עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם החלטתי להתנתק מ YES התחברתי לאינטרנט של הכבלים ושמו לי פילטר. הבעיה שניתקו אותי מהאנטנה המרכזית כך שכעת אני קולט דרך הכבל של הכבלים ערוץ 2 , ערוץ 1 אבל ערוץ 10 מושלג. בשיחה עם נציגי הכבלים נאמר לי שאין הדבר קשור לפילטר וזה קשור לאנטנה שבבניין שלי ?! בשיחה עם חבר שעבד פעם אצלם הוא טען כי פילטרים מדגמים קודמים כן אפשרו לקלוט ערוץ 10. אשמח אם חברים בפורום בעלי חיבור לאינטרנט של הכבלים עם פילטר יציינו האם הם קולטים ערוץ 10 והאם באמת הדבר קשור לפילטר. תודה מראש, לירן

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by Cheif,

גם בזק בין לאומי (014) קופצת לבריכת הרפורמה בפס הרחב ("השוק הסיטונאי") וממחר אפשר יהיה לרכוש ממנה חבילות משולבות של תשתית+ספק. המחירים - באופן לא מפתיע - יותר יקרים מהמתחרות. עבור מהירות של 100M תפרדו מ-120 שקל, עבור 40M תשלמו 110 שקל ו-15M יעלו 100 שקלים. בשלב זה לא ברור אם המחירים קבועים או עולים אחרי שנה ואיזה מודם/נתב VDSL, אם בכלל, החברה תספק.

3. Started by huber,

שלום חברים. ברשותי ראוטר מדגם ASUS RT0AC5300. בראוטר מוגדרות 2 רשתות אלחוטיות, האחת על תדר 2.4GHz והשניה על תדר 5GHz. מהיום בבוקר רשת 2.4GHz "נעלמה", ז"א למרות שאני רואה שהיא מוגדרת בראוטר ולמרות שאתמול היא עבדה, מהיום שום מכשיר בבית לא רואה אותה (נהיסיתי עם כמה סמארטפונים וכמה ניידים). את רשת 5 כולם רואים. הראוטר מעודכן לפירמוור העדכני ביותר, ואתחול של הראוטר לא פתר את הבעיה. מה יכול לגרום לתופעה הזו? הנה צילום מסך של הרשתות המוגדרות בראוטר:

4. Started by yony.z,

שלום, אנחנו כרגע מחוברים ל-HOT בתשתית של 5 מגה, והמהירות לא בדיוק יציבה. יש ירידה משמעותית במהירות הגלישה בסופי שבוע, ובערבים. קראתי איפה שהוא שהמצב שונה ב-UFI של HOT, והבנתי שגם מ-12 מגה ומעלה התשתית היא בטכנולוגיית UFI. זה נכון, או שיש גם 12 מגה שלא ב-UFI? והאם UFI אכן פותר את בעיית יציבות מהירות הגלישה?

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. אני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח בתקן N ! אם אפשר לדעת מה אתם ממלצים על ה USB או על ה PCI ? מה יותר ממומלצ למחשב נייח ?

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. אני לא משחק יותר מדי ברשת חוץ ממשחק מבוסס דפדפן (שבו כן צריך לפעמים מהירות תגובה וחיבור מאד מאד מהיר כדי לנצח, אבל מילא) אבל עדיין הייתי רוצה להבין מה זה בדיוק. ולמה לא מציעים את זה בצורה פתוחה?? זה ממש נשמע כמו איזה משהו מחתרתי שעובר מפה לאוזן... מה הקטע? כרגע אני על חבילה של 5 מגה ב-012 על תשתית של הוט. אני בכלל יכול לעשות חבילה כזאת? מישהו יודע מה המחירים שלהם ומה לעזאזל ייצא לי מזה? תודה.

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. Started by AboveBeyond,

ברשותי חשבון פרימיום ראפידשייר (כבר יותר משנה) בזמן האחרון (חודש חודשיים) פשוט ההורדות בראפידשייר ניהיו זוועה דיברתי עם בזק בינלאומי והם טוענים שהם לא מגבילים או לא יודע מה עושים . זה פשוט משגע , אני מוריד במקום על 300 אני מוריד על 10kb גם דרך מאיץ/מנהל הורדות לעוד מישהו זה קורה?

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שלום, אני מנסה לחבר ראוטר ישן של בזק (d-link 2760u/e1) כ-AP (חיבור באופן קווי) לראוטר שקיבלתי מ-012 - d-link dsl225. סיגמנט חלוקת הכתובות ברירת המחדש של הראוטרים היא: d-link 2760u/e1 - 10.0.0.x (להלן AP) d-link dsl225 - 192.168.1.x הבעיה שאני נתקל בה היא ש-d-link 2760u/e1 ממשיך לחלק כתובות ip שגויות (בסגמנט *.10.0.0) למרות שכיביתי את שרת ה-DHCP שלו. בניסיון להגדיר את הכתובת של ה-AP בסגמנט 192.168.1 מתקבלת הודעת שגיאה שהסיגמנט מוקצה לרשת אחרת (ככל הנראה bezeq free wifi) כאשר אני מגדיר את הכתובת המשנית של ה-AP על סגמנט .192.168.1 שרת ה-DHCP של ה-AP ממשיך לפעול למרות שהוגדר ככבוי ומחלק כתובות / לא מחלק באופן רנדומלי - ז״א שמחשב שמחובר ל-AP באלחוט יכול לקבל פעם אחת כתובת תקינ…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  9. עכשיו סגרתי על 100 מגה. תשתית בזק ב115 לחודש ו3 חודשים חינם. ספק בזב״ל 30 שח לחודש. עכשיו נותרה השאלה. איזה ראוטר לקחת. האם לקחת את מה שבזק נותנת ( לא כל כך מפריע לי להתחייב לשנתיים)? או לקנות פרטי. ( שני רכיבים או משולב )? ( 200 שח לא קריטי לי )?

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by santichuit,

שבת שלום, יש ברשותי התקן בעל כניסת Ethernet ללא שום מידע על כתובת הMAC שלו. נמסר לי שאני אוכל לגלות כתובת זו בעזרת HUB(לא סוויצ') ,התוכנה Wireshark ומחשב. מישהו יכול לעזור לי? תודה!

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by Judas Iscariot,

אני לומד כרגע לאיזה מבחן ניהול רשת - ודיברו קצת על כתובת MAC ואמרו שהיא "ייחודית, פיזית ובלתי ניתנת לשינוי". השאלה שלי פשוטה: הכיצד? יושב לו יצרן מזרח אסייתי אחד, ויצרן מזרח אסייתי שני - המייצרים כרטיסי רשת בכמויות סיטונאיות - האם לא ייתכן מצב ששני יצרנים ייבחרו את אותה כתובת MAC לשני כרטיסים שונים? זה פשוט לא נשמע לי הגיוני...

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by HuGeMouTh,

יש חשיבות למסלול השיקרי הזה ברגע שעוברים לחיבור ללא חייגן? קראתי על הנושא אבל לא ראיתי תשובה אחידה בכל המקומות.

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. המחשב הראשי מחובר לראוטר (חוטית), מחשב אחר מחובר לראוטר (חוטית) ועוד מחשב נייד מחובר לראוטר (אלחוטית). אני מנסה להתחבר ממחשב נייד אחר לראוטר, והוא אפילו לא מגיע למסך של הקלדת הnetwork key... הוא פשוט כותב שלא ניתן להתחבר לראוטר הספציפי הזה. לעומת זאת, מאותו המחשב, ניתן להתחבר לרשתות אחרות, מאובטחות ולא מאובטחות. מה עליי לעשות כדי להתחבר? אפילו הוספתי את הmac address שלו לdhcp list. שום דבר לא עוזר.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by godisme171,

אפשר לעשות בRUN שרושמים איזה משהו ואז הוא מראה לך את האיי פי וכל מיני אפשרויות שחרר חדש אז אני רק זוכר את האותיות הראשונות שזה WINIP

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by shahar0z,

שלום לכולם! עברתי לפני כחצי שנה מהוט לבזק (40 מגה) קיבלתי מהם את הנתב הנ״ל למרות שאמרתי שכבר יש לי נתב ואני אשמח לקבל במקום רק מודם, הם התעקשו לתת לי אותו ולא לתת לי מודם. לפני כמה חודשים החלו בעיות ניתוקים (מתנתק ואז ישר מתחבר בחזרה) ואז זה גרם לי להתחיל להסתכל על החיבור שלי לרשת. מסתבר שה5ghz של הנתב זה רק 300mbs והנתב השני שלי br-6478ac והמחשב שלי תומכים בac מה שגורם לי להרגיש קצת מרומה. אל חשש אמרתי לעצמי. כל מה שעלי לעשות הוא לקחת כבל רשת ולחבר בין השניים! אך אבוי - החיבורים בנתב של בזק הם רק 100mb. עד כמה מה שאמרתי עכשיו נכון? הרשת שלי תישאר איטית כל עוד ואני משתמש בנתב הזה? אפשר לקנות מודם בנפרד? או לחילופין להחזיר לבזק את הנתב בתמורה למודם? או שאני סתם מפונק? תודה…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  16. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, לפני מספר ימים הוחלף לי מתאם השיחות של 012 ובהגדרת המתאם הנציג שינה לי את הכתובת של הנתב הפרטי שלי, מהכתובת שהיה עם המתאם הישן. עכשיו 012 מסרבים לתת לי את הכתובת הנוכחית של הראור הפרטי שלי. כתובת הנתב החדש : 192.168.100.1 איך אני יכול לגלות את הכתובת החדשה של הראוטר? בתודה מראש.

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by haima23,

שלום. יש לי מחשב נייד של לנובו חודש אצלי. אני מנסה להתחבר למספר רשתות אלחוטיות, וזה נותן לי שהחיבור מוגבל. פותר הבעיות של המערכת כותב לי ש"החיבור אינו כולל תצורת IP חוקית" ניסיתי להתקין דרייבר מחדש וזה לא עבד. אני לא יודע מה הבעיה, עד כמה שאני זוכר הכרטיס רשת עבד טוב בעבר, המחשב לא נפל לי אף פעם ב"ה ואין סיבה שהכרטיס יהיה תקול. תודה רבה עריכה: לפעמים על אף שזה מופיע אני יכול לגלוש ברשת אבל זה לא קבוע והייתי שמח לפתור את העניין

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. אני מנוי מאוד ותיק של החברה הזאת(אינטרנט זהב) ,ובזמן האחרון יש להם הרבה מאוד תקלות כל שעה בערך האטות במהירות ,בעיות עם אתרים מסוימים, ואם אתם מתקשרים לתמיכה(שזה אגב לא שיחת חינם ) זמן ההמתנה ארוך במיוחד ...והם משאירים הודעה קולית שמבשרת על תקלה כזאת או אחרת כל פעם הודעה אחרת.. אחרי שממש נמאס לי מכל הקטע הזה החלטתי להתנתק מהם ופה מתחיל הבלגן הגדול.. כבר שבוע אני מנסה להתנתק מהחברה הזאת והם לא מתיחסים ,אני מתקשר לשירות לקוחות ,אחרי זמן המתנה של חמש דקות הם עונים לי ,שלום אני רוצה להתנתק הם אומרים לי אוקיי תשאיר מספר ונחזור אליך ב24 שעות הקרובות אני מחכה מחכה...ואין טלפון וככה שוב אני חוזר אליהם ..ושוב אותו סיפור משאיר מספר והם לא חוזרים ..המוקד של השירות לקוחות נסגר בשבע א…

• 28 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by cateye,

יש לי קובץ וידאו גדול (דיסק) שאני כנראה יצטרך לעשות אותו אימג' כי אני לא מצליח להוציא ממנו חלקים אבל בכל מקרה.. אני צריך להעביר אותו למישהו בחו"ל, ואני לא רוצה להשתמש במייל כי זה ייקח שנים, יש אולי אופציה אחרת, FTP אולי? אם כן מישהו מכיר תוכנה חוקית? , ומה אני צריך לעשות בשני המחשבים כדי שהיא תעבוד טוב? תודה מראש *למעשה זה כמה דיסקים אם זה משנה

• 39 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי בעיה כבר כמה זמן. יש שרת FTP שאני צריך להוריד ממנו כמה קבצים לדוגמא: ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cub...274_Update.exe אבל לא משנה עם איזה דפדפן (אקספלורר, פיירפוקס או ספארי) אני משתמש אני לא מצליח להיכנס או להוריד את הקבוץ. ניסיתי לשנות את הקידומת HTTP במקום FTP כלומר פורט 80 במקום 21 אבל אין אפשרות לגשת לשם ללא שם משתמש וסיסמא (שוחחתי עם האחראים ואין לhttp כניסה אלא רק ל ftp). אני משתמש ב XP PRO SP2 עם אנטיוירוס של WEBROOT SPYSWEEPER. כמובן שביטלתי את הפיירוול ואת האנטי וירוס אבל עדיין לא הצלחתי להוריד. שוחחתי עם הספק שלי (נטוויז'ן) ולטענתם אין שום חסימה של ה IP הזה. ניסיתי להיכנס לאינטרנט דרך SAFE MODE WITH NETWORKING אבל אני לא מצליח להתחבר עם ה…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. אני נמצא בחבילה של 2.5MB הרבה זמן והיום אני פתאום שם לב שהמהירות הורדה מאוד איטית, אני נכנס ל-speedtest וזה מה שאני מקבל: הUPLOAD בסדר אבל ההורדה ממש איטית פעם זה היה 2.53 עוד מישהו נמצא בחברות האלה ונתקל בבעיה? ומה אפשר לעשות חוץ מלהתקשר ולשמוע שזה "בעיה אצלי" או שהם "מטפלים בבעיה"?

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. שלום, בכדי לשדרג את מהירות הרשת שלי מ g ל N קניתי: ראוטר: TP-Link TL-WR1043ND Mimo nMax 300Mbps וכ.רשת: TP-Link TL-WN821N nMax USB 300Mbps חיברתי לראוטר כונן קשיח חיצוני 2USB , wd my cloud 3tb ומחשב נייד (בכבל רשת), המחשב הנייח שלי נמצא כארבע מטר מהראוטר, באותו החדר, אין קירות ביניהם ובמאפיינים של כ.הרשת המחשב מראה שהחיבור הוא Mbps 270-300 . כאשר כל התוכנות סגורות ואין שום דבר שמשתמש ברשת, אני מנסה להעביר קובץ גדול בתוך הרשת האלחוטית ואני מקבל לרוב MBps 2-3 ומקסימום 5MBps !!! באיזו מהירות צריכה להתבצע העברת קבצים ברשת...? מה עלי לעשות? תודה, גיא

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. לרשימת נתבי ה-VDSL נוסף היום דגם חדש הכולל תמיכה ב-Vectoring. ה-TEW-816DRM של חברת TRENDnet הוא בעל 4 יציאות LAN של 100M ובנוסף לכניסת הטלפון, הוא כולל כניסת WAN יעודית של 1G המאפשרת להשתמש בדגם זה כנתב אוניברסלי. לנתב שתי כניסות USB 2.0 כשלאחת מהן ניתן לחבר מודם סלולרי 3G המגבה את החיבור הקווי. מבחינה אלחוטית הנתב תומך הן בתקן N (במהירות 300Mbps) והן בתקן AC (במהירות 433Mbps). הנתב זמין באמאזון אנגליה במחיר של כ-400 שקל הכולל משלוח עד הבית. http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm http://www.trendnet.com/products/wifi/modem-routers/AC750/TEW-816DRM https://www.amazon.co.uk/TRENDnet-AC750-V…

24. Started by leoleo,

שלום, יש לי בממד PC עם מודם ישן וחיבור קווי של בזק. הממ"ד יחסית רחוק מהסלון שם בכוונתי לחבר את הטלויזיה לאינטרנט. מה האפשרויות שלי לחיבור טלויזיה חכמה לאינטרנט? האם הכרחי שיהיה ראוטר? האם ניתן לחבר את האינטרנט לטלויזיה ישירות מהקיר/נקודת בזק ללא אמצעי מתווך? האם אפשר ששתי היחידות תהיינה עצמאיות? חיבור קווי בממ"ד עם המודם הישן כפי שהוא היום וחיבור עם ראוטר או מודם בחיבור לקיר ולטלויזיה? בהנחה והעלויות הן זהות. במידה ואין לי צורך ב-WIFI בבית, האם מומלץ לבחור חיבור ישיר של האינטרנט לטלויזיה?

25. שלום! קניתי לאחרונה מחשב נייד ואני מעוניין לחבר אותו ברשת אלחוטית למחשב הנייח. ניסיתי לקבל הצעות מספק האינטרנט ורשתות הגדולות שאת שמן כנראה אסור לכתוב בפורום. כל אחד הציע לי משהו שונה לגמרי, פעם ראוטר, פעם כרטיס רשת אלחוטי ופעם שניהם. גם כולם שאלו כמה קירות יש בדרך (4). קצת מבולבל יש לי אינטרנט בכבלים עם חייגן אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לי איזה חומרה דרושה לשם הקמת הרשת.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.