רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מנסה לעזור לידידה להגדיר שיתוף אינטרנט (ICS) בין שני מחשבים בעלי כרטיסי רשת אלחוטיים בלי נתב באמצע הגדרתי כמה פעמים בודדות ICS קווי רגיל, לפי המדריך שבסטטיקי, וזה עבד מעולה, כולל שיתוף קבצים והכל. בעקרון, ניסיתי להגדיר את ה ICS האחלוטי, בדיוק באותה צורה עכשיו החיבור הוא לברק, עם חייגן כבלים, מודם USB. הלכתי ככה: את החייגן שיתפתי, ובחרתי שישתף לרשת האלחוטית (במתקדם) נתתי לרשת האלחוטית של המחשב הראשי 192.168.0.1 ללא DEFAULT GATWAY ולמחשב הלקוח נתתי DEFAULT GATWAY שהוא הכתובת IP של המחשב הראשון כמובן וכתובת IP 192.168.0.2, עם DNS של ברק. מחברים את החייגן - יש אינטרנט במחשב הראשי עכשיו, על שני הכרטיסים האלחוטיים יש X של "לא מחובר" השאלה שלי היא כזאת : האם צריך להגדי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עד כה ההצעה הכי טובה הייתה מנטויז'ן: 39 ש"ח לשלושה חודשים ללא התחיבות! זה כמובן ל-ADSL כאשר לבזק אני משלם 50 ש"ח לשנה בהתחייבות. עכשיו בזק בינלאומי הסכימו לתת לי את אותה החבילה עם אותם התנאים רק בכבלים וזה בלי חייגן כלומר אני מקבל IP מהספק. לפי נסיוני האישי, חייגן מביא צרות. אני רוצה להדליק את המחשב ולקבל IP מהספק ולא לחייג כדי לקבל ממנו IP. חייגן זה דבר בעייתי, הוא תלוי תוכנה (משאבים, תוכנות שמשפיעות עליו, TMU וכו') בעוד שחיבור עם IP ישיר הוא הכי "טהור" שיש: מודם הכבלים שולח MAC Address ומקבל מה-DHCP כתובת IP אינטרנטית של הספק עצמו, ככה שאני לא חלק מהרשת הפנימית של הכבלים ואני לא צריך חייגן VPN. האם אני צודק - האם זה אכן המצב בבזק בינלאומי והאם הם היחידים כיום באפשרות עב…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום למומחים..מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס רשת אלחוטי למחשב הבייתי שלי? מתלבט בין PCI ו USB, ובכלל, לא ממש מכיר חברות.. תקציב 150 שח או פחות..דרושה יכולת זיהוי של רשתות בטווח קליטה של 20 30 מטר בערך.. אשמח לעצה תודה
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
התחברתי ל-018, ואני זקוק למודם משולב ראוטר, האינטרנט מחובר למחשב, 2 טלפונים וקונסולה. אשמח לעזרה במהרה תודה. השאלה האם כדאי לקנות ראוטר התומך בAC נכון להרגע הטלפונים תומכים והמחשב לא, המחשב מחובר בחוט. (והקונסולה כמובן שלא)
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש 30מ' של כבל CAT5 לצורך חיבור מחשב לראוטר. רציתי לדעת אם קיים כבל כזה - בצבע לבן. נאמר לי בחנויות וע"י "מומחים" שאין דבר כזה. הכי קרוב ללבן הוא כבל בצבע אפור בהיר (Off white). האם זה נכון? ראיתי ב amazon שכן מוכרים כבל בצע לבן (אבל כמובן שאין משלוח לישראל). אודה לכל מידע בעניין, יאיר נ.ב. כן, אני יודע שאפשר להתחבר גם ע"י Wireless ו IP over powerlines
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את שני המחשבים שלי בבית ברשת אלחוטית כדי שבשניהם תהיה גישה לאינטרנט.... אז אני צריך לדעת מה אני צריך לקנות כדי לעשות את זה... והאם העובדה ששני המחשבים בקומה אחרת בבית יכולה לגרום לבעיה במהירות....(זה מרחק של 10 מטר בערך)
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אהלן חברים אני עורך מספר מפגשי הדרכה בסגנון הכרת המחשב לאנשים מבוגרים. יש לי כיתת הדרכה עם 7-8 עמדות מחשב תקינות. כשאני אעביר להם את המידע מן הסתם חשבתי על דרך בה אני אשלוט מעמדת מחשב אחת לצורך הדוגמה או מהלפטופ שלי על שאר המחשבים שנמצאים בכיתה, מה שיגרום לי להעביר/להמחיש להם את המידע בצורה יותר נוחה. ברמת הידע הבסיסית שלי תארתי לעצמי שיהיה מחשב אחד דרכו ובאמצעות תוכנת שליטה אוכל לעשות את העבודה, אך נוכחתי לדעת שפשוט אין! מה אוכל לעשות / מהי הדרך הטובה והנוחה ביותר בה כן אצליח להשתלט על כל המחשבים? במידה וישנה האפשרות, אשמח להשתמש בלפטופ שלי ולחסוך אפשרות של שימוש בעמדת מחשב אחת לטובת המשתתפים, אם בכלל זה יהיה אפשרי. המחשבים מחוברים לרשת באמצעות ראוטר + מודם שמחוברים לאח…
-
- 5 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום! כרגע אני מחובר בבית על ראוטר וכמו שכולם יודעים השיטה מתחילה להציק בשל המהירות האיטית. השאלות: - אילו אביזרים צריך כדי להקים כזו רשת? הרי אני רוצה לחבר כמה מחשבים. - איך זה פועל? לאן אני מחבר את המודם ולאן אני מחבר את המחשב הראשי? - האם זה מאט את המהירות שהאינטרנט יכול לספק? ז"א מן הסתם שאם אני גולש עם עוד מחשב במקביל המהירות תתחלק בהתאם, אבל האם זה מוריד את המקס' הכללי? -המהירות של האינטרנט היא 5 מגה ואני מאמין שתוך פחות משנה זה כבר יהפוך ל 10. האם 85MPS זה מספיק? כמה כדאי? - איזו חברה הכי אמינה? איזו חברה מוכרת את הציוד הכי זול והאם זה מספיק אמין? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, היום אני נמצא בתשתית של הוט ל12 מגה - עליה אני משלם 100 ש"ח, אבל הבנתי שהם הורידו מחירים לכן אני צריך עוד לברר. בנוסף אני נמצא בספק של בזק בינלאומי ל12 מגה עליה אני משלם 60 ש"ח, ואני משלם עוד 40 ש"ח נוספים על IP קבוע עד כמה שידוע לי, אין לי פורטים סגורים(הבנתי שאנשים מתלוננים על זה בספקים אחרים וטוענים שזה מאט) אני נמצא בהוט בטלפון ובאינטרנט בלבד, אז אני מסתכל באתר שלהם על הטבלה של המחירים לתשתית אינטרנט בלבד המחירים של 20 מגה ו30 מגה כפי שהם מוצגים שם מקובלים עליי(אני לקוח וותיק, האם המחירים תקפים עליי?) התקשרתי לבזק בינלאומי, ועל חבילה של 20 מגה הם לוקחים 69 ש"ח(109 עם הIP) ועל חבילה של 30 מגה הם לוקחים 109 ש"ח(149 עם הIP) עכשיו, בתשתית ההפרש הוא לא גבוה כמו בספק …
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני זקוק לנתב חדש ואשמח לעזרתכם לבחור בין מספר דגמים שהתכנסתי אליהם. דרישות: * יציבות, יציבות, יציבות - חשוב לי מאוד שלא יהיו ניתוקים והביצועים יהיו טובים * אין צורך ב-MESH * שימוש: יחובר קווית למחשב נייח ואלחוטית לשתי טלוויזות (+שני ניידים). גיימינג מזדמן, אינטרנט והרבה צפייה בוידאו (יוטוב/נטפליקס ב-4K) הנתב יחובר לנתב BE של בזק שמשמש כנתב ראשי. אני אגדיר אותו באחד משני מודים (עוד לא סגור עד שלא אנסה): 1. ACCESS POINT - אכבה את ה-DHCP ואתן ל-BE לנהל הכל (קונפיגורציה פשוטה יותר) 2. Router - אגדיר את אחת הרגלים של הנתב מול BE עם כתובת IP שה-BE מחלק. והצד השני ינוהל ע"י הנתב מול הציודים בבית שלי עם טווח כתוב…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום בית רגיל ללא הורדות מיוחדות, מחובר לכלבים (כבלים) וצריך ראוטר חדש שיעבוד ללא ניתוקים (כמו שעבד עד לפני חודש ה-3COM שלי). צריך אופציה לאלחוטי טוב לבית 2 קומות וגינה, אם יש USB אז טוב ואם לא גם טוב. כרגע עובד ללא חיגן מסיבות עבודה אבל צריך תמיכה טובה גם בחיגן. הציעו לי את שלושת הנתבים הבאים: DLINK DIR-615 במחיר 277 שח LEVEL_ONE WBR-6001 במחיר 195 שח EDIMAX BR-6524N במחיר 372 שח בתודה, יהודה
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
ערב טוב, ברשת של 3 מחשבים, כולם מחוברים פיזית לראוטר (linksys wrt54gl) ע"י כבל - רשת חוטית, רק המחשב אליו מחובר החייגן מסוגל להתחבר לאינטרנט. נסיונות לקנפג את הראוטר עלו בתוהו. מדובר בשילוב של HOT/אינטרנט זהב. אודה על עזרתכם.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנה לכם תיאור מצב: אני גולש להנאתי בFIREFOX 0.9.2 שלי ומצ'וטט בICQ בזמן שהEMULE והFIREWALL (נורטון 2004) עובדים ברקע. והנה הבעיה: פתאום הICQ מודיע לי שהוא מנותק והFIREFOX לא פותח את הדפים. ברגע הזה אתם (ואני) חושבים שהאינטרנט התנתק וזהוא. אבל ............. לא האיקון של החיבור עדיין מופיע למטה בצד , ו........ המיול עדיין עובד (ההורדות והIRC) השאלה היא מה לכל הרוחות קורה כאן?
-
- 12 תגובות
- 888 צפיות
-
-
הי אני מחפש ברשת מידע מה זה DUAL NIC ולא ממש מוצא תשובות כל עזרה שתהיה תתקבל בברכה תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 3COM ישן , הוא גורם לי ניתוקים , אני משחק המון ONLINE ב PS3 וזה מעצבן ביותר , אני מחובר חוטי ! אשתי גולשת 2 קומות מתחתי באופן אלחוטי. יש לה סיגנל מאוד חלש שגורם לה לפעמים לבעיות גלישה. אני גולש בבזק בינלאומי , חבילת גיימר , תשתית כבלים , 7M. קניתי EDIMAX 6524 תקן N , הבעיה שלי איתו שהוא האיט לי מאוד את ה DOWNLOAD. מ 850K לאיזור ה 500K , בבדיקות מהירות הוא הראה לי 3M , 4M במקום 7M. החזרתי אותו ולקחתי TP-LINK. גם תקן N. הסתבר שהוא לא עובד עם חייגן ! ובחבילת הגיימר הרי חייב חיגן. החזרתי גם אותו. עכשיו אני לא יודע מה לקחת ? לא אכפת לי לשלם , אבל למה כל כך קשה למצוא נתב שבאופן חוטי יהיה יציב , מהיר וכמובן באופן שולי , עובד ! אשמח לעזרה. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום, אני גר בדירה בגודל של 100מ בערך. באחד מהחדרים יושב מודם של הוט HOTBOX. הבעיה שלי שבשאר אזורי הבית הקליטה של WIFI היא מזעזעת. כמעט ואין קליטה ובנוסף ניתוקים. לאחר מספר נסיונות של טכנאים שונים של הוט לעזור לי הבעיה עדיין קיימת. השורה התחתונה היא שהם המליצו לי על מגדיל טווח. המודם של הוט מחובר קווי למחשב נייח. האינטרנט במהירות של 30MB. איזה מגדיל טווח מומלץ לקנות שיפתור לי את הבעיה המעצבנת הזו? תודה מראש לעוזרים. מאור
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
שלום, בשנה ומשהו האחרונות עבדתי עם שני מחשבים בבית, באמצעות נתב של Edimax מדגם BR-6204WLg. לאחרונה הוא קצת מזייף (גורם לתקלות בגלישה וניתוקים), ועתה לאחר שרכשתי את חלונות 7 עבור אחד המחשבים, אז המחשב שעובד בחיבור אלחוטי עם XP זוכה לגלישה יחסית טובה, בעוד המחשב שמחובר קווית עם חלונות 7 זוחל בגלישה, כאילו הנתב לא יודע להסתדר עם חלונות 7, או שיש בעיה אחרת. בקיצור חשבתי להחליף אותו, ואני מתלבט בין שתי אופציות: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=3&pl2_id=18&pl3_id=123&pd_id=263 מול http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=305&pl1_id=1&pl2_id=2 השאלה שלי היא איזה מהדגמים: א. טוב יותר ב. חדש יותר ג. יעבוד טוב יותר עם חלונות 7 (חיבור …
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש לי רשת מבוססת WINDOWS 2000 SERVER ותחנות עבודה PROFESSIONAL 2000. ברגע שמשתמש מעתיק קובץ גדול או מספר קבצים קטנים לשרת המשתמש ננעל ולא יכול לגשת יותר לשרת , אני מקבל הודעה בנוסך : ACCOUNT DISABLED . LOGIN FAILURE אם אני עושה LOGON ו LOGOFF אני יכול להתחבר ברשת אבל לא לגשת לשרת . בדקתי בשרת והמשתמש לא מוגדר כ"LOCKED" . לאחר כ50 דקות בערך המשתמש יכול לחזור לעבוד על השרת כל עוד הוא לא מעתיק קובץ גדול \ קבצים קטנים . כמו כן ננתי ליוזר הרשאות של ADMINISTRATOR וזה לא עזר, הוספתי את היוזר לADMINISTRATORS GROUP המקומי של המחשב וזה גם לא עזר .. למישהו יש מושג מה זה השגעון הזה ?
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני פירמטתי את המחשב ואני צריך עזרה.. יש לי מחשב נייד מסוג sony pcg-7v2L WINDOWS-XP עכשיו אני צריך דרייבר לWIRELESS! יענו לכרטיס רשת שאני יוכל לגלוש על ראוטר...
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש אזור בבית שאין בו קליטת WIFI. יש לי את המכשיר של air live wireless ap model: wl-5420ap יש אפשרות לשים את המכשיר בנקודה בבית שבה יש קליטת WIFI ושהמכשיר יגביר את הקליטה מאותה נקודה ולמעשה יגרום לכיסוי WIFI בחלק השני של הבית? אם לא, יש איזה מכשיר שהוא את זה?
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב P4 עליו אני מתכנן להתקין WIN 2003 ויש לי מחשב ישן P2 שאני רוצה שישמש בתור מסוף (כמו שיש בהרבה בתי ספר) של המחשב P4. כמובן, הכוונה היא שיהיה אפשר לחבר למחשב אחד הרבה מסופים ולעבוד בו זמנית על השרת ועל המסוף (כרגע אני רוצה לחבר מסוף אחד בלבד). האם מישהו יכול להפנות אותי למדריך מפורט כיצד לעשות זאת? תודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 21.04.2007 בשעה 22:13:52 ובנוסף, שאלה: האם הלקוח יכול להיות ללא דיסק קשיח ולהשתמש ב ETHERBOOT?
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
-
-
דגם הראוטר הוא Edimax BR-6204Wg. אז ככה, יש לי רשת חדשה שמורכבת מהראוטר הנל ושני מחשבים ניידים. הרשת עובדת בסדר ואין לי בעיות. הראוטר מחובר למודם ת'ומפסון של הוט עם ספק ברק. העניין הוא כזה, אני מודע לעובדה שכל אחד יכול להשתמש ברשת הביתית האלחוטית שלי ולהתחבר דרכה לאינטרנט. מהי הדרך הפשוטה ומהי הדרך המורכבת למנוע זאת? הבנתי שזה משהו שנקרא MAC encryption. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקור מידע בעניין או להדריך אותי שלב אחרי שלב על מנת לאבטח את הרשת. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לחבר נתב לאינטרנט (כבלים, 012), ללא הצלחה. נתנו לי כתובת של השרת של 012, והיא 212.199.26.28. נתנו לי גם IP קבוע. לפי מיטב הבנתי הכל מעודכן אצל הכבלים ו-012. אני לא בטוח מה למלא בנתב. מצ"ב תמונה. מישהו יכול לעזור? תודה, עדי. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, פעולה פשוטה שכול הזמן הצלחתי לבצע, מסתבכת לי עכשיו ... בקיצור, זקוק להכוונה. יש לי 3 מחשבים מחוברים ברשת הבייתית (חוטית). המחשבים עם מע' הפעלה WIN XP . שבוע שעבר ביצעתי פירמוט והתקנה מחדש למחשב שקרס (זה המחשב שהוא מתווך העברת קבצים בין כולם). את הצורב DVD שלו הגדרתי ככונן שיתוף ואכן אין לי בעיה למפות אותו ולפנות אליו מזוג המחשבים האחרים. כנ"ל המדפסת שמחוברת למחשב ועובדת בשיתוף בצורה תקינה. לעומת זאת את כונני ההארד דיסק שהגדרתי להם שיתוף (מופיע כף יד מתחת לסמל הכונן), אני לא מצליח למפות למרות שאני רואה (מהמחשבים האחרים ) את קבוצת המחשבים ותחת המחשב הספציפי את הכוננים שהגדרתי להם שיתוף. כול פעם שאני מנסה לבצע המיפוי מתקבלת הודעת שגיאה כדלקמן: "לא היתה אפשרות ליצ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי שני מחשבים - אחד נייח עם WIN XP PRO עליו ואשר מחובר לראוטר של חברת EDIMAX וממנו למודם של של ROTAL. המחשב השני הוא מחשב נייד אשר עליו מותקנת VISTA HOME PREMIUM. עד כה הצלחתי להפעיל את שיתוף האינטרנט, ואכן המחשב הנייד מקבל גישה ללא בעיה (נכון לעכשיו הרשת לא מאובטחת) לעומת זאת בנושא שיתוף הקבצים אני לא מצליח כלל. אני אפילו לא מצליח "לראות" אף אחד מהמחשבים (לא מכאן ולא מכאן) כמו כן אני מעוניין לשתף מדפסת.... הודה לכם על העזרה
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-