עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by WUID,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בחיבור שני נתבים בצורה אלחוטית. ניסיתי קצת להבין מקריאה באתר DD-WRT. אז ככה , קודם אני אסביר מה אני צריך ולפי זה אני מקווה שתוכלו לעזור לי. התצורה של הרשת בדירה היא כזאת. בחדר השינה ישנם המודם והנתב אליהם לא מחובר כלום. בסלון יש מחשב שולחני שמשמש כמדיה סנטר ואליו מחובר מדפסת מולטי של סמסונג(בכבל USB). ושני מחשבים ניידים שלי ושל שותפי. עד לא מזמן הנתב והמודם היו בסלון בעקבות התקנה של יס טלוויזיה המודם של "הוט" יחד עם הנתב עברו לחדר. כאשר הנתב היה בסלון אליו היו מחוברים בצורה קווית המחשב והמדפסת(בתצורת מדפסת רשת).(כבר קרובים לתיאור הבעיה) כאשר התצורה הזו הייתה ממש נוחה מכיוון שאני ושותפי סטודנטים , יכלנו תמיד להדפיס ולסרוק בלי תלות במחשב הסלוני. …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! שידרגתי את מהירות האינטרנט מ-10 ל-20 לאחר ששידרגתי נזכרו בבזק להגיד לי שאני צריך מודם VDSL , הם מציעים מודם משולב ראוטר בשיטת זיכוי חיוב. אני לא מעוניין להתחייב להם , רציתי לדעת האם מישהו יודע איזה מודם אני צריך והיכן ניתן לרכוש אותו תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שלום לכולם. ברצוני לדעת כיצד אני יכול לעשות שהאינטרנט יתחיל לעבוד בעת הפעלת המחשב? נכון להיום אני צריך להפעיל תוכנה בשם Wireless Utility להכניס סיסמא ואז האינרנט עובד. אפשר איכשהו לעקוף את זה ולעשות חיבור קבוע? מדובר על 10 מגה של NGN וראוטר מסוג NETGEAR WIRELESS N

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  4. Started by achiya1,

שלום יש ברשותי נטסטיק של פלאפון שאמור לגלוש באיזור ה3-4 מגה,בבדיקת מהירות הוא הוריד לי קרוב ל400 ק"ב. עכשיו שאני גולש כבר כמה ימים האתרים עולים לאט,אפילו תמונות נטענות לאט,שירים ביוטיוב לא רצים בכלל..ובבדיקת הורדה באתר של בזק הוא מוריד על פחות מ20 ק"ב. איך אפשר לטפל בבעיה?

• 5 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. שלום לכולם, מחפש המלצה לראוטר אלחוטי יציב לכבלים עם יציאת USB, עובד ללא חייגן IP דינאמי: יש לי EDIMAX 6524N והוא נופל אחת לחודש בערך, האם יש משהו יותר יציב כמו ה-3COM שהייה לי קודם (נפילה פעם בשנה לערך). האם אני יכול לחבר דיסק USB על יציאת USB של ראוטר והדיסק יראה ככונן על ידי כל המחשבים ברשת? האם כך חוסכים מחשב שיחזיק את הדיסק השיתופי? בתודה מראש, יהודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 014 בזק בינלאומי חוסמים את האתר של טריפל סי כדי שאנשים לא יוכלו לברר או לעבור בקלות. איך הם מעיזים לעשות דבר כזה ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by behagai,

שלום לידענים המשובחים של הפורום, בעצתכם (מי מכם שענה בזמנו), רכשתי את הראוטר TP-Link WR1043ND שהגיע כרגע לידי. גירסאת הקושחה שברשותי (טרם בדקתי אם יש אחת מעודכנת יותר) היא 3.12.2. לפי המדריך של נט צ'יף (שהיה מעולה ומאיר עיניים) הוא ממליץ להחליף את הקושחה לקושחת DD_WRT וזאת על בסיס הקושחה שהוא בדק עת כתיבת השורות (מתישהו ב- 2010) שהיא גרסא 3.11X. מעבר לעניין ששינוי קושחה זה עלול לבטל אחריות (לא משהו באמת מטריד), האם כדאי שאחליף את הקושחה? אציין רק כי לי חשוב הביצועים האיכותיים בלבד ושאר הדברים (כגון שליטה זו או אחרת בתשתית) פחות חשובה לי, מה גם שמרושם ראשוני הקושחה המקורית נראית די טובה. אשמח לחוות דעת טובה (= מנומקת ככל הניתן...) שתעזור לי להחליט בחוכמה. ובמאמר מוסגר…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Polk,

היי, יש לי בזמן האחרון בעיה מוזרה עם STREAMING VIDEO, כמו למשל ב- YOUTUBE. חלק מהפעמים זה פשוט לא נפתח וכותב לי "שגיאה", חלק מהפעמים זה עובד מאוד לאט ונתקע, אבל חלק מהסרטונים זה דווקא פותח בסדר. נראה לי שכבר ניסיתי כל דבר אפשרי, גם עם התמיכה של בזק (יש לי מהירות 15 עם חבילת גיימר). מה אתם ממליצים לנסות? תודה

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  9. Started by KOBI777,

שלום יש לי שלושה מוצרים שאני רוצה להבין בצורה הכי מדוייקת את אופן פעולתם. ניסיתי לחפש באינטרנט ולהבין מאתרים שונים בחו"ל אבל לא הצלחתי ממש להבין. אשמח לקבל הסבר מפורט או קישור לאיזה אתר בעברית שיש שם הסבר מפורט. NETWORK ISOLATOR ADAM-6501 ETHERNET COMMUNICATION CONTROLLER ADAM-6060 6-CHANNEL RELAY OUTPUT תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 829 צפיות
  10. Started by ben18,

איך אפשר לפרוץ לרשת אלחוטית לא מאובטחת?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by שועל האש,

ראיתי ראוטר של dlink דגם dsr-1000 האם אפשר בראוטר הזה באמצעות ה qos {או כל פונקציה אחת שיש בו} להקציב רוחב פס לכל מחשב יש לי קו של בזק 5 מגה אני רוצה לתת לכל מחשב 1 מגה לדוגמא ושזה לא יבוא על חשבון מחשבים אחרים האם אפשר לעשות את זה בראוטר הזה אם אני יוסיף את המספרים כמו שרשמתי האם זה יקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב x או שזה רק חוק בשם x שמקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב ואותו אני צריך לצוות למחשב [attachment deleted by admin]

12. Started by hensh9,

ברשותי נתב מסוג 3COM דגם ישן בן מספר שנים שנפח את נשמתו. אני מחובר לקו 5 מגה בבזק בינלאומי במסלול גיימר,תשתית של כבלים-HOT בכוונתי לעבור לקו 20-12 מגה (באותן החברות) ולפי מה ששמעתי לא כל נתב N שקיים בשוק יוכל להעביר מהירות גבוהה עם חייגן לכבלים אבקש את עזרתכם בהמלצה על נתב N הכי איכותי ואמין שקיים כיום בשוק ושעובד היטב עם הכבלים (L2TP) זכור לי שבזמנו המלצתם על TP-Link 1043 ועל D-Link DIR 655. האם יש כיום נתב מומלץ יותר מהם או שהם עדיין המומלצים שלכם? תודה מראש *עריכה* לאחר כתיבת ההודעה הראשונית-פניתי לחברת "בנדא"(ייבואנית ונותנת השירות של נתבי TP-LINK) כדי לוודא מתן תמיכה לחיבור ראשוני ע"י איש טכני מטעמם. בשיחה עם טכנאי-הוא הזהיר אותי מראש לא לרכוש(!) נתב של…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by RAPIDFIRE,

שלום בצעתי RESET לראוטר שלי ( לחצתי על הכפתור האדום מאחורי המכשיר) ובצעתי את ההגדרות מחדש מה שתמוהה בעיניי ועברתי על ה SETUP של הראוטר מספר פעמים לא ראיתי איפה אני מעדכן סיסמא לרשת ( לא רוצה שכול השכנים יגלשו על חשבוני) מישהו מכיר איפה זה נמצא ב SETUP של ראוטר ? תודה

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  14. שלום לאבא שלי נדפק ראוטר ישן של בזק - סימנס SL2 141 אני בטוח ב100% שהוא נדפק , בגלל שבדקתי אותו עכשיו אצלי בבית והוא גם לא עובד הנורה של DSL מהבהבת בלי סוף ואין נורת PPP בכלל. יש לי בדיוק אותו ראוטר (סימנס SL2 141 ) וכשאני מחבר אותו בחזרה, הכל עובד ללא בעיה. אז כמובן שזה ראוטר דפוק ולא בעיה בקו של אבא שלי. נסיתי גם לעדכן לו קושחה וזה גם לא עזר השאלה שלי , מה אנחנו עושים? לקרוא לתכנאי והוא יביא לנו את הראוטר חדש? הולכים לבזק סטור ולוקחים חדש? ואם כן, צריך להתקשר קודם לבזק ולהגיד שאני הולך לבזק סטור להחליף? או שאפשר פשוט לגשת בלי לתאם מראש? האם זה בכלל חינם? ואיזה ראוטר צריך לקחת , אם יש מבחר? אבא שלי על אינטרנט 15 מגה - NGN תודה ענקית מראש!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום חברים 1.הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין TPLINK 941ND ל1043ND? 2. אני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי. חשבתי על כרטיס PCI לאור מה שקראתי בNetchief אך אין כרטיס PCI עם כבל מאריך. יש את התוסף הזה שפותר את הבעייה אבל זה מאוד יקר וגם אין בארץ. (27$) מה אתם חושבים? יש לציין שאני כנראה קונה את המוצר הבא על מנת להתחיל ללמד את עצמי אבטחת מידע, רשתות אלחוטיות וכדומה. אך לפי מה שאני מבין הקרינה שלו פי כמה וכמה מהתקן המותר. לא ? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by DUDEnamE,

אהלן, אז ככה במקרה יצא לי לבדוק את הספקית אינטרנט שלי על תשתית במקום אחר[אותה חברה שיש לי בבית]. באותו מקום זה הקו היחידי שמחובר לאינטרנט ברדיוס דיי גדול... בבית אני מניח שאני לא הקו היחידי , בקיצור בדקתי כמה דברים פשוטים כמו טעינת סרטים במגה ווידאו והיו הבדלים ענקיים הכל נטען מהר יותר [באזור שיש קו אחד] .התקשרתי היום לבזק כדי לברר את העניין נאמר לי שם שאם המהירות הורדה והעלאה תקינים אז הכל בסדר מבחינתם. מה אני אמור לעשות? איך להוכיח להם? או שאני טועה? וסתם מדמיין? :silly:

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  17. Started by BarM,

היי,אני מחפש ראוטר חדש לבית אחרי שאני משדרג את האינטרנט ל10 או 12 מגה. אני צריך שהוא לא יקרוס ואות שיספיק לכל הבית אם אני שם אותו בממד. אז בגלל שהדרישות שלי הם לא גדולות והבית די קטן ראיתי את הראוטר הזה והתלהבתי,מישו ממליץ? או שיש תגובות רעות? BR-6258n נ.ב. אני גולש עם L2TP

18. שלום וחג שמח! שאני מסתכל על ה inbound או ה - outbound בחומת האש, אני רואה שהפורטים 80 או 443 הם במצב של disable (שימו לב! לא block, אלא רק disable ל rule). אם כלל ה rule שלהם לא במצב של enable, אז איך בכלל אני יכול להשתמש בפורטים האלו להעברת מידע? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by yanson8,

שלום לכולם. קניתי מחשב חדש וכרטיס wifi רגיל כדי להתחבר לרשת הביתית אך לצערי הקליטה לא משהו. יש לי ראוטר די ישן בתקן g ומחברה לא מוכרת , והייתי מעריך את המרחק בין המחשב לראוטר ב 15 מטרים עם שניים שלושה קירות בדרך. אין לי צורך בהעברת קבצים אלא רק בגלישה באינטרנט במהירות של 5Mb , מה שמוזר הוא שלרוב האינטרנט פועל סביר אך לפעמים הוא פועל ממש לאט עד כדי חוסר קליטה מוחלט. אז אשמח לחוות דעת של המומחים פה מה יהיה הפתרון הזול ביותר לבעיה שלי. לא בא לי לקנות ראוטר חדש ב300-400 שקל ולגלות שהבעיה לא נפתרה. או שאולי כדאי לי לנסות את הhomeplug? כמו כן אם ראוטר הוא הפתרון הטוב ביותר אשמח לקבל המלצה לראוטר שמתאים לדרישות שלי (גלישה רגילה וקצת ביטורנט פה ושם). תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by XCG120,

היום שמתי לב שבקופסה של הוט בשכונה שלי איפה שכול הדיירים מחוברים ,ראיתי שיש מן מתקן כזה ורשום עליו FILTER פילטר, הפילטר בדמוי של בורג ענק "פלומבה" מישהוא יודע מה זה ,ומה המטרה שלו??

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. שלום, רציתי לדעת מהם החסרונות בשימוש בכבל של טלפון לצורך חיבור בין 2 שקעי רשת. (הרעיון הינו להשתמש ב-2 חוטי טלפון כך שיהיו מספיק גידים לחיבור) תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Brox,

שלום, לפני בערך כשבוע התחברתי למהירות 12 מגה בהוט. אחרי שבוע של בדיקות של כל מיני המחשות מהירות ובדיקות הורדות, הגעתי למצב הבא: אני נכנס לאתר של הוט speed.hot.net.il כשאני מחובר בחיבור ישיר למודם ומקבל IP תקין של 172.2X ובאתר יש 2 בדיקות. אחת נקראת המחשת מהירות שבה יש שעון שעושה בדיקה ובסופו אני מקבל תוצאה של 11-12 מגה. הבדיקה השנייה היא בדיקת הורדת קובץ, שם אני מקבל מהירות הורדה של של MB/s 1 באופן יציב וקבוע, ככה זה בכל מחשב מה3 שניסיתי. תקנו אותי אם אני טועה, אבל חשבתי שהמהירות הורדה צריכה להיות 1.5 MB/s ץ (12,000 לחלק ל8 נכון?) אחרי מספר שיחות עם HOT המצב מבחינתם "תקין", מכיוון שאני מקבל בהמחשת מהירות שלהם 12 מגה. השאלה שלי היא, האם ככה זה באמת אמור להיות או שהם סתם מ…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. ברצוני לחבר לרשת הביתית מחשב ניד חדש, בחיבור אלחוטי. הבעיה היא שאני לא זוכרת את הסיסמא של הרשת. לא הצלחתי למצוא את המקום בו ניתן לדעת/להחליף את הסיסמא, במחשב המחובר קווית לראוטר. הראוטר הוא מסוג RTA1025W, אם זה משנה. המחשב הראשי (המחובר קווית לראוטר) עובד על ויסטה, והמחשב החדש על 7 (HOME BASIC) - אם זה משנה משהו... אשמח לעזרה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by guy_intel,

שלום, יש לי טלויזיה של Philips 42PFL9664H התומכת ב- DLNA. אני מסתבך בהבנה כיצד ניתן לנגן מדיה מהמחשב אל הטלויזיה בצורה אלחוטית בעזרת פרוטוקול DLNA. המחשב והטלויזיה מחוברים לאותו ראוטר שהקצה לכל אחד כתובות IP. כבר התקנתי על המחשב שרת מדיה אך אני לא מצליח לגרום לטלויזיה לזהות את המחשב או שהמחשב יזהה את הטלויזיה. ניסיתי בעזרת TVersity, Googe Media Server, Windows Media Center ולא הצלחתי. יש לי מישהו הסברים על כל הנושא ?

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. אתמול שידרגתי את הרוחב פס שלי מ 5 מגה רגיל ל 12 UFI בעקבות ההוזלה שהם עשו 99 להוט+60 לבזק בין לאומי, חיבור ללא חייגן. רצו לדחוף לי את החבילה של האנטיוירוס שכאילו יושב על השרת שלהם ומסנן וירוסים ופריצות, התווכחתי איתם שאני לא רוצה ולא צריך את זה .. הורידה לי 5 שקלים (55 שקל לבזק בין לאומי) אני מוריד באזורוס ומאז העלאה לטורנטים ממש ממש איטית ובקושי זזה, אולי רק איזה 2 העלאות במקרה ולוקח מלא זמן עד שהוא מוצא מישהו לעלות אליו אפילו ששמתי 25 - 30 טורנטים שיעלה אליהם מאתר של טורנטליץ ומ- hd-bits.ro אתרים פרטיים, ויש מלא ליצרים !!! יש לי מחשב יחיד ואין לי ראוטר ושום דבר שמגביל במחשב... למישהו יש את הבעיה הזאת ? אני חושב שהטכנולוגיה החדשה גם מגבילה... איך זה הגיוני ? אתמול הכל ע…

דיונים חדשים בפורומים