עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by omriaharoni,

שלום וברכה יש לי תשתית של הוט בבית והוטבוקס. בית קטן בערך 60 מטר לאינטרנט מחובר מחשב משרדי עם כרטיס רשת חיצוני, יש קליטה טובה מחובר גם מחשב נייד וגם לו הקליטה די טובה העניין בסמארטפונים שהם לא מקבלים עוצמת קליטה טובה וממש חלשה (בדקתי עם כמה סמארטפונים שונים) אני במרחק 10 מטר מקבל קו אחד של ווי פיי.. זה לא חדר ממד או משו.. מה כדאי לעשות? לשים אקסס פוינט או להפוך את הנתב של הוט למודם ולקנות ראוטר איכותי פרטי? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היו לנו שני מודמי כבלים של הוט וחיבור של הוט כספק אינטרנט, אחד של הבית והשני של אישתי לעבודה שלה (שניהם מחוברים בבית, אחד בכל קומה). בחודש האחרון המודם של אשתי איבד חיבוריות לאינטרנט (היא מחוברת אילו עם כבל כך שזו לא בעיית תקשורת) כך שהחלטנו להחליף אותו במודם ADSL של 019. כדי למנוע בעיות בעתיד הייתי שמח אם היה ניתן לחבר את המחשב שלה לשתי הרשתות בו זמנית. -האם זה בכלל אפשרי בצורה שקופה? הכוונה היא שלא יהיה צורך לבחור רשת בזמן עבודה. -האם ניתן לקבוע איזו אפליקציות יעבדו עם רשת מסויימת? חלק מהעבודה (אולי) תשתמש בחיבור IP קבוע הניתן ע"י ספק האינטרנט. -בגלל המבנה של הבית+חצר, האם ישנה דרך שהתקני קצה (מחשב, טלפון, טאבלט וכו') יעברו אוטומטית בין שני החיבורי ה ווי-…

3. אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה שלי יש לי NAS של ASUSTOR ואני רוצה להתקין עליו Pi-hole לפי מדריך שראיתי (המדריך במקור ל SYNOLOGY) ואני קצת מסתבך הורדתי את ה DOCKER אבל הוא לא יוצא קיצור דרך ואי אפשר (כנראה ) להפעיל אותו עצמאית. חיפשתי קצת ברשת והבנתי שב ASUSTOR כנראה צריך portainer.io יחד עם ה DOCKER , אז הורדתי את ה portainer ואני מקבל את המסך שבתמונה. מנה להבין מה אני עושה כאן , מישהו יודע לעזור במקרה? תודה רבה

4. Started by esaly,

היי חברים, העברתי את הC9 לקושחת DDWRT ואני לא מרוצה - קצבים מאד איטיים בAC. מעוניין לחזור אחורה לקושחת מקור, מישהו יודע איך? לא ממש מצאתי פתרון לזה. הרבה תודות לעוזרים עדכון: ביצעתי ניסיון להחזרה למצב סטוק לפי הנחיות בגוגל עם פרוטוקול TFTP כאשר אני מקבל את ההודעה הבאה בלוג: Connection received from 192.168.0.86 on port 2306 [08/07 22:47:17.694] Read request for file <ArcherC9v2_tp_recovery.bin>. Mode octet [08/07 22:47:17.694] File <ArcherC9v2_tp_recovery.bin> : error 2 in system call CreateFile The system cannot find the file specified. [08/07 22:47:17.694] אשמח אם מישהו יוכל לסייע...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אהלן חברים, כיום ברשותי אינטרנט של סלקום על גבי תשתית בזק, לצערי אני לא מרוצה מהראטור שהם סיפקו לי והייתי מאוד שמח להחליף אותו. כיום יש דיבור על כך שבקרוב יתקינו אצלנו בבניין פייבר, אז הייתי שמח להנות מכל העולמות ושהראטור גם יתמוך ויהיה בעל כניסה עבור הסיבים ברגע שיתאפשר. סקרתי כמה מוצרים של Wifi 6 ולצערי לא נתקלתי באחד שבוודאות הבנתי שתומך בסיבים. אשמח לקבל ממכם המלצות, כרגע שמתי עין על הראוטר: https://www.amazon.com/TP-Link-Wifi-AX1500-Smart-Router/dp/B07ZSDR49S/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=tp+link+wifi+6&qid=1595854096&sr=8-2 תקציב - 300-800

