עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לאחרונה שידרגתי את הרשת שלי למבצע 100Mbps של הוט + חיבור דרך הוטנט ללא חייגן (חיבור באמצעות DHCP). לפני כן הייתי מחובר להוט במהירות 2.5Mbps + אינטרנט זהב עם ראוטר של Linksys WRT54G והחיבור עבד מצויין עם קצב הורדה של 2.5Mbps במחשב שמחובר אלחוטית במרחק שני חדרים מהראוטר. לאחר המעבר ל-100Mbps הוט הגדירו לי את ההוטבוקס כמודם + ראוטר (שוב ללא חייגן) וקיבלתי ביצועי רשת איומים ברשת האלחוטית. מחשב נייד שהיה במרחק מטר ללא קירות מההוטבוקס עובד במהירות של כ-60Mbps (speed.hot.net.il) אבל במחשב המרוחק שני חדרים הביצועים היו של מתחת ל-1Mbps עם הרבה ניתוקים. שני טכנאים עברו אצלי בדירה והרבה טכנאים שניסו לפתור את הבעיה טלפונית ללא הצלחה (כולל החלפה של הוטבוקס). התשובה שקיבלתי מהטכנאים הי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by KF,

נכנס מחשב נייד הביתה ואני זקוק להמלצה לראוטר. יש לי הוט 100 מגה. הוט מבקשים דרכם 230 שקל + 10 שקלים נוספים בכל חודש. אפשר לקבל המלצה לראוטר זול ונורמלי שיספק רשת אלחוטית ביתית? תודה.

3. Started by ModChiP,

כרגע יש לי את ה D- LINK2650U שעושה לי בעיות ומתנתק וגם אין לו קליטה אלחוטית טובה. בזק מוכנים להחליף לי אותו. איזה ראוטר מומלץ עד 15 מגה? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אשמח לקבל הנחיות לכל שלבי התהליך. תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by RoNeR,

שלום.! האם הנתב האלחוטי של בזק 6740U H1 יכול לעבוד בתור נתב עם HOTBOX (לאחר הפיכתו למודם)...!? הרעיון המרכזי שההוטבוקס פשוט אחד הראוטרים הכי מזעזעים שנתקלתי בהם... יותר מידי תקלות ונפילות רשת WIRELESS שבאה והולכת... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by aas,

שלום חברים .. השבוע התחברתי לבזק/נטוויז'ן למהירות 15 מגה ואני דיי מרוצה (ומסופק מהמהירות) - עם ראוטר D-LINK 2650U/ כל זה עולה לי כ 90 שח !! היום התקשרו מהוט, הציעו אינטרנט (ספק ותשתית) 100 מגה וראוטר אלחוטי + כבלים 16 ערוצים וטלפון (טירפל "רזה" ). כל זה ב210 שח לחודש. אני שואל רק על האינטרנט !! שווה לי לעבור ?!? אני ממש מפחד להתאכזב מהמהירות בהוט ... האם זה מוצדק ?? (ניתוקים בעיות גלישה וכו' ). אשמח לשמוע את דעתכם ..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. הDEFAULT GW שלי הוא 192.168.1.1 אבל בשום אופן הדפדפן לא מסכים להכנס להגדרות הראוטר מה לכל הרוחות זה יכול להיות ?

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  8. בעיה קצת מורכבת חשבתי אולי מישהו יודע .... המצב הוא כזה ...נמצא בהוט+014 ללא חייגן על מנת לקבל אי פי חדש שהייתי צריך.. דרך הראוטר, שיניתי את כתובת ה MAC .. (שמרתי את המקורית אגב) הכל עבד יפה (קיבלתי אי פי חדש) עד הפעם השלישית שבו המצב נדפק ... לא מתחבר האינטרנט לא כלום , מקבל APIPA 169.254 חבר שלי מבין עניין ולכן יעץ לי קודם כל להתקשר לתשתית הוט ולבקש שיאפסו את המודם ("כנראה שלא יעזור..תנסה בכל זאת") ולבקש מהם שיחברו אותי לצורך הבדיקה לספק אחר וזה בדיוק מה שקרה . המודם\אינטרנט חזר לפעולה תחת ספק אחר (HOTNET) . משמע ממה שהבנתי מחבר שלי (קרה לו בעבר) האי פי שלי אצל 014 נעול באחת השרתים בגלל שינוי הMAC שבא מפעולה שלי ... השאלה בגדול היא , כמה זמן בימים ייקח עד שהאי פי ש…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by עובד,

שלום, לפני מספר שבועות עברתי דירה ומאז יש לי איטיות ברשת האלחוטית, עד למצב שאי אפשר לגלוש כמעט. המהירות יורדת ל 1Mbps לפעמים קופצת חזרה ושוב יורדת אבל רוב הזמן היא על 1Mbps. המרחק בין הראוטר למחשב הוא כ 10 מטרים, במרחק קרוב כמטר לא הייתה את הבעיה. ויש הרבה רשתות WIFI באזור (לפחות 20) ניסיתי התקנה מחדש של דרייברים, הפעלה של מחדש של הראוטר ושינוי ערוץ בראוטר ובעיה עדיין קיימת.. זה הכרטיס רשת שיש לי: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אשמח לעזרה, עובד.

• 5 תגובות
    • 994 צפיות
  10. יש לי שני מחשבים בhomegroup מחשב א' - מריץ win8 מחשב ב' - מריץ win7 עד לפני שבוע הכל היה תקין ויכולתי להעביר קבצים ממחשב א' ל ב' ולהיפך. מזה שבוע המחשבים מסרבים לדבר אחד עם השני למרות שהם באותו homegroup . מה המצב עכשיו: 1. שני המחשבים מצורפים לhomegroup עם אותה סיסמא אבל טוענים שהם היחידים בקבוצה. 2. אפשר לגשת למחשב א' ממחשב ב' ע"י IP 3. אי אפשר לגשת ממחשב א' למחשב ב' בשום צורה וגם הפינגים לא חוזרים. מה ניסיתי בינתיים: 1. בדקתי שכל הגדרות הרשת נכונות. 2. בדקתי את הגדרות ה homegroup בשני המחשבים והם תקינות. 3. יצרתי homegroup חדש וצירפתי את המחשבים אבל הם עדיין לא רואים אחד את השני. 4. כיביתי חומת אש אבל זה עדיין לא עובד. אני אובד עצות. יש למישהו רעיונות? תודה רבה מראש …

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  11. Started by Iv0ry,

מי יותר טוב ובעל טווח קליטה רחב יותר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Cheif,

D-LINK מציגה שני נתבים חדשים (אחד מהם סלולרי) ונקודת גישה. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3562

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  13. אני לפני קניית כרטיס רשת אלחוטית למחשב נייח, ומתלבט בין כרטיס פשוט התומך עד 150 Mbps לבין כרטיס יקר יותר עם שתי אנטנות התומך עד 300 Mbps. השימוש העיקרי שלי יהיה לצורך גלישה באינטרנט, וכנראה גם שיתוף בין מחשבים (אבל לא רציני). האם כדאי לי להשקיע יותר ולקנות את הכרטיס היקר, או להסתפק בפשוט? ובמה זה יהיה משמעותי?

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  14. אני מנסה להעביר מידע בין HDD על המחשב שלי (לוח Z77, כרטיס רשת 1Gbit) לבין דיסק רשת של IOMEGA שלפחות על הנייר תומך גם הוא ב-1Gbit. הראוטר שלי הוא TP-LINK 1043ND ושני כבלי הרשת הם CAT6 חדשים ולא ארוכים. משום מה אני לא מקבל יותר מ-12MB או ~100Mbit בהעתקה ישירה בין השניים. יש למישהו מושג איך לבדוק ולתקן את העניין? תודה

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. שלום לכולם. יש לי רשת משרדית הפועלת ע"י שרת. לאחרונה בכל העמדות אי אפשר להתחבר לשם של השרת אלא רק לכתובת IP (קבועה) שלו. זה גורם לי לבעיות בתוכנות רשת... המחשב מודיע שהוא עובד במצב לא מקוון והשרת לא זמין לחיבור מחדש כל החיבורים פועלים. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  16. Started by hachling,

שלום לכולם, יש לי בית בן שתי קומות. בקומה התחתונה יש לי ראוטר של בזק (dlink) שמחובר לסוויץ' של edimax. מהסוויץ' יש לי חיבור חוטי לכל הבית. אני מעוניין לחבר TL-WR1043ND בקומה העליונה בחדר העבודה שיהיה מחובר חוטית לסוויץ' מהקומה התחתונה ויהווה AP אלחוטי לקומה העליונה וגם סוויץ' חוטי למחשבים שבאותו חדר. אני מקווה שהבהרתי את עצמי. (בשרטוט למטה "->" משמעו חיבור חוטי) ראוטר (dlink) חוטי + אלחוטי -> סוויץ' אדימקס -> TL-WR1043ND (נקודת גישה + סוויץ') -> מחשב + NAS. האם זה אפשרי? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  17. Started by Barni,

שלום לכולם! אחרי הרבה זמן שאני עם מודם משולב ראוטר של ROTAL נמאס לי ממנו כבר. קריסות, ניתוקים מוזרים ומה לא. כל פעם צריך לתת לו איזה איפוס קטן ונמאס. מחפש ראוטר משולב מודם... אני לא מבין גדול בעניין... חשוב שיהיה טווח לא רע (אני גר בבית גדול, אבל יש לי AP שמחובר עם כבל לראוטר בשביל איזור המרתף) לאבא שלי חשוב שתהיה האפשרות (שמשום מה פשוט לא עובדת בראוטר הנוכחי) לקבוע למחשב כלשהו IP קבוע. תקציב 400 ש"ח +- לגבי תקנים וכו' אני מעולם לא הבנתי מה זה אומר. אני אקרא קצת כדי להחכים! ואני באמת מחפש משהו יציב ואם לדעתכם צריך להוסיף עוד כסף כי 400 זה זול בשביל משהו איכותי תאמרו ואני אשקול את זה תודה רבה מראש! באמת מודה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 963 צפיות
  18. Started by sprinter,

שלום חברים, יש לי חבר ששידרג מ30 מגה ל100 מגה בהוט עם בזק בינלאומי כספק. הנציגה אמרה לו שהכל מוגדר טוב מבחינת מהירות תשתית והוא צריך לשנות הגדרות בשביל לקבל את ה100 מגה. כרגע הוא גולש על 30 מגה ולא מצליח לעבור את ה30 . כרטיס הרשת שלום הוא 100 מגה. על איזה הגדרות היא דיברה? אני מעוניין לעזור לבחור לקבל את ה100. דרך אגב יש לו נתב של edimax לא זוכר את הדגם. בבקשה עזרתכם!!! תודה מראש...

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by Zedik,

קניתי היום נתב TL-WR1043ND חדש, וכשנכנסתי לאתר של TP-LINK לבדוק האם ישנם עידכונים רלוונטים לגביו, נתקלתי ב- TL-WDR4300 שגורם לי לחשוב להוסיף 144 ש"ח ולהחליף ביום ראשון בבוקר את ה TL-WR1043ND שעדיין אטום באריזה. לאחר בדיקה קצרה פה בפורום, הבנתי שהקושחה של ה-WDR4300 בעייתית, מפני שהיא מותאמת לארץ ע"י היבואן עקב השימוש בתדר 5GHz, מה שמבטל את היכולת לעדכוני קושחה מהאתר הרישמי של TP-LINK. מצד שני, ה-WDR4300 בעל מעבד חזק יותר וזיכרון RAM גדול יותר, עם שני חיבורי USB במקום אחד ב-TL-WR1043ND. מה דעתכם? האם כדאי להחליף ל-TL-WDR4300 ולהשתמש בקושחה צד-שלישי כמו dd-wrt?

20. Started by deluxe,

מי מבין הדגמים שבכותרת יותר טוב? אני מעוניין לקנות נתב שישמש בעיקר כנתב לרשת חוטית וברוב הזמן השידור האלחוטי יהיה כבוי בו. לא כל כך הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם? אשמח אם מישהו שכן הבין יוכל לתת לי תשובה. תודה רבה! http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1042ND

• 22 תגובות
    • 4.9k צפיות
  21. Started by Mpro,

מישהו משתמש בתוכנה הזו לסטרימינג? אני רציתי לדעת האם אפשר להפעיל ערוצים שונים דרך התוכנה וגם בעברית

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שבוע טוב לכולם יש לי הארד דיסק חיצוני שמחובר דרך usb2 לראוטר tplink 1043. השאלה שלי אם אני יחבר סטרימר (google tv dongle למניהם ) בכבל רשת לראוטר, אני יצליח להזרים סרט hd ללא קרטועים?

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  23. יש לי ראוטר אלחוטי של בזק מסוג rotal rta 1025w אני מעוניין לרכוש כרטיס רשת. 1. מה עדיף - כרטיס פנימי / usb, או שאין עדיפות? 2. מה עדיף - עם/בלי אנטנה, או שאין עדיפות? 3. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 300 Mbps למרות שהמודם רק 10/100 Mbps? 4. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 802.11n למרות שהמודם רק 802.11g? תודה

• 4 תגובות
    • 984 צפיות
  24. Started by MichaelZ,

למרות שאני די חזק בכל מה שקשור בעבודה על המחשב, תקשורת אלחוטים זהו נושא שממש אין לי בו נסיון. יש לי מחשב נייח ואני צריך לחבר אליו את הדבר הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/896329-REG/Eye_Fi_eye_fi_16pc_16GB_SDHC_Memory_Card.html בדרישות המערכת מופיע שהכרטיס תומך ב-802.11n וב-WPA-PSK. זה מה שאני חייב שיהיה גם ל-נתב/מתאם. אני לא יכול כרגע למצוא איפה זה כתוב, אבל קראתי שהכרטיס יודע לשדר ב-600 MBPS. אני רוצה פשוט ליצור חיבור אלחוטי בין הכרטיס למחשב שלי. אני לא רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, מדפסות או שום דרב אחר. אני יכול לעשות את זה עם מתאם USB ולא נתב? ראיתי מתאמים עם ובלי אנטנות. יש כאלה שהאנטנה שלהם מחוברת דרך כבל ואפשר להציב אותה במקום שייתן מקסימום קליטה. בדרישות המ…

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  25. שלום רב .. יש לי בעיה ... בבית יש לנו אינטרנט 10MB על 6 אנשים אני אישית צורך מעט תעבורה, ואח שלי פשוט שודד אותה (עם כל המשחקים שלו) בקיצור יוצא מצב ששהוא בבית, אני צריך לצפות בסרטונים ביוטיוב על 114P (כן, יש דבר כזה) וגם אז זה נתקע. נמאס לי, ניסיתי לדבר, לעשות הכל לא הולך. ניתן איכשהוא לתת לי עדיפות ראשונה בראוטר? שאם אני צריך X תעבורה, אז אני יקבל אותה, והוא את השאר, ולא ההפך? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים