רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,510 דיונים בפורום זה
-
האם יש הבדל מבחינתי? מבחינם איכות גלישה או רוחב פס? האם יש הבדל מבחינת הספק? יש לו את אותם היכולות לספק לי גם ב L2TP וגם ב PPTP? תודה וחג שמח.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטי שקבלתי מבזק Power net 720G אני מקבל מבזק נתב החדש בתקן N . אני גר בבית פרטי עם כמה קומות ואין לי קליטה טובה בכל הבית כרגע יש לי כבר אקסס פוינט אחד שמגדיל לי את הטווח בקומה אחת הבעיה שקומה אחרת עדיין אין קליטה טובה. השאלה אם אני יכול להפוך את הנתב Power net 720G לאקסס פוינט?(כדי להנמנע מקניית אקסס פוינט נוסף..)
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש את המעביר אינטרנט בחשמל הזה עולה 30 דולר. יש שני ישראלים שנתנו לו חמש כוכבים הולך לנסות https://he.aliexpress.com/item/One-pair-EU-home-plug-200-Mbps-mini-Plc-Modem-Ethernet-Power-line-network-gigabit-Wifi/32636892894.html?spm=2114.50010608.4.2.54Bku5
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום וערב טוב, ברצוני לספר לכם על בעיה שגיליתי בזמן כתיבת פקודת הNETSTAT במחשב והבעיה היא כדלהלן: לפני שאני נכנס לאתר מסויים דרך הפיירפוקס הNETSTAT שלי מכיל שורה אחת. מה שמצביע על תקינות האינטרנט. אך לאחר שאני נכנס לפיירפוקס, אז יוצא ממנו וכותב את פקודת ה-NETSTAT, מופיעות לי 20 שורות. הגיוני שהם רוגלות או וירוסים? תודה
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי שתי מחשבים המחוברים לרשת באמצעות אינטרנט אלחוטי, מחשב א' משמש כמחשב ראשי (מחובר לראוטר שמחובר למודם ADSL) ומחשב ב' שמשמש כמשני (בעל כרטיס רשת אלחוטי). במחשב הראשי מחוברת מדפסת,שאני מעוניין לשלוח אליה להדפסה גם דרך המחשב המשני,ורציתי לדעת איך ניתן להגדיר זאת. יש לציין שבהגדרת מדפסת במחשב הראשי הגדרתי אותה כ"משותפת" אך בכל זאת לא ניתן להשתמש בה מהמחשב השני. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
בנייד (שרכשתי לפני שעה קלה) יש לי מערכת הפעלה- וויסטה הום פרימיום ובנייח (שנה על הכביש) -אקס פי גירסא בייתית, שנייהם חוקיים לחלוטין. איך מתחילים לאכול חיבורי רשת בין שני המחשבים וגלישה באינטרנט משניהם ? מה לרכוש והייכן, נתבים כרטיסי רשת. ומה זה תיקיות משותפות... מרוב עציצים לא רואים ת'מחשב. תודה תודה תודה.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים. לפני חודשיים קניתי שני 1043. אחד הוגדר כראשי והשני מוגדר כ AP. הבעיה שהראשי יציב כסלע ולעומת זאת ה AP קורס כל שעתיים- שלוש. אולי הגדרתי משהו לא בסדר? מדובר על קושחה מקורית מעודכנת בשני הראוטרים. מדובר על גרסאת חומרה 1.11 שבעבר ניסיתי להתקין עליה DDWRT שכמעט גרמה לבריק לכן לא ניסיתי יותר והחזרתי למקורית. כשהראוטר נופל, גם ה WEB נופל ואין גישה לכלום. נורית SYS נשארת דלוקה קבוע. ניסיתי לשנות ערוצים. לא עזר. ראוטר ראשי: אייפי: 192.168.1.1 חיבור חייגן. שם הרשת: Aviv1 ערוץ: 7 ראוטר AP: אייפי: 192.168.1.99 שם הרשת: Aviv1 ערוץ: 7 תמונות מהגדרות הראוטרים: ראוטר ראשי: ראוטר AP: תודה.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! אתחיל בכך שאומר שהידע שלי בנושא רשתות, ראוטרים וכו' שואף ל-0. יש לי מחשב שולחני שמחובר למודם רגיל בבית. לא מזמן רכשתי מחשב נייד והייתי רוצה ראוטר שאוכל להמשיך לחבר את המחשב השולחני ע"י כבל אך שבנוסף אוכל להתחבר באופן אלחוטי עם הנייד. אני מעוניין בדגם פשוט ככל האפשר, אלה הם כול הצרכים שלי, טווח מחירים אני לא יודע כי שוב איני בקי בנושא בהקשר של מה יתאים לי. בנוסף הבנתי שיש צד של אבטחה לכל הסיפור, אשמח לקבל פרטים כדי שהשכנים לא יתעלקו לי על הרשת תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החבילה שאני נמצא בה עלתה לפני שנה בערך סכום מסוים של כמעט 180 ש"ח. היום היא עולה 110. היות וההנאה שלי היא לא להכנס כל יום לאתר החברה ולבדוק מחירים חדשים, לא שמתי לב שהמחירים השתנו מאז וירדו ל110. לא יודע אפילו ממתי. הם השאירו אותי בחבילה של 180, זאת לא גניבה? רק אם אבקש יורידו אותי ל110, ואני לא בטוח שאני בכלל אבקש (שוקל לעבור). זכותי לדעת שהמחירים ירדו. ככה זה עם כל הספקים?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי את הראטור הזה ( Cheif, תודה על עזרתך בנושא) , הגדרתי את ההגדרות לחיבור לאינטרנט, לרשת קווית ואלחוטית, נתתי למחשבים IP קבוע דרך address reservation (דרך הראוטר, בהגדרות המחשבים עדיין רשום obtain IP automatically, ניראה לי מיותר לשנות את זה) וניראה שהם אכן מקבלים את ה -IP שרציתי. השאלה היא לגבי פתיחת פורטים, אני לא מצליח להבין מה הדרך הנכונה לעשות את זה. לפי מדריך שמצאתי פה http://www.computershop.co.il/customersupportArticle.asp?CatCode2=5&CatCode3=6&CategoryKbArticleId=1182 ניראה שצריך להיכנס ל- virtual servers ושם להגדיר את הפורטים. לפי המדריך שבא עם הנתב ניראה לי יותר הגיוני לעשות את זה דרך port triggering (אבל שם ההגדרות קצת מוזרות....). מה הדרך הנכונה?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
חברת ZyXEL, יצרנית מוצרי תקשורת לעסקים וללקוחות ביתיים, החלה לפעול בישראל. החברה, הממוקמת בטיוואן ומעסיקה למעלה מ-2,000 עובדים, משווקת את מוצריה בישראל באמצעות חברת Quality Bytes, הממוקמת בלוד. בין שלל מוצריה ניתן למצוא נתבים אלחוטיים (הן בתקן N והן בתקן AC), נתבים אלחוטיים הכוללים מודם VDSL, נתבים המתבססים על חיבור סלולרי 3G ו-LTE (דור 4), מתגים (switch) לא מנוהלים התומכים במהירות של 1G, מתגי POE, נקודות גישה אלחוטיות מנוהלות, מתאמי Home Plug, שרתי אכסון (NAS) וכד'. בשבועות הקרובים אפרסם שתי סקירות על מוצרי החברה - הראשונה על מתאם Home Plug דגם (PLA5405) התומך במהירות 1.2Gbps והשניה על מודם/נתב VDSL התואם לרשת בזק (דגם VMG1312-B10A). כל הפרטים על החברה, מוצריה והזמינו…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר שלי אומר שיש לו אינטרנט שמחובר דרך הUSB ואני אומר לו שאין מצב בעולם שזה מחובר ככה.. ושחייב להיות לו גם חיבור עם כבל רשת... הוא אומר שזה מחובר ככה: כבל מהטלפון למודם -> מהמודם יוצא USB -> ומתחבר למחשב. לא נראה לי הגיוני שUSB יכול לספק אינטרנט
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לדודה שלי בית דפוס יש לה שם מחשבים, 1 נייד, ו-2 מכונות דיגיטליות שמתחברות לרשת כמובן שהייתי רוצה לסדר שהכל יהיה מחובר לאינטרנט תמיד ורציתי המלצה על ראוטר חוטי שהמחיר שלו לא בשמיים וקל לתפעל אותו וכמובן שלא עושה בעיות יש למישהו המלצה ? תודה לעוזרים בן
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי לקוח שאני מתחבר אליו למחשב מרחוק לצורך עבודה. ללקוח יש חבילה 2.5M והאיטיות פשוט בלתי נסבלת. אני מניח שאם הוא ישדרג את מהירות ה-upload החיבור למחשבו יהיה הרבה יותר מהיר. הלקוח לא מבין כלום בתחום ולכן אני הולך לעשות את השדרוג בשמו. השאלה אם יש בכלל טעם לדרוש כזה דבר. למישהו יש ניסיון?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אני מקווה שכן. אני מתעסק בבניית אתרים קטנים כגון בלוגים ואתרי מידע, אני רוצה לקנות מחשב חזק ולהפוך אותו לשרת אחסון לאתרים האלה. מה מהירות האינטרנט שצריכה להיות לי בבית בשביל שזה יעבוד פחות או יותר חלק? כרגע יש לי 12 מגה הורדה והעלאה 1 מגה (אני עובד 012 ויכול לשחק עם הספק ;D ) התכנון זה לרכוש מחשב חזק עם כמה הארדיסקים ולהתקין עליו וינדוס סרבר. אני ידאג כמובן לאיפי קבוע באינטרנט שלי. אבל חוץ מזה איך מתקדמים? איך אני מקים פאנל ניהול בשרת שלי כגון CPANEL ? אילו תוכנות צריך והאם יש למישהו נסיון וידע בזה? המטרה של השרת הזה היא לאחסן כמה אתרים קטנים ולהוות בשבילי בסיס לנסיון אתרים ולטסטים שונים... אודה על עזרה תודה!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי 3 מחשבים ואני רוצה שבכולם אני יוכל לגלוש ב adsl?? hub יספיק או לא ??
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, היום עברתי להוט (רק בתשתית) ל 200M עשיתי בדיקת מהירות וקיבלתי 190 + - לא קריטי אבל בהורדה אני לפעמים מגיע ל25 ולפעמים 20 ואפילו ל12 זה כאילו לא יציב וגם בבדיקת מהירות זה מראה שהקו כאילו לא יציב, למרות שהייתי בבזק בקו vDSL 40 מגה (כמה שאני לא אוהב אותם) הקו היה יציב לחלוטין אם זה בבדיקה את הגרף היה ישר ואם זה בהורדה לא היו תנודות כאלה זה אמור להיות בעיה בשתית או שאצל הספק (קראתי פה בפורום שבזק בנלאומי עושים קצת בעיות עם הוט) בבדיקת מהירות ה ping נתקע לאחר שיחה עם הוט, נאמר שיש בעיה עם העוצמות וישלח טכנאי. בגלל זה שאלתי בפוסט אחר האם אפשר לקנות ציוד עצמאית בשביל לשלול את האפשרות של ציוד לקוי, או שהבעיית עוצמה זה לא קשור ל hotbox שהם שמו לי
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
ובכן, כפי שכבר ראיתם באשכולות הקודמים שלי, אני מחובר לתשתית Hot וספקית נזק בין לאומי. 12 מגה מהירות. כעקרון, כפי שכולם יודעים - אף אחד, כולל אני, לא באמת מקבל 12 מגה, אתרי סטרימינג כדוגמת יוטיוב נטענים לאט (ועל 720P בכלל אי אפשר לדבר), כשאני מוריד קבצים אני לא מוריד על 1.5 אלא על הרבה פחות (רשום לי 200, לא יודע מה זה אומר) ובכלל אין תחושה של אינטרנט מהיר. השאלות שלי הן כדלהלן: 1. האם כדאי להישאר בשילוב של הוט ובבנ"ל? או שמומלץ להחליף אחד מהם? 2. מהוט אני לא יכול לצאת כי אצטרך לשלם קנס של 500 שקל. אבל אם ארצה לעבור תשתית - מי הכי מומלצת? כדאי ללכת אל המתחרות כדוגמת 012, או ללכת אל הספקיות הקטנות כמו אקספון וטריפל סי? 3. כדאי אולי פשוט להישאר בהוט ובבנ"ל, ולבקש להוריד …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני עובר לבית חדש ולאחר הרבה שנים של תקשורת קווית, אנחנו מעונינים להוסיף תקשורת אלחוטית. בדירה החדשה, הראוטר יהיה בסלון ואמור לספק רשת לכל הבית כאשר אם יש אפשרות אז גם בתוך הממ"ד. רציתי לשאול, איזה ראטור אני יכול לקנות כדי שיעשה את העבודה? אני רוצה ראטור איכותי, מהיר ויספק רוחב פס כמה שיותר גדול. מבחינת מחיר, אני לא כל כך מוגבל, אבל אני לא ראיתי משהו שעולה יותר מ400-500 שקל (אולי לא חיפשתי במקומות הנכונים). אם לדעתכם ראוטר אחד לא מספיק וכדאי Access Point בנוסף אז אם אפשר המצלמה על אחד כזה זה יהיה מצוין! תודה... (שוב לגבי המחיר, אם יש ראוטרים באלפי שקלים שאני לא מכיר אז אני לא רוצה גם להכיר...)
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעבור לADSL אבל המחירים מפחידים אותי תציעו לי אפשרות קצת יותר זולה
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, שלום, אני ב012 ומבערך 19:00 עד 23:00 אני פשוט לא מצליח לשחק בטאלפילד....הפינג הוא 80 שזה סבבה, אבל משום מה ברגע שהשעה 19:00-20:00 לא מצליח לשחק..לאגים מטורפים למרות הפינג הסביר. מי כאן יכול להמליץ על ספק שבשעות שציינתי לא מחסל את הרוחב פס ונותן לשחק בשקט? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לפני כמה ימים שידרגתי למהירות 100 מגה בבזק. בבידקות המהירות שערכתי התקבלה מהירות של 63-67. הזמנתי טכנאי של בזק והוא אמר שלפי בזק, כל עוד אני מקבל מהירות של מעל 60 זה נחשב בסדר ל100 מגה. הוא אמר שמכיוון שהתיבה נמצאת במרחק של כ100 מטר מהבניין שלי, אני מקבל קרוב ל60 ולא קרוב ל100. השאלה האם מה שהוא הסביר לי זה הגיוני או שאני צריך לדרוש מבזק לסדר את זה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי דירה ביום ראשון והתחברתי לתשתית הוט במהירות אינטרנט של 200 מגה. אני מחובר לספק בזק במהירות של 200 מגה. מיקמו לי את הראוטר HOTBOX 2 בסלון וחיברו אותו לארון תקשורת, בהתחלה הטכנאי של הוט אמר שהסוויץ בכלל מותאם רק עד 100MB. הוא חזר ביום למחרת והחליף את הסוויץ לסוויץ שתומך עד 1Gb. המחשב הנייח שלי ממוקם בממ"ד, הוא מחובר בכבל רשת לחיבור לקיר ומשם לארון תקשורת. אני מחובר עם כבל רשת CAT5e הכרטיס רשת שלי מובנה על הלוח אם תומך במהירות עד 1Gb. זה הדגם - intel i219-v בהגדרות של הכרטיס רשת הכרטיס מוגדר עד 100MB FULL DUPLEX. ברגע שאני משנה את זה ל1GB זה אוטומטית מנתק לי את האינטרנט ומראה לי שהכבל רשת לא מחובר, למרות שהוא מחובר. מה אני יכול לעש…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רציתי לספר לכם על שתי בעיות שעולות לי: בעיה ראשונה, ברגע שאני עושה Enable DMZ בראוטר של Edimax BR-6424n, לא משנה אם אני מחובר ב-VPN או מה שאני עושה, יש לי כל הזמן ניתוקים באינטרנט ומה שקורה בעצם הוא שאני לא יכול לגשת בכלל לראוטר ורק הוצאה של החיבור מהחשמל והחזרה פותרת את הבעיה. בעיה שנייה היא שכאשר אני מנסה להתחבר ב-VPN לעבודה (VPN רגיל, לא צ'ק פוינט או תוכנות צד שלישי), הוא מנסה לאמת שם משתמש וסיסמא (ז"א, שהוא מגיע לצד השני) ואז אני מקבל הודעת שגיאה ופתאום יש את אותה בעיה שיש לי מהבעיה הראשונה שרק ניתוק של החשמל והחזרה פותרת את הבעיה. הפתרון לבעיה השנייה היא בעצם לשים את ה-IP של המחשב שלי ב-DMZ ואז זה מתחבר. וכמו שאמרתי, זה יוצר בעיה אחרת. האם מישהו נתקל בדבר כזה? …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש נתב חוטי טוב שמשלב בתוכו את האפשרויות הבאות: *נתב בסיסי - 4 יציאות לפחות *פיירוול - האבטחה היא גורם מאוד חשוב, ואם יש תוספות מיוחדות לאבטחה אני מעדיף לקבל אותן ולשלם יותר *יציאה למדפסת * כמה שיותר אפשרויות לכוונון * מודם פנימי כדי שאני אוכל להתחבר ל-ADSL המחיר - עד 600 שקלים ויש מצב שאני אוסיף אם הנתביהיה שווה את זה
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-