רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
יש לי 3 מחשבים בכולם מותקן חלונות XP פרו... א. מחשב ראשון - מותקן כרטיס USB אלחוטי חיצוני.ויש כרטיס רשת O\B מוגדר IP אחר. בכרטיס USB אלחוטי לא מוגדר IP כולם aotu... התקנתי במחשב ראשון תוכנה דרייבר מדפסת אלחוטי.ובסוף הגדרתי WEP קוד סודי באלחוטי מדפסת ובדקתי להדפיס מדפסת דף ניסיון בין מחשב למדפסת אלחוטי.וזה עובד ותקין. ובסוף במחשב ראשון מותקן דרייבר מדפסת והפכתי אותו לשיתוף ברשת. ב. במחשב שני - לחצתי על סמל בשולחן עבודה שכנים ברשת שלי, ולחצתי על view worgroup computers וכמה שניות מחפש ברשת מי נימצא במחשב.ולא הופיע כלום הוא מבקש הרשאה ברשת.ולא רואה מחשב ראשון. נסיתי להכניס מספר IP וזה לא עזר אני לא רואה מחשב ראשון מחשב שלו. ולא מצליח ליראות מחשב ר…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי בבית שני ראוטרים של TP-LINK. באמצעות הסרטון שרשרתי את שניהם.עקבתי במדוייק אחרי כל שלב והגעתי למצב שבו ה- WDS נמצא במצב run. נראה שהכל תקין ובאמת אני רואה שהראוטר המשני מחובר לרשת הראשי. הבעיה היא שהוא לא מאפשר לי גישה לאינטרנט. הצלחתי להבין שאם אני מדלגת על השלב הראשון ולא משנה את כתובת ה-ip של הראוטר המשני ל- 192.168.3.1 אז זה כן עובד. אבל אז לשני הראוטרים יש את אותה כתובת ה- ip ויכולה להווצר התנגשות. לא? המקום אחר הציעו לי לעבוד עם ip קבוע אותו אגדיר בכרטיס רשת של המחשב. אני לא מעוניינת לעשות זאת מכיוון שיש כל מיני מכשירים שמתחברים לרשת הנ"ל ואז אצטרך להגדיר ידנית ip שונה לכל אחד ואחד... האם למישהו יש ניסיון בעניין ויש לתת את דעתו? תודה, ד…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצאתי רק פרק ראשון עם תרגום. מצאתי את שאר הפרקים אבל לא מצאתי להם תרגום. מישהו יודע מאיפה אפשר להוריד תרגום? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא מצאתי שום התייחסות לנושא הזה בגוגל, כנראה שלא חיפשתי את המילים הנכונות... אני רוצה שיהיה לי מחשב שמחובר לאינטרנט עם uptime של 100% 24/7, ולשם כך אני רוצה שהוא יחובר במקביל לשתי תשתיות נפרדות - גם חיבור בזק וגם חיבור הוט - כך שאם באחת מהתשתיות תהיה תקלה זה לא יפריע לו ועדיין תהיה לו גישה לאינטרנט דרך התשתית השניה. הנחות יסוד: יש תשתית נפרדת לבזק ותשתית נפרדת להוט, כלומר בחדר יש 2 מודמים/ראוטרים עם "אינטרנט פעיל" בתוכם. יש מחשב עם 2 חיבורי רשת לצורך העניין (אם זה נחוץ). מה צריך בשביל להוציא את זה לפועל? מבחינת חומרה? תוכנה / הגדרות?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע מחובר בחבילת בזק RA+בזב"ל 40 מגה, מקבל את מלוא ה 40 מגה. קראתי בכמה שרשורים פה ובמקומות אחרים על נתוני קו ונכנסתי לראוטר שלי לבדוק. להלן הנתונים בערך (לא בבית אז לא יכול לצלם מסך) Attainable rate 45000/6000 Attentuation 22/49 Snr margain 8.1/7.7 Delay 0 בגלל RA מרחק מהmsag בפועל סביבות 150 מטר, בגלל שיש בינינו אתר בנייה אז לפי מה שבזק אמרו לי מרחק החיווט יוצא סהכ 750 מטר. יש לציין שאני ב vdsl vectoring. הבנתי לפי הפוסטים שה snr שלי נמוך עד גבולי, הזמנתי גם טכנאי שהחליף פורט בmsag והmargain עלה ל 12 ב up אבל אז חזר אחרי כמה דקות ל 8. לא הייתי נוכח בבית אז הוא לא עשה בדיקה בתוך הבית. האם יכול להיות שיש מ…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע אינטרנט בכבלים דרך 012. בקרוב אני מתקין אינטרנט ב-ADSL בדירה נפרדת (נפרדת לחלוטין, זה למה.. כמו חיבור נפרד לגמרי, אין טעם לדבר על רשת עם שיתופי אינטרנט וכו' כי זה אפילו לא באותו יישוב..). בקשר לספק, רציתי לדעת אם מישהו כבר ניסה פעם לפתוח שני חשבונות (במיוחד כשמדובר באחד לכבלים ואחד ל-ADSL) באותו ספק (וספציפית, 012). לא בא לי לשלם להם פשוט פעמיים, כי: א. ככה ב. יש שם הרבה דברים שכביכול "כלולים במחיר" שאני לא צריך ולא רוצה פעמיים (אימייל, דקות שיחה חינם וחו"ל, וכו') ג. ככה... ברור שאני לא מצפה לקבל כאן תשובה רישמית (בשביל זה יש טלפון לשירות לקוחות של 012...), אבל אני רוצה להגיע אליהם מוכן.. אז - אם מישהו פעם עשה משהו כזה, או משהו דומה, ויכול לשפוך קצ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. יש לי רשת ביתית בבית. שני מחשבים. מחשב אחד מחובר בכבל רשת לנתב והמחשב השני בסוף הבית ומחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי. הבעיה היא שהקליטה מהמחשב השני לא טובה, ולפעמים החיבור מתנתק. יש לי את הנתב - asus am 604g. ויש לי עוד נתב אחד שהוא בקופסה וללא שימוש שהוא - rotal rta 1025w האם אפשרי שהנתב ללא השימוש(rotal rta 1025w) יהיה באמצע הבית ויעשה גשר מהנתב asus לכרטיס הרשת האלחוטי שנמצא במחשב השני? כלומר יש אפשרות שהנתב(asus) ישלח אותות לנתב(rotal), ומהנתב rotal ישלח אותות לכרטיס הרשת? אם אפשר, איך עושים זאת צעד אחרי צעד. בתודה אלעד
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן בבית ( P2 128 MB ) ואני מחפש איזו תוכנה חינמית וטובה שתהפוך אותו לראוטר כך ששאר המחשבים יגלשו דרכו . אם ישנה תוכנה כזו שכוללת גם firewall זה יותר טוב ! אשמח לסיוע מהפורום . תודה!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! ה DEFUALT GATEWAY מוגדר אצלי כ 10.0.0.128 ואני רוצה לשנות אותו ל 192.168.1.1 כמו שהיה לי פעם... איך עושים זאת ? יש לי מצלמת IP בבית שעובדת על 192.168.1.99 והיא אפשר לנתב אותו אחרת... בבקשה עזרה ! אני בעל IP קבועה מול הספק.
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לפני כמה ימים שידרגתי למהירות 100 מגה בבזק. בבידקות המהירות שערכתי התקבלה מהירות של 63-67. הזמנתי טכנאי של בזק והוא אמר שלפי בזק, כל עוד אני מקבל מהירות של מעל 60 זה נחשב בסדר ל100 מגה. הוא אמר שמכיוון שהתיבה נמצאת במרחק של כ100 מטר מהבניין שלי, אני מקבל קרוב ל60 ולא קרוב ל100. השאלה האם מה שהוא הסביר לי זה הגיוני או שאני צריך לדרוש מבזק לסדר את זה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש נתב חוטי טוב שמשלב בתוכו את האפשרויות הבאות: *נתב בסיסי - 4 יציאות לפחות *פיירוול - האבטחה היא גורם מאוד חשוב, ואם יש תוספות מיוחדות לאבטחה אני מעדיף לקבל אותן ולשלם יותר *יציאה למדפסת * כמה שיותר אפשרויות לכוונון * מודם פנימי כדי שאני אוכל להתחבר ל-ADSL המחיר - עד 600 שקלים ויש מצב שאני אוסיף אם הנתביהיה שווה את זה
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מכשיר NETGEAR ואני משתמש בו בתקן N, אני מחפש מגבר / ריפיטר שיעבוד איתי בשביל להגדיל את המרחק, ושיתמוך כמובן בהצפנה כמה שיותר גבוהה.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הצרכים: - ראוטר אלחוטי - אמין - יכולת לכבות את האלחוט כשאין לו שימוש מוכן לשלם יותר בשביל ראוטר איכותי ואמין אבל לא בטוח שיש הבדל בין edimax שעולה 170 ש"ח ל-Linksys שעולה 360 צריך המלצות בבקשה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תסתכלו על הדו"ח הארוך הזה אני נמצא בחבילה 750K כבלים בנטווי'זן הבדיקה בוצעה בשעה 6:00 תראו יחסית לנטווי'זן התוצאות לא רעות לפני מלא זמן קיבלת על השרת הזה מינימום 190 MS Pinging clarity.jolt.co.uk [195.149.21.11] with 32 by Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=94ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=94ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=78ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=94ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=78ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=94ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=94ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=32 time=78ms TTL=249 Reply from 195.149.21.11: bytes=…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית עם נתב ומודם.. 2 מחשבים שכל אחד מהם מחובר לנתב עם כבל רשת התקנתי את האינטרנט והכל עובד ואפשר לגלוש משני המחשבים כמו שצריך. עכשיו אני מנסה להתקין רשת ביתי לשיתוף קבצים ממחשב אחד לשני ואני לא מצליח.. הפעלתי במחשב הראשון את ה setup a home or small office network והגדתי שם ואני רואה את זה ב my network places הבעיה היא שאני לא יודע איך להתחבר לרשת הזו מהמחשב השני.. איך אני מוצא את הרשת שהגדרתי בראשון במחשב השני??
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
תיאור התנאים: המחשב הראשי (נייח) נמצא בסלון וכן הראוטר, קדחתי חורים בקירות עד לחדר אליו אני מבקש למתוח את כבל הרשת כדי להעביר דרכם את הכבל. הבעיה: החורים מאפשרים להעביר רק את הכבל ללא החיבורים עצמם (תקעי הפלסטיק שבקצוות) ואיני מעוניין להגדיל מעבר לכך את החורים. השאלה: א. מה נחוץ כדי לחבר את חיבורי הפלסטיק לכבל עצמו ? ב. מהו סוג הכבל לו אני זקוק ומה הם סוגי המחברים (הפלסטיקים שבקצוות) ג. האם זה משהו שניתן לעשותו בקלות וללא עזרת איש מקצוע ? תודה .
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי דירה ביום ראשון והתחברתי לתשתית הוט במהירות אינטרנט של 200 מגה. אני מחובר לספק בזק במהירות של 200 מגה. מיקמו לי את הראוטר HOTBOX 2 בסלון וחיברו אותו לארון תקשורת, בהתחלה הטכנאי של הוט אמר שהסוויץ בכלל מותאם רק עד 100MB. הוא חזר ביום למחרת והחליף את הסוויץ לסוויץ שתומך עד 1Gb. המחשב הנייח שלי ממוקם בממ"ד, הוא מחובר בכבל רשת לחיבור לקיר ומשם לארון תקשורת. אני מחובר עם כבל רשת CAT5e הכרטיס רשת שלי מובנה על הלוח אם תומך במהירות עד 1Gb. זה הדגם - intel i219-v בהגדרות של הכרטיס רשת הכרטיס מוגדר עד 100MB FULL DUPLEX. ברגע שאני משנה את זה ל1GB זה אוטומטית מנתק לי את האינטרנט ומראה לי שהכבל רשת לא מחובר, למרות שהוא מחובר. מה אני יכול לעש…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום! אני צריך המלצה למודם וראוטר משולב, או נפרד. יש לי אינטרנט של בזק 40mb ומודם משולב ראוטר שקיבלתי מהם של D-LINK. אני כבר שנה סובל מגלישה איטית ונפילות שגיאות בחיבור ל-DNS ועוד... כבר יצרתי קשר עם התמיכה עשינו בדיקות מרחוק + טכנאי שהגיע והחליף כל מה שאפשר כולל תשתית! ואין שום שינוי בביצועים, לכן הגענו למסקנה שהבעיה כנראה רק בחומרה. החלטתי שנמאס לי ממוצרי זבל (מההתנסות שלי אני לא מכליל), ואני מעדיף לקנות באופן פרטי וגם אין לי בעיה להשקיע בזה סכום נאה אם צריך זה משמש אותי גם לצרכי עבודה, העיקר שיהייה משהו מהיר ואמין! בנוסף רציתי לדעת אם כדאי להשקיע ב-WIRELESS AC? השימושים שלי הם: גלישה מיילים הורדות העלאות ויוטיוב. מקווה שלא החסרתי פרטים. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני ניצב בפני בעיה מאוד מעצבנת: - יש לי שני מחשבים ניידים בשניהם מותקנת מערכת הפעלה חלונות 2000 (מקום העבודה). - במחשב אחד יש כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA שמסתנכרן ללא בעיה עם הנתב וגולשים איתו באינטרנט ללא בעיה - לא מותקן חייגן - הוא מחובר אלחוטית לראוטר DILINK 715P+ שמחובר למודם ADSL ישן של בזק - אלקטל מהראשונים. - המחשב השני מחובר אל המחשב הראשון באופן ישיר דרך כבל רשת מוצלב (RJ45). - אני מנסה ליצור שיתוף אינטרנט כך שהמחשב השני (ללא ה WIFI) יוכל לגלוש באינטרנט דרך המחשב הראשון. - אני מנסה לשתף את החיבור הרלוונטי במחשב הראשון אך ללא הצלחה - הוא כותב משהו בסגנון שיש כבר חיבור LAN שמקונפג עם הכתובת שנדרשת לכבלת כתובת IP אוטומטית. ניסית דרך אגב את זה גם עם XP באחד …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום וערב טוב, ברצוני לספר לכם על בעיה שגיליתי בזמן כתיבת פקודת הNETSTAT במחשב והבעיה היא כדלהלן: לפני שאני נכנס לאתר מסויים דרך הפיירפוקס הNETSTAT שלי מכיל שורה אחת. מה שמצביע על תקינות האינטרנט. אך לאחר שאני נכנס לפיירפוקס, אז יוצא ממנו וכותב את פקודת ה-NETSTAT, מופיעות לי 20 שורות. הגיוני שהם רוגלות או וירוסים? תודה
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני נמצא בתהליכי קנייה של מחשב חדש ורציתי לברר על האפשרות של חיבור שני מחשבים לאינטרנט. כרגע אני עם תשתית בזק 2.5 ( בהתחייבות לעוד מספר חודשים , אני נמצא כבר מספר שנים עם מודם מימי הדינוזאורים של בזק ומאוד מרוצה)והבנתי שיש אפשרות דרכם לקבל ראוטר בתשלום- זיכוי לשנתיים במחיר של 20 ש"ח לחודש. השאלה שלי היא האם זה כדאי לי כאשר השימושים העיקריים יהיו במחשב החדש והמחשב הישן יהיה רק עבור מעט גלישה ומשחקים פשוטים לילדים כמו באבלס ומשחקי בובספוג . המחשבים יהיו במרחק קצר יחסית של 3-5 מטרים האחד מהשני, אז הייתי רוצה לקבל מושג על מה שהכי עדיף לי מבחינת אמינות החיבור לאינטרנט לשני המחשבים. אני לא פוסל אפשרות לחבר באופן חוטי את שני המחשבים לראוטר.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי, הבעיה שלי היא כזאת, בכל פעם שאני מחבר התקן ( קווי, בכבל רשת. הWIFI מבוטל אצלי ) לראוטר, נופל לי האינטרנט - נורת הDSL נכבית. לאחר כמה שניות היא נדלקת שוב ולאחר דקה בערך החיבור לאינטרנט מתייצב מחדש. העניין קורה בשני ראוטרים שניסיתי, שניהם מסוג נטגיר (2200, 2610) ובדיוק באותו אופן. ניסיתי להגדיר כתובות קבועות עבור המחשב, הפלייסטיישן והמתאם שיחות של 012 שאני מחבר לראוטר, אך ללא הועיל. מישהו נתקל בתופעה כזאת או יכול לתת לי כיוון בדיקה? תודה חברים.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר שלי אומר שיש לו אינטרנט שמחובר דרך הUSB ואני אומר לו שאין מצב בעולם שזה מחובר ככה.. ושחייב להיות לו גם חיבור עם כבל רשת... הוא אומר שזה מחובר ככה: כבל מהטלפון למודם -> מהמודם יוצא USB -> ומתחבר למחשב. לא נראה לי הגיוני שUSB יכול לספק אינטרנט
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. הידע שלי ברשתות, די נמוך. אז אין לי מושג מה הבעיה. אני מוריד כמות די עצומה של הורדות. ולאחרונה נתקלתי בבעיה בשיתוף ההורדות שלי. אני מוריד בעיקר מטראקרים פרטיים, לדוגמא:hdme.eu,freshon.tv. ומהירות ההורדה היא תמיד במקסימום שלה. הבעיה היא במהירות ההעלה. אני שמתי לב בתוכנה UTORRENT, שאני לא מצליח לצור קשר עם משתפים ממדינות אחרות. תמונה להוכיח את מה שאני אומר: זה הורדה מhdme.eu. כמו שרואים, אני מצליח לתקשר אך ורק עם ישראלי. וזה בעיה מעצבנת ביותר, אני לא מצליח לשתף, ולשמור על רטיו גבוהה באתרים אחרים. כי אין משתפים בישראל! נתונים: ספק - בזק בנלאומי. תשתית - בזק. מהירות - 20MB. ראוטר - D - LINK VDSL N 6740U ראוטר של בזק. נרשמתי במיוחד בשביל זה, ואני מקווה שאחד מכם יוכל לעזו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
התקנתי רשת אלחוטית (נתב ושני כרטיסי רשת USB) בבית איך אני יכול לבדוק את אבטחת הרשת ולוודא שלא כל ילדון עם PSP יכול לגנוב לי רוחב פס?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-