עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. הייתי עד לפני שבוע במסלול גיימר בבזק בינלאומי + בזק 50 והכול פעל מצוין. ברגע ששדרגתי את המהירות ל 100 (כמובן שגם בבזק ובבזק בינלאומי) פתאום נראה שאין כלל השפעה של מסלול הגיימר על הגלישה שלי. הפינגים קפצו לשמיים (בין 150 עד 300 לאתרים שונים בחו"ל) . בזק החליפו לי את הראוטר סתם בכדי לראות אם יש השפעה, לצערי אין השפעה. אני מבלה כבר כמה ימים עם בזק בינלאומי, שלא נדבר על השירות עצמו מה שמעניין אותי זה רק לסדר את התקלה הטכנית. מה אפשר לומר להם בכדי שהם יצליחו לסדר את זה ?

• 65 תגובות
    • 12.7k צפיות
  2. שלום. בשבוע שעבר עברתי ל-50 מגה בזק + בזק בינלאומי (נאמר לי שאין תשתית 100 מגה באיזורי). מסתבר שבבדיקת המהירות של בזק (ואחרות) אני מקבל בסביבות 30-34Mbps גג בחיבור כבל רשת, גם כשאני מחובר לתשתית ("1@") כך שהבעיה לא אצל הספקית. קצב העלאה נראה בסדר (1.5Mbps~). בזק ערכו מולי בדיקות והכל כביכול תקין מבחינתם. עשינו reset לנתב D-Link VDSL N 6740U, החלפנו פילטרים, ועדיין מוגבל ל-34 מגה. לסיכום, התבקשתי להחליף את הנתב (לאותו הדגם) במסגרת האחריות בחנות בזק, בטענה שהבעיה כנראה בנתב עצמו.. עכשיו, לפני שאני הולך להחליף את הנתב, ומאחר ואני די סקפטי לגבי ה"פתרון" הזה, רציתי לשמוע אם משהו נתקל \ מכיר בעיה דומה, ואולי יכול לחסוך לי זמן (אני כבר מתאר לעצמי שהולך להשרף לא מעט …

3. האם חברי הפורום יכולים לעזור לי? המחשב השולחני מופעל ע"י חלונות 7. המחשב הנייד מופעל ע"י חלונות 8 את שניהם חיברתי בכבל מוצלב. מאתר התקלות, בשני המחשבים, מציג הודעת שגיאה: Local Area Connection" Doesn't Have A Valid IP Configuration" המחשב השולחני מחובר לאינטרנט באמצעות כרטיס תקשורת אלחוטי, ללא בעיות.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by T-boon,

הי, ברשותי נתב של בזק: D-LINK VDSL 7850U הנתב יושב בסלון והמחשב שלי בחדר העבודה, כך שהכנתי כבל רשת (CAT5E) שיחבר בינהם, את הלחיצות לחצתי בעזרת לוחץ תקני שאיתו אני עובד די הרבה, רק שהפעם במקום ללחוץ רק 4 גידים, לחצתי את כל ה-8 על מנת לנסות ליצור כבל של גיגה, הקפדתי ללחוץ בשתי התקעים את אותם הצבעים לפי אותו הסדר (צבע מול צבע) אך כאשר בדקתי את מהירות החיבור שלי בדריבר, הוא עדיין מראה 100 מגה ולא גיגה, עכשיו, לא ברור לי האם זה אפילו אמור להראות בדריבר שזה מחובר על גיגה, ואו האם הראוטר תומך בזה, והאם זה בכלל קשור, מה שאני כן יודע, זה שכרטיס הרשת הוא גיגה, מובנה בלוח אם של GIGABYTE Z77X-D3H הרעיון הוא ליצור רשת מהירה להעברת קבצים מהמחשב בסלון לזה שבחדר העבודה, מי שיכול לשפוך ק…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by BarakShemTov,

.........

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Art Tatum,

כבר יומיים שחלק מלקוחות הוטנט לא יכולים לצפות בyoutube. ונראה שאפילו לתפוס אותם בטלפון אי אפשר. בושה וחרפה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by blueplanet,

ה UPLOAD הולך לעלות ל 10M בחודש הבא 100M/10M ,מכה חזקה לבזק שאין לה בכלל 100M . חבילה למי שמשתמש בענן או מתחזק אתר . גם גירסא חדשה ל מג'יק HD כולל שימוש ב USB בחודשי הקיץ. רוב התגובות שמשמיצות הם של לקוחות בזק שפשוט מקנאים שיהיה לנו חבילה 100M/10M לכן אין לכם מה לקרוא

8. Started by hage,

יש לי נתב TPlink - TLwr841n שמתנתק לי כמעט כל יום יש למישהו המלצה לנתב אחר-התייאשתי מהתשובות שאני מקבל מהם

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  9. היי, אני רוצה לרשת את הבית שלי ברשת קווית ויש לי צורך בswitch עם 8 פורטים במהירות של גיגהביט כמובן=] ראיתי שזה די פופולארי בחנויות http://ksp.co.il/?uin=9731 Edimax ES-5800G רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתו או אם יש המלצה לאחד טוב? היה לי ניסיון רע מאוד עם מוצרים של אדימקס ולא בא לי לחזור על זה שוב.. תודה מראש!!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by sha-256,

ההוטבוקס שלי שודרג לגירסת HOT_2.1.6: יש לי מלא בעיות, אבל לא בהכרח בגלל זה, כי גם לפני זה היו לי בעיות.

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. שלום! יש לי בבית את הנתב הזה BR-6216Mg EDIMAX. הנתב עובד אצלי כבר מספר שנים ומספק את הסחורה. אני מעוניין להגדיל את טווחת השידור שלו בעזרת נקודת גישה, אבל אין לי מושג איזה מכשיר יעבוד בהתאמה עם הנתב שיש לי. אני זקוק לעזרתכם בעניין. אני לא הכי מתמצא במחירים. לצורך העניין נניח ויש לי תקציב של כ 250 ש"ח. מה הייתם מציעים לי? אגב, כמה קשה להגדיר נקודת גישה? שבוע טוב!

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  12. Started by sagini,

ערב טוב. הבעיה היא כזו: בצמוד לבית ישנו המשרד. גם בבית וגם במשרד יש נקודה של בזק עם אינטרנט. המחשב שבמשרד עובד בצורה קווית, מחובר לראוטר. המחשב שבבית לא קולט את הראוטר. מה שכן - הוא נמצא בסמוך לנקודה של בזק. אז השאלה שלי היא כזו: באיזה מכשיר עלי להשתמש על מנת לאפשר חיבור ישיר של המחשב (בבית, שלא קולט את הראוטר) לנקודה של בזק? חשוב לציין - שום מכשיר קצה (AP וכדומה) לא עזר בזה. בשום מקרה אין קליטה של הרשת במחשב בבית - לכן מה שאני צריך זה מכשיר שיאפשר חיבור ישיר בין המחשב לבין הנקודה של בזק. ואני אדגיש: הראוטר מחובר במשרד וכך זה ישאר מכיוון שעובדים במשרד מספר לפטופים באופן אלחוטי. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך, ואני מאוד מאוד מודה למי שידע לעזור לי. שבוע טוב כ…

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  13. באופן רגיל, לא ניתן לטעון סרטונים ב-3 מחשבים וגם באייפוד. (כולם מתחברים דרך הספקית HOT-NET) יש לציין שכאשר משחקים קצת עם רזולציית הסרטון, הוא נטען. (לא משנה באיזו מהן בוחרם, העיקר לבחור) כשאני גולש דרך פרוקסי ליוטיוב הסרטונים נפתחים ב-JWPlayer, ונטענים בהצלחה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by PHOENIX18,

שלום לכולם אני גולש דרך 014 והוט על תשתית 30 מגה חיבור ללא חייגן MPLS הנתב הוא נתב של אורנג' שאני מתכוון להחליפו(גם הוא גורם ללא מעט בעיות) הבעיות העיקריות הן אי עקביות במהירות ההורדה לפעמים אני מוריד על מקסימום ולפעמים אני מוריד מאוד לאט בדיקות הורדה בהוט:לפעמים נותן 30 מגה כמו שצריך לפעמים נותן 5 מגה פינגים במשחקי רשת:לפעמים תקינים סביב איזור ה80 ולפעמים עולים ל100-150 ופשוט לא ניתן לשחק מדיונים שקראתי פה הבנתי שכדי לעבוד על הכבל החדש אני צריך חיבור עם חייגן ניסיתי לעבוד כך אבל האינטרנט שלי זחל ולא הצלחתי לעבור את ה10 מגה,וגם הנציגים לא ידעו איך לעזור לי וביזבזתי שעתיים שלמות בטלפון על כלום ובסוף החזירו אותי ללא חייגן בקיצור אני די עובד עיצות ואודה לעזרתכם

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  15. שלום לכולם, ברשותי 2 כונני 1TB שמחוברים כיום לראוטר הביתי שלי. ראוטר מסוג avm fritzbox 7390, שמשתף לי אותם ברשת ומתפקד בתור NAS ושרת הורדות BT. הטלויזיה מנגנת תכנים מהכוננים ע"ג רשת קווית עם סטרימר. מאחר והכוננים מחוברים דרך הראוטר, תכני 1080P נוטים להתקע. לאחרונה נתקלתי בקו המוצרים של QNAP ומאוד התרשמתי משלל התכונות והאפשרויות ואני שוקל רכישה של אחד. התכונות העיקריות שאנצל יהיו שרת הורדות, גיבויי time machine למוצרי מק בבית וכמובן שיתוף תכנים ברשת. כרגע אני מתלבט בנוגע ל2 דברים, 1. אני שוקל דגם 2bay, וכרגע התבייתתי על ה ts-220 שגם מגיע עם התוכנה החדשה של החברה QTS4, ומבחינת מפרט הוא נראה סביר בהחלט. אני מניח שאזמין מחו"ל, זו אופציה ככל הנראה יותר זולה..רק שאני לא ממש מוצ…

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  16. Started by e3user,

יש ברשותי 2 נתבים:: 1. מודם נתב משולב של בזק 2. נתב פרטי שרכשתי (אינו מודם) כרגע המצב הוא כזה: נתב 1 מוגדר על Bridge נתב 1 משדר SSID אך לא מציג אותה נתב 1 לא מאפשר DHCP נתב 2 מוגדר על PPPoE נתב 2 משדר SSID ומציג אותה נתב 2 מאפשר DHCP התקשורת בין הנתבים באלחוטי (אין שום כבל שמחובר לנתב 1) כאשר מתחברים אלחוטי לנתב 2 - יש קישוריות לאינטרנט כך שנכון לעכשיו, ה-AP עובד. עכשיו העיניין הוא כזה, הנתבים נמצאים בקומות שונות, כאשר בקומה התחתונה נמצא נתב 1 ובקומה העליונה נמצא נתב 2. בקומה העליונה יש קליטה טובה ובקומה התחתונה הקליטה לא משהו. מה שעשיתי זה אפשרתי לנתב 1 להציג את ה-SSID שהוא משדר והחלה לה בעייה... מכיוון שנתב 1 אינו מאפשר DHCP אני מקבל APIPA, אך לא ויתרתי וניסיתי להתחכם ק…

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  17. אהלן חברה, לאחרונה גם אני עשיתי אינטרנט 100 מגה בבזק. אני משתמש כבד בתוכנות שיתוף וביניהם יוטורנט באתרים כמו טורנליץ'. זה מאוד איכזב אותי לגלות מחיפוש באינטרנט שלקוחות בזק לא מצליחים למלא את מלוא הפוטנציאל בהורדה של טורנטים, לעומת לקוחות הוט שמורידים במהירויות מאוד גבוהות ללא בעיות. האם ניתן לעשות משהו בנושא? אם נציף את קבוצת הפייסבוק שלהם בתלונות בנושא, הם יעשו משהו לדעתכם? קראתי שיכול להיות שהסיבה היא מהירות העלאה נמוכה, אז שיעלו קצת מה קרה? בהוט זה הרי בנורמה שההעלאה קצת יותר גבוהה. עכשיו גם יש מבצע בהוט של 100 ב100, אז צריך לעשות משהו עכשיו. מה אתם אומרים ?

• 45 תגובות
    • 6.4k צפיות
  18. Started by Cheif,

גם ב-HOT יש מבצע של 100M ב-100 שקל. כמענה למבצע של "בזק" גם HOT יצאה עם תוכנית המספקת מהירות של 100M ב-100 שקל למשך שנה. יש בתוכנית הזו כמה יתרונות - המודם חינם (בניגוד ל-100 שקל בבזק) ומהירות 100M אמיתית לעומת BEST EFFORT בבזק. לא כל הנציגים ב-HOT מכירים את התוכנית הזו אשר נקראת - "מבצע 100 מיוחד" (מספר תקנון: 20130552). מצ"ב פירוט התוכנית - שימו לב ה-LINK מוריד קובץ PDF. http://www.hot.net.il/Handlers/Takanon.ashx?TakanonId=15201341055252111

19. יש לי את הראוטר :Model Name: DSL-2760U/E1 של DLINK מבזק... אני מניח שהוא לא תומך בVDSL ואני צריך להחליף אותו אבל בגלל שראוטר תומך יקר פצצות אני קונה רק מודם ואני רוצה לחבר את הראוטר שיש לי זה אפשרי? אם כן מישהו יכול להדריך אותי איך אני מבטל את המודם המובנה בראוטר שלי?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by dudi.lankri,

שלום ותודה לעוזרים , מה אני צריך על מנת לחבר את המחשב שלי לאינטרנט לרשת האלחוטית? דודי.

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  21. Started by Ran B,

היי, לאחרונה חיברתי את הראוטר של tpl-link 1043nd להוטבוקס שלי ואני מנהל את הרשת שלי דרכו. יש לי העברת פורטים של 3389 (בשביל RDP מרחוק למחשב בבית) ופורט 22 כניסה והפניה ל3389 בשביל חיבורים מרחוק כאשר יש פיירוואל. אם אני בודק באינטרנט באתרים הכי פשוטים לאיזה פורטים "מאזין" ה-IP שלי - אני באמת מגלה את 3389 ו-22 שזה תקין מבחינתי. אבל בנוסף מסתבר שה-IP שלי מאזין גם לפורט 80 ו25. עכשיו ממה שידוע לי פורט 80 זה HTTP ו25 זה מייל (SMTP). למה פורט 80 פתוח אצלי? הוא באמת צריך להיות פתוח?? קראתי באתרים שלפעמים זה בגלל remote management של הראוטר (דף הWEB שלו להתחברות מרחוק). ראיתי באמת שיש לי בתפריט, בממשק של הראוטר את ה-remote management, אבל צריך לרשום לו IP ספציפי מהאינטרנט החיצוני…

• 13 תגובות
    • 13.2k צפיות
  22. Started by kalda01,

יש אצלי המון ניתוקים בחיבור ללא חייגן על תשתית כבלים בטריפל 100MB. האם הורדת המהירות ל30MB עשוייה לפתור את בעיית הניתוקים ? החלפתי כבר כמה ספקים והניתוקים נמשכים אז אני דיי בטוח שזו בעיית תשתית. הוט לא הצליחו לפתור את הבעייה, והיא חוזרת תמיד בשעות העומס בערב ובסופי שבוע. מידי פעם אני עושה RESET למודם וזה מסדר את הבעייה לפרק זמן של כמה שעות.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי מחשב -NAS שמחוברים דרך TP1043 במהירות של 1G. ביניהם הכל בסדר. הם ה-TP1043 משורשר לסוויטש edimax 1G גם כן אבל דרך כבלים שעוברים בקירות הבית. ולשם מחובר גם הסטרימר. אני רואה שהחיבור לסטרימר נמוך (7 MB). האם יכול להיות שהכבלים שהקבלן העביר בקירות הבית באיכות ירודה כזו שפוגעת עד כדי כך במהירות?

• 9 תגובות
    • 989 צפיות
  24. Started by TalmoR,

שלום, אני מעוניין לרכוש את הראוטר הנ"ל, ורציתי לדעת מספר דברים: 1. הוא נתמך בארץ כמו שצריך ובלי בעיות? האם אצליח לנצל את כל המהירות שהוא מציע? 2. כרגע אני בבזק ובזק בינלאומי במהירות של 10 מגה (מסתבר שהראוטר הנוכחי שלי לא מאפשר את השדרוג ל 15.. איזה כיף ), בעתיד היחסית קרוב אני מתכוון לשדרג למהירות של 50 או 100.. אני יודע שבמהירויות הללו אצטרך מודם VDSL, השאלה היא האם בזק נותנים מודם VDSL בנפרד מראוטר? או שאקבל ראוטר עם מודם?? 3. בהנחה שהתשובה לשאלה 2 היא ראוטר עם מודם, איך יתבצע, אם בכלל, חיבור שלו לראוטר של אסוס והאם יהיו לי השפעות כלשהן (לחיוב ו/או שלילה) 4. מכיוון שלא מצאתי מקורות השוואה אמינים ואין לי מספיק ידע בתחום, בין ה asus rt-ac66u וה netgear r6300, מה עדי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. רציתי לדעת האם אתם מכירים חנויות שמאפשרות רכישה של מוצר, נסיונו בבית (ספציפית מתאם ETHERNET לחשמל) ואם אני לא מרוצה, אני אוכל להחזירם ולקבל את כספי בחזרה. תודה על תשובתכם.

• 0 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים