רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני גר בקומה 4 בן 9 קומות. חבר גר בקומה 7 בצד השני של הבלוק (כלומר אנחנו פונים לכיוונים מנוגדים הוא פונה לצפון ואני לדרום) אני רוצה לשתף אותו באינטרנט שלי אך הוא לא מצליח לקלוט את ה wifi שלי כיצד ניתן להגדיל את טווח הקליטה על מנת שיקלוט אותי בצורה תקינה וחלקה. תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לנו בדירה שני מפלסים. במפלס התחתון נמצא הראוטר והמפלס העליון מחובר לראוטר באמצעות כבל רשת. אני רוצה להגדיל את טווח ה-WIFI במפלס העליון בעזרת כבל הרשת, אבל לעבוד על אותה רשת ה-WIFI של הראוטר. זה אפשרי? איזה מוצר אני צריך?
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי ראוטר TP-Link 1043ND שמשמש כראוטר ראשי (מתחבר למודם) קניתי ראוטר נוסף של TP-Link דגם 841N כדי להרחיב את הטווח של האינטרנט בקומה העליונה. את הראוטר קניתי לפני כמה ימים אבל עוד לא פתחתי אותו בגלל מס' סיבות, האומנם קראתי באתר של NETCHIEF שעדיף לקנות ראוטר נוסף של אותה חברה שתומך WDS ולעשות גשר אבל כששוחחתי עם התמיכה של TP-LINK הם אמרו לי שהם ניסו את זה והם לא ממליצים כיוון שיהיו לי הרבה ניתוקים. מה אתם אומרים להחזיר את הראוטר הזה ולקנות את ה-801ND שעליו המליצו לי בתמיכה? הבעיה שלי איתו זה שאין לו חיבורים קווים נוספים שאני צריך בקומה העליונה לחיבור של 2 מחשבים בצורה קווית. אם זה חשוב אז הראוטר החדש אמור להתחבר ל-1043ND באמצעות כבל רשת שמחובר לאחת היציאות שלו. תודה לעוז…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. חבר שלי מתגורר בבנין רב קומות בקומה הראשונה. ההורים של אשתו גרים בקומה הרביעית. (נשמע כמו התחלה של שאלה באלגברה...) להורים יש רשת אלחוטית אבל אי אפשר לקלוט אותה בקומה הראשונה. יש לי ראוטר אלחוטי ישן שאני לא משתמש בו (דגם 6216MG של אדימקס אם אני לא טועה). קראתי שיש אופציה להשתמש בראוטרים כרפיטרים או משהו כזה ככה שהוא יהיה סוג של כרטיס רשת אלחוטי יותר חזק מהכרטיס USB הרגיל, האם הראוטר שלי תומך בזה ואם כן איך מבצעים את זה? תודה ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אנחנו גרים בבית פרטי עם מרתף, שתי קומות ועוד עליית גג. במרתף אנחנו מחוברים בחיבור קווי, המודם האלחוטי נמצא בקומה הראשונה (וזה אומר שיש קליטה טובה בקומה הראשונה ולא כ"כ טובה בשניה) ובקומה השלישית אין רשת. איך אפשר להרחיב את טווח הרשת לכל הבית?
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
-
-
בדירתי יש כבלי רשת סוג אתרנט cat5e שזה מהירות עד 1 גיגה ,אני שוקל לעבור לcat7a שזה שיהיה בטוח שניתן להרחיב מהירות עד 40 גיגה. מחפש המלצה על המכשיר מתג (סוויצ) עם 16 פורטים (כניסות) שאפשר ניתן להרחיב את מהירות בלי החלפת מכשיר מתג.
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי סלקום TV שהראוטר שלהם יושב בחדר עבודה אחד ומחשב שני בסלון ואין לו קליטה טובה, איזה מכשיר אני יכול לחבר בסלון כדי להגביר את האות? בסלון יש יציאת רשת (אי אפשר להעביר את הראוטר כי רק בחדר עבודה יש קו טלפון) בסלון יש גם את הממיר של סלקום שמחובר בכבל רשת שבסלון תודה רבה
-
היי, הבית שלי מחולק ל4 קומות: מרתף, 0, קומה 1, קומה 2. הראוטר בקומה 0, שם גם הסלון והמטבח. המיקום שלו גרוע (במזווה עם דלת סגורה), ושינוי המיקום שלו, עם כי נראה שהכרחי, לא יביא לתועלת משמעותית עבור כל הקומות (כי הטווח פשוט לא מספיק. הבית גדול). שמעתי שאפשר להוסיף לרשת נתב נוסף, ובכך לשפר את הקליטה בנקודה נוספת בבית. 1. אם אקנה ראוטר באינטרנט, הוא עדיף על לבקש מבזק/הוט אחד כזה? (עריכה: לבקש - לשלם) 2. אם התשתית/ספק שלי הוא הוט/ייס, זה משנה משהו מבחינת הוספת הנתב והגדרתו? 3. האם יש מדריך מסודר להוספת נתב לרשת? חג שמח לכולם!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך להרחיב את טווח הרשת האלחוטית למקלט בקומה -2, שיהפוך לחדר מועדון קהילתי (כלומר, יהיו מספר רב יחסית של מכשירים שיתחברו לרשת בו זמנית. בין 4-10). הבעיה שלי היא שהראוטר ממש רחוק ובמקלט אין שמץ קליטה (לא מה-WiFi ולא סלולרית), מה שכן יש במבנה מלא Access points (הקרוב ביותר נמצא מעל המקלט, אבל בגלל הקירות העבים הקליטה לא עוברת). בחדר עצמו יש שקע טלפון ומספר רב של שקעי חשמל. אשמח ממש אם מישהו יכול לעזור לי! חשבתי על מספר פתרונות אפשריים: - מתאם powerline שיחבר בין הראוטר למקלט באמצעות תשתית החשמל. כרגע זה נראה הפתרון האדיאלי, אבל אני חושש כי אני צריך פתרון שיהיה אמין ויעבוד להרבה זמן, פחות אכפת לי ממהירות הג…
-
- 5 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בחדר העבודה WIFI ובסלון טלויזיה חכמה (מרחק של בערך 10 מטר עם קיר מפריד). האות מה- WIFI חלש מדי עבור הטלויזיה. אני רוצה לרכוש מתאמים להרחבת הרשת באמצעות רשת החשמל (חד פאזית אצלי) האם יש המלצה ? מהי המהירות המומלצת ? 200 mbps ? אולי 500 ? תודה, דוד
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להרחיב את הטווח של הרשת האלחוטית שלי בעזרת AP. אני מחפש המלצה לAP שתעשה את העבודה... אני לא צריך טווח רחב בהרבה יותר ממה שיש לי... יש לי עכשיו נתב LinkSys WRT54GL א. אני לא ממש יודע איך לעשות את זה. ב. אני צריך המלצה לAP תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית ראוטר שממוקם בסלון (לא ניתן להזזה), וממנו חיבור קווי לאחד החדרים. אני רוצה מכשיר שאוכל לחבר באופן קווי ליציאה שבחדר והוא בעצם יעשה 2 דברים עיקריים: 1. יוסיף נקודת רשת אלחוטית (שיהיה wifi חזק עבור החדרים שרחוקים מהסלון) 2. יוסיף 2 נקוות רשת קווית (ethernet), בשביל 2 מחשבים שבחדר השינה הבנתי שזה יחסית דומה למתג/רכזת רשת/סוויץ', אבל עם תוספת של יציאת רשת אלחוטית - שזה אין ברוב המתגים (ממה שהבנתי לפחות). מצד שני יכול להיות שאני פשוט צריך לקנות ראוטר. אבל גם אז, אני די אבוד בין המון דגמים ואפשרויות. בסך הכל רוצה מכשיר איכותי שלא יהרס תוך שנה. אשמח לשמוע את המלצותיכם!
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
האם יש דרך לעשות זאת? כיוון ש-WDS אינו תומך ב-WPA הראוטרים שלי: הראשי Linksys WRT54GL עם קושחה DD-WRT ויש לי שני ראוטרים שיכולים להיות reapeter: Edimax BR-6114WG והראוטר סימנס הזה שבזק מחלקת אני מעדיף להשתמש רק באדימקס. תודה, אור.
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי חבר שיש לו דירת 2 קומות + מרפסת יש לו ראוטר 2 אנטנות של אדימקס+ אנטנה חזקה נוספת (מלבנית לבנה של TP-LINK לדעתי) שמחוברת אליו הוא רוצה שבקומה השניה ובמרפסת תהיה לו קליטה טובה של הרשת האלחוטית, הוא קנה אקסס פוינט שלD-LINK (DAP-1360 כדי להרחיב את הרשת והיום באתי להתקין לו אותו - הגדרתי אותו כREPEATER ושמתי אותו בנקודה מסויימת שנמצאת בין הראוטר האלחוטי והאזור שבו הוא רוצה לשפר את הקליטה, הבעיה היא שכשאני מחבר לרשת האלחוטית מהלפטופ אני לא יודע אם הוא משתמש בסיגנל של הראוטר או של האקסס פוינט כי הם חולקים את אותו שם.. השאלה שלי היא כזאת האם יש איזו דרך לדעת לפני מאק אדרס או איפי למה אני מחובר לראוטר או לאקסס פוינט ושאלה נוספת האם יש אפשרות שהREPEATER ישדר אות של…
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי, יש לי בבית נתב אלחוטי של חברת SMC אני מנסה להוסיף בחדר עבודה נתב אלחוטי נוסף ( בחיבור קוי לראשון) שישמש ל א) אופציה לחיבור 2 מחשבים אות יותר בחדר עבודה בצורה קוית או אלחוטית ב) הגברת האות בתוך חדר העבודה (ממ"ד) החלק השני פחות חשוב אבל נחמד לדעת איך להפעיל גם אותו הנתב החדש הוא של חברת TP-LINK ולא ראיתי בהגדרות שלו התייחסות ל WDS חיברתי נקודת LAN ב SMC אל נקודת ה WAN ב TP-LINK חיברתי את המחשב בחדר העבודה ליציאת LAN ב TP-LINK כרגע למחשב ולמכונות הוירטואליות עליו יש אינטרנט והם רואות אחת את השניה יש מחשב נוסף בבית שמחובר ל SMC אבל אותו אני לא מצליח לראות אשמח לעזרה אם מישהו יודע מה לא הגדרתי נכון תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר אלחוטי של EDIMAX, לא זוכר תדגם כרגע, אם זה רלוונטי אני ישלוף תדגם המדויק, שמחובר למודם של הכבלים ולעוד 3 מחשבים ומדפסת רשת (HP) שאלתי היא כזו, אני מעוניין לחבר עוד מחשבים לאותה הרשת.. עכשיו קראתי קצת על האבים וסוויצים והבנתי שהם פחות או יותר אותו הדבר.. השאלה היא האם אחד מהם רלוונטי אליי? כלומר איך אני עושה חיבור נכון של כל המחשבים (מדובר על כ-5-6 מחשבים, כשכרגע מחוברים רק 3 + מדפסת..) בלי לפגוע בביצועים?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! יש לנו בית 3 קומות ( מרתף , קומה 0 וקומה 1) הטלוויזיה בקומה 0 מחוברת לראוטר של בזק וחיבור של yes. בקומה 1 יש עוד טלוויזיה עם ממיר שלyes ובמרתף יש מחשב נייד. אנחנו לא מצליחים לקלוט אינטרנט במרתף ולא בקומה 1 בצורה יעילה וטובה. מגדילי הטווח לא יעילים עבורנו כי אין לנו שקעים במסדרון, אבל שמעתי שיש אפשרות להגדיל טווח דרך החשמל. הבעיה שיש לנו תלת פאזי. ממש ממש אשמח לעזרה איך אפשר לגלוש בכל המקומות בהנאה גדולה תודה!! יעל
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי "רשת" בסיסית ביותר- 2 מחשבים המחוברים בכבל מוצלב. לאחרונה חשבתי לקנות ראוטר, באמצעותו לחבר עוד מחשב נוסף שיש בבית, ועוד מחשב נייד ברשת אלחוטית. בעייתי היא ששהכבל המחבר בין שני המחשבים הוא מוצלב והוא עובר בקיר. האם יש דרך לחבר את אחד המחשבים לראוטר משולב באמצעות הכבל המוצלב? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום חברים, בבית של חברה שלי ממוקם הראוטר בקומה הראשונה - הראוטר הינו ראוטר של סימנס שסופק ע״י אורנג׳ http://www.orange.co.il/Catalog/Accessories/Modem2/pages/Novatel2/smartbox/ לא מזמן העברו את מגורינו אל עבר המרתף, וכצפוי, קליטת הwifi איומה עד לא קיימת כלל. יש לציין שבמרתף יש שקעי LAN שמחוברים לראוטר, אך דרוש גם wifi. מה צריך לעשות, איזה ציוד לקנות, אילו הגדות וכו׳ וכו׳ יש לעשות על מנת לקבל קליטת wifi טובה? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי בקומה השנייה ראוטר של HOTBOX של הוט אליו מתחברים מס' מכשירים(קצב התעבורה 100MB) הבעיה שבקומה למטה הקליטה אינה טובה ברוב האיזורים אני צריך לחבר מחשב נוסף ופלייסשטין 4 שנמצאים בקומה הראשונה השאלות הם: 1)האם ראוטר נוסף שיעבוד בתור REAPTER יפתור את הבעיה,ואם כן איזה ? 2)במשחקי רשת עבור הפלייסטשיין לא יהיה בעיה של תעבורה(הראוטר יהיה צמוד אליו)? 3)האם מתאם רשת על גבי חשמל יכול לפתור את הבעיה אודה לכם על עזרתכם
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... לאחר שנתיים בדירה מסויימת וחיבור אינטרנט מצויין של 013/בזק במהירות 30 מגה וחבילת גיימר לפינגים נמוכים. עברתי דירה והתבשר לי שאצטרך לרדת ל-5 מגה בקושי.. הטכנאי אומר שהבניינים פה ישנים ולכן אין תשתית טובה. אמרו לי בבזק שיש פה כיסוי של 30 מגה אבל הטכנאי היה פה ואמר אחרת..מה לעשות? הוא אמר בנוסף שאם הוא ינסה לחבר 10-15 מגה יהיו ניתוקים כיוון שאני רחוק מהמרכזייה. מה אתם מציעים לעשות?: לעבור לתשתית של הוט? מה אני עושה כרגע עם ראוטר בתקן vdsl שאני משלם עליו לבזק לבזק? האם חיבור הגיימר(פינגים נמוכים) יפגע לי? בבקשה עיזרו לי אני כרגע ללא אינטרנט וגולש דרך הסלולארי..
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכ,התקנתי רשת בין שני מחשבים שאחד מהם הוא מקושר לאינטרנט והשיתוף אינטרנט פועל אבל כשאני רוצה להכנס( מהמחשב בלי המודם)למחשב עם המודם הוינדוס אומר לי שאין לי רשות או משהו כזה איך אני מאשר את פעולת השיתוף,האם יכול להיות שמשהו אחר מונע ממני להכנס למחשב ? דרך אגב המחשב המקושר עם המודם יש אליו אקס פי והמחשב השני 98 בתודה TZ
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
חברתי ראוטר של netgear 1000. אליו חיברתי פיזית כונן חיצוני שהפך להיות "כונן רשת". השאלה: איך אני יכול להגביל תקיות בכונן הרשת ולתת להם הרשאות שונות כך שלא כל אחד יוכל להיכנס לכל התקיות? בתמיכה של בזק הם אומרים שזה לא ניתן. יש למישהו מידע?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה לתת הרשאות גישה לתיקייה משותפת במחשב שלי למשתמשים ספציפיים ברשת הביתית. איך אני יכול לבחור משתמשים ממחשבים אחרים ברשת? כשאני הולך ךחלון המאפיינים של התיקייה לטאב sharing >> advanced sharing >> premission >> add בתיבה שנפתחת המיקום נמצא במחשב שלי ואני לא יכול לשנות אותו לשום דבר אחר. (אפשר לראות בתמונה המצורפת) יש לזה פתרון? יכול להיות שזה איך שהגדרנו את הרשת?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם ישנה אופציה שאני אצליח לחסום את האופציה של התקנת תוכנות דרך GPMC למחשב שהמשתמש שלו הוא מנהל מקומי? העניין הוא שאני חייב שאותו משתמש יהיה מנהל מקומי כדי שתוכנה אחת תעבוד. אבל אותו בנאדם מתקין לי תוכנות על ימין ועל שמאל... האם יש דרך לבטל את האופציה שהוא יתקין את התוכנות למרות היותו מנהל מקומי? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-