עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי ראוטר ADSL של D-LINK 2650 שכיום מתפקד גם כספק WIFI לבית. קניתי ראוטר אלחוטי ייעודי טוב בהרבה וברצוני לחבר את שניהם יחד אך לא ברור לי מה אופן חלוקת האחריות ביניהם וכיצד להגדירם. יש לי גם מכשירים אלחוטיים וגם קויים (ויש לי גם Switch נפרד לחיבור הקוויים). מי כדאי שיהיה DHCP? מי כדאי שיתפקד כחייגן? וכיצד לחבר אותם? אילו תחומי כתובות IP צריך להגדיר ביניהם וכו'. אני מבין שאפשר להגדיר את ה 2650 להיות ברידג בלבד (שאני מבין שזה למעשה נטו מודם?) וכל השאר יעשה הראוטר האלחוטי. אשמח לקבל עזרה. תודה

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. האם יש יתרון לאחד מבין השניים מבחינת חוזק השידור והקליטה בבית? (הגרסא של 1043 החדשה). מדובר על בית 100 מטר ללא ממד הראוטר בערך במרכז. תודה!

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. br-6104 edimax פשוט אי אפשר לפתוח איתו פורטים אני יודע שפה ושם יש פה הסברים לפתיחת פורטים בראוטר זה אבל כאן הבעיה שונה. באתר של החברה יש מדריך קל ופשוט לפתיחת פורטים בראוטר : http://www.edimax.com/html/Faq/FAQ_BR6104k_files/FAQ_BR4.jpg פה יש port farwarding ו virtual server ששם מוסבר בפשטות כיצד לפתוח פורטים. אז מה הבעיה? אצלי ההגדרות נראות אחרת במקצת. בסה"כ חסר החלק של הport farwarding והאופציה השניה, שהיא קיימת, היא חסרת כל יכולת לחלוטין. אצלי ההגדרות נראות כך http://rotter.name/User_files/nor/41a77a381071645c.jpg כפי שאתם רואים אין לי אפשרות לפתוח פורטים. אין לי מושג מה לעשות, אני מנסה לפתור את הבעיה הזאת כבר שנים!! אפילו עדכנתי firewire לפני חצי שנה שמחק לי את כל ההג…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. אהלן, יש לי בעיה כאשר אני מנסה להדפיס משני נתבים שונים בבית. יש לי כרגע 2 נתבים + מודם. הבעיה היא שהמדפסת מדפיסה רק מהתקנים המחוברים לאותו נתב, זאת אומרת, אם המדפסת מחוברת לנתב א', ונתב א' מחובר לנתב ב', המדפסת לא תדפיס אם אשלח להדפסה מהתקן המחובר לנתב ב', אלא רק מנתב א'. עשיתי הרבה ניסיונות אבל כלום לא עזר.. ניסיתי לחבר את שני הנתבים והמדפסת למודם, ניסיתי לחבר נתב א' למדפסת ולמודם ואת נתב ב' לנתב א'. המדפסת מוכנה להדפיס אך ורק מאותו נתב שהיא מחוברת אליו. האם יש דרך לחבר את המדפסת לשני הנתבים? נ.ב. הכל מחובר באופן קווי ולא דרך WIFI. תודה מראש לעוזרים! עדכון: ניסיתי לבטל את ה- DHCP במודם ובנתב ב' (פעיל רק בנתב א', שמחו…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by Haflo,

לאיזה ספק אינטרנט כדאי לי להתחבר עם ADSL? מה התעריפים? שירות? אני מעוניין להתחבר עוד היום.....

6. Started by Da7kStar,

שלום, ברשותי ראוטר מדגם TL-WR941ND ורציתי לדעת איך אני יכול לשים סיסמה כדי שאוכל להתחבר לרשת רק מהמחשבים שלי... (בקיצור סיסמה לרשת)

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by DoR TnT,

שיניתי את הסיסמה שלי בGMAIL לסיסמה שאני לא זוכר אבל את הסיסמה הישנה שלי אני דווקא זוכר, קרה לי פעם שפרצו לי למייל של וואלה ושלחתי להם דואל עם הפרטים והסיסמה הישנה והם שיחזרו לי לסיסמה אחרת כי הבאתי את הסיסמה הישנה. יש איזה מקום בתוך GMAIL שאני אוכל לכתוב להם משהו דומה? כי בשאלה ותשובה סתם חירבשתי שפתחתי את האימייל. אם אתם יכולים גם לעזור לי לנסח להם מייל באנגלית אני אשמח כי אני די גרוע באנגלית תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. שלום, אני מבקש יעוץ לגבי קניית מודם/ראוטר סלולרי מכיוון שאין תשתית אינטרנט במגורי הנוכחיים ביאכטה. אני מעוניין במכשיר כגון נטסטיק, עמיד מזג אויר (ברמה בסיסית כמובן) שאוכל להוציא מהחלון על מנת לשפר קליטה ולמזער את הקרינה בפנים. אני רוצה לחבר את המודם בכבל (USB או איטרנט) למחשב השולחני שלי, *וגם* להפעיל אותו כהוטספוט ע"מ להתחבר עם הלפטופ והטלפון. בשיטוטי ברשת מצאתי רק מספר קטן של מכשירים כאלו, ומחברות סיניות לא אמינות(?) או קטנות ופחות מוכרות. לבסוף החלטתי לנסות ZTE MF79U, והתאכזבתי מאד. מיד עם ההתקנה התחילו אפליקציות במחשב לקרוס. למשל, מנהל הקבצים שלי חדל לתפקד בכל פעם שחיברתי מחדש את המודם, ואף בצורה שלא ניתן היה לסגור אותו מתוך מערכת ההפעלה, כולל מנהל המשימות, כולל …

9. שלום, לאחר שרכשתי את ה-TPLINK 1043ND יצרתי שיתוף בין המחשבים בבית : 2 ניידים המחוברים אלחוטית ונייח המחובר ישירות לנתב. כאשר אני מעתיק קובץ מהנייח לנייד מהירות ההעתקה איטית להחריד 0.56MB\S. איך ניתן לפתור זאת? אשמח

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. אוקיי יש לי מספר שאלות שמעסיקות אותי: 1. האם הכרטיסי רשת האלחוטיים שמפתחים כיום בעלי יכולת להתחבר לדרוש מידע ממספר רשתות שהם קולטות? במידה ולא, מדוע? (האם יש איזה מאמר שמסביר כיצד עובד כרטיס רשת אלחוטי?)י 2. נניח ויש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך כבל רשת רגיל ויש לי ממנו כתובת IP של הספק. נניח וגם יש לי כרטיס רשת אלחוטי שמחובר לרשת נוספת שמקנה לי כתובת IP נוספת. האם קיימת תוכנה שתיגרום לי לשלוט באופן נוח בשתי כתובות IP? (או במילים אחרות נניח אני מחובר גם ל-ADSL וגם לכבלים, ויש לי שני IP שונים האם יש דרך לשלוט על כל רוחב הפס ביחד או לפחות בניפרד על כל אחד מי הם) תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. יש לי שקע RJ45 בכל חדר בבית החדש אבל במיקום מאוד מאוד לא מוצלח. ממילא גם נדרש כיסוי אלחוטי בחדרים בגלל סמארטפונים ומחשבים ניידים - גם כשהדלת סגורה. האם שימוש ב-AP כמו זה למשל יכול לפתור את הבעיה ועל הדרך גם להבטיח עצמת סיגנל אלחוטי מינימלית בחדר? http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wi-fi_range_extenders_n300/ew-7438rpn_v2

