עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום חברים, אני עושה לאן-פרטי למשחקי מחשב בפסח למשחק: csgo , זאת אומרת שאנשים באים עם המחשב שלהם מהבית ואני מחבר אותם בעזרת ציוד: סוויצים , נתבים וכ'ו השאלה שלי אם הציוד שלי מספיק חזק, הולך להיות באירוע 120 מחשבים שמחוברים בו-זמנית, עכשיו הזמנתי מבזק 2 קווים פרטיים(כל קו 100 מגה הורדה,3 העלאה) אני הולך לחבר את הנתב הזה לכל קו: http://www.vipsales.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=CPAP-SG680-NGTP-W-ADSL-A-WORLD&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=63&aff=Zap〈=he - זה נתב עד 50 משתמשים עכשיו אתם בטח שואלים למה דווקא את הנתב הזה....אז ככה התקשרתי לבזק לעסקי , הם אמרו לי שאם אני מזמין קו 40 מהירות הורדה , 4 העלאה, אז אני מקבל תנתב הזה או סיסקו va887w יעני הם תומכים בנתב הז…

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. טוב אז ככה, קצת נתונים בסיסיים לפני הכל: 40 מגה בבזק + בזק בינלאומי. ראוטר דילינק 6850U. ביומיים האחרונים יש תופעה שאני לא מצליח להבין מה גורם לה. עשיתי כבר 3 ריסט-ים לראוטר, שיניתי סיסמה, שיניתי את השם, כלום לא עוזר. בבדיקת מהירות הכל תקין - מקבל 40/3. הבעיה היא בגלישה באייפון (4) שלי. גם שם הכל נראה תקין, מקבל כמו תמיד בין 10 ל-12 מגה ב-speedtest, אבל ביוטיוב יש המון תקיעות כאלה, באינסטגרם אני מקבל הודעות מוזרות של "בדוק חיבור לרשת", בטינדר למשל התמונות בקושי נטענות ואפילו סתם חיפוש בגוגל בדפדפן לא תמיד מגיב מיד, אלא אחרי כמה לחיצות (ואני מחכה בין לחיצה ללחיצה, אני לא איזה לחוץ שרוצה שהכל יעלה מיד). למקרה שתהיתם, עשיתי ניקוי הסטוריה וקוקיז באייפון, עשיתי "שכח רשת" והתחב…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום לכולם לפני כ-3 ימים עברתי בהוט לחבילת מהירות 100 מגה עם מודם ההוטבוקס Sagemcom f@ast 1384, מחבילת 30 מגה שהייתה ברשותי ב3 שנים האחרונות ומודם מוטורולה מדגם SB5100 שהיה ברשותי משנת 2005, כאשר מאז 2007 אני לא עובד יותר עם ראוטר אלא רק עם מודם ובחיבור חוטי בלבד שמתחבר למפצל[HUB/SWITCH] מדגם EDIMAX ES-3305P המתחבר ל-2 מחשבים נייחים, ועם חייגנים ישנים של 012 ואייפים דינמיים אצל הספק. כאשר נכנסתי להגדרות ההוטבוקס והגדרתי אותו רק במצב מודם[מצב גשר] , אין לי אפשרות לקבל 2 כתובות IP תקינות ב-2 המחשבים ולהתחבר בשניהם במקביל, אלא רק באחד מהם.[ זה שמתחבר ראשון לאחר כיבוי והפעלה מחדש של המודם כאשר במחשב השני אני לא מקבל IP ומופיע הודעת השגיאה עם סימן הקריאה השחור בתוך המשול…

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by Cheif,

גם בזק בין לאומי (014) קופצת לבריכת הרפורמה בפס הרחב ("השוק הסיטונאי") וממחר אפשר יהיה לרכוש ממנה חבילות משולבות של תשתית+ספק. המחירים - באופן לא מפתיע - יותר יקרים מהמתחרות. עבור מהירות של 100M תפרדו מ-120 שקל, עבור 40M תשלמו 110 שקל ו-15M יעלו 100 שקלים. בשלב זה לא ברור אם המחירים קבועים או עולים אחרי שנה ואיזה מודם/נתב VDSL, אם בכלל, החברה תספק.

5. Started by sufgi123,

ראשית אתאר את המצב אצלי. יש לי 2 מחשבים בבית, שאחד מהם הוסב לשרת קבצים. על מחשב אחד מותקן win7 , ועל השני מותקן win server 2008 . 2 המחשבים מחוברים באמצעות הראוטר הביתי (שתומך ב 1G), וגם באמצעות כבל רשת מוצלב (עם מרחב כתובות שונה מהרשת הביתית). במחשב הביתי עשיתי map לכוננים בשרת. אני נתקל ב 2 בעיות קלות: 1. אם המחשב הביתי דולק ומצב logon , ולאחר מכן אני מפעיל את השרת , מהירות התקשורת בינהם איטית מאוד. כדי לקבל מהירות גבוהה אני צריך לבצע logoff למחשב, ואז logon בחזרה. כלומר בזמן ה logon כנראה מתבצעת פעולת הסתנכרנות מול השרת. השאלה היא באיזה אופן אני יכול לקבל את המהירות הגבוהה מבלי לבצע logoff ? 2. לא משנה באיזה אופן אני מעביר קבצים (דרך הראוטר או דרך הכבל המוצלב), אני ל…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by zrikman,

שלום לכולם לפני יומיים קיבלתי את ה HOTBOX של הוט ספק אינטרנט בזק בינלאומי ויש לי 3 שאלות, 1) אני יודע שיש לי חסימה של פורטים כי משחק שאני משחק לא עובד ולא מתקשר לשרתים של המשחק, אינטרנט רגיל מהיר ואין בעיה. נכנסתי ל PORT FORWARDING ופתחתי את הפורטים, היום אני גם אתקשר לתמיכה לראות אם הם לא חוסמים משהו, השאלה, האם רק שם פותחים את הפורטים? או שיש עוד מקום שאני צריך להגדיר את זה? (לא מדבר על הספקית) 2) הבנתי שיש בעיות עם הראוטר לגביי מהירויות מעל 30 מגה, האם אפשר להשתמש בו כראוטר במהריות 12 מגה? 3) לגביי חסימת כתובות מק של מחשבים ניידים, לא הבנתי איפה אני עושה את זה, אם מישהו יכול לעזור תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 5.5k צפיות
  7. Started by Cheif,

מנכ"ל משרד התקשורת נשמע הבוקר מעט לחוץ וקצת יומרני, ובניגוד למה שקרה עם חברות הסלולר, הוא עוד לא התעמת עם וועד העובדים של בזק שהוא כמובן בעל השפעה במרכז הליכוד. לאור זאת מעניין יהיה לראות מה תהיה התגובה לאיום על פירוק החברה. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001032235

• 8 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by lilimeshi,

מישהו יצא לו להשתמש? האפלואד רוב הזמן קרוב לחמש או רוב הזמן קרוב לכלום ?

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. שלום! עקב כניסת דייר חדש שמעוניין בהתחברות לרשת האלחוטית שלי ורצון לשמירה על יחסי שכנות טובים, אני מעוניין ליצור "תת-רשת" בשבילם שתהיה מוגבלת ברוחב הפס. הרשת שלי בנויה כך: FiberBox של הוט כמודם והנתב המרכזי. אחראי לשרת הDHCP. (אליו מחוברת רשת קווית עם סווטיצ') ובנוסף ראוטר אלחוטי TP-Link TL-WR1043ND שמשמש כ AP. הרשת האלחוטית מוסתרת ומוגנת בסיסמא. בנוסף, חיברת ראוטר ישן כ-AP עבור השכנים (Edimax BR-6216MG) ועבורו יצרתי סיסמא משלהם והגבלת MAC (ככה שיש לי את כתובות הMAC של השכנים). מה שלא הצלחתי לעשות זה להגביל את המהירות. פונקציה הQoS באדימקס נראית פעילה בממשק, אך לא עובדת בפועל, אולי בגלל שהוא משמש כAP? מה ניתן לעשות? יש אפשרות להשתמש בFiberbox כמודם בלבד? ואם כן תכונות הרש…

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. שלום אנחנו הולכים לשדרג את מהירות האינטרנט וכמה פעמים נציגים אומרים לנו שהאיזור שלנו תומך עד 40 מגה וכמה פעמים אחרות אמרו לנו שזה תומך עד 100 מגה. איך אפשר לדעת בוודאות עד כמה מגה האיזור שלי תומך?

11. קודם כל, לא ידעתי שזה בכלל אפשרי, עד שגיליתי שאין לי גישה חיצונית לשרת שאני מריץ(עד עכשיו הכל היה בסדר). ואז גיליתי שלכל מחשב ברשת יש אייפי חיצוני שונה, וזה מקשה עליי את הפניית הפורטים... איך דבר כזה קורה? ואיך מבטלים את זה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by saidian,

שלום לכולם מה שלומכם ? אני רוצה שיהיה לי ip קבוע בבית יש לי אינטרנט של הוט + הוטנט לאחר המון שיחות איתם הבנתי מהם שרק עד 30 מגה הם יכולים לתת לי ip קבוע. לדברי חברת הוט וגם הוטנט , אם יש לי למשל 100 מגה אז הם לא יכולים לתת לי ip קבוע. עשיתי בדיקות ושמתי לב שה-ip שלי לא משתנה אף פעם , גם לאחר שאיפסתי את הפייבר בוקס שלהם (גם בבית של ההורים שלי - יש להם ראוטר רגיל של הוטנט) מישהו יכול לשפוך לי באופן חד משמעי מה נסגר בנושא הזה? כמובן שאני מדבר על ה-IP הקבוע של ה-WAN . תודה רבה לכולם

• 8 תגובות
    • 20.3k צפיות
  13. Started by dbx22,

התקינו לי היום בבית אינטרנט של הוט, והראוטר נמצא בממד. אני נמצא בחדר כ5 מטרים מהממד ואני מקבל קליטה בינונית (3 מתוך 5) רוב הזמן, ובספידטסט אני מקבל במצב הכי טוב הורדה כ15 מגה והעלאה 2 מגה(חבילה 100 מגה). בחיבור חוטי לראוטר אני מקבל 100 מגה. מהן הדרכים המומלצות בהן אפשר להגדיל את המהירות אצלי בחדר? ראיתי מידע ברשת על מגדילי טווח, וכאלה שמעבירים אינטרנט דרך רשת החשמל, ואני קצת מבולבל מה עדיף. יש לי 2 ראוטרים לא בשימוש, kasda kw5212 ו- tp-link tl-wr941nd. אולי אפשרי להשמיש אותם כaccess point למשימה זו? (למרות שאין לי מושג איך לעשות את זה)

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. הנתב החדש של D-Link מציע מהירויות נהדרות תודות לתמיכה בתקן ה-802.11ac, ובתוספת מחיר וזמינות ראויים לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a4%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%93%d7%a8%d7%92-%d7%a0%d7%aa%d7%91-%d7%97%d7%93%d7%a9-%d7%91%d7%aa%d7%a7%d7%9f-ac-%d7%a0%d7%97%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. שלום רב לאחר חפירה רצינית ומעמיקה בפורומים השונים לא הצלחתי למצוא המלצה גורפת על ראוטר או שניים מומלצים זה נראה כאילו כבר שאלו את השאלה הזאת מאתיים פעם אבל לצערי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה. נראה לי שחסר איזה קובץ אקסל מקיף עם כל הפרטים של כל הראוטרים/מודמים הקיימים הן בארץ והן בחו"ל. הייתי שמח לעשות זאת ביחד עם מישהו שמתמצא קצת יותר ממני בנושא אין לי צורך במודם ולא פוסל את האפשרות להביא מחו"ל תקציב עד 500 ש"ח יחובר ל6740U שישמש כמודם. שאלה קטנה בשוליים האם התקנה של DD WRT היא חשובה כל כך שעליי להתעקש על ראוטר תומך?

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by lidorkalfa,

אהלן, לאחרונה עברתי מהוט ל018, קניתי את הנתב Kasda KW5212 ששימש גם כמודם וגם כראוטר וגרם לי להמון בעיות כמו קריסה של הרשת האלחוטית מס' פעמים ביום ואיטיות בלתי נסבלת.. אתמול רכשתי ראוטר Edimax BR-6478AC (שמשדר גם 2.4G וגם 5G ביחד) וכרטיס רשת נייד Edimax EW-7822UAC (שמתחבר לUSB3 במחשב ותומך 5G). התהליך שביצעתי כדי להפוך את הKASDA למודם בלבד היה הגדרתו כBRIDGE וביטול הרשת האלחוטית, לאחר מכן חיברתי את הEDIMAX למודם והתחברתי דרכו לאינטרנט - עד כאן הכל טוב.. מה שקורה עכשיו זה כזה דבר: המכשירים היחידים שתומכים אצלי ב5G הם 2 מכשירי פלאפון (סמסונג גלקסי S4) והלפטופ שלי שחיברתי אליו את הדונגל של EDIMAX.. כל שאר המכשירים שמחוברים על 2.4G מקבלים מקסימום 5 מגה מהירות, שלרוב זה בכלל מ…

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by orenhazan,

יש לי כרגע ראוטר של בזק מדגם D-LINK DSL-7850U רציתי לשאול האם הראוטר W9980 ייתן לי ביצועים עדיפים. הנתונים שלהם פחות או יותר זהים. הכוונה היא למהירות גלישה יציבות וכדומה. תודה. - - - תגובה אוחדה: - - -

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by avihaizipel,

ערב טוב: אני צריך המלצה בנוגע לראוטר אני לא מבין גדול של זה אז אני צריך המלצה עם מעט פירוט, אני גיימר וצופה ב-HD וב-4K ואני מעוניין שהכל יעבוד לי חלק "כי על איכות לא מתפשרים", בנוגע למחיר אפשר להתפרע מה שאומר שאם תגידו לי 1500 ש"ח ואני יהיה מרוצה לשש השנים הבאות אז זה מקובל. תודה מראש אביחי, נ.ב. יגלשו על הרשת 3-4 מחשבים, לפחות 4 android tv ושש ניידים פחות או יותר בו זמנית, ואם הראוטר זה לא הדבר היחיד שמספיק אשמח לעזרה כי אני גיימר, ואני לא רוצה שיפריעו לי בזמן שאני משחק אז לא רק הראוטר חשוב גם האיכות של השידור/רוחב פס. ושוב תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. מישהו הצליח להגדיר את המודם ראוטר vtech nb403 במצב BRIDGE? אני רוצה לחבר אותו לראוטר LINKSYS WRT1900AC. הצלחתי לעשות את זה עם המודם-ראוטר הקודם של בזק (T&W VDSL) באמצעות המדריך שמופיע בקישור הזה http://tinyurl.com/ob8oakx אבל זה לא עבד. התשובה הרשמית של בזק בינלאומי היא שהם לא תומכים במצב BRIDGE. (הנציג אשכרה אמר לי ללכת לחפש מי ינענע אותי) אני אתחיל עם מה שאני כבר יודע: 1. מחקתי את כל החיבורים הקיימים (dsl + vdsl) 2. יצרתי חיבור חדש מסוג PTM Over DSL Ethernet Bridge 3. אני רואה סטטוס חיבור online 4. יצרתי LAN group חדש ושייכתי אותו לחיבור שיצאתי בסעיף 1 התוצאה: זה לא עובד :-( השאלות שלי הן: האם אני צריך לשייך לחיבור vlan + priority? האם אני צריך ליצור LAN gr…

• 8 תגובות
    • 43.3k צפיות
  20. היי חברה רציתי להתייעץ איתכם לגבי קניה של ראוטר חדש לבית המצב כיום הוא שיש ראוטר אדימקס ישן שמחובר למודם, והוא לבדו לא מצליח לכסות את הבית (מדובר על בית של קומה אחת) אז כדי לתקן את המצב הזה יש גם סוג של ממסר שמחובר לחשמל בנקודה אחרת בבית מקבל אות מהראוטר הישן ומפיץ אותו לשאר הבית וזה מכסה את כל הבית הבעיה היחידה היא שזה גורם להאטה משמעותית בחיבור מחשב שמחובר ישירות לראוטר (זה שמחובר למודם) מצליח להגיע כמעט ל30מגה (שזה החיבור שיש בבית) ומחשב שמחובר בWIFI בקושי עובר את ה10מגה (ומתחבר דרך ה'ממסר') חשבתי שהצעד הנכון יהיה להחליף את הראוטר הישן למשהו חדש, שיצליח לתפוס את כל הבית וגם יתן חיבור בקצב מהיר כמו בחיבור קווי מה ההמלצה שלכם?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם, לפני חודשיים בערך עברתי דירה ( בנין 8 קומות מאוד ישן ). הזמנתי טכנאי של בזק שהמליץ לי לעבור לראוטר של בזק כי הוא צריך לקדוח חורים כדי להתקין לי נקודה ליד המחשב. הקשבתי לו והוא התקין לי ראוטר בסלון ( הראוטר בגובה 1 מטר על שידה ). הלכתי לקנת מתאם רשת בבאג חיברתי למחשב והכל עובד סבבה. בדקתי מה הנתונים וראיתי שהתדר הוא 2.4G . ה transmit rate הוא 54Mbps . הראוטר הוא מדגם : D-Link DSL 2760U Wireless N ADSL +2 המתאם רשת מדגם : TP Link USB Adapater TL- WN 7200ND עם אנטנה אחת. מונח על השולחן מחשב. הבעיה היא כזאת. אני משחק במשחק אחד. דיאבלו 3. בדירה הקודמת הפינגים היו סופר יציבים. הייתי מחובר עם מודם ישן יחסית עם חיבור לקיר. בלי ראוטר. היו לי פינגים יציבים מאוד של …

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Buck,

אני רוצה לקנות דברים למשפחה שלי בארה"ב כדי שיביאו לי אותם בפעם הבאה שהם באים לבקר. הבעיה שהאתר שאני רוצה לקנות ממנו לא נותן משום מה להתחבר מהארץ ויכול להיות שיעשה לי לי בעיות אם הוא יראה בחיוב שהאשראי ישראלי (אנטישמים מגעילים). אז לפתוח חשבון בחו"ל זו כנראה לא כלכך בעיה למרות שאני עדיין מחפש משהו שמזכיר את הויזה הנטענת שיש בארץ, אבל יותר חשוב זה למצוא פרוקסי או VPN מאובטח שאפשר להעביר דרכו אשראי. חשבתי לקנות דומיין לאיזה חודש ולהשתמש באיי פי שלו כדי לגלוש לאתר, זה נראה לכם בטוח? אני מניח שהרבה אנשים שכותבים פה קונים משחקים במבצעים אזוריים, איך אתם מאבטחים את החיבור?

23. Started by AGK,

שלום אני מעוניין ליצור שרת DHCP במשרד קטן בעיקר בשביל ההצמדה של IP ל MAC ADRSS העניין הוא, שהמקום צריך גם ראוטר בשביל WIFI ואם ה DHCP של הראוטר יהיה פעיל -אז המחשבים עלולים לקחת ממנו IP ולא מהשרת DHCP שב 2008 ואם אני אסגור את הDHCP שבראוטר אז איך המכשירים יקבלו IP בחיבור לראוטר? אשמח לעזרה תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by nachum37,

התקנתי pfSense על PC ישן כדי לחבר בין Switch לנתב שהוגדר כ AP. בגלל מבנה הרשת הסתבכתי קצת בהגדרה הראשונית, אשמח לעזרתכם. המבנה הנוכחי: מודם כבלים כלשהו וראוטר. הרשת בטווח של 192.168.1.0. | מחשב עם M0n0wall שמשמש כראוטר, רשת נפרדת בטווח של 10.0.0.0. | PC עם pfSense (כאן הסתבכתי). | Linksys N750 מוגדר כ AP בלבד. השאלה מהם בדיוק הכתובות שאני צריך להגדיר למחשב עם ה pfSense וה AP. 1. מהי הכתובת שצריך לתת ל pfSense (כלומר לכרטיס רשת הראשון שמחובר לסוויצ', WAN כפי שנקרא בהגדרות). 2. מהי הכתובת שצריך לתת לכרטיס השני שיחובר ל AP, כלומר LAN. אם אפשרי באותה הרשת ולא ליצור רשת נפרדת. 3. כנ"ל לגבי ה AP, מהי הכתובת שצריך לתת לו? תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. שלום, ברשותי הראוטר הנ״ל ולאחרונה החלו ה״ניתוקים״ הללו ברשת ה5ghz כאשר ברשת ה2.4 העסקים כרגיל ללא שום בעיה. המחשב והאייפון מראים חיבור לרשת האלחוטית אבל אי אפשר לגלוש וגם אין תקשורת ברשת הביתית. זה מסתדר לאחר reboot לראוטר. לא שמתי לב שזה קורה במצב ספציפי. זה נראה ספונטני. ניסיתי לשחק עם שיטות העבודה למיניהם כמו n, mixed וכו׳. גם החלפתי ערוצים ולא חל שינוי.ניסיתי לבטל hardware nat וזה לא שינה כלום, אחריא מספר ימים שוב זה קרה הערה: כי והדלקה של התקשורת האלחוטית במפסק האחורי גם מסדרת את הבעיה מישהו כאן מכיר את הבעיה? יד איזה שהם רעיונות לפני בניה לבנדא מגנטיק? שנה טוב. שמעון.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.