עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום חברים. הסיפור בקצרה: אני מקים אצלי בבית רשת מחשבים בין המחשבים שבחדרים בבית יש לנו קוטג' 3 קומות והקומה ה3 היא חדשה בשבילי (עלית גג כזאת) העברתי כבר כבלי רשת מהלוח חשמל (שהוא בקומה הראשונה) לקומה השלישית כך שנותר רק להשחיל כבלים לחדרים שבקומה השניה (2 חדרים) כדי שהמודם והראוטר ישבו בלוח למטה (נקודת בקרה כזאת) ובחדרים אני אצטרך רק לחבר את הכבלים למחשבים דרך הקיר ישרות מהראוטר. עכשיו, אני צריך ראוטר טוב שלא יגביל אותי עם משחקי רשת וקבלת קבצים וכל זה... משהו במחיר סביר (תגידו לי אתם מה הוא) ואיכותי שיסדר לי את המעגל בלי בעיות ותקלות וחשוב לי מאד שהוא לא יגביל אותי (חבר שלי לא יכול לעשות הרבה דברים בגלל הראוטר ואני לא רוצה ככה)... תודה רבה רבה רבה למגיבים ולעוזרים.

• 11 תגובות
    • 902 צפיות
  2. Started by LOL,

שלום יש לי היסטוריה די מרה בנתיים עם ראוטרים אצלי בבית, כאילו הם ממש לא אוהבים אותי היה לי את הlinksys wrt54g שבהפסקת חשמ אחד החליט למות (שני יציאות רשת ויציאת הwan) הפסיקו לעבוד, מאוחר יותר הוא הפסיק לעובד בכלל קניתי את הDIR-300N אבל הקליטה שלו הייתה נוראית והוא עבד נורא באלחוטי (ברמה שמחשב שני מטר מהראוטר לא יכל להראות סרטון ביוטיוב בלי להתקע כל שניה) ולמרות שעוד יכלתי לחיות עם זה קצת זמן ועשרות נסיונות לסדר את זה (עם הצפנה, בלי הצפנה, החלפת לקושחה dd-wrt) החלטתי שנמאס לי הבאתי ראוטר אחר שהיה לי מהמעונות (edimax br-6204wg) לבדוק אם זה בעייה מיוחדת או סתם בגלל הראוטר, והוא קולט נפלא אבל הוא כל הזמן מתנתק אז עכשיו מכיין שאני צריך להחזיר את הedimax וגם ככה הוא עושה בעיות א…

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  3. למתרות בסיסיות ביותר.. תודה..

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  4. Started by Moon-Mage,

שלום, קודם כל אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון אז אם לא בבקשה להעביר. אני מחפש תוכנה שתוכל לומר לי כמה בייטים של מידע כל תוכנה על המחשב שלי שולחת\מקבלת, אני נמצא במעונות הטכניון ומשלמים לפי תעבורה ופתאום תוך יום אני רואה שיש לי העלהה של 9 גיגה ואני לא יכול לדמיין מה גרם לכך. תודה לכל המגיבים.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by aquas,

היי עשיתי חיפוש ומצאתי את auto port mapping אבל זה לא חינמי....אז אם מישהו יודע על תוכנה שפותחת פורטים.. הראוטר שלי זה speedtouch 510 תודה מראש

• 5 תגובות
    • 672 צפיות
  6. הכותרת אומרת הכל... תודה רבה

• 9 תגובות
    • 863 צפיות
  7. יש לי כרגע D-LINK 6740U שמחובר למתאם של בזק בינלאומי (לצורך הקו טלפון). עכשיו אני לא הכי מרוצה ממה שיש לי עכשיו, יש ניתוקים אני משחק לרוב במשחק רשת שנקרא (battlefield play4free) ולרוב המשחק נתקע או שהוא בכלל יוצא מן המשחק מרוב ה"עומס" שיש על הראוטר. הראוטר ממוקם בממ"ד יחד עם מחשב נייד חצי מטר לידו ועוד מחשב בחדר ליד שמחובר אליו דרך WIFI. אני מחפש ראוטר שיספק אותי מהבחינות הבאות: 1. לא נפילות ותקיעות במשחקי רשת וגם בכללי (גם אם המחשב השני גם כן מחובר לרשת). 2. שיספק אותי במהירות הנדרשת לי (30MB). 3. שיהיה לו מעבד חזק שמסוגל לעבוד בעומסים. רציתי לקבל ממכם חוות דעת על הDIR 655 אם הוא מתאים לדרישות שלי תזכרו שהראוטר יהיה בממ"ד. חשוב לציין! שאם אתם מכירים ראוטר אחר שמ…

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  8. אני גר במרכז ירושלים, באמצע האזור בו העירייה התחילה לתת אינטרנט אלחוטי חינם כשירות לתושבי מרכז העיר ולמבקרים בה. אחד המוקדים של השידור האלחוטי נמצא ממש מחוץ לחלון ביתי אבל הקליטה בבית שלי לא מי יודע מה. אני לא יכול לבנות מגבר להגדלת האות משום שהמשדר של העירייה במבנה שאין לי גישה אליו. עשיתי קצת Research ואני יודע שבעזרת Access Point עם תכונת Repeater אני יכול להגדיל אות של רשת אלחוטית קיימת לתוך ביתי. שאלתי היא - מה אני צריך לעשות בכדי לכוון את ה Access Point בכדי שישדר את אותו האות? האם אני זקוק ל MAC Address של הנתב שמתחת לבית שלי ? האם יש דרך לגלות את הכתובת הזאת ?

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  9. כרגע יש לי בבית 2 מחשבים שמחבורים בכבל שעובר דרך החדרים שהם כמובן מחוברים לראוטר חוטי. האינטרנט שיש לי כרגע הוא 1 מגה או 1.5. בקרוב יהיה בבית מחשב חדש נייד שכמובן יצטרך אינטרנט אל חוטי. מה הדרך הכי טובה בשביל שיהיה ל3 המחשבים אינטרנט?

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  10. אני זוכר שפעם מישהו שאל פה איך לגרום ל-Windows 98 לחייג לאינטרנט מיד כשהווינדוס מופעל. וענו לו. היה צריך שהסיסמא תהיה שמורה (Save password) ושההתקשרות לאינטרנט תופעל ב-Startup אבל אני לא זוכר את השאר. מישהו יודע? יש לי Windows 98 SE. ניסיתי לחפש במנועי חיפוש או להשתמש באופציית החיפוש כאן אבל לא מצאתי תשובות.

• 5 תגובות
    • 855 צפיות
  11. Started by s87,

אני צריכה המלצה על ראוטר + מודם יש לי שתי מחשבים נייחים ועוד נייד האם זה יווצר בעיה בעת החיבור של שלושת המחשבים לרשת אחלחוטית?

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  12. Started by lemon,

היי המליצו לי בבקשה על ראוטר שמתאים לדרישות הבאות: תשתית הוט (יש Hotbox), ספק בזק בינלאומי, מהירות גלישה 100 מגה ללא חייגן. תקציב עד 200 ש"ח, עדיף דגמים חדשים יחסית. תודה,

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, עד עכשיו עבדתי עם ADSL, עכשיו עברתי לכבלים. ראוטר- D-LINK 614 פלוס. מודם- TERAYON כבלים, כחול. ספק- אינטרנט זהב. (היה גם קודם,כבר 7 שנים) כבלים-HOT בגלל שעברתי הטמבלים שמו לי התחברות עם חייגן ומפה הצרות. טכנאי שהיה אצלי לא הצילח לחבר אותי ב L2TP, ולכן חיבר ב PPTP, עם נתונים דינמיים. (מקבל כתובת חדשה כל חיוג). הבעיה היא ניתוקים, ואין לי מושג ממה הם נובעים, אני מיואש ולא יכול לעבוד. הראוטר תקין, כי חיברתי ללא ראוטר ועדיין יש ניתוקים. האם זה במודם? האם נובע בגלל החיבור של PPTP ? האם זה מהספק או מחברת הכבלים? אודה לכם מאוד מאוד, אם תוכלו לעזור לי ... תודה והמשך יום נעים.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by unateazy,

שלום לכל המומחים! אחרי שבעזרת פורום מפרטים קניתי מחשב חדש (תודה רבה לכל הנוגעים) הגיע הזמן לחבר אותו לאינטרנכ - הבעיה מתחילה בכך שיש לנו בדירה כבר מחשב אחד - (אנחנו שלושה שותפים ) שמחובר לאינטרנט בכבלים (מודם - terayon tj715) המחשב שלי ועוד מחשב ניד . אמרו לנו שאנחנו צריכים ROUTER ושזה לא מסובך אבל אף אחד מבינינו לא באמת מבין אז השאלות שלנו הן - -איזה רותר לקנות (...ואיפה וכמה גם לא יזיק) -אם זה יעלה לנו יותר בתשלום לספק אינטרנט (ואם כן - איך עושים שלא...) -איפה מוצאים מדריך לכל העסק הזה שמדבר גם לאנשים שתקועים בעידן ה-COMODOR64 ? כל עזרה תתקבל בברכה - גם הפניות לשאלות אחרות בפורום (ניסינו לקרוא קצת לפני אבל נאבדנו מהר מאוד) תודה וחג שמח

• 0 תגובות
    • 590 צפיות
  15. ברשותי טלוויזיה חכמה המחוברת לאינטרנט דרך ה-WIFI האם אפשר לחבר אותה גם בכבל לראוטר ? האם יש לכך יתרון ?

16. Started by iTK98,

ניתן למצוא את הכתבה פה. http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000272462&fid=598 בגדול אני לא יודע מה זה אומר לגבי משתמשים שכבר נרשמו לשירות. התביעה היא של בזק בין לאומי (לא של בזק) בכך שיש לנטויזן "מונופול" בהספקה של חיבור אינטרנט במהירות 7 מגה ביט, ואין אפשרות לספקיות אחרות לספק אינטרנט באותה מהירות דרך הוט. אז כנראה שהחיבור 7 מגה ביט עדיין לא יהיה זמין לנו - בקרוב.

17. אני מנוי כרגע לאינטרנט זהב, אמרו לי שהחברה הזו חוסמת P2P, אני לא יודע אם זה נכון או לא, כי לא יכולתי להשוות בכל אופן, כרגע אני שוקל לשדרג, השאלה אם להשאר אצלהם או לעבור לספקית אחרת. יש המלצה לספקית שטובה גם במחיר וגם באיכות ובמהירות? דגש על המחיר והמהירות...... תודה

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  18. בנטוויז'ן הציעו לי דבר כזה: אינטרנט במהירות 12 מגה - 34 ש"ח למשך 6 חודשים + 9 חודשים חינם (ממוצע: 13.6 ש"ח) טלפון עם 1000 דקות לנייד ונייח - 50 ש"ח למשך 11 חודשים + חודש חינם (ממוצע: 45.8 ש"ח) סה"כ: 59.43 ש"ח ממוצע בחודש. זאת החבילה שהציעו לאמא שלי דרך העבודה שלה, מן מבצע רק בשבילם. עכשיו רציתי לדעת אם זה בכלל משתלם כי אני לא כל כך מתמצא במחירים לטלפונים של ספקי האינטרנט. בסך הכל זאת חבילה משתלמת או שיש יותר ? לפי מה שאני יודע המחיר לאינטרנט הוא נורא זול בגלל שזה באנדל של אינטרנט + טלפון אצלם, אבל המחיר לטלפון סביר ? *נ.ב ההתחייבות על האינטרנט היא למשך 6 חודשים וההתחייבות על הטלפון היא 11 חודשים.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yuvals,

שלום לכולם, שאלה לפורום: כמי שמעוניין להתחבר בקרוב לאינטרנט מהיר ורוצה הורדות "כבדות" ומשחקים ברשת, האם חבילת התחברות של 1.5 שווה את ההפרש במחיר (למיטב הבנתי כ - 130 ש"ח לחודש) לעומת חבילה של 0.5? אגב - משוטטות לא ארוכה בפורום נדמה לי שהרוב מחוברים ל - 0.5, ואני מניח שהשימושים של כולנו דומים פחות או יותר. תודה,

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום לכולם. כרגע אני באינטרנט המהיר דרך yes (בזק בינלאומי), ומשלם 119 ¤ לחודש על חבילה במהירות 2 מגה. לאחר זמן רב שהאינטרנט אצלנו איתי (יש לנו רשת של 3 מחשבים עם ראוטר), רצינו לבדוק לגבי חבילות בספקיות אחרות (אני יודע שאסור לשאול על דעות אז אני פשוט לא אשאל :>). אני מעוניין לעבור מכיוון שהאינטרנט בשני המחשבים השניים (אצלי זה המחשב עם המודם והראוטר), מאוד איטי. במחשב אחד המהירות הכי גבוהה של הורדה שראיתי הייתה 50kbps, ובמחשב האחר האינטרנט גם דיי איטי. האם החבילה שציינתי פה למטה תמנע את זה? התקשרתי ל012 והציעו לי חבילה של 3 מגה, עם דואר אלקטרוני בנפח 1 ג'יגה , העלאה - 256, ועוד איזה משהו של הגנה חינם לחודשיים במחיר של 150¤. וגם הבנתי שהאינטרנט בכבלים משותף עם כל מי…

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  21. אורנג' היא החברה הראשונה בישראל המציעה החל מהיום חבילות גלישה משולבות, המאפשרות לקבל במחיר אחד קבוע וידוע מראש, חיבור לאינטרנט הן בבית, הן דרך המחשב הנייד מחוץ לבית והן דרך הסלולרי. בשלב זה אורנג' מציע שתי חבילות. החבילה הראשונה עולה 129 שקל לחודש וכוללת: 1. מודם סלולרי למחשב הנייד וחבילת גלישה בנפח כולל של 5GB לחודש 2. נתב אלחוטי ביתי לחיבור קווי דרך HOT או בזק במהירות 5MB 3. חבילת גלישה סלולארית לטלפון הנייד בנפח 500MB החבילה השניה עולה 159 שקל וכוללת: 1. מודם סלולרי למחשב הנייד וחבילת גלישה בנפח כולל של 20GB 2. נתב אלחוטי ביתי לחיבור קווי דרך HOT או בזק במהירות 5MB 3. חבילת גלישה סלולארית 500MB לטלפון הנייד מבחינת החומרה, מוצעים 4 דגמים שונים של מודמים סלולריים בחיבור …

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. היי כפי ששמעתי וראיתי , לתבל כבר יש אינטרנט בכבלים . אני מעוניין בחבילה של ה- 1.5MBit/128KBit וספק האינטרנט אני מעוניין ב-012 . מישהו כאן יודע מהם המחירים של החבילות + התקנה +מודם וכל שאר הדברים שצריכים לשלם ? תודה 8)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם אני גיימר די רציני וכרגע אני עם בזק בין לאומי שלדעתי הכי טובה בפינגים לחו''ל בחבילות אינטרנט רגילות. אני מקבל בין 80 - 110 פינג לשרתים באירופה. רציתי לדעת אם אני אשדרג לחבילת הגיימרים הכי בסיסית (2.5\256) האם אני אוכל לקבל 60 פינג לשרתים באירופה (בעיקר גרמניה) כשאני ב max_packets של לפחות 60 תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. מחר אני צפוי לשדרג את האינטרנט שלי ל10M NGN מקריאה די מרובה פה בפורום ראיתי שיש אנשים שאומרים שבזק בינלאומי טוענים שאין חבילת גיימר לNGN לפני שאני הולך לדבר איתם רציתי לדעת: איזה חבילות תעדוף קיימות בבזק בינלאומי לNGN ואיזו חבילה עדיפה ? בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. יש למישהו נסיון עם החבילה ? נציד של אורנג אמר לי כרגע שזה לא באמת "גלוש ללא הגבלה" ושהם מורידים את המהירות עד כדי ניתוק במידה ויש חריגה. דעתכם ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים