רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היום, לפני חמש שנים, ב-2/8/2005, עלה לאוויר האתר http://www.netcheif.com זאת מתוך מטרה להוות מקור ידע, דובר עברית, בנושאי נתבים ורשתות ביתיות. ל-POST זה מצורפת תמונה היסטורית של האתר מספטמבר 2005, כחודש לאחר הקמתו. במהלך חמש השנים האחרונות צבר האתר אוהדים רבים והצליח לבסס את עצמו כמקור ייחודי למידע בתחום זה. חיפושים רבים בגוגל הקשורים לתחום הנתבים והרשתות הביתיות, מעלים את NetCHEIF כתשובה הראשונה. כך לדוגמא חיפוש אחרי המושגים "רשת ביתית", "שיתוף אינטרנט" או "אבטחת רשת", מעלה עשרות ומאות אלפי תוצאות בהם NetCHEIF ממוקם ראשון. בשנה האחרונה הרחבתי את פעילות האתר על ידי פרסום "הבלוג של NetCHEIF", שכולל גם סקירות מהביקור שלי בתערוכת CES 2010. במקביל, החלה גם פעילות ב-Facebook …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מזמן שדרגתי את האינטרנט ל-UFI 12Mb. יש לי ראוטר די ישן של Edimax, שכנראה לא תומך במהירות הזאת (כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב ולא דרך הראוטר אני מקבל קרוב מאוד ל-12Mb. עם הראוטר אנ מגיע לבערך 8Mb). אני רוצה לקנות ראוטר חדש. יש המלצות לראוטר אלחוטי שיהיה אמין ויתמוך במהירות הזאת? ראיתי את השרשור על ה-WRT54GL. האם שווה לקנות אותו ולהשקיע את המאמצים בכל השדרוגים או שעדיף כבר לקנות ראוטר אחר? אם זה חשוב אני מחובר ללא חייגן (ואם מישהו יוכל להסביר לי על הדרך מה ההבדלים בין חיבור עם חייגן לבלי זה יהיה מגניב). תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להפלת רשת האינטרנט, והעלתה מחדש? אנחנו משפחה דתיה, ולא רוצים שאחי הקטן יפעיל את המחשב בשבת. ניסינו לפרק את הכבל רשת אבל הוא השיג לעצמו, לקיחת המודם מעוררת מריבות בבית. צריכים משהו פשוט שבלחיצץ כפתור האינרטנט יפול, ויחזור בצאת השבת. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה האופציה היחידה שלי עם הראוטר הזה היא לעבור לחיבור ללא חייגן כי אני סובל מניתוקים.. הבעיה היא שאני מחוייב לחבילת גיימר בבזק בינלאומי וחבל לי לאבד אותה. האם כדאי להחזיר את הראוטר לחנות? או לעבור ללא חייגן ולבטל את הגיימר? יום ראשון נגמרים השבועיים בנוגע להחזרה ולכן אני חייב תשובה כמה שיותר מהר.. תודה! אה וגם עברתי לטומטו.. זה לא הבעיה..
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ביתי ומחשב נייד IBM T42. עשיתי רשת עם כבל מוצלב לשיתוף קבצים ואינטרנט ועבד, עד שהתקנתי Acces Control של IBM לזכירת מאפייני רשתות אלחוטיות, ובנוסף התקנתי עדכונים של Microsoft ל Windows XP. מאז, כל איתחול מחשב נמחקות הגדרות הIP הסטטי, הDNS והכל, בכרטיס הרשת הקווי שבמחשב הנייד וצריך כל פעם להכניסם מחדש. למה?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי win 7 אולטימייט , עכשיו אנילאיודע איזה דרייברים צריך להתקין ואיזה לא.. התקנתי איזה דרייביר לאינטרנט , ואחר כך זה עבד כמה זמן (האינטרנט) אבל עכשיו זה לא עובד ... יש לי מחשב studio xps 16 הינה תמונה : מה עושים ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני מעונין לעבור לספק אינטרנט אחר, האם יש אפשרות להישאר עם אותה כתובת מייל מהספק הקודם?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, סוף כל סוף קבלתי את המחשב החדש שלי אתמול (שהרכבתי בעזרת האתר שלכם, תודה רבה!), והתחלתי היום קצת עם הסידורים שלו. דבר ראשון כמובן שהייתי מאוד רוצה לעשות זה לחבר אותו לאינטרנט. יחד עם המחשב רכשתי כרטיס רשת אלחוטי מדגם - EDIMAX WIRELESS 802.11b/g/n NLITE PCI ADAPTER : EW-7711IN שהייתי בטוח אגב, יפתור לי את בעיית גישה לאינטרנט לחלוטין. כמובן שטעיתי ולא הכל ורוד, אחרי התקנת הדרייברים של הכרטיס נוכחתי לדעת שאיכות הקליטה נמוכה מאוד (כ-20%) ולא ניתן לגלוש באינטרנט בצורה סבירה. אפילו סירטונים ביוטוב מסרבים לפעול, שלא נדבר על זה שעם יש עומס במחשב השני - החיבור פשוט מתנתק. מה שיש לי כרגע - מחשב אחד בסלון אשר מחובר ישירות ל Dynalink RTA 1025W עם כבל, ומחשב נוסף (חדש) שעומד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם וחג שמח. יש לי בעיה ברשת הקווית, רשת 1G ברשותי 2 מחשבים שמחוברים לסוויצ', מחשב אחד עם XP ו2 HDD, אחד של WD מהגרסא הירוקה והשני של סיגייט במחשב השני (WIN7) יש עוד HDD אחד של סיגיט, כולם טרה. לבעיה: כשאני מעביר ברשת מהXP נניח קובץ של 10G למחשב השני שיש בו WIN7 (אני לא יודע אם זה קשור אני רק מציין מה יש) זה מעביר סביב ה80MPS, שזה תקין. אם אני מעביר מהWIN7 לXP זה מעביר על 20MPS ולא עובר את זה. כמובן שהגדרתי בכרטיסי רשת 1G או AUTO, לא עזר. ואני שואל, למה? מישהו נתקל בזה?
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם , לאחרונה אמא שלי קנתה ראוטר בלי להתייעץ איתי (פשוט מה שהמוכר נתן לה.. ) ... בכל מקרה זה מה שיש כרגע . הראוטר מתפקד רגיל לכמה שעות ואז מתנתק ורק אחרי אתחול הוא מתחבר שוב ושוב מתנתק . עוד בעיה שהמחשבים האחרים בבית מתחברים אל הראוטר אבל לא מצליחים לגלוש (זמן תגובה).... למישהו יש רעיון ? להחליף את הראוטר הזה ?
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכל העוזרים, הרשת בבית מורכבת משני מחשבים המחוברים אלחוטית לסמארטבוקס של אורנג'. מחשב אחד נייח והשני הוא msi wind u100. מה שקורה זה שכמה דקות אחרי שהנייד מתחבר לרשת, פתאום גם הוא וגם הנייח מתנתקים מהרשת ולא ניתן להתחבר אליה עד שהראוטר מנותק ומוחזר לחשמל. הנייח יכול לגלוש ימים בלי תקלות כל עוד הנייד לא מתחבר לרשת. ניסיתי עדכון דרייברים לכרטיס הרשת של הנייד אפילו פרמטתי והתקנתי ווינדוס 7 במקום XP. מבחינת אורנג' הכל תקין (והנייח באמת גולש בלי בעיות, כל עוד הנייד לא מתחבר). זה פשוט נראה כאילו הכרטיס רשת המובנה בנייד פשוט הורג רשתות אני די אובד עצות. יכול שהכרטיס רשת פשוט דפוק ומפיל את הרשת? חיפוש בגוגל לא הראה לי בעייה דומה.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רשות התקשורת האמריקאית (FCC), שהיא המקבילה למשרד התקשורת הישראלי, החליטה ביום חמישי האחרון על הקצאת תחום תדרים נוסף לתקשורת אלחוטית מסוג Wi-Fi. מידע מפורט בנושא זה נמצא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=831
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היה לי Windows XP SP2 שמחובר לרשת באמצעות SWITCH שאליו מחובר המודם (לSWITCH מחובר עוד מחשב) פירמטתי ושמתי WINDOWS XP SP3 והוא אומר לי על החיבור של הכרטיס רשת: קישוריות מוגבלת או חסרה. הכבל תקין, במחשב השני יש אינטרנט והכל בדקתי גם פה: http://www.netcheif.com/Articles/LimitCnct/LimitCnct.htm זה לא עזר.
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קיים לי כרגע ראוטר שמנהל שני חיוברים WAN לאינטרנט, הראוטר הוא של אדימקס (אפשר לצרף דגם אם זה יהיה רלוונטי), והוא מנהל DHCP ו-BALANCING מול שני חיבורים הרשת. נוצר צורך בעוד רוחב פס לאינטרנט ובהוספת חיבור אינטרנט נוסף, מה האפשרויות העומדות בפניי ?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ומה ההבדל ביניהם? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ברצוני לחבר שני מחשבים בכבל רשת ע"י Home-Group שבווינדווס 7. שתי הגרסאות הן ultimate, אחת 32 ואחת 64 bit/ חיברתי את הכבל למחשב (64bit)לחיבור רשת המובנה בלוח אם (זה בסדר??) ואת הצד השני לחיבור רשת של המחשב שני (מחשב נייד 32bit). פתחתי HomeGroup אך הם לא מזהים זה את זה. זאת הבעיה באופן כללי. ניסיתי לתת כמה שיותר מידע למי שיכול לעזור..תודה!! :s05:
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני חייל בצבא ואני עוסק בתחום של תשתיות והקמת / שדרוג רשתות שבנויות על מתגים ( סוויצ'ים) בעיקר של 3COM ושל CISCO משלל הדגמים. לא עשיתי קורס שיכשיר אותי אך אני מעוניין לדעת יותר ובעיקר לדעת לקנפג מתגים ולתת להם הגדרות כמו אייפי, פרוטוקולים, פתיחת פורטים וסגירה וכו'. אשמח לקבל המלצות, אתרים, פורמים או כל דבר שיעזור לי להיכנס לעניין הרבה יותר טוב. תודה ממש גדולה לעוזרים זה חשוב לי.
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה מאוד מרגיזה: בזק בינלאומי התקשרו ואמרו שבגלל שזכיתי לעבור ל12M אז בשביל להינות מהרשת המהירה (Private NGN), אני חייב חיבור L2TP. מכיוון שהראוטר הישן שלי לא תמך, הלכתי וקניתי Edimax 6524n. הראוטר עובד יחסית בסדר חוץ ממתי שאני מוריד טוררנטים ואז מתנתק כל כמה דקות. אני רוצה להחליף את הראוטר הזה לראוטר אחר עם עדיפות לEDIMAX כי קניתי בKSP (יש להם גם WRT120N). אז השאלה: יש למישהו ראוטר (שוב עדיף אדימקס) שעובד עם הוט + בזק בינלאומי עם 12M וחיבור L2TP ומוריד טוררנטים בלי בעיה? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין בנתב שלא יקרוס בגלל תוכנות שיתוף קבצים כמו יוטורנט ואימיול. קראתי בפורום וראיתי כמה המלצות על TL-WR1043ND. האם הוא עובד טוב בחיבור בלי חייגן? וגם מה ההבדל בין הדגם הזה ל TL-WR841ND שהרבה יותר זול ממנו? ההבדל במחיר מצדיק את ההשקעה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני עושה חיבור 12 מגה דרך HOT, וצריך ספקית. מבחינת הורדות נטו,(אני לא משחק במשחקי רשת כמעט), מי עדיפה 012 או בזק? השאר לא רלוונטיות עבורי בגלל התחייבות ל012, פשוט לבזק יש מבצע טוב לסטודנטים, ואז זה יצא אותו מחיר אם אני אעשה ב012 או בזק..
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית אינטרנט של 12 מגה, כל המחשבים עד כה היו נייחים ומוחברים דרך כבל רשת. אך כיום יש לאחותי מחשב נייד (פוזה) והיא רוצה גם אינטרנט אלחוטי. העניין הוא שאין טעם הרי להחליף את המודם+סוויץ שמשרתים אותי נאמנה לחיבור אלחוטי, אבל עם זאת מה כדאי לעשות\לקנות על מנת שאני יוכל לחבר לאחותי אינטרנט אלחוטי, וכמו כן לאייפון 4 שיבוא עלי לטובה במהרה בעתיד הקרוב? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, יש לי שני לפטופים המחוברים לנתב TP LINK 1043, משום מה המהירות העברת נתונים ביניהם מאוד נמוכה גם בחיבור קווי וגם באלחוטי. במהירות קוית אני מגיע ל6 MB ואלחוטית בקושי 1.5 MB. צירפתי תמונה של בדיקת מהירות בתצורה אלחוטית לפי הנחיות באתר של NETCHEIF. מישהו יכול לעזור לי לגלות את מקור הבעיה למה המהירות כזאת נמוכה ? תודה, [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי שני ראוטרים שונים (הראשון, D-link Dir615, השני 3Com 3CRWE554G72T) כאשר בשגרה, הD-link הוא זה שמחובר (תומך ברשת N). לצערי, באחד החדרים הקליטה לא מספקת, ואני רוצה להגדיל אותה ע"י הסבת הראוטר השני לAP. למישהו יש מושג איך עושים את זה? (גם במחיר של שינוי התצוגה כך שה3Com יהיה ראשי)
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שבוע טוב. חברת פרטנר מוכיחה שוב שהשיניים של משרד התקשורת אינן חדות מספיק ומעלה שוב את מחירי הגלישה סלולרית. http://www.netcheif.com/blog/?p=909 CHEIF
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-