עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by benyben,

שלום. בבית יש לנו יחידת דיור. אך אני לא מצליח לקלוט את הוויי-פיי מהבית. לכן רכשתי extender של חברת Edimax. עלה לי בערך 200 שקלים. חיברתי את המאריך באזור אסטרטגי. הבעיה: עדיין האות חלש. לכן רכשתי כבל Ethernet של 20 מטר. חיברתי אותו ל Edimax. ואותו חיברתי לנתב של אורנג׳ (שהיה מצוי אצלי בבית, של חברת Siemens). חיברתי את הכבל לכניסת ה WAN. עשיתי ריסט לנתב של אורנג ואז בהגדרות (אני לא ממש מבין בזה) החלפתי ל dhpc. משהו כזה. וזה עובד. הבעיה: איטי מאוד! בדיקות מהירות הראתה פחות מ 0.5 דאון ו 0.1 אפ. לעומת זאת, בדיקת מהירות עם האייפון ליד ה Edimax הראתה 7 ו- 1 בהתאמה. האם ההגדרות שגויות? ממש אשמח לעזרה בנושא. חג שמח.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by artix,

שלום אני מנוי בהוט ויש לי הוט בוקס ,ההוט בוקס מוגדר כמודם למודם חיברתי את הראוטר TL-WR941ND . בכל המחשבים בבית שמחוברים קווית יש 100 מגה אך רק במחשב שלי יש 10 מגה. כאשר אני מחבר את הכבל שלי להוט בוקס במקום הראוטר אני מקבל 100 מגה , איך אני פותר את זה שכשאני מחובר לראוטר זה ייתן לי גם 100 מגה? *ניסתי כבר להחליף בחיבורים של הראוטר לא עבד עדיין 10 מגה!

3. Started by Cheif,

על רקע ההכרזה של חברת Quantenna, עליה כתבתי שלשום, מכריזה Broadcom על רכיבי AC התומכים ב-6 אנטנות ומגיעים למהירות של 3.2Gbps. ההבדל בין שתי ההכרזות הוא שהרכיבים החדשים של Broadcom זמינים כבר כרגע והחברות ASUS, נטגיר ו-Belkin (חברת האם של Linksys) כבר רמזו על כך שנתבים הכוללים אותם יהיו זמינים לקראת סוף השנה (2014). כפי שכתבתי אתמול ההכרזה זו מדגישה, פעם נוספת, את ההמרכזיות של תקן AC בתחום הנתבים ומוכיחה שהפער בין הקיים בישראל לצוי בעולם רק הולך וגדל. http://www.netcheif.com/blog/?p=5059 http://www.broadcom.com/press/release.php?id=s840231

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by lunar43,

שלום. האם יש שלוחה של טלפון אלחוטי עם יציאה לכבל טלפון עבור פקס. תודה

5. שלום. אני רוצה להרחיק רשת אלחוטית לחדר שאליו מגיעה הרשת דרך נקודת חשמל.האם אפשר לחבר מרחיק ערוץ (למשל) על היציאה של הרשת שיוצאת מנקודת החשמל בכדי לקבל רשת אלחוטית באותו חדר .

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by puvsc,

אני רוצה להפעיל את MYPLEX כדי לצפות בו מרשת סלולרית אבל אני לא מצליח להתחבר לשרת של המדיה, ניסיתי לפתוח פורט בראוטר (TP_LINK) אבל עדיין לא עזר- יש לא את המדיה סרבר על המחשב. יש למישהו רעיון או פיתרון ??? חג שמח

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. בימים האחרונים אני סובל מאיטיות מחרידה בצפייה בסטרימינג ב-Twitch.tv, נתקלתי בזה גם באתר סטרימינג אחר - 1080p נתקע כל כמה שניות. כשאני מנסה להוריד מה-VOD, רואים את זה בבירור: 60K לקובץ, לעומת 1MB לשנייה בלילה. בהורדה של טורנטים אני "נעצר" על 4 מגה לשנייה (נמוך יחסית לחיבור שלי, לא בדקתי בלילה), בהורדה מיוטיוב אני מגיע ל-11 מגה לשנייה (כלומר ביוטיוב הכל חלק). אני לא מאמין שההאטה היא מהאתר, אלה קצבים לא הגיוניים. המחשב שלי מחובר בחיבור קווי ואני מקבל 90MB נקי כל היום, הספקית שלי היא בזק בינלאומי. ההאטות ב-Twitch ובטורנטים גורמים לי לחשוב שאולי הספקית מאטה את הקצב. מישהו יכול לבדוק האם וידאו ב-Twitch.tv רץ חלק ב-1080p (מה שנקרא אצלם Source)? האם יש דרך לבדוק (מלבד התחברות לספ…

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. לפני מספר שבועות כתבתי על שיתוף הפעולה בין ASUS לבין חברת Quantenna העומד להניב נתב אלחוטי, בעל 4 אנטנות, שיגיע למהירות אלחוטית של 2.3Gbps. היום מכריזה Quantenna על כך שהיא מפתחת רכיבים אלחוטיים שיתמכו ב-8 אנטנות ויגיעו למהירות של 10Gbps. על פי ההכרזה רכיבים אלה יהיו זמינים במהלך השנה הבאה. http://www.netcheif.com/blog/?p=4812 מידע נוסף - http://www.pcworld.com/article/2142569/got-gigabit-wi-fi-pshaw-quantenna-says-it-will-deliver-10-gigabit-wi-fi-in-2015.html

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Sereyna,

שלום אני לומד כרגע דרך CBT NUGGETS CCNA והוא הסביר על collision domain Broadcast Domain ולא כ"כ הבנתי אותו, מה זה collision domain מה הכוונה? ומה זה broadcast domain למה הכוונה ?

• 4 תגובות
    • 8.8k צפיות
  10. Started by dominic16,

שלום כרגע אני עם EDIMAX 6524N ואני סובל איתו מהרגע הראשון. לאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות של מהירות עיבוד פקטים ומה לא, לכן אני מחפש ראוטר חדש שיעשה עבודה טובה יותר מכל בחינה כולל עוצמת השידור אני זוכר שה TP-Link WR1043ND נחשב למומלץ עכשיו ראיתי שיש אותו דגם רק חדש יותר(http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5330) ורציתי לדעת אם הוא מומלץ או שיש משהו עדיף

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. המודמים של בזק? ה NETGEAR DLINK תומכים? או שנהיה חייבים להחליף ציוד עם פריסת הוקטורינג?

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by mosheva,

שלום, יש ברשותי את הראוטר של TP-LINK TL-WR1043ND, התקנתי גירסת DD_WRT - v24SP2- (03/25/13) std SVN 21061. אני מנסה לחבר מדפסת בחיבור ה USB של הראוטר אבל כלום לא קורה. קראתי שאני צריך לחפש הגדרת JFFS אבל אני לא מוצא את ההגדרה בGUI. אשמח לעזרה, אם מישהו מכיר את הנושא. תודה רבה וחג שמח!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by yk1,

שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלות כאלו... אני מנסה להתחבר מהלפטופ לרשת האינטרנט הביתית. הקלדתי את הסיסמה (וידאתי אלף פעמים שהיא נכונה) וכל פעם זה חוזר על אותה שגיאה: "חוסר התאמה של מפתחות אבטחת רשת". מה עושים במקרה כזה? אגב, הרשת הזו מחוברת לBezeq Free, ששם אני מצליחה להתחבר לרשת (בלי סיסמה), אבל החיבור הוא "ללא גישה לאינטרנט". למה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by skyd,

שלום, לאחר דיון מוצלח עם multicore בנוגע להיתכנות הרכישה, התחלתי לחפש ואני מתקשה למצוא את המוצר בארץ. אשמח לדעת אם מישהו מכיר \ יכול לכוון אותי לחנות שמוכרת את המתאם הזה. תודה.

• 3 תגובות
    • 4.2k צפיות
  15. שלום. ברשותי מחשב ברשת במשרד שאני רוצה לפתוח אותו לRDP מבחוץ. ביציאה מהראוטר יושב מכשיר FORTIGATE שמנוהל ע"י ספק התקשורת. לבקשתי הספק ביצע הפניית פורטים מבחוץ עבור RDP לכתובת IP פנימית. הכל פשוט. אבל כאן מתחיל להיות מעניין... מטעמי אבטחה שיניתי ברג'יסטרי (WIN XP) את פורט ברירת המחדל (3389) של הRDP למספר אחר, וההפניה בפורטיגייט פשוט לא עובדת אליו... אציין שההפניה עצמה נבדקה ותקינה. בפורט 3389 היא גם עובדת. רק כשאני משנה ברג'יסטרי לפורט אחר - המחשב לא מקבל קריאה מבחוץ. כמו כן, שינוי הפורט ברג'יסטרי תקין לחלוטין מבחינת הRDP עצמו, שכן הוא מקבל פניות RDP בתוך הרשת המקומית.

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. שיניתי בעבר את כתובת ה-IP של המודם כדי שהראוטר יהיה 10.0.0.138 (במטרה שאוכל להשתמש בכתובות x.‏10.0.0 קצרות עם שאר המחשבים במקום בכתובות x.x.‏192.168) ואני לא זוכר מה כתובת ה-IP של המודם. יש דרך למצוא אותה כדי להתחבר לממשק ההגדרות של המודם?

• 18 תגובות
    • 4k צפיות
  17. שלום אני עובד כרגע כטכנאי מחשבים \ טכנאי רשתות ואני רוצה להגיע לעולם האבטחת מידע או הסיסטם עכשיו השאלה היא האם אני קודם כל צריך לעשות קורס של טכנאי מחשבים ואז אני יכול ללכת ללמוד ccna או שזה לא מחייב לדעת מחשבים ברמה של טכנאי pc כדי להכנס לתחום הזה ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, יש לי לאחרונה בעיה שהגלישה במחשב הנייד שלי הפכה להיות בלתי נסבלת. רוב הזמן הגישה לאתרים פשוט אורכת המון זמן (אם בכלל), נראה שהדף טוען אך לא קורה שום דבר או שהדף נטען לאחר הרבה מאוד זמן. בבדיקת ping לאתרים (בעת הבעיה) יש Reply מהם. יש לציין שזה לא תמיד (כך למשל עכשיו Restart עזר וכעת הגישה לאתרים תקינה). בבית יש עוד מחשב נייד ואין לו את הבעיה הזו, גם מחשב של חבר לא נתקל בבעיה הזו (למעט פעם אחת). בסלולרים גם לרוב אני לא נתקל בבעיה (אבל קרה לי שהייתי צריך לאפס את הראוטר פעם או יותר גם עבור הסלולריים). השורה התחתונה היא שאני חושש שעיקר הבעיה היא במחשב שלי, אך גם חושש שישנה בעיה בראוטר כי הבעיה לעיתים רחוקות מגיעה גם למחשבים\סלולרים אחרים. בגלל זה אני לא כל כך יודע איפה…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום, במקור דנתי עם multicore@ בנושא אינטרנט ו-Wifi על גבי רשת חשמל. הרעיון שלי היה לחבר לראוטר הראשי מתאם חשמל מסוג TL-PA4010 ובקצה אחר של הבית לחבר מתאם מסוג TL-WPA4220 שכולל גם WiFi. את המוצר TL-WPA4220 אני לא מצליח למצוא בארץ, ומבדיקות קנייה מחו"ל אני מוצא שיעלה לי כמעט 400 ש"ח לייבא אותו. במחיר הנ"ל אני תוהה אם במקום זה, אולי עדיף שאקנה שני מתאמי TL-PA4010 רגילים לשני קצוות הבית, כך שלחיבור המרוחק (מהראוטר) אני אחבר ראוטר בסיסי\קומפקטי\נייד בכ-100 ש"ח (כזה למשל), שיתפקד גם בתור HUB (שניתן לחבר אליו מספר כבלי רשת) וגם בתור נקודת WiFi נוספת (סוג של מגבר Wifi). אשמח לדעת אם אוכל לקבל את אותו אפקט כמו בפתרון המקורי. אשמח לדעת גם מהם היתרונות \ חסרונות, לדוגמה: 1. 150Mbps…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by gal066,

היי, בביתי יש 2 קומות ומרפסת. ספק האינטרנט שלנו הוא HOT ואני משתמש כראוטר בקופסת HOTBox. ברצוני להגדיל את תחום הכיסוי של הרשת בכל חלקי הבית. קניתי Repeater של Edimax אולם נוכחתי לדעת שהוא לא מבצע את רצוני ומציג את הרשת שלי כ2 רשתות נפרדות. רצוני הוא לקנות רכיב אשר "מרחיב" את הרשת שלי, זאת אומרת שאראה בחיפוש הרשתות רק רשת אחת - וכאשר אתרחק מן הראוטר המחשב שלי יעבור מידית לקבל את הרשת שלי דרך אותו רכיב, כלומר שמעבר הרשתות יהיה שקוף. האם קיים כזה רכיב ? תודה, גל

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by WishMonster1,

אהלן, יש לי בעיה שמחשב ספציפי בבית שולח packets למכשירי האנדרואיד מה שגורם להם להתעורר (wakelocks) דבר שגורם לביזבוז סוללה משמעותי (20% בלילה). רציתי לדעת איך ניתן להתגבר על הבעיה, איך ניתן לבודד את המחשב מהרשת הביתית (מבחינתי להגדירו כמחשב שמקבל אינטרנט בלבד ולא יכול לגשת לרשת הביתית) ראיתי על פיתרון של AP Isolation רק שאצלי בראוטר (dir615) אני פשוט לא מוצא את האופציה, ראיתי שיש אופציה של dmz - שלא ברור לי בדיוק איך זה עובד. אשמח להדרכה מה לחפש בתפריטים ומה להגדיר שם

• 26 תגובות
    • 7.7k צפיות
  22. Started by sn69,

לאחר הרבה ניסיונות הצלחתי לחבר מגדיל טווח (ראוטר של אדימקס) לראוטר של HOTBOX. הראוטר של אדימקס מחובר לממיר בסלון בכבל רשת והHOTBOX למחשב הנייח שלי בכבל רשת. אני צריך להתחבר דרך המחשב לממיר על מנת להעביר קבצים (אני חושב שזה נקרא FTP) אבל אני לא מצליח. יותר מזה אני אפילו לא מצליח לעשות פינג לממיר ואני מקבל שגיאה (DESTINATION HOST UNREACHABLE), עכשיו השאלה שלי האם דבר כזה אפשרי בכלל ואם כן איך עושים את זה? אם ההסבר שלי לא מובן אני אשמח לפרט יותר.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, אני מעוניין לרכוש מתאמים מסוג TL-WPA4220KIT (או משהו דומה). http://www.computeruniverse.net/en/products/90512987/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500.asp במרכז הבית יש לי מודם של בזק, שמתפקד בתור bridge לראוטר של sofaware (שמכיל firewall מובנה של צ'ק פוינט). אני מעוניין להתקין את המתאמים ליד הראוטר ובשני קצוות אחרים של הבית. העניין שלי במתאמים הללו הוא מכיוון שקראתי שהם יכולים לבצע גם clone של רשת ה-wifi, ואני מעוניין שהרשת תהיה זהה\אחידה בכל חלקי הבית. מן הסתם, הראוטר של sofaware לא מיוצר ע"י TPLINK, ובנוסף - למיטב ידיעתי, אין לו יכולת מובנית של wifi clone. אני לא מכיר לעומק את יכולות ה-wifi clone, ורציתי לדעת אם יש למישהו ידע\נסיון בשביל לומר אם הדבר יהיה אפשרי בקו…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. התחברתי לא מזמן לבזק ובזק בינלאומי, בחבילת 15 Mbps. אני משחק במשחק League of Legends, ויש קפיצות בפינג. בדקתי את הבעיה בעזרת My Traceroute, ומסתבר שיש בעיה בחיבור לכל האתרים (מצורפת תמונה). המודם/ראוטר הוא Dlink 2670u/e1 DSL. האם הבעיה בראוטר? אולי בהגדרות שלו? איפה לחפש? תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. חברת צ'רלטון תובעת ב-10 מיליון שקל את ספקיות האינטרנט שלטענתה לא חסמו את הגישה לאתרי צפיה "פיראטיים". היא גם רוצה לקבל את הפרטים של הגולשים באתרים אלה. הידיעה הזו פורסמה היום במגזין ממון של "ידיעות אחרונות".

דיונים חדשים בפורומים