עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, עברנו דירה לאחרונה (מדירה בבניין לבית פרטי בן 2 קומות), ונראה שהראוטר ששימש אותנו עד עכשיו לא עושה את העבודה. הראוטר הוא של אדימקס, BR-6204WG שהוא דגם ישן אבל טוב ועבד לי מעולה כמה שנים טובות. כרטיס הרשת האלחוטי הוא גם של אדימקס, ולא הצלחתי למצוא את הדגם המדויק שלו אבל זה מה שאייבורי נותנים כברירת מחדל (ולכן יש להניח שהוא הכי פשוט שיש). הבעיה היא שהמחשב שיש לי בעיות קליטה איתו נמצא קומה מתחת לראוטר, ובתוך הממ"ד. לכן אני מקבל בסביבות 30% קליטה. וכעת לשאלה - יש למישהו רעיון איך אני משפר את הקליטה בהתחשב בנתונים שהבאתי? האם אני צריך להחליף ראוטר (ואם כן - לאיזה, האם יש משמעות לראוטרים האלו עם 3 האנטנות או שזה סתם בשביל היופי? האם זה חשוב אם התקן הוא G או N?) האם …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  2. אני זקוק לראוטר שיהיו לו בין 4-8 מחשבים שאני יוכל לחבר אליו, עדיף 8 אפשר גם 4, זה לא יפריע לי. אני ממש לא צריך אלחוטי כי כל המחשבים בבית שלי מחוברים באמצעות חוטים. מאוד מאוד מאוד חשוב לי שתיהיה לו הגנה כמה שפחות חזקה (פיירול) ואם יהיה לו אז שאני יוכל לפתוח פורטים בקלות בלי יותר מידי סיבוכים למה אני מוריד הרבה בתוכנות שיתוף. אם אפשר להשיג בפחות מ-300 ש"ח מעולה, חשובה לי המהירות שליחה בין המחבשים ברשת אבל אני גם לא רוצה להשתגע במחיר. ויש לי גם שאלה-האם אני יכול לחבר את הראוטר לאב (HUB) ז"א למשוך כבל רשת בין חיבור מחשב אחד שלו לתוך אב ומשם להוציא עוד כמה חוטים שיתחברו לעוד כמה מחשבים ויהיה להם אינטרנט. היום אני מחובר באמצעות מודם שפרצו לי אותו, הוא מתחבר לאב מהאב הזה מתחברים…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  3. Started by hck,

שלום! אני מברר לגבי מעבר מהאינטרנט של הוט לבזק עקב בעיות בגלישה ובשירות שלהם. מכיוון שהיתי מנוי שלהם ממש הרבה זמן, אין לי מושג בשוק המודמים שקשורים לבזק, ולכן אני מקבש המלצות למודם של בזק. לפי מיטב ידיעתי עדיף מודם עם חיבור לכרטיס רשת, אבל הייתי מעוניין לשמוע על חברות ודגמים ספציפים. נ.ב. אני מעוניין לרכוש בנפרד ללא התחייבות לבזק, ולכן אבקש המלצות למודמים שניתן לרכוש בחנות שלהם (בזק-סטור?)

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום, יש לי דירה גדולה ובקרוב אני עומד לרכוש מחשב נוסף. אני צריך ראוטר שיתחבר למודם ADSL של בזק מכל מיני סוגים כי יש לי2 סוגים. עכשיו המרחקים בין החדרים זה בערך 13 מטר ויש קירות והכל , אני מחפש משהו שיקלוט מצויין ללא הפרעות, שיהיה נתב אמין ופשוט שלא יתקע או משהו כזה. שיהיה במחיר סביר לא יקר מידיי, אגב חשוב יהיה לו לפחות חיבור אחד ע"י כבל למחשב שיהיה צמוד אליו. אגב שצריך שהאינטרנט האלחוטי שלו יתאים למחשב נייד הכוונה שהמחשב נייד יקלוט ויתאים אליו מסוג Wireless LAN 802.11b/g תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by lompy,

עד כמה שהבנתי מדובר ביצירת רשת פרטית על גבי תשתית האינטרנט והיא נחשבת למאד מאובטחת אמרו לי שגם הבנקים משתמשים ב VPN באתרי האינטרנט שלהם ,אם זה לא נכון אז אני רוצה לדעת במה הם כן משתמשים כי הם בכל זאת חושפים את חשבונות הבנק של כולם לאינטרנט. אז השאלה היא האם הבנתי נכון ? מה צריך בשביל להקים רשת כזאת ומה עלויות של זה בערך ? והאם יש קשר לשרות IPVPN של בזק שעד כמה שהבנתי עושה אותו דבר רק לא על תשתית אינטרנטית?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by idanohh,

אני עצמי מכיר את תחום הרשתות ככה שידע כללי יש לי , אין צורך להסביר לי מההתחלה איך בנויה הרשת אך רצוי בשביל משתמשים אחרים בפורום ... כמו כן אני יודע שה Subnet הינו תת רשת שאמור לחסוך שימוש בכתובות או משהו בסגנון , אודה לכם אם תצרפו הגדרה , מה מי ומו ... וכמובן דוגמא חביבה מה קורה אם ואם ... תודה !

• 6 תגובות
    • 24.9k צפיות
  7. Ethernet token ring isdn frame relay network satellite links leased lines אני צריך הגדרות קצרות וקולעות שאני גם יבין פחות או יותר כיצד היא פועלת תודה מראש

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  8. שלום לכולם, הסיפור אולי קצת מסובך אך אני אנסה לפשט אותו. כרגע יש אצלי בבית רשת של 5 מחשבים. 4 מחוברים בצורה קווית ומחשב אחד מחובר בצורה אלחוטית. לפני שנים רבות כשהתחברנו לאינטרנט התחלנו רומן על בזק בין לאומי, החבילה שלנו היא חבילת 5 מגה + חבילת "ניהול ציוד" (בחבילה הזו אני מקבל אייפי קבוע, תמיכה טכנית שתוסבר בהמשך... ועוד) הציוד שאני מקבל מבזק בין לאומי הוא ראוטר חוטי בלבד. ועליו אני מקבל את התמיכה. הראוטר הוא ראוטר מסוג SBOX. את הראוטר האלחוטי קניתי באופן פרטי, ועליו אין לי שירות מבזק בין לאומי, שניסיתי לבקש תמיכה נאמר לי החבילה הנ"ל עולה לנו כ-60 דולר לחודש. החבילה עומדת להסתיים בקרוב. אני קיבלתי מבזק - התשתית מודם חדש שהוא גם ראוטר חוטי ואלחוטי. המודם,ראוטר הזה הוא של…

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  9. שלום אני מנסה לעזור לידידה להגדיר שיתוף אינטרנט (ICS) בין שני מחשבים בעלי כרטיסי רשת אלחוטיים בלי נתב באמצע הגדרתי כמה פעמים בודדות ICS קווי רגיל, לפי המדריך שבסטטיקי, וזה עבד מעולה, כולל שיתוף קבצים והכל. בעקרון, ניסיתי להגדיר את ה ICS האחלוטי, בדיוק באותה צורה עכשיו החיבור הוא לברק, עם חייגן כבלים, מודם USB. הלכתי ככה: את החייגן שיתפתי, ובחרתי שישתף לרשת האלחוטית (במתקדם) נתתי לרשת האלחוטית של המחשב הראשי 192.168.0.1 ללא DEFAULT GATWAY ולמחשב הלקוח נתתי DEFAULT GATWAY שהוא הכתובת IP של המחשב הראשון כמובן וכתובת IP 192.168.0.2, עם DNS של ברק. מחברים את החייגן - יש אינטרנט במחשב הראשי עכשיו, על שני הכרטיסים האלחוטיים יש X של "לא מחובר" השאלה שלי היא כזאת : האם צריך להגדי…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. עד כה ההצעה הכי טובה הייתה מנטויז'ן: 39 ש"ח לשלושה חודשים ללא התחיבות! זה כמובן ל-ADSL כאשר לבזק אני משלם 50 ש"ח לשנה בהתחייבות. עכשיו בזק בינלאומי הסכימו לתת לי את אותה החבילה עם אותם התנאים רק בכבלים וזה בלי חייגן כלומר אני מקבל IP מהספק. לפי נסיוני האישי, חייגן מביא צרות. אני רוצה להדליק את המחשב ולקבל IP מהספק ולא לחייג כדי לקבל ממנו IP. חייגן זה דבר בעייתי, הוא תלוי תוכנה (משאבים, תוכנות שמשפיעות עליו, TMU וכו') בעוד שחיבור עם IP ישיר הוא הכי "טהור" שיש: מודם הכבלים שולח MAC Address ומקבל מה-DHCP כתובת IP אינטרנטית של הספק עצמו, ככה שאני לא חלק מהרשת הפנימית של הכבלים ואני לא צריך חייגן VPN. האם אני צודק - האם זה אכן המצב בבזק בינלאומי והאם הם היחידים כיום באפשרות עב…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום למומחים..מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס רשת אלחוטי למחשב הבייתי שלי? מתלבט בין PCI ו USB, ובכלל, לא ממש מכיר חברות.. תקציב 150 שח או פחות..דרושה יכולת זיהוי של רשתות בטווח קליטה של 20 30 מטר בערך.. אשמח לעצה תודה

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  12. Started by hadarK,

התחברתי ל-018, ואני זקוק למודם משולב ראוטר, האינטרנט מחובר למחשב, 2 טלפונים וקונסולה. אשמח לעזרה במהרה תודה. השאלה האם כדאי לקנות ראוטר התומך בAC נכון להרגע הטלפונים תומכים והמחשב לא, המחשב מחובר בחוט. (והקונסולה כמובן שלא)

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. שלום, אני מעוניין לרכוש 30מ' של כבל CAT5 לצורך חיבור מחשב לראוטר. רציתי לדעת אם קיים כבל כזה - בצבע לבן. נאמר לי בחנויות וע"י "מומחים" שאין דבר כזה. הכי קרוב ללבן הוא כבל בצבע אפור בהיר (Off white). האם זה נכון? ראיתי ב amazon שכן מוכרים כבל בצע לבן (אבל כמובן שאין משלוח לישראל). אודה לכל מידע בעניין, יאיר נ.ב. כן, אני יודע שאפשר להתחבר גם ע"י Wireless ו IP over powerlines

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  14. אני רוצה לחבר את שני המחשבים שלי בבית ברשת אלחוטית כדי שבשניהם תהיה גישה לאינטרנט.... אז אני צריך לדעת מה אני צריך לקנות כדי לעשות את זה... והאם העובדה ששני המחשבים בקומה אחרת בבית יכולה לגרום לבעיה במהירות....(זה מרחק של 10 מטר בערך)

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  15. אהלן חברים אני עורך מספר מפגשי הדרכה בסגנון הכרת המחשב לאנשים מבוגרים. יש לי כיתת הדרכה עם 7-8 עמדות מחשב תקינות. כשאני אעביר להם את המידע מן הסתם חשבתי על דרך בה אני אשלוט מעמדת מחשב אחת לצורך הדוגמה או מהלפטופ שלי על שאר המחשבים שנמצאים בכיתה, מה שיגרום לי להעביר/להמחיש להם את המידע בצורה יותר נוחה. ברמת הידע הבסיסית שלי תארתי לעצמי שיהיה מחשב אחד דרכו ובאמצעות תוכנת שליטה אוכל לעשות את העבודה, אך נוכחתי לדעת שפשוט אין! מה אוכל לעשות / מהי הדרך הטובה והנוחה ביותר בה כן אצליח להשתלט על כל המחשבים? במידה וישנה האפשרות, אשמח להשתמש בלפטופ שלי ולחסוך אפשרות של שימוש בעמדת מחשב אחת לטובת המשתתפים, אם בכלל זה יהיה אפשרי. המחשבים מחוברים לרשת באמצעות ראוטר + מודם שמחוברים לאח…

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  16. שלום! כרגע אני מחובר בבית על ראוטר וכמו שכולם יודעים השיטה מתחילה להציק בשל המהירות האיטית. השאלות: - אילו אביזרים צריך כדי להקים כזו רשת? הרי אני רוצה לחבר כמה מחשבים. - איך זה פועל? לאן אני מחבר את המודם ולאן אני מחבר את המחשב הראשי? - האם זה מאט את המהירות שהאינטרנט יכול לספק? ז"א מן הסתם שאם אני גולש עם עוד מחשב במקביל המהירות תתחלק בהתאם, אבל האם זה מוריד את המקס' הכללי? -המהירות של האינטרנט היא 5 מגה ואני מאמין שתוך פחות משנה זה כבר יהפוך ל 10. האם 85MPS זה מספיק? כמה כדאי? - איזו חברה הכי אמינה? איזו חברה מוכרת את הציוד הכי זול והאם זה מספיק אמין? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by benrub,

שלום, היום אני נמצא בתשתית של הוט ל12 מגה - עליה אני משלם 100 ש"ח, אבל הבנתי שהם הורידו מחירים לכן אני צריך עוד לברר. בנוסף אני נמצא בספק של בזק בינלאומי ל12 מגה עליה אני משלם 60 ש"ח, ואני משלם עוד 40 ש"ח נוספים על IP קבוע עד כמה שידוע לי, אין לי פורטים סגורים(הבנתי שאנשים מתלוננים על זה בספקים אחרים וטוענים שזה מאט) אני נמצא בהוט בטלפון ובאינטרנט בלבד, אז אני מסתכל באתר שלהם על הטבלה של המחירים לתשתית אינטרנט בלבד המחירים של 20 מגה ו30 מגה כפי שהם מוצגים שם מקובלים עליי(אני לקוח וותיק, האם המחירים תקפים עליי?) התקשרתי לבזק בינלאומי, ועל חבילה של 20 מגה הם לוקחים 69 ש"ח(109 עם הIP) ועל חבילה של 30 מגה הם לוקחים 109 ש"ח(149 עם הIP) עכשיו, בתשתית ההפרש הוא לא גבוה כמו בספק …

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  18. Started by Leo101,

אהלן חברים, אני זקוק לנתב חדש ואשמח לעזרתכם לבחור בין מספר דגמים שהתכנסתי אליהם. דרישות: * יציבות, יציבות, יציבות - חשוב לי מאוד שלא יהיו ניתוקים והביצועים יהיו טובים * אין צורך ב-MESH * שימוש: יחובר קווית למחשב נייח ואלחוטית לשתי טלוויזות (+שני ניידים). גיימינג מזדמן, אינטרנט והרבה צפייה בוידאו (יוטוב/נטפליקס ב-4K) הנתב יחובר לנתב BE של בזק שמשמש כנתב ראשי. אני אגדיר אותו באחד משני מודים (עוד לא סגור עד שלא אנסה): 1. ACCESS POINT - אכבה את ה-DHCP ואתן ל-BE לנהל הכל (קונפיגורציה פשוטה יותר) 2. Router - אגדיר את אחת הרגלים של הנתב מול BE עם כתובת IP שה-BE מחלק. והצד השני ינוהל ע"י הנתב מול הציודים בבית שלי עם טווח כתוב…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום בית רגיל ללא הורדות מיוחדות, מחובר לכלבים (כבלים) וצריך ראוטר חדש שיעבוד ללא ניתוקים (כמו שעבד עד לפני חודש ה-3COM שלי). צריך אופציה לאלחוטי טוב לבית 2 קומות וגינה, אם יש USB אז טוב ואם לא גם טוב. כרגע עובד ללא חיגן מסיבות עבודה אבל צריך תמיכה טובה גם בחיגן. הציעו לי את שלושת הנתבים הבאים: DLINK DIR-615 במחיר 277 שח LEVEL_ONE WBR-6001 במחיר 195 שח EDIMAX BR-6524N במחיר 372 שח בתודה, יהודה

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  20. ערב טוב, ברשת של 3 מחשבים, כולם מחוברים פיזית לראוטר (linksys wrt54gl) ע"י כבל - רשת חוטית, רק המחשב אליו מחובר החייגן מסוגל להתחבר לאינטרנט. נסיונות לקנפג את הראוטר עלו בתוהו. מדובר בשילוב של HOT/אינטרנט זהב. אודה על עזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. הנה לכם תיאור מצב: אני גולש להנאתי בFIREFOX 0.9.2 שלי ומצ'וטט בICQ בזמן שהEMULE והFIREWALL (נורטון 2004) עובדים ברקע. והנה הבעיה: פתאום הICQ מודיע לי שהוא מנותק והFIREFOX לא פותח את הדפים. ברגע הזה אתם (ואני) חושבים שהאינטרנט התנתק וזהוא. אבל ............. לא האיקון של החיבור עדיין מופיע למטה בצד , ו........ המיול עדיין עובד (ההורדות והIRC) השאלה היא מה לכל הרוחות קורה כאן?

• 12 תגובות
    • 905 צפיות
  22. הי אני מחפש ברשת מידע מה זה DUAL NIC ולא ממש מוצא תשובות כל עזרה שתהיה תתקבל בברכה תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי 3COM ישן , הוא גורם לי ניתוקים , אני משחק המון ONLINE ב PS3 וזה מעצבן ביותר , אני מחובר חוטי ! אשתי גולשת 2 קומות מתחתי באופן אלחוטי. יש לה סיגנל מאוד חלש שגורם לה לפעמים לבעיות גלישה. אני גולש בבזק בינלאומי , חבילת גיימר , תשתית כבלים , 7M. קניתי EDIMAX 6524 תקן N , הבעיה שלי איתו שהוא האיט לי מאוד את ה DOWNLOAD. מ 850K לאיזור ה 500K , בבדיקות מהירות הוא הראה לי 3M , 4M במקום 7M. החזרתי אותו ולקחתי TP-LINK. גם תקן N. הסתבר שהוא לא עובד עם חייגן ! ובחבילת הגיימר הרי חייב חיגן. החזרתי גם אותו. עכשיו אני לא יודע מה לקחת ? לא אכפת לי לשלם , אבל למה כל כך קשה למצוא נתב שבאופן חוטי יהיה יציב , מהיר וכמובן באופן שולי , עובד ! אשמח לעזרה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 943 צפיות
  24. Started by sapinir,

שלום, אני גר בדירה בגודל של 100מ בערך. באחד מהחדרים יושב מודם של הוט HOTBOX. הבעיה שלי שבשאר אזורי הבית הקליטה של WIFI היא מזעזעת. כמעט ואין קליטה ובנוסף ניתוקים. לאחר מספר נסיונות של טכנאים שונים של הוט לעזור לי הבעיה עדיין קיימת. השורה התחתונה היא שהם המליצו לי על מגדיל טווח. המודם של הוט מחובר קווי למחשב נייח. האינטרנט במהירות של 30MB. איזה מגדיל טווח מומלץ לקנות שיפתור לי את הבעיה המעצבנת הזו? תודה מראש לעוזרים. מאור

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  25. Started by Burkey,

שלום, בשנה ומשהו האחרונות עבדתי עם שני מחשבים בבית, באמצעות נתב של Edimax מדגם BR-6204WLg. לאחרונה הוא קצת מזייף (גורם לתקלות בגלישה וניתוקים), ועתה לאחר שרכשתי את חלונות 7 עבור אחד המחשבים, אז המחשב שעובד בחיבור אלחוטי עם XP זוכה לגלישה יחסית טובה, בעוד המחשב שמחובר קווית עם חלונות 7 זוחל בגלישה, כאילו הנתב לא יודע להסתדר עם חלונות 7, או שיש בעיה אחרת. בקיצור חשבתי להחליף אותו, ואני מתלבט בין שתי אופציות: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=3&pl2_id=18&pl3_id=123&pd_id=263 מול http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=305&pl1_id=1&pl2_id=2 השאלה שלי היא איזה מהדגמים: א. טוב יותר ב. חדש יותר ג. יעבוד טוב יותר עם חלונות 7 (חיבור …

• 0 תגובות
    • 602 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.