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. היי לכולם, אני מחובר לפרטנר ומאוד מרוצה. עובד ממש ממש טוב. יש לי את הנתב שלהם הטכניקולור 4x4 והוא סך הכל בסדר, אבל הwifi שלו לא משהו בכלל. את ה wifi שלו ביטלתי לגמרי ואת ה wifi אני מפעיל מנתב של Asus RT-AC86U כ Access Point והכל עובד מעולה! העניין שאני משלם 25 ש״ח על הנתב שלהם בחודש וזה ממש חסר משמעות. האם אני יכול להחזיר את הנתב שלהם ולחבר איזה מתאם פייבר לרשת? והאם אני אצטרך לעשות חיוג עם חייגן ? מישהו עשה את זה? הצליח? אשמח לשמוע

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Dead_pool,

כל הרשת מחוברת בכבל cat7, מהמחשב שלי לראוטר ומשם למחשב אחר הבעיה היא שהמהירות נורמלית היא 100MB בערך אבל לפעמים המהירות יורדת ל10MB באופן לא מוסבר שלא נעשה כל שינוי במחשבים או בחלקים בין המחשבים. מה יכולה להיות הסיבה ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אז כבר שבועות שהאינטרנט איטי ברמה מטורפת.. פניות חוזרות ונשנות להוט כמובן לא מניבות כלום למעט איפוס המודם ושינוי תדרים (פשוט הזוי) וכנראה שאני צריך לקחת את המושכות לידיים שלי ולא להסתמך על טכנאי (שלא יגיע אף פעם).. ראיתי פוסטים רבים באינטרנט על הנתונים שמציג המודם של הוט אבל עדיין אני לא מצליח להבין בעצמי האם הנתונים שלי תקינים ומה הנורמל שצריך להיות. הבנתי שניתן לפתור בעיות של עוצמות שגורמות לשגיאות באמצעות מגבירים או מנמיכים אבל לאן לחבר ומה לקנות? אז צירפתי לפוסט זה את הנתונים שהמודם שלי מציג, מדובר בספק + תשתית של 100MB ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי (מלבד השגיאות שאני מבין שזה לא תקין) מה אמורות להיות העוצמות והאם הפרטים אצלי תקינים, ובמידה ולא - א…

9. Started by tomer_et,

שלום לכולם, אני נכנס בקרוב לבית חדש עם 2 קומות, ומתלבט איזה פתרון ליישם עבור קליטת wifi טובה בכל הבית. בחלק מהחדרים בבית יש חיבור לרשת קווית עם כבלי רשת שמגיעים לארון התקשורת. לא בטוח שאחבר את כולם לראוטר באופן ישיר או דרך סוויטש. השאלה שלי היא האם mesh נראה לכם פתרון מתאים, ואם כן כמה יחידות כדאי להתקין. ראיתי DECO M4 במחיר טוב לשתי יחידות. האם 2 יחידות יספיקו? ועוד שאלה של מתחילים: האם אפשר לחבר את 2 יחידות המש אל הראוטר, דרך נקודות הרשת שיש בחדרים, ובכך חיבור ישיר לראוטר, או שרק יחידה אחת מחוברת לראוטר והשאר מחוברות אלחוטית? תודה מראש לעוזרים!

10. Started by NYM,

היי, רציתי לדעת האם ניתן לעשות חבילות אינטרנט בשתי חברות שונות? קיבלתי הצעה לא רעה מהוט בטריפל עם 500 מגה, לעומת מה שאני משלם כיום, הבעיה שהוטנט לא תומכת.מעל 100 מגה ב-ip קבוע. האם ניתן לשלם לספק נוסף או אפילו ספק אחר בשביל ip קבוע על אותה תשתית של הוט? תודה

11. Started by jambo222,

שלום אני מחובר ( 500gb ) הוט תשתית וספק בזק בן לאומי. אני מחובר לאינטרנט חוטי ובפועל אני מקבל במקרה הטוב 380 - 440 gb. כשאני עושה בוינדוס 10 פתור בעיות רשת , הוא מודיע לי שאין אפשרות להתחבר לdns. אני לא מרגיש בעיות בגלישה או בהורדות טורנטים וכד', אבל בכול זאת זה מציק לי. התקשרתי לבזק בין לאומי אמרו שזה לא שייך להם , הוט לא מספיק מקצוענים ( חרטה ) לא יודעים מה לעשות ( אתה מתקשר אליהם אומרים לך תנתק את הפייבר תדליק מחדש , נשלח לך טכנאי , הכול כדי לצאת מידי חובה, עבודה בעיניים). יש משהו שאני יכול לעשות ? הגדרות ? יש לי בעיה עם תשתיות לכן אני משתמש בתשתיות של הוט אחר הייתי שולח אותם קיבינימט.

12. שלום חברים! אני מנסה להבין את המדדים כדי לבדוק אם מהירות האינטרנט באמת עלתה אחרי התקנת mesh deco m5. התחברתי לwifi של הראוטר ושל הmesh לסירוגין וצילמתי את התוצאות: ראוטר: בדיקת speedtest תצוגת wifi של מק ה mesh: בדיקת speedtest.net תצוגת wifi של מק משום מה נראה שהמדדים שמוצגים במערכת ההפעלה טובים יותר בmesh אבל המהירות נמוכה בחצי. מישהו יודע להסביר את זה?

13. יש לי קו נייח דרך בזק בינלאומי, בנקודה אחרת בבית. מערכת האזעקה מחוברת לנקודה שונה, שם לא מחובר מכשיר טלפון ורוב הזמן מערכת האזעקה מתריעה על בעיות בקו. צירפתי תמונה של החיבורים בנקודה. אם למישהו יש רעיון אשמח.

14. היי, התחברתי לסיבים אופטיים במהירות של 1000 אבל אני לא מצליח לקבל יותר מ330~ הורדה במחשב הנייד כשאני מחובר ל5G (גם כשאני צמוד לראוטר) יש דרך שאני אוכל לקבל את מלוא המהירות דרך ה5G? אני צריך לקנות דונגל מיוחד או משהו? *ברור לי ש1000 זה תיאורטי אבל לפחות מה שניתן לקבל תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by eido300,

הי יש לי מחשב שאני רוצה שיהיה רק לעבודה (עבודה מהבית דרך האנטרנט, דרך citrix כמדומני), בשביל זה אני רוצה לנטר את תעבורת הרשת כך שכל שליחת בקשה או תשובה שתחזור, תיפול ישר אא"כ היא שייכת לכתובת של העבודה. איך אפשר לעשות את זה?

• 5 תגובות
    • 854 צפיות
  16. Started by Omer Oreg,

שלום, אני מחפש מודם שיחליף לי את הראוטר be של בזק. לשימוש עם חיבור dsl. קיימת חייה כזאת? תודה.

17. קניתי TP-LINK AC750 לפני כחודשיים כמאריך טוח כדי לפתור בעיות קליטה בבית (בדיעבד, לא היו בעיות אבל זה סיפור אחר) והוא התחבר לרשת אוטומטית כמו שצריך ושימש כמגדיל טווח. חשוב לציין כי באותו זמן היה לנו את המודם הישן יותר של הוט שהיה מחובר בכבל אינטרנט למחשב שלי. ניסיתי להתחבר אל ה TP-LINK AC750 מהמחשב שלי (המריץ ווינדוס 7) כדי לקנפג אותו ע"י פניה ל http://tplinkrepeater.net/ או לכתובת 192.168.1.1 ולא הצלחתי, הוא מביא אותי לדף של TPLINK האומר שיש בעיה ומציע לי להתחבר עם כבל אינטרנט ישירות, גם לאחר חיבור כבל הבעיה מופיעה שוב.... אחרי הרבה מאוד ניסיונות המחשב האחר בבית שמריץ ווינדוס 10 הצליח איכשהו להתחבר פעם אחת וזהו... לפני כחודש העברתי את המודם הישן של הוט לנקודת כבלים אחרת…

18. שלום רב, האם RDP .יותר מהיר מ-TEAM VIEWER או ANY DESK? האם השימוש ב-VPN יותר מהיר מהתוכנות הנ"ל? תודה.

19. Started by natty kol,

לאחרונה גיליתי שאני משלם השכרה על הנתב של פרטנר וכיוון שאני לא מתכוון לעזוב בקרוב החלטתי שעדיף לקנות נתב מאשר להשכיר בפרטנר הציעו לי לקנות את הנתב שלהם ב720 שקל רציתי לשאול אולי כדי לקנות בתקציב הזה נתב אחר יותר טוב? אני מחובר לסיבים של פרטנר ל1000 מגה האמת שאף פעם לא היה לי איתו שום בעיה חוץ מיזה שיש לו חרא של ויפי

20. Started by iMeash,

היי, אני מחובר לסיב אופטי של פרטנר במהירות של 300 מגה דרך כבל רשת ישירות למחשב. בשעות העומס, שעות הערב בעיקר, אני חווה האטה קיצונית במהירות האינטרנט. הגלישה עצמה בסדר וגם בבדיקת מהירות אני מקבל את המהירות הדרושה, הבעיה היא בהורדה של קבצים. אני מוריד הרבה קבצים משרת פרטי שיש לי שממוקם איפשהו באירופה. בשעות הבוקר אני מקבל מהירות הורדה של 30 מגה לשנייה בערך. ברגע כתיבת שורות אלו מאותו שרת אני מקבל מהירות שלא עוברת את ה 1 מגה לשנייה. קיצוני לכל הדעות ובלתי שמיש בעליל. השאלה שלי היא האם גם אתם חווים את אותה בעיה כמוני? כמובן פונה למי שמחובר לפרטנר. מי שלא מחובר לפרטנר האם יש המלצה לחברה אחרת שזה לא המצב בה? מנסיון העבר שלי עם כל חברת אינטרנט בערך זה שה…

21. היי, כרגע בבית המדובר מורכבים 3 ראוטרים ראוטר ראשי שמקבל סיב אופטי, ממנו יוצאים 5 כבלי רשת לכל חלקי הבית ובנוסף הוא משדר רשת אלחוטית. ראוטר שמתחבר אליו כבל רשת והוא משדר רשת אלחוטית. עוד ראוטר שמתחבר אליו כבל רשת+ עוד 5 מכשירים חוטיים והוא גם משדר רשת אלחוטית. במצב הזה, יש 3 רשתות אלחוטיות כל אחת עם שם שונה. אני רוצה ליצור מצב שבו תהיה רשת אלחוטית אחת בכל הבית, אני לא רוצה פתרון של מגדילי טווח כי אני רוצה להמשיך ולהשתמש ברשת הקווית שיש לי כרגע בבית, ואני לא רואה היגיון בלהשתמש במגדילי טווח כשאני יכול פשוט להשתמש ברשת החוטית ולחבר אליה את הראוטרים. האם פתרון של MESH ייתן לי את מה שאני מבקש? תודה.

22. Started by Yuval Perlmutter,

מומחים יקרים, ברשותי חצר בת כדונם וחצי ובה שני בתים. הראוטר שלי נמצא באחד הבתים בקצה השטח. אני רוצה קליטת Wifi בכל רחבי השטח ובבתים. מה האפשרות הטובה ביותר שלי? תודה מראש

23. שלום לכולם, בעוד חודש אני עובר לדירה חדשה ורוצה להתעדכן. סוגיה ראשונה: היום קיים בבניין חיבור סיבים של סלקום. אני לא ממש שש לשלם על השכרת ציודים ו/או להיות מוגבל ביכולות שיש שמוגבלים ע"י הספקים השונים (נתב עם 2 יציאות eth, יציאות רק של 100M ולא של 1G, הגבלות על הממשק ניהול,....). לכן אני תוהה לגבי רכישה של נתב שתומך ב VDSL ע"מ שאוכל לשלוט על ההגדרות שלי בעצמי. הסתכלתי ב netchief ברשימת המוממלצים (נכון לאוקטובר שנה שעברה), ואחרי סינונים הגעתי לרשימה הבאה D-Link DSL-245GR D-Link DSL-G256DG TP-Link VR600 לגבי הראשון, ראיתי שהביקורות עליו לא משהו. מצד שני, חסרים לי שם נתבים אחרים שאני רואה התייחסות אליה…

24. כל המידע שלי על מספר דיסקים בנייח עם חלונות 11. אבל אני מרבה לעבוד על מחשב טאבלט שגם עם חלונות 11. איך אני משתף דיסק אחד (או את כולם) מהנייח לטאבלט?

25. היי, לאחרונה מידי יום יש לי התנתקויות מהאינטרנט בשעות אחה"צ (הילדים שלי אפילו חושבים שבאותם שעות סביב 1800) לפעמים התחושה שרק הוויפי מפסיק לעבוד ולפעמים הכל לא עובד ואז אני נאלץ לאתחל את הראוטר אח"כ בד"כ זה מסתדר. אני משתמש בתשתית סיבים של פרטנר וגם הספק שלהם כאשר הראוטר שלי הוא של NETGEAR R6700v3 (מעודכן לגירסה אחרונה) איך אני מתחיל להבין איפה הבעיה אני מרגיש שזה הראוטר אבל לא יודע איך לבדוק ?

דיונים חדשים בפורומים