עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי חברים, מקווה שהכותרת מובנת. יש לי ראוטר בבית עם אינטרנט סיבי. הראוטר יושב בסלון במרחק כ-5-7 מטר בערך מהחדר שבו יש מחשב נייח והוא ללא אינטרנט. המחשב הגיע עם סטיק שקולט wifi זה עבד אבל החיבור היה חלש ואחרי יום הסטיק תקול, המחשב אומר שהוא לא תקין. להוסיף נקודה בחדר לא בא בחשבון כי אולי בהמשך נעבור דירה אז מה שאני רוצה לעשות זה ככה: לרכוש ראוטר נוסף שאותו אחבר למחשב דרך כבל LAN והראוטר עצמו יקלוט את האינטרנט שיש בבית (wifi פתוח מהראוטר שבסלון), האם זה יכול לעבוד ככה או שלא? חשבתי על ראוטר כזה: https://ksp.co.il/web/item/208595 או https://ksp.co.il/web/item/279452 האם הראוטרים האלה יודעים להעביר אינטרנט…

2. Started by tal t,

שלום לכולם, יש לנו בבית 4 מחשבים, שלושה מהם מחוברים ב-Wireless ואחד מחובר פיזית לראוטר Hotbox של הוט. אני מחובר אליו דרך Wireless ורציתי לדעת האם אפשר לשנות את כתובת ה-IP שלי, במידה וכן אשמח להסבר כיצד. (ה-Hotbox מוגדר בוודאות בתור ראוטר ולא בתור מודם). תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 13.6k צפיות
  3. אז הקדמה ישנו ויקוח קשה בין חברים על השאלה הבאה האם בחיבור קבוע של HOT שינוי כתובת MAC תשנה את כתובת ה IP אשר מקבלים לדוגמא : ספקית של 014 תשתית של HOT ישנו מודם אשר מחובר למחשב וחיבור ה IP קבוע זאת אומרת שאם מנתקים את המודם ומחברים בחזרה כתובת ה IP נשארת אותו דבר השאלה אם משנים לאותו כרטיס רשת אשר המודם מחובר דרכו את כתובת ה MAC אז תתקבל כתובת IP חדשה אותו תשובה של ירח אפל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=369547.10 האם אפשר לקבל אימות חיובי או שלילי תודה יום טוב וחוג שמח

• 8 תגובות
    • 13.6k צפיות
  4. אז כפי שהבנתם אני משתמש בנתב אלחוטי מדגם D-Link 524, דרך הנתב הזה מחוברים מלבד המחשב שלי עוד 2 מחשבים (כולם קרובים יחסית אחד לשני) וכולנו משתמשים בXP PRO SP2. עכשיו, בעת שימוש בתוכנת האי-מיול ל2 המחשבים האחרים בבית יש מזהה גבוהה בעוד שאצלי המזהה נמוך קראתי איפשהו שפתיחת הפורטים בנתב יכולה לתרום לעניין (בפירוול כבר פתחתי את הפורטים), עכשיו כשנכנסתי לאתר http://portforward.com והתחלתי לעקוב אחרי ההוראות שם הגעתי לסעיף שדורש ממני למצוא אי.פי סטטי ושם הבנתי שאני צריך את הDNS המקורי של הנתב ואת זה אין לי מושג איך להשיג (כמו כן צרפתי תמונה שדרכה אולי תוכלו להבין יותר ולהכווין אותי הלאה). השאלה שלי בגדול היא קודם כל אם יש איזשהו קשר בין זה שברגע שבמחשב אחד מתקבל מזהה גבוהה אז…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by asafgolan,

שבוע הבא אני מתחבר לunlimited. הם מציעים 2 אפשרויות לקניית ראוטר. מדובר בשני דגמים של d-link כאשר אחד תומך בתקן n והשני בac. הם עולים 200 ו300 ש"ח בהתאמה. האם הדגם של ה200 שח יספיק כאשר עיקר השימוש שלי הוא בחיבור קווי? יש חלופות זולות יותר בשוק( גם יד שנייה זה אופציה)?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום לכולם, לקחתי את המודם ראוטר של נטגיר מבזק בשיטת חיוב זיכוי. ההתקנה של הרשת יחסית פשוטה, למרות שלנסות ולקנפג את הרשת האלחוטית (הצפנה) הצלחתי רק ישירות מהראוטר ולא דרך הממשק היחסית פשוט של בזק. בכל מקרה הרשת מתנתקת לי כל כמה דקות ניסיתי לגלוש רק דרך N, או רק דרך g וכלום לא עוזר. החלפתי ערוצים, כיבוי והדלקה מחדש - שום כלום. כשאני גולש מטר מהראוטר - בהתחלה הכל טוב, אחרי שלוש ארבע דקות רואים ירידה בקליטה (כאילו אני מתרחק אבל בתכלס הלפטופ לא זז) וככה יורד יורד עד שמתנתק. מישהו מכיר איזו קונפיגורציה שפספתי בראוטר הזה, או שללכת ולזרוק להם אותו בחזרה?.... תודה וחג שמח...

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. יש לי אינטרנט של הוט ו 013 במהירות 30M להוריד כל מיני קבצים כגון קבצי טורנט אין בעיה והכל מהיר כמצופה אבל כשאני רוצה לצפות בוידאו ישירות מאתרים למשל כמו MAKO או מיוטוב הצפייה לפעמיים לא חלקה והסרטונים נתקעים באמצע ולוקח להם מספר שניות כדי להמשיך לנגן , אותה הבעיה הייתה לי לפעמיים כעוד הייתי עם 10M וכעברתי ל 30M ,הייתי בטוח וככה לפחות זה עוד נאמר לי בשרות לקוחות שאם אני עובר ל 30M הכל עובד חלק ומהיר ,ומסתבר שהדבר לא עומד בציפיות שלי עשיתי speedtest , קיבלתי תוצאה של מהירות הורדה 30M , ומהירות העלאה 1.5M אז רציתי לשאול האם צפייה בוידאו מיוטוב מושפעת ממהירות הורדה או מהירות העלאה , ואיך בכלל אפשר לשפר את החוויה הצפייה הישירה? נ.ב : יכול להיות שהעיה בכלל באתרים עצמם ויש סר…

8. שלום לכם.. אז ככה יש לי שתי מחשבים בבית בשתיהם win xp pro... במחשב הראשי יש לי מודם של מתב שיש לו שתי יציאות אחת usb ואחת רשת. ה- usb מחובר למחשב הראשי , ויציאה השנייה של המודם מחובר כבל של רשת ארוך למחשב המשני וככה אני יכול לגלוש בשתיי המחשבים בלי בעייה. עכשיו השאלה שלי זה איך אני משתף בין שניי המחשבים קבצים? איזה הגדרות אני צריך לתת להם בשביל שיהיה להם שיתוף..?

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  9. Started by hck,

היי! אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי איכותי בכדי לחבר מספר מחשבים ברשת. הנתב צריך להיות בעל יכולת קליטה (אלחוטית) בטווח של כ15-25 מטר דרך קירות עים קצב העברת נתונים של 54Mbps. כמובן שאני מעוניין לשתף את האינטרנט בכולם, ולכן אני אציין את החיבור שלי: כבלים, בזק-בינלאומי (ללא חייגן). בכל אופן, ראיתי בחוברת של באג(BUG) שיצאה עים העיתון של השבת, לגבי נתב של 3Com. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? החוברת של באג http://www.geocities.com/hck2cmp/BUG.jpg (התעניינתי בנתב הימני שעולה 759 ש"ח וכולל כרטיס רשת אלחוטי)

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  10. Started by Wolwali,

שלום, לא מזמן אני והשותף שלי בדירה התחברנו ל-HOT. המודם (Motorola SB5100) יושב ליד המחשב שלו והוא מחובר אליו ב-USB. המחשב שלי נמצא בחדר השני ומחובר למודם עם כבל רשת באורך 10 מטר. בהתחלה לא היו בעיות ברמת הכבלים (הבעייה היחידה היתה עם החייגן שלא אפשר חיבור לבזק בינ"ל במקביל, אבל שני המחשבים היו מחוברים למודם ללא שום סימן לתקלה), אבל עכשיו כל פעם שאני מחבר את המחשב למודם הוא עושה Acquiring network address במשך דקה ואז Limited connectivity, לא משנה אם המחשב השני מחובר, מנותק, מכובה או דלוק. דיברתי עם הכבלים, ניתקתי וחיברתי הכל (כולל את המחשב שלי מהחשמל ללילה), החליפו IP; כלום. המחשב של השותף מתחבר בסדר, ולכן הטכנאים של HOT סירבו לעזור (עם עוד נימוקים שונים ובחלקם משונים, כמ…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by adlanm,

קניתי כרטיס של Gb ב-50 שקל ויש לי בעיות במהירות העלאה, הכרטיס Dynamode NC-1000TX-g המהירות בהעלאה היא 1 MB והמהירות בהורדה 30 MB יכול להיות שהבעיה היא בכרטיס? הכרטיס דפוק או פשוט מחורבן כשאני מחבר את הרשת דרך הכרטיס של הלוח, כרטיס של 100 Mb אני מקבל אותה מהירות (11MB) גם בהורדה וגם בהעלאה ניסיתי כמה דרייברים ולא היה שינוי להחזיר את הכרטיס ולקנות אחד יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by gtrippleg,

שלום יש לנו בבית ראוטר\נתב מדגם par-720G, חיבור בזק+נטוויז'ן במהירות 15 מגה, ישנם בממוצע 2 גולשים אלחוטיים בבית, רוב הזמן אני הגולש היחיד. המחשב שלי נייח, ומחובר לנתב עם (TPlink wn821n (V4, במרחק 10 מטר מהראוטר מאחורי קיר רגיל (לא ממ"ד או משהו), עם קליטה מעולה. כשאני מתחבר לרשת, בהתחלה אני מקבל 15מגה והכל טוב ויפה, אבל תמיד אחריי חצי שעה\שעה אני מקבל 5 - 6.5 מגה, וזה חוזר ל15 מגה רק אחריי שאני מתחבר מחדש לרשת (ואז שוב יורד אחריי כמה זמן). כשיש האטה, אם אני בודק מהירות במחשב שמחובר עם כבל לראוטר אז אני מקבל בכל זאת 15מגה. * דיברתי עם נטוויז'ן - מצאו "חיבור כפול" במשתמש וביטלו את העניין. * דיברתי עם בזק - לא מצאו שום בעיה בקו. * הראוטר חדש (ביקשתי מבזק שיחליפו) * הראוטר מוצ…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אהלן חבר'ה, הרצתי בזמן האחרון בדיקות ב-SPEEDTEST ו-PINGTEST ורציתי לדעת אם הנתונים נורמליים (לדעתי לא): בספידטסט אני מקבל פינגים של 30-35. בפינגטסט אני מקבל פינג של 20 לירושלים וג'יטר 6. מה אתם אומרים? הפינגים לא אמורים להיות נמוכים יותר? ג'יטר 6 זה לא גבוה מדי?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. יש לי כרגע מודם של הכבלים, חיבור של 12MB. ו 2 מחשבים ניידים. לכן אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי (משולב חוטי). כמובן שאני רוצה אחד אמין בלי ניתוקים. השאלות שלי: 1) האם אני צריך לקנות ראוטר עם מודם? או שאני יכול לקנות ראוטר ללא מודם שיתחבר ליציאת רשת של המודם שכבר יש לי? 2) על איזה דגם אתם ממליצים? תודה למשיבים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. הי חברים, האם מישהו מכם משתמש בשרותי VPN על מנת לקבל IP בארה"ב ולראות טלויזיה בחינם? אם כן, האם יש המלצות לספקים טובים? תודה, פשה.

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. Started by Guyn,

אני ואחי התחלנו משחק רשת ב-C&C3 כאשר בהתחלה הייתה איטיות קלילה וכמובן ככל שנוספו יחידות לשטח המשחק נהיה איטי עד כדי תמונה אחת לשנייה המפרט שלי נמצא בצד, של אחי הוא: Pentium 3.2Ghz 512mb ddr GeForce 6600GT 128mb במצב יחיד, המשחק עובד אצלו חלק על Medium. אנחנו עובדים עם רשת ביתית של 3 מחשבים מחוברים לנתב D-Link DI-604. כמובן שלא הרצנו שום תוכנה אחרת ברקע ושיחקנו רק שנינו + צבא יחיד של המחשב. מה אתם ממליצים לבדוק?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Satlan,

אהלן מצטער מראש על התיאורים המסובכים. אחת הרשתות שבניתי לאחרונה מבוססת על ראוטר ראשי, מכשיר repeater נוסף בקומה העליונה שמשתמש ב-WDS, ובנוסף חיבור מהראוטר הראשי ל-LAN מבוסס חשמל שנותן אינטרנט לאיזור אחר מחוץ לבניין (הבניין בחוץ ישן ולא חודרת אליו קליטה) הבעיה היא שאני לא יכול למתוח כבל LAN רגיל בין הראוטר הראשי לבין הנקודת LAN מבוססת חשמל (התקעים שקרובים לראוטר הראשי אינם מצליחים 'להתקשר' עם התקעים שבבניין בחוץ, ורק תקע במרחק של 4 מטר מהראוטר עובד). בשביל לחסוך במתיחת כבל של 4 מטר ולסרבל את המשרד, רציתי לדעת האם יש מכשיר שיודע ליצור תקשורת באופן אלחוטי בין הראוטר הראשי ליציאת LAN מבוססת חשמל. צירפתי תרשים שמצביע על הרכיב שאני מחפש - מכשיר קטן שמתחבר בצד אחד לethernet lan …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by m0ti,

יש לי שני מחשבים אחד לי ואחד ואח שלי שני המחשבים מחוברים דרך כבל רשת. כאשר אני מוריד מביטורנט זה גורם להאטת האינטרנט בשני המחשבים. ראוטר זה פתרון לבעיית האיטיות במחשב השני?

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  19. Started by EnerGy,

שלום, לאחרונה שידרגתי לאת האינטרנט ל5 מגה ולא הורדתי על המירות המקסימלית (~640KB) אלא יותר על 450. הזמנתי טכנאי מבזק והוא אמר שהראוטר לא מספיק טוב (לא יודע אם זה בכלל הגיוני, אם אני לא טועה הוא תומך עד 100MB) והוא אמר שכדאי שנזמין נתב של בזק, לא רציתי לעשות החלטה פזיזה אז החלטתי לבוא ולשאול אותכם מה כדאי לעשות. הנתב שלי הוא EDIMAX 6114 או משהו בסיגנון, לא זוכר :-\ תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  20. Started by oded6188,

מהו האורך המקסימלי שאפשר להשתמש בכבל רשת בלי צורך במגבר סיגנל?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Php-Styler,

שלום , אני לא ידעתי אם זה מתאים לפה אז אני מצטער אם לא . רציתי לדעת איך אני יודע אם יש לי IP משתנה או קבוע , ואם זה קשור לראוטר או לא ? משהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן , ולהסביר לי את כל הדברים האלה ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי אני רוצה לעשות רשת ביתית בבית וראיתי שיש מבצע בבזק שאני יכול לקבל בחינם נתב אלחוטי עם מודם... אם אני מתחייב לשנתיים בנתיים הכל טס לי טוב עם ה 5 מגה מוריד מהר פינג טוב בלי בעיה... הקטע האם יש איזה סיכון במודם החדש שהם יביאו לי? בטח הם יביאו משהו זול אני בטוח אבל אני רק צריך לגלוש ולהוריד דברים בשני המחשבים שלי בלי בלאגנים ואבטחות משכוללות. האם המבצע הזה שווה מישהו קיבל את המודם שהם מדברים עליו?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אוקי תגידו לי אם פתחתי את הפורטים נכוןף עכשיו כדי שכל הפורטים יפתחו צריך לשנות IP ידנית הנה תמונה: זה ה) INTERNET PROTOCOL VERSION 4 )TCP\IPV4 תגידו מה לרשום בבקשה זה דחוף יש לי DISCONNECT הרבה במשחקים ואני לא מצליח לפתוח שרת.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש למישהו ניסיון עם התקנה כזאת? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by harel852,

שלום ברשותי XBOX360 שנמצא רחוק מהנתב שיש לי (TP-Link TL-WR841N) , לכן חיבור באמצעות כבל רשת לא בא בחשבון והמתאם Wi-Fi המקורי עולה 400-500. חשבתי אם יש אפשרות לחבר את הראוטר השני שלי (edimax br6204wg) ליד הXBOX ולחבר בינהם באמצעות כבל רשת, ובנוסף להגדיר את הראוטר שיקלוט מהTP-LINK. האם קיימת אפשרות כזאת?אם כן איך ניתן להגדיר זאת?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.