (~7.5m), אבל אני חושב שתראו שיפור בכל אורך, גם בקצר. אני מאמין שזה תקף גם לכבלים קואקסיאלים למודמים של הוט. בהצלחה.

• 3 תגובות
    • 5.5k צפיות
  22. כאמור יש ברשותי את שני הרכיבים הבאים: מודם נתב AZTECH 600E ראוטר: TP LINK WR1043 ND ואני מעוניין להחליף למכשיר אחד. מהירות גלישה כיום 15M הנ"ל מחוברים: א. למחשב נייח - חיבור קווי ב. סמארטפון/מדפסת/מחשב נייד - אלחוטי אודה למי שיכוון אותי מה עלי לחפש או לדגמים ספציפיים טובים. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by freefall,

ה- Q1000 הגיע סופסוף, אבל אני לא מצליח להתחבר איתו לסלקום טיוי (נטוויז'ן). אם זה רלוונטי הגדרות ה BROADBAND שלו הן WAN - VDSL2-17A PTM-UNTAGGED MTU 1492 הזנתי פרטי ספק וסיסמא. בסטטוס המודם מציג חיבור תקין אבל אני לא מצליח לגלוש. כלי הדיאגנוסטיקה נתקע בשלב ה-DNS RESOLVE מה אני צריך לשנות/להגדיר? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by shayh,

היי. אני צריך להעביר אינטרנט בין חדרים (כדי לחבר ממיר של YES לאינטרנט). אסור לי לקדוח / להעביר כאבלים או כל דבר אחר שישנה את איך שהדירה נראית (דירה שכורה). עלה לי רעיון, אשמח אם תוכלו להגיד לי אם זה ריאלי או שאני מדמיין אני רוצה לחבר שני ראוטרים בצורה אלחוטית (כלומר שיהיה ראוטר אחד "משדר" - ראוטר שקיבלתי מבזק, וראוטר אחד "מקבל"- edimax br-6204wg ) ואת הממיר לחבר לראוטר המקבל. זה הדגם של הראוטר המקבל (הוא לא נראה ככה, אבל זה השם של הדגם) http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/home_legacy_wireless_routers/br-6204wg/ זה אפשרי? איך אפשר לעשות את זה? * אני לא בטוח שהחי…

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  25. שלום... אני מקווה שכאן יוכלו לעזור לי אחרי שבערך 4 נציגים טכניים חסרי יכולת של בזק ובזק בינלאומי לא הצליחו לעזור.... קודם אני אתאר את מצב החומרה בבית: בסלון: מתאם HPNA של בזק מחובר לשקע טלפון בקיר. אליו מחובר מודם\ראוטר של TP LINK (דגם TD-W9970) - הראוטר הזה מוגדר בהצלחה עם שם המשתמש של חשבון האינטרנט, והוא מוציא רשת אלחוטית תקינה עם סיסמא והכל. בחדר ממ"ד: מתאם HPNA של בזק (מס' 2) מחובר לשקע הטלפון בקיר אליו מחובר ראוטר של D LINK עם כבל רשת. (דגם DSL-6850U) אל ה-D LINK מחובר גם מחשב נייח, גם עם כבל רשת. לא הגדרתי כלום ב-D LINK מעולם. והוא עדיין גורם לכך שיש לי אינטרנט (תקין ועובד) במחשב הנייח. …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים