עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by furyanaor,

היי, קודם כל יש לי שאלה שמתחלקת לשני חלקים; החלק הראשון הוא יותר עניין של מהות - האם כאשר אני "גולש בסתר" קורה משהו מיוחד מעבר לגלישה נטולת קוקיז והיסטוריה כמובטח? כלומר מבחינת לכידת נתוני הפרטיות שלי, האם במצב זה גוגל מפסיקה לעקוב אחריי ונותנת קצת ספייס אישי ? כאילו, כך לפחות משתמע... אך לאחרונה נתקפתי פרנויה קלה, אולי אני מפנטז לחלוטין וההפך הוא דווקא הנכון? פתאום זה נשמע לי כמו טרף קל מידי - אם המשתמש גולש בסתר אולי סביר יהיה שיש לו משהו להסתיר? כך שבניגוד למה שמשתמע, כל גלישה המקוטלגת תחת "גלישה בסתר" מתרכזת לה אי שם בשרתי החברה יחד עם תיוק מודגש ונורית LED אדומה? למיטב ידיעותיי עדיין לא נולד האלגוריתם שידע באמת להצב…

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by yotam.m,

אהלן צריך עזרה בבחירת מודם-ראוטר לתשתית בזק באיזור ה-600 ש"ח. (אפשר לחרוג במידת הצורך אם באמת שווה את זה) מיועד לבית יחסית גדול (2 קומות) בתקווה למקם אותו במרכז הקומה ה-1 על מנת להימנע ממגדיל טווח ככל האפשר. האם יש משהו חזק יותר מהשאר? משהו שמצטיין בחדירת קירות\תקרה? תודה רבה. נ.ב אין בעיה עם הזמנה מחול רק חייב לעבור מבחינת תקני שידור אין מצב להסתבכויות עם מכס\משרד התקשורת וכו

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. חברים וגולשים יקרים, אתמול ניסיתי לגלוש לאתר rutracker.org (אתר פורום של טורנטים רוסי, זה לא ספאם, אל תדאגו) ולא הצלחתי להכנס ( נופל על ERR_CONNECTION_TIMED_OUT ב-chrome). גשלתי דרך הרשת של חברת פלאפון ואני כן נכנס לאתר ללא בעיות. התקשרתי לתמיכה של בזק בינלאומי וקבלתי מהם תשובה הבאה: "החסימה של אתר היא ע"י משרד התקשורת הישראלי ואפשר לגשת אליו רק ברשתות הסלולארית...". 1) האם זה נשמע לכם הגיוני ? (איראן כבר כאן ?) 2) האם חברת פלאפון מחוץ להשגחה של משרד התקשורת ? תנסו בבקשה לגלוש לאתר הנ"ל ולראות אם אתם מצליחים לפתוח את האתר. אם כן, תכתבו בבקשה מי הספקית שלכם. תודה לכל המגיבים.

• 12 תגובות
    • 4.7k צפיות
  4. שלום. אני מתכוון להתחבר לאינטרנט הביתי של פרטנר ואני רוצה לקנות מודם שהוא גם ראוטר שיעבוד לי טוב ושיהיה לו קצב העברת נתונים מקסימלית כדי שבמידה וארצה להגדיל בעתיד את מהירות הגלישה אז לא תהיה לי בעיה. אשמח להמלצה על מודם טוב. תודה :-)

5. צריכה עזרה אני מחפשת כרטיס רשת אלחוטי ולא יודעת מה לבחור אני רוצה משהו ממש חזק שיקלוט מכמה שיותר רחוק הבנתי שאלה בסגנון הזה טובים: https://he.aliexpress.com/item/ALFA-luxury-AWUS036H-high-power-network-usb-adapter-wifi-antenna-wireless-lan-card-cheap-free-shipping/32402605538.html?spm=2114.010208.3.29.Fvp9ta&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_3_10017_507_401,searchweb201603_9&btsid=5cad3d87-28f9-4ad0-a48b-f3ec52e04b6b אשמח לקבל המלצה טובה וגם אם זה מתאים לארץ?

• 12 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by freefall,

אני מנסה להגדיר ראוטר TL-WR841HP כרפיטר. הראוטר מחובר למחשב דרך ה- LAN. 1. נכנסתי ל- 192.68.0.1 > NETWORK > תLAN > שיניתי את ה-IP למשהו חדש (192.68.4.1). שמירה. איתחול ראוטר. 2. נכנסתי ל- 192.68.4.1 > WIRELESS > תWIRELESS SETTINGS > א. SSID > שם הרשת שלי ב. MODE > תBGN MIXED ג. CHANNEL > תAUTO ד. ENABLE WDS BRIDGING > ת SURVEY > בחירת הרשת שלי > הזנת סיסמא של הרשת שלי. שמירה. איתחול ראוטר. זה לא עובד. האם לא הבנתי נכון שכעת הראוטר מוגדר כרפיטר ושתהיה לי גישה באמצעותו לרשת דרך חיבור ה-LAN או ה-WIFI?

• 12 תגובות
    • 17.6k צפיות
  7. Started by sufgi123,

בהמשך לשרשור כנראה שארכוש ראוטר חדש וחזק/יציב יותר. מקריאה מהירה בפורומים נראה לי שהראוטר של tplink דגם archer c7 נותן תמורה מצויינת למחירו ודי מומלץ . הבנתי גם שעדיף שבראוטר תהיה קושחה גלובלית ולא ישראלית (להפוך ישראלית לגלובלית נשמע די מורכב). יש לי מספר שאלות: 1. האם יש בארץ גרסה v3 של הראוטר או רק v2 ? 2. האם יש דרך לדעת ע"פ המדבקה איזו קושחה מותקנת על הראוטר ? (במקרה זה נראה לי שעדיף לרכוש מיבואן פרללי שכנראה הקושחה הישראלית לא מותקנת על המוצרים שלו) או שבכלל יש המלצה על ראוטר אחר בטווח המחיר של ה c7

8. יש לי מחשב שמחובר בכבל לראוטר D-LINK DIR-615 שעליו מותקן OpenWRT. כשאני עושה בדיקה מהמחשב עם כבל אני מקבל אפלוד של 2.8mbit~. מה שמוזר שכאשר אני מתחבר לאותו הראוטר ומבצע בדיקת מהירות מול אותו השרת עם וייפיי, אני מקבל העלאה של 3.2mbit~. ניסית מחשב נוסף שמחובר באמצעות כבל אחר, ואני מקבל את אותן תוצאות נמוכות. רעיונות? תודה

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by 34N1A1N79,

היי, עברתי לאיזה ספק קטן של אינטרנט, אחרי המעבר סרטונים בקושי זזים אצלי בשעה מסוימת, שעות כנראה של עומס... הייתי בחברה מוכרת ויקרה י עכשיו אני בחברה לא מוכרת וזולה, מה עושים?? הם טוענים שהכל בסדר, גם מבדיקת מהירות הכל נראה תקין, אבל נראה לי מוזר מדובר אגב רק בצפייה בסרטונים באתרים של טלויזיה או סרטונים לצפייה ישירה לא כמו יוטיוב אלא כמו אתר "סדרות" וכאלה, פשוט כל פעם נטען, מה יכולה להיות הסיבה??? יכול להיות שזה קשור לאתר עצמו?

10. אורח GXWE
    Started by אורח GXWE,

אם יש לי TPLINK גירסה 9.3 בדגם 841N. איזה גירסה אני צריך להוריד של OpenWRT? כי אין שם את 9.3 ספציפית.

11. שלום לכולם, התחברתי לפני כחודש לסלקום (תשתית של בזק) וספק נטוויזן. כבר חודש בערך שהאינטרנט עובד כעשר דקות, מתנתק לשתי דקות וחוזר לעבוד. לאחר שהגיע טכנאי של בזק ובדק את הקו ולאחר מכן טכנאי של סלקום שהחליף את הראוטר הבעיה נמשכת. דיברתי עם התמיכה של סלקום והוא טוען שהוא רואה שהאינטרנט מחובר ברצף ואין ניתוקים (גם דיברתי איתו בזמן אחד הניתוקים הללו והוא לא ראה ניתוק אלא ראה את המחשב שלי כמחובר לרשת) בנוסף הנורה של ה DSL עובדת רגיל. בתמיכה הוא אמר שהבעיה היא אצלי במחשב או שיש בעיה שיש באזור הרבה רשתות ויי פיי וזה יכול לגרום לניתוקים. אני די אובד עצות בשלב הזה. האם יש סיכוי שהבעיה היא במחשב שלי ? (לפטופ ווסטרו שיש לציין שאני עובד וגולש איתו בהרבה רשתות אחרות ול…

• 12 תגובות
    • 8.1k צפיות
  12. Started by yotam.m,

שלום לכולם, אני צריך המלצה ל-2 נקודות גישה איכותיות התקציב לא רלוונטי כמובן שמדובר במוצרים ביתיים ולכן זה לא אמור להיות משהו לשוק העסקי (והמחיר בהתאם) מומלץ שיהיו 5GHZ אם קיים כזה (אין צורך בנתב) אל 2 הנקודות יחובר נתב של בזק שיהיה גם ה-DHCP. יש צורך בחיה כזו? http://ksp.co.il/?uin=16637&select=.490. האם השידור שלה בהחלט חזק יותר? האם יש מוצר יותר איכותי ועדיין במחיר הגיוני? היציבות חשובה לא פחות. תודה רבה למשתדלים, יותם.

13. היי מחובר אצלי בסלון סלקום טיוי ובנוסף סטרימר (אנדרואיד עם קודי בגדול..) הסלקום נכון לעכשיו מחובר ישירות עם כבל רשת שעובר דרך קופסא שהטכנאי של סלקום קרא לו ״מוקה״ (הראוטר יושב בחדר אחר, ה״מוקה״ מתחבר דרך כבל RF ומספק כבל רשת לממיר) הסטרימר נכון לעכשיו מחובר בויפי שלתחושתי בינתיים קצת איטי חשבתי על פתרון שאני לא יודע בכלל אם הוא ישים ואם כן אז אני אשמח גם להכוונה על דגם - לחבר את המוקה לסוויצ׳ ומשם לחבר את הסטרימר ואת הממיר של סלקום ראיתי שיש דגמים זולים עד 50 שקלים פחות או יותר שמספקים קצב של עד 100Mbit ואם רוצים קצב של 1000Mbit המחירים בערך כפולים אלה דגמים שהיו נראים לי רלוונטיים: דגם 1 דגם 2 אשמח לייעו…

14. יש לי בעיה בשימוש במודם-ראוטר של בזק כמודם בלבד (Bridge). תשתית בזק 100 מגה, ספק 014. יש לי מודם-ראוטר של D-Link 225 של בזק. בחיבור לאינטרנט דרך הראוטר של בזק הכל עובד. כשאני מגדירה את המודם-ראוטר של בזק בתור מודם בלבד (Bridge) הראוטר לא מצליח להתחבר (מחייג ולא מתחבר) או כשכן מתחבר אין גלישה (אתרים לא עולים). ניסיתי עם שני ראוטרים שונים של שתי חברות שונות ואותה הבעיה. אני מעדיפה להשתמש בראוטר פרטי שלי ולהפוך את הראוטר של בזק למודם בלבד אבל זה לא עובד. דיברתי שעות עם בזק ובזק בינלאומי והם לא יכולים לעזור לי. הראוטרים שניסיתי D-Link 880L ו-TP-Link Archer C9 V2. אנא עזרתכם בנושא. תודה מראש. עדכון: חיברתי מודם אחר שהיה לי (לא של בזק) ועכשיו זה לא עושה בעיות. לא יודעת למ…

• 12 תגובות
    • 4.8k צפיות
  15. אני רוצה לקנות מודם-ראוטר שיעבוד טוב גם עם תשתית רגילה וגם עם תשתית של unlimited שמגיעים בקרוב לפרוס באזור שלי. 1. מעוניין שיהיה בו אופציה להגביל רוחב פס עבור מחשבים מסויימים כך שאוכל להגביל את מהירות הגלישה של 2 מחשבים שאין לי גישה פיזית אליהם ושבשני מחשבים אחרים לא תהיה הגבלת גלישה. 2. אופציה זו אינה חובה אבל שאוכל להגביל מהירות של אפליקציות מסוימות שרצות על המחשב שלי או על מחשב אחר כמו שראיתי פה: https://kb.netgear.com/24266/How-to-enable-Quality-of-Service-QoS-on-routers-with-NETGEAR-genie?cid=wmt_netgear_organic לא משנה לי אם המנגנון יעבוד כמנגנון תעדוף או כמנגנון של הגבלת מהירות גלישה ל X KB. מה השם המקצועי של האופציות האלה? המלצ…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. אורח IF
  17. Started by serg90,

היי, יש לי מחשב בחדר ממ"ד, שאני מעוניין לחבר לראוטר, שנמצא בסלון מסוג DSL-G256DG של בזק. אני יודע שזה לא אידיאלי, אבל אין לי דרך לחבר את המחשב בעזרת כבל לראוטר, ולכן אני נזקק לכרטיס רשת אלחוטי. מעוניין בכרטיס כמה שיותר זול, אבל לא על חשבון ביצועים. מעדיף PCI-E כמובן, ורצוי מהחנויות: KSP/IVORY, בעיקר בגלל המרחק מהבית.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום, יש לי כיום חבילת 30/1.5. כל צרכני האינטרנט שלי מחוברים אלחוטית לנתב 802.11n הבסיסי ביותר של tp-link (דגם כל כך פופולרי שאני מניח שכולכם מכירים..); הקצב המקסימלי שאני חווה כיום עומד על כ-3 מגה-בייט. האם יש טעם לשדרג בעוד כמה שקלים לחודש לחבילת 100/2, או שאני לא אראה שיפור בשל מגבלת הנתב? והיה ויש צורך בנתב משודרג, באיזו הוצאה מדובר? אני לא באמת זקוק לקצב הנוסף, אבל בהתחשב בהפרש העלויות אני עשוי לשדרג. תודה.

19. אהלן חברים יש לי בבית ראוטר dlink u6740u של בזק בקומה הראשונה מחוברים אליו בדרך כלל בוויפי לפטופ ופלאפונים דרכו עובר הקו לקומה השנייה ושם מתחבר לראוטר apple airport extreme אליו מחוברים עכשיו בוויפי 3 לפטופים ופלאפונים )גם כשניתקתי מהאפל וחיברתי ישירות את הקו ללפטופ הבעיה התרחשה) וחוץ מזה מתחבר לראוטר בקומה התחתונה גם 2 קופסאות vod של יס שגם הוי או די לא פועל הרבה פעמים הבעיה זה שמדיי פעם האינטרנט פשוט קורס עד שעושים ריסטרט לראוטר אבל שמתי לב שבאופן קבוע כשאני מוריד טורנטים כבדים האינטרנט חלש ולא יציב ובסוף מתנתק זה קורה כל פעם בשלבים שונים בהורדה ולא חוזר האינטרנט עד שאני עושה ריסטרט לראוטר כשאני מנסה להוריד קבצים גדולים בהורדות ישירות וכאלה אין בעיה כמעט השאלה…

• 12 תגובות
    • 4.4k צפיות
  20. ביום אחד הכרטיס רשת שלי נדפק. אני מצליח להתחבר רק לרשתות 5Ghz. אני רואה גם רשתות של 2.4Ghz אבל לא מצליח להתחבר אליהן. ניסיתי לעדכן דרייבר ולהתקין דרייברים חיצוניים אחרים, לצערי לא עזר. דגם של הכרטיס: tp-link archer T9E. משתמש בוינדוס 10. אשמח אם למישהו יש רעיון איך לאתר את הבעיה, הדבר הבא שאני מתכוון לעשות זה לחבר את הכרטיס למחשב אחר ולבדוק איך הוא עובד.

• 12 תגובות
    • 5.7k צפיות
  21. Started by lompy,

היום אני בתשתית בזק ומקבל מהם בחינם את הנתב Netgear VEGN2610 שהוא בסה"כ נתב לא רע בכלל. יש לי גם כבל באורך כמה עשרות מטרים (לא זוכר כמה) שאני מריץ ישירות מראוטר לקומה נוספת ,כנראה יש הנחתה בקו כי זה עובד רק כשאני מחבר בצידו השני SWITCH שאליו מחוברים כל המחשבים וראוטר האלחוטי בקומה השניה. היו לי לפני זה ראוטרים אחרים של בזק שלא הצליחו בכלל להעביר את התקשורת על הגבי הכבל לקומה השניה. אני חושב לעזוב את בזק לטובת חבילה משולבת של תשתית+ספק שיוצאת יותר זולה אבל בשביל זה אני אצטרך ראוטר-מודם טוב שיוכל גם להחזיק את הקו לקומה השניה. זה הרואטר הרציני היחידי שמצאתי שגם משלב מודם VDSL וגם נראה לי שיחזיק את את הקו שהרצתי לקומה השניה. רציתי לדעת א…

• 12 תגובות
    • 10.8k צפיות
  22. אני מחפש מגבר קליטה במחיר סביר לדירת קרקע. אני בחברת פלאפון והמחיר שהם מבקשים הוא יותר מ1000 שח. איזה חלופות יש בשוק? לא WIFI אלא 4G

• 12 תגובות
    • 17.4k צפיות
  23. Started by אסי קפנר,

אני מבקש את עזרתכם... אני מחובר לתשתית אינטרנט של הוט וספק פרטנר למהירות עד 100 מגה. אני כבר למעלה משנה עם הסידור הזה בדירה, ידוע לי שההוטבוקס גרוע באלחוטי ולכן קניתי tplink vr600, הוטבוקס הוגדר במצב ברידג' ואליו מחובר הvr600 (במצב ראוטר בלבד) ודרכו אני מחובר באלחוטי וקווי. פתאום יש חוסר יציבות בגלישה - גם הורדה גם העלאה. זה מתבטא במהירות שעולה ויורדת מידי כמה שניות (גולש על 90 ופתאום נפילה ל20 ואפילו פחות ואז עלייה חזרה ל90 וחוזר חלילה). איך אני יכול לבודד את הבעיה? לפני שאני פונה להוט לתמיכה, הייתי רוצה להבין מאיפה הבעיה מגיעה עד כמה שאפשר, עם איזה כלים אפשר לבדוק ולמה לשים לב? חייב לציין שביצעתי כבר איפוס מלא לכל המכשירים b…

• 12 תגובות
    • 8.8k צפיות
  24. Started by arik999,

שלום אני צריך עזרה בחיבור מצלמות לרשת בייתית. עד לאחרונה היה לי בבית ראוטר של בזק ( שער 10.0.0.138) שהיה מחובר אלחוטית למצלמות הרשת בבית. לכול מצלמה יש אופציה לחיבור קווי ולחיבור אלחוטי ( לכל אופציה יש MAC שונה). המצלמות הגיעו עם כתובת ברירת מחדל שהיה צריך לשנות לרשת של בזק ( כלומר נניח חלוקת כתובות מ 10.0.0.20 ) ולפתוח פורטים בראוטר בהתאם. כדי לבצע את השינוי היה צורך להתחבר קווית לכל מצלמה בנפרד ולהגדיר לכל MAC כתובת קבועה בראוטר . היום עברתי לראוטר של בזק בינלאומי ושוב צריך לשנות את ההגדרות-רק שאני לא זוכר מה היתה הפרוצדורה. תודה

• 12 תגובות
    • 16.6k צפיות
  25. איך אני עושה זאת? הכי חשוב FIREFOX ואחריו CHROME. תודה רבה.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.