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by RonCohen,

טוב אז אחרי הרבה חקירה אני מבולבל אז ככה יש הרבה שאלות 1.מזה L2TP??? 2. מזה MPLS אני יודע שהם קשורים אחד לשני אבל מהם ;?D 3.אני צריך הגדרות מומלצות לראוטר שלי Tp-link WN841ND 4.ראיתי בתוך ההגדרות ראוטר שהסוג חיבור שלי הוא DYNAMIC IP מומלץ לשנות את זה L2TP?? 5.כמה זמן מומלץ עד להגדיר עד שהDHCP מחליף IP?? 6.מזה DDWRT ?? אחרון חביב אני צריך המלצה לכרטיס רשת שיתאים לראוטר שלי שצויין+שיקלוט ממש טוב יתמוך בתקן N ויעבוד טוב עם ווינדוס 7

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by sha-256,

מגבירים את הקצב: אלה הערים הבאות שיקבלו סיב אופטי עד הבית לאחר התחלה מגומגמת, נראה שמיזם הסיבים IBC מתחיל לתפוס תאוצה ■ לפי ההסכם החדש, החברה תחבר את כל מרכזי המסחר והמשרדים של עזריאלי, ותציע אינטרנט מהיר לחנויות ובתי העסק ■ המנכ"ל דני לאובר: "מרוצים מהחדירה במקומות שאנחנו יכולים לתת שירות" http://www.themarker.com/technation/1.2628960 אני נראה לי עובר לגור בקניון עזריאלי. נמאס מבזק והוט.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  14. Started by Milford Cubicle,

היי אני רוצה להתקין רשת אלחוטית על מנת לקשר בין מחשב HTPC בסלון למחשב הראשי שלי בחדר העבודה. אני רוצה את האפשרות להשאיר את ההרדיסק במחשב הראשי, כאשר ב-HTPC יותקן כונן קטן עם תוכנות-ממשק בלבד וכל הקבצים למעשה יטענו מהכונן במחשב הראשי. מכיוון שאין לי ממש ניסיון ברשתות אלחוטיות, יש לי מספר שאלות: 1. מישהו ניסה פעם לעשות את זה? המהירות (בהנחה שהמרחק לא היסטרי ואין לו יותר מידי קירות לעבור) מספיק גבוהה בשביל לאפשר לוידאו (HD) לעבור חלק? 2. יש דגמים מומלצים במיוחד? יש משהו שכדאי להיזהר ממנו? יש דגם "עדר" כלשהו שכולם הולכים איתו? 3. ראיתי בזאפ שיש "מהירויות אלחוטיות", אבל למעשה היא לא משפיעה בכלל על המחיר - ויש ראוטר 300Mbps שעולה פחות מ-140Mbps... יש לזה חשיבות בכלל? 4. מכיוון …

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. יש לי HOT, שלאינטרנט אני משלם להם 60 ש"ח, ועוד 20 ש"ח לבזק. בנוסף לכך האינטרנט פשוט נורא! הורדה של 7GB (TORRENT) יכול לקחת עד 4 שבועות, מה שאצל חברים (עם 2.5MB גם) תוך 3 ימים ככה... קיצר אז שמעתי על FAST, איך היא? יש לכם ניסיון איתה? ללא התחייבות, 12MB, רק 30 ש"ח לחודשhttp://www.fast.net.il/?p=3

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. שלום רב, אני אשמח , אם מישהו יוכל לתת לי הסברים מתומצתים (כמה שורות) לגבי כל אחד מהמושגים ברשתות : 1. DNS 2. Broadcast 3. NAT 4. DHCP 5. DMZ 6. ipconfig. תודה רבה מראש! **עריכה: אין צורך הסתדרתי בסוף

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. בבקשה , לכל אלה עם מודם כבלים , איזה פינג אתם מקבלים פה ? dos ping 194.223.200.248 בתודה tiger

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. *אני אשמח אם זה יכנס לסטיקי, זה יחסוך הרבה שאלות* 100 מגה עם חייגן, האם זה בכלל אפשרי? וינדוס/נתב כל התשובות שחיכיתם להם, נמצאים פה. אתמול בלילה רציתי לבדוק את זה אחת ולתמיד, האם דרך חייגן אפשרי לקבל 100 מגה. תשובה: לא!. ויש אבל, אותו תראו בהמשך. אתמול התחברתי בשנית להוט, עשיתי בדיקות מהירות באתר של נטוויזן (שכן הראתי לכם בדיון אחר שאין לו בעייה להגיע גם ל150 מגה) בבוקר הייתי מקבל סביבות ה80 מגה, לאחר מכן בשעות אחר הצהריים הייתי מקבל סביבות ה70 מגה, ולאחר מכן בערב הייתי מקבל 65 מגה, כל זה נובע מעומס ואז לאט לאט בשעות המאוחרות של הלילה זה התחיל לעלות בחזרה. סביבות שעה 3 בלילה התחלתי לקבל 100 מגה, אז התחלתי לעשות את הבדיקות. שלב ראשון היה להשיג מכונה שיכולה להגיע בL2T…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by barhanin,

יש לי נתב מדגם TP-Link TL-WR541G בגלל שבסביבה שלי ישנם מספר רב של רשתותו רציתי לסנן לנתב רק את כתובות ה MAC של הכ' רשת שלי. שאני נכנס להגדרות של הנתב אז יש לי את האפשות של MAC Filtering בשני מקומות (צירפתי תמונות) השאלה שלי האם האפשורת של MAC Filtering תחת WIRELESS זה סינון כתובות רק לחיבורים אלחוטיים והשני זה לחיבורים קווים? אז אם אני רוצה לסנן את הכתובות איפה אני אכניס את ה MAC שלהם? שאלה שניה מהי האפשרו תהזו ..Address Reservation תחת הלשונית של DHCP ?

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by morisone,

שלום לכם, לא מזמן רכשתי ראוטר של חברת EDIMAX מדגם BR-6424. מאז רכשתי אותו, אני נתקל בבעיה מאוד מעיקה. יש לי 3 מחשבים בבית (2 נייחים+1 נייד) ואייפוד טאץ' (iTouch). במחשב הראשי בבית שנמצא בטווח 0 ממקום הימצאו של הראוטר האינטרנט עובד כמעט באופן תקין (במהירות סבירה לנדרש). במחשב הנייד מדגם LENOVO הקליטה היא של כ-60% וגם שם האינטרנט לרוב עובד באופן תקין ומהירותו סבירה ביחס לנדרש. אך במחשב השלישי שמה שמפריד בינו לבין הראוטר הוא קיר בטון יש המון שיבושים; לעיתים המחשב כלל לא מתחבר לאינטרנט כשהוא מחובר לראוטר וכשיש אינטרנט הוא עובד באופן מאוד מאוד איטי. גם במכשיר ה-iPod Touch ישנה את אותה בעיה כמו במחשב שישנה אצלו בעיה עם הראוטר. האינטרנט גם שם מאוד מאוד איטי והקליטה היא 100%. אנ…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. היי יש לי שלושה מחשבים בבית ואני רוצה לחבר אותם לראוטר. בנוסף יש לי מודם ECI B-focus 270pr . אני רוצה לחבר את המחשבים כך ש"יראו" אחד את השני ברשת ויחלקו את קשר האינטרנט. 1) האם ראוטר זה מה שאני צריך? (עדיף הסבר קצר) 2) איך לקנפג את המודם? איך זה יעבוד? 3) איזה ראוטר כדאי לקנות? פיירוול? וכו.. 4) האם הראוטר צריך להיות מותקן במחשב אחד או לא? (אני כמעט בטוח שלא אבל צריך לאמת את זה...) 5) שוב פעם בקשר למודם- איך הוא בדיוק מחייג ומה מגדירים? 6) הגדרות פיירוול במחשב (ZAP) יש לי כרגע בבית מחשב עם 3 כרטיסי רשת שמשתף אינטרנט ומגשר בין שני קליינטים שמחוברים אליו. *אני מעדיף לקנות הכל בזיגזאג למי שמביא דוגמאות לראוטרים. תודה לעוזרים. *עדיף ראוטר עם 5 יציאות כ…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. שלום, האם ישנה אפשרות כלשהי להקליט שולחן עבודה של שרת וירטואלי כאשר לא מחוברים אליו ממחשב ? אם מקליטים בזמן שהמחוברים לשרת באמצעות מחשב פיזי אז ניתן להקליט את המסך, אבל ברגע שמתנתקים מהחיבור למרות שהמערכת נשארת פועלת, ההקלטה מפסיקה כי אין מסך במערכת וירטואלית. תודה

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by chenrp,

שלום, לאחר התקנת HOTBOX בקומה התחתונה, שמתי לב כי יש בקושי קליטה בקומה העליונה (2 קומות). יש ברשותי EDIMAX BR-6228 והבנתי שיש לי מספר אופציות: 1.לקלוט בקומה העליונה ולשדר לכל הקומה. כלומר, הוא יקלוט את הHOTBOX וישדר לקומה (כמו AP). 2.לחבר ל HOTBOX ישירות עם כבל, ולבטל את ה WIFI של ה HOTBOX ושה EDIMAX יהיה הראוטר. 3. אופציות אחרות יתקבלו בברכה. אשמח לקבל הסבר כיצד לבצע את האופציות... הבנתי של EDIMAX שלי יש אופציה ל Universal Repeater. אבל לא ראיתי היכן מזינים את הססמא של הHOTBOX בEDIMAX על מנת שיעבוד כ REPEATER. תודה לעונים. ד.א. יש ל HOTBOX ססמא, ואני רוצה של EDIMAX גם תהיה.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. לאחרונה זה מתנתק 2-3 פעמים ביום זה בלתי נסבל כי אני לא נמצא ליד המחשב כל הזמן, והמחשב עובד ויש הורדות מהאינטרנט, פתאום אני חוזר ורואה שהאינטרנט מנותק. דיברתי עם הספקית 012 דיברתי גם עם HOT והם סתם מזיינים בשכל ואומרים שהכל תקין אבל עובדה שזה לא תקין המחשב שלי עובד טוב מאוד יש בדיקה של ספייואר ואנטי וירוס פעם בכמה ימים ... אנשים אם יש לכם איך לעזור לי זה הזמן ! תודה.

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. שלום לכם, אני טכנאי מחשבים,ונתקלתי בבעיה שעוד לא הצלחתי לפתור.ברשותי חלונות 7,ולפני 3 חודשים שדרגתי חבילת אינטרנט מ3 מגה ל5 מגה.מרגע שדרוג,מהירות ההורדה זחלה על 325-400 ק"ב.ספק האינטרנט שלי הוא בזק בינלאומי,התשתית היא הוט.ברשותי גם ראוטר tplink wr641g שמחובר אך ורק למחשב שלי בכבל רשת.בנוסף,כרטיס הרשת שלי הוא של REALTEK. המחשב בא עם 2 ג'יגה זכרון כך שאני שולל בעיה של חוסר משאבים.דגם כרטיס הרשת הוא realtek 8102E(L).כרטיס הרשת בא מובנה על הלוח מדגם ASUS p5kpl-am. יש לציין שבמהירות ה3 מגה לא היתה לי אף פעם בעיה במהירות ההורדה או הגלישה.התקלה התחילה אך ורק מה5 מגה. הוט החליפו לי מגבר קו,מודם (הוחלף מTERAYON למוטורולה) ובדקו עוצמות וכל בדיקה אחרת שדרשתי.מבחינתם הכל תקין.מבחינת …

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים