עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי במשרד רשת רגילה, עם גלישה לאינטרנט. לצורך פרויקט מסוים אני אמור להתחבר דרך ipvpn, שמסופק ע"י מודם סלולרי. אולם כאשר מחברים את המודם הסלולרי למחשב, הגלישה לאינטרנט עוברת רק דרכו, ולא דרך הרשת הרגילה. והבעיה היא שדרך המודם הסלולרי ניתן לגלוש רק לשירות המסוים של הipvpn. הבעיה אותרה, ע"י הקשת route print, והתברר שהגלישה לip 0.0.0.0 עוברת דרך הרשת הרגילה וגם דרך המודם הסלולרי שמוגדר בעמודת gateway כ on-link. לאחר מחיקת השורה ההיא, של גלישה של 0.0.0.0 דרך המודם הסלולרי. והפניית המודם הסלולרי רק ל ip הספציפי שלו. הענינים מסתדרים. אולם לאחר אתחול המחשב, צריך לחזור על כך שוב אין דרך להגדיר את זה באופן קבוע, שהגלישה דרך המודם הסלולרי, תהיה רק לip מסוים בלבד. והגלישה ל0.0.0.0 …

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by yanivdanan,

יש לי משרד ביתי בממד יש שם מודם ראוטר של בזק D-Link U6850 שמחובר לשני מחשבים בחיבור קווי + חיבור למודם של שע"מ (חבור לשירות מאובטח של מס הכנסה) אין לי אפשרות להוציא את המודם מהממד ואין לי אפשרות של חיבור על רשת החשמל - מסתבר שיש לנו מספר פאזות בבית להעביר כבל מהממד ל-AP זה בעייתי מאוד - אי אפשר להעביר כבל על הקיר כי צריך לסגור את דלת הממד ולקדוח חור דוך בקיר של הממד זה קשה ולא ממולץ הקליטה של הוויפי בשאר הבית די חלשה ומאופיינת בהרבה מאוד ניתוקים (גם בגלל הראוטר הבעייתי של בזק) רכישה של ראוטר חזק יותר יכולה לעזור לי בקליטה או שלא ממולץ לשים ראוטר חזק בממד ? יש משהו אחר שיכול לעזור לי לשפר את קליטת הוויפי ברחבי הבית ? …

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  3. Started by King Of Action,

תנו לי דרכים איך לעשות בדיקת פינגים ובעיקרון , מומלץ כמה שפחות סיבוכים. בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. שלום, בבית הוריי גולשים על-גבי תשתית של בזק במהירות 15/0.8 ובמשך ששת השבועות האחרונים אנו חווים בעיות מתמשכות ברשת האינטרט: 1. אי-יציבות פינג בשרתי משחק שונים (League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Smite, Wildstar), כלומר הפינג ישתנה בתוך טווח של כ15-20 ms באופן רציף. זאת ללא Loss או Choke, המדווחים על-ידי המשחק, לכל הפחות. 2. קפיצות משמעותיות במשחקים לעיל, לטווח של 400-600 ms. קפיצות כאלו מתרחשות אחת לכ15-20 דקות בעת משחק. 3. ניתוקים רגעיים. מדי פעם, כאחת ל40-60 דקות, תוכנות ומשחקים הדורשים חיבור רציף (Windows Live Messenger, Skype ומשחקי Blizzard וכן תכנת הB.Net עצמה) יתנתקו ויחדשו את החיבור תוך שנייה-שתיים. בדקתי את המשתנים הבאים ולא חלה השפעה עם…

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by yousux,

ראיתי כמה מחשבים ניידים אצל אנשים בארץ שתומכים בתקן 802.11a שדומה לתקן "g" אבל משתמש בתדרים גבוההים יותר של 5 גיגה הרץ במקום 2.4, דבר שתורם ליכולת הקליטה של המכשיר וגם יש פחות הפרעות שם. האם התקן הזה אושר / צפוי להיות מאושר בארץ ? האם נמכרים נקודות גישה שתומכות גם ב G וגם ב A בארץ ?

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. מחשב ראשי בחדר מחשב נייד בסלון הצלחתי להגיע למצב שרואים את המחשבים ב NETWORK ואז פשוט הלכתי לתיקייה ספציפית של סרטים שאני רוצה לשתף עשיתי קליק ימני ושיתוף עם HOMEGROUP זה עובד ובמחשב הנייד בסלון רואים את התיקייה ואפשר לנגן את הסרטים אבל שאני מנסה להעתיק קובץ אני רואה שהמהירות העברה עצמה לא עולה על 3 מגה לשניה וזה יקח חצי שעה להעתיק סרט לא הגיוני שככה זה צריך להיות מה אני עושה לא נכון? ראוטר TP LINK W9980 שאני מריץ SPEEDTEST בסלון אני מקבל 20-30 מגה לשניה דרך WIFI בזמן שהמהירות על המחשב היא 40 מגה ואם אני מביא את הנייד לחדר שלי המהירות עולה ל 36 מול הראוטר אני מניח…

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. בימים אלה עובר להוט (10 מגה) עקב פיגור יתר של בזק (מהפח אל הפחת) ומנסה להבין איזה ראוטר אלחוטי כדאי לקחת ו\או איזה קונפיגורציה לעבוד ע"מ שלא להשתמש בחייגן ולשתף את החיבור. יש פה שתי בעיות: א) גם אם "לכאורה" צריכה להיות תאימות בין המודם לראוטר, זה לא תמיד עובד ב) אם זה כן עובד, האם הראוטר יציב לכן, אני מבקש עזרה מבעלי ניסיון. א) האם תהיה בכלל אפשרות להשתמש בלינקסיס WRT54G שלי (מריץ DD-WRT) עם מודם הכבלים. זוכר שניסיתי אצל חבר לפני כמה חודשים וזה לא עבד (גם אחרי שלכאורה הוקצה לנו אייפי סטטי) ב) אם לא אפשרי, ראיתי שאומרים בפורום של- BR6204WG של Edimax יש מעט בעיות תאימות, אבל ג'יזס - הוא נראה כ"כ מעפן שאני מניח שהוא מתרסק אם נושפים עליו. אשמח לתגובות או לפוינטרים לת'רדים עד…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. כאשר אני מדבר על ip קבוע אני מיתכוון לחיבור בשיטת MPLS (כך לפחות אני זוכר את המונח בו השתמש הטכנאי של הוט שהתקין לי את את החיבור לאינטרנט בבית).. החיבור הוא לא באמת ip קבוע ומנסיוני הוא משתנה פעם בחצי שנה בממוצע. יש יתרונות וחסרונות בכל אחד משני שיטות החיבור הנפוצות (התחברות בחייגן\חיבור IP קבוע ). האם חיבור ל-הוט ב-ip קבוע, מונע מספקיות האינטרנט לצמצם רוחב פס למשתפי הקבצים ? האם החיבור בשיטה הזו מקל על פיצול רוחב הפס לשני מחשבים שונים בבית? האם היתרונות הגלומים בשיטת חיבור אחת , גוברים על היתרונות בשיטת החיבור השנייה או שכיום ההבדלים הם מינוריים וחסרי משמעות ללקוח הממוצע?

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. Started by maxos,

יש לי שני מחשבים שאני רוצה לחבר לאינטרנט דרך ממיר כבלים. השאלה היא האם כדאי לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב עם המודם שיחבר את המחשב השני דרך כבל מוצלב, או לקנות HUB שכבר יחבר את הכול ביחד ויחלק את התקשורת. היתרון עם HUB שלא צריך להחזיק את המחשב עם המודם דולק כל הזמן. הבעיה היא שאני מעוניין בLAN השאלה היא האים ניתן לעשות שיתוף בHUB כאשר המודם מספק את כתובות הIP כלומר DHCP. האם צריך לעשות שער? האים שיתוף כזה הין המחשבים יפתחו לי חורים באבטחה כלפי חוץ? כרטיס רשת נוסף פותר לי את כל הבעיות האלו, אבל הוא מצריך אותי להשאיר מחשב אחד דולק. ואני לא רוצה לעשת את זה.

• 22 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by Haflo,

מאיפה אפשר לקנות מודם ADSL? איה דגם? מתאים לנזק בארץ? מחיר??

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. היי, מעוניין לדעת האם נתב ‏Edimax BR-6204WG יכול לשמש כ-AP עבור נתב 3COM מסוג 3CRWE554G72T בעל אופציית WDS? תודה, איציק.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by House M.D.,

קיבלתי היום מבזק מודם ראוטר D-link N 2760U. הוא חייב להימצא בחדר ממ"ד כי רק שם יש שקע של בזק. יש ברשותי גם ראוטר Linksys WRT54GL , ברצוני לשים אותו מחוץ לממ"ד ולהישתמש בו כ repeater . אני לא יודע מה להגדיר ואיפה, האם ההגדרה צריכה להתבצע ב linksys או ב d-link? תסבירו לי הכול כמו לאדיוט גמור, כי אף פעם לא הגדרתי דבר כזה... בלינקסיס יש DD-WRT בגירסת v24 sp2. ועוד משהו: איך זה יעבוד? האם שני הראוטרים ישדרו את אותה רשת או כל אחד מהם ישדר רשת אלחוטית משלו?

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. Started by catsmonster,

אני מנסה לשחק עם אח שלי ברשת הביתית, לשנינו יש Windows 7 ואותו Workgroup והם יכולים לשתף קבצים דרך הרשת (רשת קווית במהירות 1Gbps). אבל כשאני מנסה לשחק ברשת במשחק Red Alert 3 (באותה גרסה) הם לא מזהים אחד את השני בלובי ואני לא יכול לשחק ברשת. ניסיתי עם עוד מחשב מהרשת וגם הוא לא הצליח לזהות את המחשב השני שפתח משחק. למישהו יש רעיון?

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by wHiTe BiTcH,

תודה

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. אתמול אמא שלי התקשרה ל012 ושדרגנו מ750 ק"ב ל3 מגה איך אני יכול לבדוק עם זה כבר עלה??

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. חיפשתי איך לעשות את זה בין מחשב שיש לו חלונות 7 ואינטרנט עם מודם סלולרי של אורנג', לבין אייפון. אם מישהו יכול לתת הסבר קצר מנסיון או לכוון למדריך שימושי אודה לו מאוד.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by Sven,

אהלן, לאחרונה עברתי דירה והדירה החדשה משמעותית גדולה יותר. כמו כן, מטעמי נוחות הנתב נמצא בממ"ד. מה ניתן לעשות על מנת להגדיל את טווח השידור/קליטה של הנתב? (ללא העברת כבלים וחיבור access points למיניהם) חשבתי שאולי ניתן יהיה לשנות משהו בממשק שלו, אך הוא כבר היה על המקסימום. האם מעבר לקושחת צד שלישי תהיה מסוגלת להוציא ממנו יותר? כשאני קניתי את הנתב הוא הגיע עם 3 אנטנות של 3dBi, האם החלפתן באנטנות של 5 או 8 dBi יתן שיפור טווח משמעותי? לדוגמא: קישור (אני לא מקשר לעמוד של הנתב מכיוון שהם עדכנו את הדגם ושינו מספר דברים)

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. שלום לכולם! אני מקווה שאני שואל במקום הנכון... לפני כשבוע קניתי כרטיס מודם פקס חיצוני תומך VOICE, שלפחות לפי אתר המכירות תומך ב WIN 7 64bit. הבעייה היא קצת מורכבת ומוזרה: אני יכול להוציא שיחות מהמחשב באמצעות אאוטלוק ותוכנת VENTAFAX, אבל אני לא יכול לקבל שיחות ושאני מתקשר, לא שומעים אותי אבל אני שומע ברור את הצד השני... המודם פקס הגיע ללא כל תוכנית התקנה או הוראות. לפי מה שנאמר לי בחברה בה קניתי את המודם, זה פשוט PLUG&PLAY.... זה הקישור לאתר שבו קניתי את המוצר:http://www.amishop.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=40&catId=60 ניסיתי לחבר את המודם פקס שהאינטרנט מנותק כי חשבתי שאולי הם משבשים אחד את השני וזה לא עזר. ניסיתי לחבר טלפון רגיל לנקודה בקיר רק כדי לוודא שהק…

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. שלום לכולם. יש לי בעיה כבר הרבה מאוד זמן שקשורה לעניין ה"חלקות" (smoothness) במשחקי הרשת. התלבטתי זמן-מה מה לעשות עם זה אך מכיוון שכבר אין לי שום אפשרות אחרת (7 שיחות עם בזק בחודדשים האחרונים) עם הרבה מאוד תיעוד אצלהם. יש לציין שהמהירות הורדה, פינג וההעלאה תקינים בכל מצב - בדיקה תוך כדי גלישה ועומסים וגם בתוך בתוך משחקי הרשת עצמם. פרטים נרחבים יותר על סטטוס האינטרנט והמחשב: 20MB מהירות VDSL (הADSL2) דרך בזק ובזב''ל הבעיה עצמה קורת רק לי ולעוד בחור, שנינו גם על אותו התשתית והספק ושנינו שייכים לעניין הVDSL, אני מכיר עוד כמה שגם כן יש להם את אותה החבילה ואין להם את הבעיה הזאת השרתים שאני מחק עליהם הם של VGAMES שבחסות וואלה, השרתים עצמם מאוחסנים בחווה של 012 עם אייפ…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by yousux,

האם אפשר בחוזה להעביר את חבילת הגלישה של ה DATA לסים שנמצא בתור מכשיר (על מנת לגלוש מהמכשיר כמובן) ולא רק ע"י הסים הנפרד שמשמש רק כמודם ?

• 24 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. במקום העבודה יש לי חיבור יעודי עבור גלישה אלחוטית במהירות 100 מגה. במבנה 4 קומות ואני יכול לפרוס AP או ראוטרים על נקודות הרשת.יתחברו לרשת כ40-60 התקנים. אבקש לקבל הצעה לציוד הרצוי.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. Started by ezio.aditora,

שלום יש לי DVR שנמצא במרחק מאה מטר מהראוטר יש לי כמה שאלות א. האם כבל רשת cat5 אפקטיבי במרחק הזה (עם התחשבות במגבלות הראוטר) כי חיפשתי ברשת וחלק אומרים שכן וחלק אומרים שלא ב. האם חיבור סוויץ בין הראוטר לDVR יפתור את בעיית הטווח? ג. בהנחה שאני מחבר סוויץ האם זה משנה באופן כל שהוא את צורת הגדרות הIP והפורט פוורורדינג? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by itay_tay,

שלום רב, אשמח לקבל עזרה נכנסתי לבית חדש דו קומתי תשתית וספק של בזק הרוטר יהיה מחובר למחשב שממוקם בממד, בקומה הראשונה החדר שלי בקומה השניה ,קליטה בקומה השניה אין לי בגלל שהרוטר בממד וגם אני רוצה לגלוש קווי גם בקומה השניה ,כלומר לחבר את הPS4 שלי לא אלחוטי אלה על ידי כבל רשת קווי וגם שיהיה לי קליטה למחשב נייד שיש לי גם בחדר מה אני יכול לעשות ? קראתי קצת על המגליד טווח אלחוטי דרך החשמל זה לא פתרון מספיק הוא לא באמת נותן גלישה יותר טובה קווית וגם יש לי בבית תלת פאזי ראיתי שליד כל שקע טלפון בחדרים יש גם כניסה לכבל רשת , זה הפתרון הכי טוב השאלה האם זה רק הכנה או שצריך לחבר בארון איך אפשר לדעת ומה אני יכול לעשות כדי את הגלישה המקסימלית גם בקומה ה2 תודה רבה איתי. נ.…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by galza,

ובכן היום קיבלתי את ההוטבוקס מוגדר כמודם מהוט.הלכתי וקניתי בהמלצת אנשים פה את הנתב TPLINK 1043ND אבל יש כמה בעיות שנפתרו וכמה שלא: קודם כל הראוטר גם אחרי איפוס לא מוכן להתחבר בסיסמה שהספק נתן לי ולכן החלפנו לסיסמא דיפולטית והופ פתאום הוא התחבר והכל בסדר. בעיה מוזרה מאין כמותה:אני יכול לגשת לממשק WEB של הראוטר ממחשב אחד ברשת (יש לי שני נייחים) אבל בשום אופן לא מצליח לגשת לממשק מהמחשב השני.ברגע שאני נכנס לדפדפן ומכניס את הכתובת של הראוטר הוא רושם לי שהלוגין והסיסמא אינם תקינים,הוא אפילו אינו מגיע לממשק.בהחלט משהו מוזר ולא מובן. לגבי אלחוטי הגדרתי אבל לא בדקתי איך הוא עובד,אבל בהחלט דברים מוזרים לאללה למישהו יש הסבר?? תודה מראש גל נ.ב טוב עכשיו גם האלחוטי לא עובד טוב …

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. קודם כל שנה טובה וחג שמח לכולם. מלפני כחודש שדרגתי (לשימחתי?) את האינטרנט ממהירות 1.5Mbit/s ל 5Mbit/s, המעבר היה קליל ותוך מס' שעות השינויים הוחלו ובערב כבר יכולתי להנות מהמהירות, סוף סוף YouTube רץ חי גם ברזולוציות של 720p/1080p ללא כל צורך המתנה בbuffering, דפדוף מהיר יותר ומהירות הורדה\העלאה טובות יותר (לא מכל רחבי האינטרנט ששם אין שיפור, אך לא נורא). לאחר כיומיים המצב השתנה לגמרי, הוידאו מYouTube לא מסתנכרן כמו מקודם ונדרש לרענן את עמוד הוידאו מס' פעמים וכשהיסתנכרן, גם צריך להמתין לbuffering, הורדות גם לא יציבות על שיא המהירות (כמובן שהשוואתי לאותם מקורות שבדקתי לפניכן) ומהירותן נוחתות עד לכ30% בהדרגה. השיא היה כבר ביום לאחר מכן, אי סנכרון של המודם (Alcatel Speedtouch…

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים