עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אז ככה, הוגדרו שם כמה מושגים ככה במעורפל לדוגמא collision domain , מתחם התנגשות ו broadcast domain, כלומר מתחם שידור עכשיו אני רוצה שתעזרו לי לעשות סדר כי הספר מתחיל לשגע את אמו אני מבין ככה, אם יש מה לתקן תעזרו לי כאשר אני מחבר לדוגמא 10 מחשבים למתג-switch , מאחר וסוויץ' הוא אינו רכזת, נתווצרו לי 10 מתחמי התנגשות, מה שאומר שהם לא יכולים בעצם להתנגש אחד עם השני , או בקיצור יעיל כאשר אני מחבר 10 מחשבים לרכזת, אני יוצר מתחם התנגשות אחד, מה שמסכן את הפאקטים בהתנגשויות ובהעלמות של פאקטים וצורך לשלוח מחדש, לא יעיל. עכשיו אני צריך להבין מה זה פאקינג גשר כי הספר מבלבל אותי פה. אני מבין שגשר זה בעצם בדיוק כמו מתג רק שהוא מחבר בין 2 מחשבים בד"כ(יש גם כאלה של 4 ואפילו 16) והיתרון ש…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. שלום רב נכנסתי לכל ההגדרות שיש בראוטר הזה דרך 10.0.0.138 לא מצאתי בשום מקום דרך לבטל את ה FIREWALL , אני לא רוצה אותו עובד...... למשיהו יש עצה , קראתי את הספרון שבא עם הראוטר ושם כתוב... 4.5.3 Firewall/NAT Services You can enable or disable Firewall and NAT by clicking on Setup and under LAN Setup, select Firewall/NAT Services. By unselecting the Enable Firewall and NAT Services button the firewall and NAT services is disabled for all WAN connections. The apply button will temporarily save this connection. To make the change permanent you need to click on Save Settings (at the side of the page). At the system commands page, click on Save All. הבעיה היא שאין תחת ה LA…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by tamir1400,

היי. אחרי שניסיתי להתעסק עם הנושא הזה די הרבה זמן, אני קרוב להכנע. אני סובל מאיטיות נוראית במשחק כלשהו (לא כזה רלוונטי, אבל GW2), ואמרתי שאני אנסה לקדם פורטים שהמשחק משתמש בהם כדי לעזור לזה קצת. הספק שלי זה נטוויז'ן, והראוטר הוא D-link DSL 6740U. עכשיו, הבנתי שהדבר הראשון שאני צריך לעשות זה לקבוע למחשב שלי כתובת IP סטטית. הורדתי תוכנה שקרית כלשהי, ועשיתי את זה. לצורת העניין, קבעתי כותבת של 10.0.0.32. (קיבלתי הודעה שאני לא יכול לחרוג מהטווח של ה DHCP). אחרי שעשיתי את זה, הורדתי את התוכנה simple port forwarding. קבעתי את הפורטים שאני רוצה לקדם, הכנסתי את ה IP הסטטי שלי, וה IP של הראוטר (10.0.0.138). הבעיה היא, שכשאני מנסה לבדוק אם הפורטים באמת פתוחים (דרך האתר הזה למשל htt…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Cheif,

במהלך אחה"צ השתעשתי עם גרסת הבטא של Connectify Dispatch והעסק ממש עובד יפה. יחסית לגרסת בטא, התוכנה יציבה לחלוטין ולא קרסה אפילו פעם אחת. למי שלא מכיר (או שלא זוכר את השרשורים הקודמים שלי בנושא), Connectify Dispatch מאפשר לשלב מספר רב של חיבורי אינטרנט שונים ולהשתמש בהם כחיבור אחד, בעל רוחב פס גדול. החיבורים ש-Connectify Dispatch יודעת לזהות ולהשתמש יכולים להיות קווים, אלחוטיים, מבוססים על מודמים סלולריים (3G) או על קשירה (Tethering) של טלפונים חכמים וכמובן כל שילוב שלהם. מבחינת המחשב, המהירות המשולבת יכולה לשמש כל אפליקציה הדורשת חיבור לאינטרנט החל בתוכנות דואר, דפדפנים, תוכנות הורדה למינהן וכיוב'. השילוב של Connectify Dispatch עם הגרסה הבסיסית של Connectify מאפשר למחשב …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by BAR - moah,

שלום חברים, ברצוני להחליף את השילוב של BaudTec + TP-Link WR741ND במודם שהוא גם ראוטר (קופסא אחת) שיתאים לתשתית של בזק, ושלא יהיה בהתחייבות שנתיים לבזק. אליו יחוברו: נייח, נייד ומדפסת אלחוטית. אשמח לקבל המלצות על ראוטרים העונים על הדרישות בתקציב של עד 300 ש"ח. תודה מראש למשיבים.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכולם... יש לי מודם hotbox חבילה טריפל הוט 30 מגה. המודם נמצא אצלי בחדר ומחובר דרך כבל רשת, עובד מצויין, אבל רק אני נהנה ממנו... יש לנו מחשב נייד וסלולרים שלא מקבלים קליטה בסלון (שנמצא צמוד לדלת שלי) ובשאר הבית. האינטרנט עובד להם, אבל ממש לאט ורואים גם שאין הרבה קליטה. היה לי ראוטר של בזק שעשה את אותה בעיה... אני מחפש ראוטר שייפתור את בעיית הקליטה. יש מלצה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by oriki9999,

שלום לכולם, לאחר שדרוג האינטנרנט והראוטר לTP-LINK, TL-WR1043ND הבעיה הנ"ל מתחרשת בערך פעם ביום : האינטנרט קורס וכאשר אני מריץ Troubleshooter הוא מזהה שהבעיה היא : dns server is not responding. לאחר ניתוק וחיבור מחדש לחשמל של הראוטר יש שוב אינטנרנט אבל זאת פרוצדורה מעיקה. מישהו יודע מה ניתן לעשות? יש לציין שאני מקבל DNS אוטומטית בהגדרות של הTCP. בתודה מראש!

• 8 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. Started by BandiT,

שלום, יש לי בעיה עם קראית מיילים באמצעות תוכנת אוטלוק אקספרס. עד היום לא היתה לי שום בעיה. הגדרתי את השרת היוצא והנכנס mail.my-domain.com פורטים 25 ו 110. זה עבד ככה כמה שנים, עד שהיום בבוקר הוא התחיל לכתוב לי שיש בעיה והוא לא יכול להתחבר. רק אחרי שהפעלתי את האפשרות SSL וזה שינה לי את הפורטים ל 25 ו 995 זה חזר לעבוד, הבעיה המוזרה היא שממחשבים אחרים שיושבים מחוץ לרשת הזאת, זה עדיין עובד ללא SSL ובפורט 110. וברשת הספציפית הזאת ששם יש לי IP קבוע ואני לא יכול לשנות אותו, זה לא נכנס דרך 110. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? לא היה שום שינוי בהגדרות של הראוטר. חשבתי אולי בעיה בחברת אכסון ששם יושב האתר שלי, אבל עובדה שזה עובד מכל מקום רק לא מהרשת שלי. יכול להיות שבזק חסמו את…

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  9. Started by Oranili,

שלום, אני רוצה לשאול אותכם שאלה. שאתם גולשים באתר יוטיוב ואתם לוחצים בסרטון על 720P גם לכם הסרטון נתקע בטעינה מדי פעם? עם עיגולים כאלה..... ולפעמים הסרטון טס על 720P משהו מוזר... אני שואל בכוונה לאלה שיש להם חייגן ... כי לי אין חייגן וחשבתי שזה קורה רק אצלי... לפעמים הסרטון נתקע פשוט ... וממשיך ועוד פעם נתקע ויום אחרי הסרטון יטוס... או שסרטון אחר יטוס... ככה זה ביוטיוב אצלי גם אצלכם?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. בשבוע שעבר רכשתי את הראוטר הראשון שלי ורציתי לדעת מה הפעולות שצריך לעשות עליו כדי למקסם ביצועים ולקבל חווית משתמש אופטימלית. הבנתי שיש עדכון קושחה שצריך לבצע, או משהו כזה אך אני חסר נסיון בנושא ואין לי כוונה לגרום נזקים.... כמו"כ הבנתי שיש איזו תוכנה ששולטת עליו מהמחשב או משהו כזה ולא מצאתי זכר לדבר כשהתקנתי אותו... תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 911 צפיות
  11. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי ראוטר של חברת cisco מדגם lynksis e1200 ואני מקבל בבדיקת מהירות 15 מגה במקום 30 דיברתי עם בזק בינלאומי ובחיבור ישיר של המודם למחשב קיבלתי 30 מגה ולצערי בזק בינלאומי לא תומכים בראוטר הזה שמנו את הראוטר על l2tp שמנו את הip שהם אמרו לי ושם משתמש וסיסמא ועשינו mac adress clone האינטרנט עובד אבל שוב אני על 15 מגה יש משהו בהגדרות לשנות שזה לא יהיה ככה? עוד שני דברים שלא ששכחתי לציין אני בחיבור עם חייגן כי יש לי חבילת גיימר והראוטר חדש (בן שלושה שבועות)

12. אהלן יש לי סוג של בקתה שאני צריך לחבר אליה רשת. נק' הרשת הכי קרובה היא בבית של ההורים, במרחק 100 מ'. כרגע הקונסטרוקציה היא כזאת: המודם נמצא בבית. ממנו יוצא כבל רשת למכשיר שמעביר אותות רשת דרך החשמל. המכשיר השני נמצא במחסן - שהוא בערך באמצע הדרך בין הבקתה לבית (כ-60 מ' מאיתנו). מהמכשיר שממיר רשת לחשמל במחסן יוצא כבל שמתחבר לראוטר אלחוטי, שיושב מחוץ למחסן. בבקתה הלאפטופ מחובר לאנטנה של טיפי לינק בחיבור USB. אנחנו קולטים כאן אינטרנט, אבל האות חלש (2 קוים). רוצים לחזק את האות. מה שעלה במוחי הן 2 אפשרויות: 1. כבל רשת אאוטדור באורך 100 מטר - מהבית של ההורים לכאן, וכאן נחבר את הראוטר. ככה נדלק גם על המכשיר רשת-חשמל שאני מניח שמוריד את חוזק האות. הכבל אאוטדור יעלה לא פחות מ-400 ש…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by chenrp,

שלום לכולם, הראוטר שלי TPLINK541 מתנתק כל כמה שעות מהאינטרנט ורק בגלל הטורנט. זה מצריך RESET חשמלי לראוטר, כי הוא קורס טוטאלית, ולא ניתן להכנס אליו דרך GUI ולבצע RESET. כבר הורדתי כמות חיבורים ל35 בלבד! וגם UPLOAD ל5KBS... הצעות למישהו? יש לציין כי בעבר בשימוש עם utorrent בגרסה ישנה יותר, לא היו שום ניתוקים.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by tal t,

שלום לכולם, יש לנו בבית 4 מחשבים, שלושה מהם מחוברים ב-Wireless ואחד מחובר פיזית לראוטר Hotbox של הוט. אני מחובר אליו דרך Wireless ורציתי לדעת האם אפשר לשנות את כתובת ה-IP שלי, במידה וכן אשמח להסבר כיצד. (ה-Hotbox מוגדר בוודאות בתור ראוטר ולא בתור מודם). תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 13.4k צפיות
  15. התשתית היא הוט 100 מגה, כיום אני מחובר לספק הוטנט, הפינגים והגלישה איטית, רציתי לשאול האם 100 מגה ללא חייגן של בזק ייתן ביצועים טובים יותר? האם חיבור זה עובר דרך הכבל החדש שלהם? איך אפשר להוציא מהם מחיר טוב? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Cheif,

בעקבות שאלות רבות שקבלתי בדוא"ל, מצ"ב פוסט המכיל מידע מפורט לגבי האפשרויות לגיבוי מידע קריטי לענני אכסון. במהלך החודשים האחרונים, בדקתי את כל האתרים המוזכרים בפוסט ואני ממליץ עליהם בעקבות התנסות חיובית שיש לי עימם. http://www.netcheif.com/blog/?p=2731

• 8 תגובות
    • 977 צפיות
  17. יש לי אינטרנט של הוט ו 013 במהירות 30M להוריד כל מיני קבצים כגון קבצי טורנט אין בעיה והכל מהיר כמצופה אבל כשאני רוצה לצפות בוידאו ישירות מאתרים למשל כמו MAKO או מיוטוב הצפייה לפעמיים לא חלקה והסרטונים נתקעים באמצע ולוקח להם מספר שניות כדי להמשיך לנגן , אותה הבעיה הייתה לי לפעמיים כעוד הייתי עם 10M וכעברתי ל 30M ,הייתי בטוח וככה לפחות זה עוד נאמר לי בשרות לקוחות שאם אני עובר ל 30M הכל עובד חלק ומהיר ,ומסתבר שהדבר לא עומד בציפיות שלי עשיתי speedtest , קיבלתי תוצאה של מהירות הורדה 30M , ומהירות העלאה 1.5M אז רציתי לשאול האם צפייה בוידאו מיוטוב מושפעת ממהירות הורדה או מהירות העלאה , ואיך בכלל אפשר לשפר את החוויה הצפייה הישירה? נ.ב : יכול להיות שהעיה בכלל באתרים עצמם ויש סר…

18. Started by AboveBeyond,

שלום , האם אפשר להגדיר אקסס פוינט לשימוש של הרחבת קליטה בנתבי tplink 841 אני יודע שאפשר אבל הבעיה שלי שאין לי גישה פיזית לראוטר "המרכזי" הוא פתוח להכל , אני יכול להכנס אליו ולשנות הגדרות איך עושים זאת מבלי לחבר כבל רשת ? תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Shay2111,

אז כך היום עדכנתי את הראוטר שלי ואחרי שהוא עשה ריסט אי אפשר לחייג לראוטר כדי להגדיר דברים הוא עובד אם אינטרנט רק שאני לא יכול לכנס אליו (192.168.2.1) מדובר באדימקס BR6428NS

• 8 תגובות
    • 948 צפיות
  20. הרבה יותר טוב מחיבור L2TP שלא מגרד את ה 55... השאלה אם גיימר מופעל ב 014 עם חיבור PPTP

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Satlan,

אהלן מצטער מראש על התיאורים המסובכים. אחת הרשתות שבניתי לאחרונה מבוססת על ראוטר ראשי, מכשיר repeater נוסף בקומה העליונה שמשתמש ב-WDS, ובנוסף חיבור מהראוטר הראשי ל-LAN מבוסס חשמל שנותן אינטרנט לאיזור אחר מחוץ לבניין (הבניין בחוץ ישן ולא חודרת אליו קליטה) הבעיה היא שאני לא יכול למתוח כבל LAN רגיל בין הראוטר הראשי לבין הנקודת LAN מבוססת חשמל (התקעים שקרובים לראוטר הראשי אינם מצליחים 'להתקשר' עם התקעים שבבניין בחוץ, ורק תקע במרחק של 4 מטר מהראוטר עובד). בשביל לחסוך במתיחת כבל של 4 מטר ולסרבל את המשרד, רציתי לדעת האם יש מכשיר שיודע ליצור תקשורת באופן אלחוטי בין הראוטר הראשי ליציאת LAN מבוססת חשמל. צירפתי תרשים שמצביע על הרכיב שאני מחפש - מכשיר קטן שמתחבר בצד אחד לethernet lan …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום, מחפש כרטיס רשת PCI (או PCI-X) של 1 ג'יגה עם תמיכה ב-JF מעל 9000 בתים ב-MTU. (חיבור RJ45) מישהו מכיר ? תודה, דני

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by ModChiP,

קיים נתב בבזק שנותן 5 חיבורי LAN של 1 גיגה? יש לי כרגע נתב שנותן לי 4 חיבורים, אני צריך להוסיף עוד חיבור. יש אפשרות לחלק חיבור אחד ל 2? לא משנה לי המהירות בחיבור שמתחלק ל2. ומה יותר מהיר- ההום פלאג של יס? או המחבר שמאפשר להעביר את האינטרנט על הכבל הקואקסיאלי? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. כותרת, הם יהיו צמודים במסילה שבקיר וצמודים בתוך תעלת אצבע.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. התקלה שהחלה לפני כמעט חודשיים ככל הנראה נפתרה. חזרו אלי היום מ 014 ואמרו שנעשו שינויים יחד עם הוט כבר לפני שבועיים ולא אמורה להיות יותר תקלה (ככל הנראה התקלה במקור היתה בתוך הוט והם לקחו אחריות יחד עם 014)

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.