רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
אני עובד עם ווינדואס 7 והוא עם ויסטה.. מה הדרך הכי נוחה וקל להתחבר אליו למחשב ואיך עושים את זה? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ראוטר Edimax 6204Wg. הוא בן שנה וחצי. מחוברים אליו 2 מחשבים קווית ועוד אחד אלחוטי. עד עכשיו הוא עבד מצוין. היום חזרתי הביתה וראיתי שאין חיבור רשת באף אחד מהמחשבים ושהנורות בראוטר נדלקות ונכבות לסרוגין (ואלו לא נורות שאמורות להבהב אלא לדלוק קבוע). בהתחלה ראיתי שכשאני מנתק אחד מהמחשבים הקווים (לא משנה איזה מהמחשבים) ומשאיר רק פורט אחד מחובר, אז הוא עובד תקין. ברגע שמחברים את המחשב השני (ולא משנה לאיזה פורט מבין ה-4) הוא מתחיל להשמיע קול מוזר והנורות שוב מתחילות להבהב בצורה לא נורמלית וכמובן שהוא לא עובד. השארתי אותו עם מחשב אחד בחיבור קווי, ואחרי עוד חצי שעה גם בצורה הזו הוא הפסיק לעבוד... ניסיתי לאפס אותו, אבל נראה שזה רק גרם לו להידפק עוד יותר. כרגע חיברתי את המודם …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך לספק אינטרנט ליחידת דיור קטנה מתחת לבית הראשי: - ביחידה יש שקע רשת שמחובר לראוטר סיבים בבית הראשי - היחידה קטנה - מחפש מהירות ואמינות - זול ככל האפשר איזה פתרון יהיה עדיף? האם נק' גישה או ראוטר שמוגדר כנק' גישה? אשמח למוצר מתחת ל-100ש"ח או מקסימום מתחת ל-150 ש"ח, אלא אם כן יש איזה הבדל איכות קריטי במחירים גבוהים יותר. תודה מראש לעוזרים ולעוזרות
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום, הכל התחיל במודם ADSL מיותר שמישהו הואיל בטובו לתת לי. תמיד התעניינתי מה יש בפנים ותמיד רציתי לראות את המעגל כי מי שלא יודע המודם הזה הוא כמו מחשב, יש כמה אתרים שטוענים שהוא עובד על KERNEL של לינוקס.. אבל בקיצור, הוא די כמו מחשב, יש לו מערכת הפעלה קטנה שאפשר להגיע אליה באמצעות TELNET יש לו זכרון, מעבד פשוט וקצת מקום לשמירת קבצים (מערכת ההפעלה וכדומה). בקיצור פירקתי את המודם ונשארתי עם המעגל.. אבל אז חשבתי.. למה להפסיק כאן? תליתי רק את המעגל על הלוח מודעות שלי בחדר (שממוקם ליד מסך המחשב) חיברתי את כל הכבלים הנחוצים ועכשיו המודם הזה עובד לגמרי ואני גולש דרכו מצוין.. המלצה שלי: אל תעשו את זה על המודם שלכם כי אם בזק תופסים אתכם לא יהיה טוב.. :-X התמונה קצת מטושטשת אבל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם הגדלתי את מהירות האינטרנט ל 4 מגה. היה לי 1.5 לפני כן. האם מהירות download ו upload משפיעה על ה ping? כלומר, האם ה ping שלי במשחקי רשת או לאתרים יהיה יותר נמוך עם מהירות האינטרנט שלי עכשיו?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יצרתי עכשיו כונו משותף בין 2 מחשבים שיש בינהם תקשורת ע"י ראוטר, על פי האתר NETCHEIF הכל עובד מצויין רק בעיה אחת... ע"מ לקבל גישה לכונן אני צריך לחכות את הפיירוול של ווינדוס ובלי זה, זה לא עובד אין שום דרך להישאר עם פיירוול ועדיין לקבל גישה? או לחילופין, משהו חלופי לחומת אש שישאיר את המחשב מוגן? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד. יש כל כך הרבה דגמים, למשל כאן: http://zap.co.il/models.aspx?Sog=C-NetworkCard&DB221035=221037 ואני גם רואה שיש חיבורים שונים. יש usb שזה אני מניח יש לנייד ויש pcmcia שגם יש לנייד שלנו וכמובן יש pci שאני לא יודע אם זה מתאים לנייד(?). גם המחירים נעים בין 70 ש"ח לכאלו של 300 ש"ח ויותר. המחשב הוא בשביל טיול של הוריי. הם רוצים שבמקומות שהם יגיעו ותהיה שם רשת אלחוטית, שהם יוכלו להתחבר אליה ולבדוק מיילים וגם לשלוח מיילים למשפחה. אולי גם לקרוא חדשות מהארץ . שמעתי בעבר למשל שמודם USB עושה בעיות לעומת מודם רשת, האם זה נכון גם לכאן וכרטיס רשת אלחוטי בצורת USB, אכן בעייתי יותר מהשניים האחרים שהזכרתי? האם עדיף כרטיס pcmcia או usb? אשמח לדעת מה…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גולש ב-ADSL והכל בד"כ עובד יופי. ברגע שאני מתחיל להעלות חומר לאחרים - אם בחיבור ישיר או באמצעות תוכנות שיתוף קבצים, הכל נחנק. הגלישה הופכת להיות סיוט בלתי נסבל. ואז אני מגיע למצב שאני לא מעלה כלום וזה לא הוגן כלפי אחרים. האם קיים פתרון לזה??? (ואל תציעו לי לעבור ל-T1...) האם בכבלים זה עובד טוב יותר??? תודה על המידע.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי ראוטר (siemens sl2-141 ) שממוקם רחוק מהחדר בו אני משתמש ברשת ואני מחפש דרך להגביר את האות. אשמח לקבל המלצות כיצד להגביר את הסיגנל. תודה
-
כל יום בשעות הלילה המוקדמות (ממה שראיתי בסביבות 22:00 אבל זה רק כי לרוב אני לא ליד המחשב בין 8 ל 10) האינטרנט עובד בצורה נוראית. הפינג הממוצע במשחקים קופץ ל 200+, כולל בשרתים ישראלים (CS:S ו BF BC2, ב BC2 הוא בקושי מתליח לשמור על החיבור עם השרתים של EA) ממש בילטי אפשר לשחק. גם YOUTUBE ו GT בקושי עובדים, אפשר לראות רק ברזולוציות נמוכות. אפליו דפי אינטרנט לא תמיד נפתחים כמו שצריך, צריך לעשות רענון כל הזמן ואם פותחים יותר מ 3 דפים במקביל הם פשוט לא נפתחים. אני חושב שמיותר לציין מה קורה עם טורנטים... תשתית: כבלים ספקית: אורנג' מהירות: 7M (בהוט יש 12M, עוד לא שדרגתי). לעוד מישהו יש בעיה דומה? לאיזה ספקית כדאי לעבור? אני אמור לעבור דירה בשבוע-שבועיים הקרובים, להשאר באורנג' לבדו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי נתב לינקסיס wrt54GL אליו מחוברים מחשב אחד באופן חוטי והשני (נייד) אלחוטי. אני מחובר לאינטרנט דרך כבלים ויש לי חיוג ללא חייגן. עדיין לא אבטחתי את הרשת מהסיבה הפשוטה - אני לא יודע איך. אני חושש ששכנים נכנסים לרשת שלי, "מתעלקים" על רוחב הפס שלי וגונבים לי קבצים... איך אני מאבטח את הרשת האלחוטית? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מנסה לללא הצלחה לגשת מהאינטרנט לשרת שמחובר באמצעות privatebox2 . עשיתי הפניית פורטים לIp הפנימי של השרת בפורט 3389 דרך הprivatebox ועדיין לא עובד. הורדתי את הפיירוולים. האם יש איזשהן הגדרות שאני צריך לעשות בווינדוס 8(השרת ווב יושב על ווינדוס 8) על מנת שאפשר יהיה לגשת למחשב תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מודם USB מחובר ל-ADSL ואני רוצה לעשות רשת רק עם אחותי... אם אני אתקין אצלי כרטיס רשת ואצלה כרטיס רשת היא תוכל לגלוש דרכי באינטרנט?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בית עסק שבו מחוברים מספר מחשבים לאינטרנט המהיר (ADSL) דרך נתב, כאשר ה ISP תומך ברשת לעסקים. כעת רוצים לחבר לרשת הזו עוד מחשב אחד בודד, שנמצא בסניף של העסק בעיר אחרת. כיצד עושים זאת ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קבלו מה האיר את עיניי.. קבלו כאן
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שידרגתי לא מזמן ל-5 מגה והמהירות הורדה שלי היא 600-700 במקס', ומהירות העלאה הגיעה עד לפני כמה זמן במקס' לאיזה 65 אפילו לפעמים 70 קילו לשנייה (בהעלאה טורנטים אם זה משנה).. עכשיו אני שם לב שהיוטרנט לא מגיע כבר בחיים יותר למעל 60.. הוא לא עובר את ה-45-50, אז בדקתי ב-Speedtest.net ואני רואה שהמהירות העלאה היא 0.46, במקום מה שהיה עד עכשיו 0.56 משהו כזה.. מה יכול לגרום לזה? אני צריך להתקשר אליהם? ניסיתי לנתק ולחבר את הראווטר מספר פעמים.. גם את המודם.. אבל זה לא שינה כלום. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב. אני גר במעונות סטודנטים עם שותפים. יש לנו ראוטר אלחוטי לשיתוף אינטרנט ורשת ביתית. הבעיה היא באחד המחשבים (מחשב נייד של לנובו מדגם C3000-N100 עם חלונות XP HOME). שמסיבה לא מובנת אי אפשר לגשת אליו בכלל (להכנס לתיקיות משותפות) מאף אחד מהמחשבים האחרים. הוא יכול לגשת לכל אחד מהמחשבים האחרים ולמחשבים האחרים אין בעיות גישה אחד לשני. אני אבהיר, אפשר לראות את המחשב. אבל, ברגע שמנסים להכנס אליו הוא אומר שאין הרשאות גישה. מחקנו ויצרנו את הרשת הביתית (על המחשב המדובר) אינספור פעמים כבר, אבל זה לא נותן כלום. ניסינו להשתמש בפונקציית add network place ועדיין אין שום דבר. ניסינו עם/בלי פיירוול , אישרנו ברשימת "יוצאי הדופן" של הפיירוול של חלונות (אין פיירוול נוסף, אבל יש אנטיו…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי נתב רגיל (של EDIMAX) אליו מחוברים שני מחשבים שולחניים. בקרוב יצטרף לחבורה גם מחשב נייד, והייתי רוצה לדעת האם יש דרך שהוא יאפשר גם רשת אלחוטית אליה הנייד יוכל להתחבר מכל מקום בבית, או שאין ברירה אלא לרכוש נתב חדש אלחוטי. (אני מניח שרכיב שיאפשר התאמה כזו יהיה זול משמעותית מרכישת נתב חדש, אך כמובן שיכול להיות שאני טועה). תודה מראש, ליאור.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לשתף 2 מחשבים לאינטרנט וכמו כן אני מעוניין ששתי המחשבים יוכלו להעביר ממחשב אחד למחשב שני קבצים... והאם תוכלו להמליץ לי על חברה טובה של ראוטר ומחיר סביר של עד 500 ש"ח גם שיהיה גם אלחוטי....תודה.. ויש לי שאלה קצת טיפשית אבל אני לא כל כך מבין - ראוטר זה גם מודם כמו שמקבלים בדרך כלל? :s05: ותודה מראש על כל מי שיעזור לי בבקשה...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. ברשותי במשך זמן רב של הרבה שנים נתב של אדימקס (כבר מודל דיי ישן היום) ומודם של בזק. תמיד במחשבים שלי שהיה להם חלונות אקס-פי הזמן שלקח למחשב לקבל רשת ואינטרנט מהנתב היה מאוד קצר, כמעט מיידי. מאז שיש לי מחשבים חדשים עם לוח אם אינטל וכרטיס רשת און-בורד של אינטל אבל עם _חלונות _7_ , לוקח זמן של 20 שניות לערך לקבל את האינטרנט בהדלקת המחשב(ים). בזמן זה הסמל של הרשת למטה נמצא במצב של עיגול כחול מסתובב למשך כמה זמן ולאחריו סמל סטטי של משולש אזהרה צהוב ואז כן יש לי אינטרנט. שוב, בערך 20 שניות. האם זה מוכר לכם? אם כן, מה הפיתרון (עדיפות להישאר עם כל החומרה כמו שהיא, אולי יש פיתרון קצר וקולע מבחינה תוכנתית?)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן עברתי אתמול מבב"ל ועברתי ל FAST, וכן שדרגתי את המהירות מ 2.5 מגה ל 12. לפני כן לא היו שום בעיות מיוחדות בחיבור. לאחר השדרוג אני לא מצליח לעשות בדיקת מהירות בשום אתר (Speedtest.net, בדיקת מהירות באתר של בזק, וכו') כי אחרי בדיקת ההורדה החיבור אובד ואין אפשרות לעשות בדיקת UPLOAD. הפתרון היחיד הוא לעשות Diagnose ואז הדו"ח תקלה כותב The default gateway is not available. ניתוק של הראוטר וחיבור ישיר למודם חיבר אותי דרך בב"ל שוב (חיבור ללא חייגן לעומת FAST שהוא עם) וגם פה הבעיה חוזרת. מה גורם לזה? ומה אני עושה? זה ממש מרגיז! תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחובר לרשת הכבלים דרך ערוצי זהב / אינטרנט זהב מעוניין להמליץ לחבר עך אותו דבר העיניין שאני התחברתי לפני חצי שנה ומאז דברים השתנו הודה על עזרה ועל דעותכם
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בעצם אקסס פוינט (אותו רעיון, רק רוצה לא לסבך) שמחובר ישר למודם של הוט ללא חייגן. ז"א מקבל כתובת IP אוטומטית. אגב, המערכת עובדת עם 012. רוצה לאפשר למס משתמשים לגלוש אלחוטית דרך האקסס פוינט ולקצוב את הגלישה לפי MAC או IP של כל משתמש. כך אוכל לחלק בצורה חכמה ולמנוע תפיסת כל הפס ע"י משתמש אחד. עד כמה שהבנתי באקסס פוינט אין אפשרות להגביל. לינק אל הדגם : http://www.asus.com/Networks/WiFi_Networking/WL320gE/ האם זה אפשרי? אולי יש תוכנה שאוכל להתקין אצל כל משתמש כדי להגביל? אני מכיר את נטלימיטר ונטבלנסר אבל יש סיכוי טוב שהמשתמשים יסגרו את האפליקציה או ישנו את ההגדרות. אולי יש גם תוכנה שכוללת סיסמה ולא מאפשרת שינוי של קצב הגלישה? עוד רעיונות??? תודה רבה. נלוא. (שלום …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לכתוב סקריפט שיריץ לי יישום מסויים בזמן עליית המחשב. הייום הזה זה החייגן שלי של ה-ADSL. איך אני כותב את הסקריפט הזה ואיפה אני משתיל אותו? תודה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-