עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם! נתון: - מחשב נייח מחובר באמצעות מודם של הוט - מחשב נייד - שניהם וינדוס XP SP2 משימה: לחבר המחשב הנייד לאינטרנט (כמובן בלי לנתק המחשב הנייח) כשלכל אחד משני המחשבים יש ספק תוכן שונה. הכיצד? תודה!

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by asafgolan,

להורים שלי יש אינטרנט בבית דרך הוט ובזק בינלאומי. אני מעוניין לעשות מנוי שיהיה על שמי ושלא יהיה לו שום קשר להוריי באותו הבית. האם הדבר אפשרי?

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  3. Started by KoM,

שלום, רציתי לדעת איך ניתן לעשות זוג פרופילים לכרטיס רשת אחד, ובמקום להנכס כל פעם להגדרות ה-IP וה-WORKGROUP ולשנות כל הזמן במעבר בין הבית לעבודה, שהדבר יעשה בלחיצת כפתור אחת. האם ניתן לעשות משהו בסגנון ? WIN XP SP2.

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  4. Started by oded6188,

אני מעוניין ליצור רשת אלחוטית אחת ע"י שני ראוטרים שמחוברים ביניהם עם כבל רשת. איך נקרא חיבור מסוג זה (ששני הראוטרים מפיצים את אותה הרשת האלחוטית)? והאם יש ראוטרים מומלצים לשם כך? תודה רבה

5. היי חברים, אתמול שידרגתי את מהירות האינטרנט שלי ל-20 מגה ולכן הלכתי להביא מודם-ראוטר מתאים - Netgear VVG2000. לפני כן הייתי על מהירות נמוכה יותר עם מודם של אותו יצרן מדגם SG834NU. לאחר השידרוג, במקום להחזיר את המודם-ראוטר הישן, החלטתי להשאיר אותו אצלי ולהשתמש בו כרפיטר לקומה העליונה בבית, במקום הסימנס השחור הישן, זאת כיוון שאני רוצה שהם יעבדו על תקן N במהירות גבוהה (מה שהסימנס לא תומך בו). עד כאן ההקדמה מכיוון ששני הראוטרים תומכי WPS, ניסיתי במשך כמה שעות לנסות ולהבין איך אני "מחבר" ביניהם, אך ללא הצלחה. בממשק של המודם החדש לחצתי על חיפוש התקנים ובמודם הישן לחצתי פיזית למשך כמה שניות על כפתור החומרה שנמצא בחזית המכשיר, אבל ללא הצלחה. האור בכפתור נדלק קבוע, אבל ה-VVG200…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שלום.. =] קודם כל אני מודה על כל עזרה שתוכלו להציע לי פה.. אני נורא נואש במקרה הזה. אז בנוגע לראוטר. יש לי ראוטר של AIR LIVE דגם WT-2000R איך אני מחדיר בפיירוואל שלו אישור לפורטים מסוימים? אני יודע מה האייפי שלו ומה הססמא והID אבל איך אני עושה את זה בפנים? תודה מראש. שאלה שניה. אני מחובר בספקית ברק 013 ועם הוט בתור תשתית כבלים, יש לי רשת על-חוטית בבית, ואני יודע שיש לברק חסימת פורטים, אז האם יש לה את הבעיה הזאת? כי אני לא יכול לשחק במשחקי רשת למעלה מחצי שנה, והאם הבעיה היא גם בהוט שאותה אצטרך להחליף גם כן? בעוד כחודש אוכל להתנתק מברק 013 יש לכם חברה אחרת מומלצת וחבילת שירות מומלצת? תודה ענקיית..

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  7. Started by yp3,

יש לי שני בנינים שמרושתים בניהם באופן אלחוטי, לכל בניין יש חיבור משלו לאינטרנט. השאלה שלי היא אם אפשר שבכל בניין יהיה DHCP אחר, בבנין הראשון ה DHCP יקצה את הכתובת 192.168.0.100 כשער. ובבניין השני ה DHCP יקצה את הכתובת 192.168.0.101 כשער. בדרך כלל אני מפריד רשתות באמצעות נתב וככה אפשר להפעיל שני שרתי DHCP אבל כאן אני לא יכול מפני שיש לחלק מהמחשבים טווח כתובות אחר שמוגדר ידנית של 10.0.0.1-255

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום , דיי החלטתי לקנות אותו. 2 שאלות : 1) האם תומך בחייגן כבלים? 2) האם בוודאות הוא הכי טוב שהכסף שלי יכול לקנות (426 ש"ח) ? (הדרישות הן , ראוטר שקודם כל יהיה יציב , דבר שני - תקן N , עדיפות גבוהה לחיבורי 1GB חוטי וחייגן כבלים) כל השאר , מותרות. תודה ואשמח לקבל כמה שיותר חוות דעת.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by rafi_d,

גולשי הפורום כאן, שמנוים בנטוויז'ן וודאי יגלו עניין בבדיקה הארוכה שביצעתי כדי "למפות" את שעות הגבלת המהירות שלהם אצלי. כל התוצאות בPDF שהעליתי כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=20&MessageId=145374345 בדיקות ארוכות ומייגעות שלי על פני מספר ימים ברשת BitTorrent מעידות בבירור שאצלי הם מגבילים קשות את המהירות מהצהריים ועד אחרי חצות. פרוט ושעות מדוייקות - תוכלו לראות בגרפים שצירפתי. שיהיה לכולם חג שמח ומהיר יותר!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני מגיע להתמוטטות עצבים בקרוב! אני ב1.5 מגה באינטרנט גנב ופשוט נמאס לי! נמאס לי שאי אפשר לראות סרטונים בstreaming מחול בלי לחכות ולחכות שהbuffering ייגיע לפחות לחצי. בלתי אפשרי לראות סרטונים ביוטיוב בלי להכנס לקריזה, שלא נדבר על allsp , מחכים שעה כדי לראות חצי פרק, ואז עוד שעה שיסיים לטעון את החצי השני. אבל מה? בין השעות 1-6 בבוקר, פתאום הכל עובד מצויין, כל אתרי הstreaming הלא ישראלים למניהם, עובדים כמו שצריך! מה זה החרטאבונה הזאת, אני משלם לרוחב פס , ובפועל מקבל אותו רק בישראל? מצטער שקצת התעצבנתי, פשוט אני עובד בעבודה לילית, והשעות שאני על המחשב הן בין 5-9 " שעות העומס" כביכול. משגע אותי לשלם על משהו שאני לא נהנה ממנו לחלוטין! מה המצב בשאר הספקיות? אותו סיפור מחו…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by refaels2006,

מהן השעות שמומלץ להוריד באימיול ...?.. מהן שעות השיא והעומס ?.. אני ב 017 וידוע לי על הבעייה של הגבלת פורטים ותעבורה מצידם . אבל אצלי הוא מוריד טוב .

• 5 תגובות
    • 718 צפיות
  12. ל012 היו כנראה בעיות של עומס על רוחב הפס שלהם אז מה הפתרון שלהם? לפגוע בצרכן כמובן! הם פשוט הגבילו את מהירות ההורדה דרך תוכנות P2P כמו קאזה ושאר התוכנות למהירות זעומה של 15% מרוחב הפס! זאת פשוט חוצפה וחייבים לעשות משהו נגד זה. הנה הוכחה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2015154,00.html כל מי שיש לו מה להגיד בעניין שיכתוב את דעתו כאן! אי אפשר לתת לדבר הזה להימשך! אם הם נתקלים בקשיים כספיים אז שידפקו מישהו אחר! לדעתי צריך לתת לאנשים לחתום על עצומה שאומרת שאם עד לתאריך מסויים הם לא מבטלים את הרעיון המטופש הזה אז כולם מתנתקים מהם!

• 41 תגובות
    • 5k צפיות
  13. Started by generalA,

קניתי שקע לרשת ביתית (RJ45), חצבתי תעלה במיוחד בשבילו בקיר אך אני לא מוצא מדריך לחיבור השקע לכבל RJ... HELP !!! תודה מראש, !

• 4 תגובות
    • 6.2k צפיות
  14. Started by amitaiz,

מישהו יכול לסביר לי אין אני צריך לחבר את הגידים לשקע הזה. בד"כ יש צבע ליד כל חור שאמור להיכנס בו גיד, בשקע הזה בחיבורים למטה יש שני צבעים ליד כל חור. מה זה אומר? השקע הוא:RJ45 מסוכך תואם גוויס DT03S ; [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 4.3k צפיות
  15. Started by puyol,

איפה אוכל להשיג כאלו או תואמים ןמה כדאי. יש לי תשתית של CAT6. כמו כן האם לחבר ישר לראוטר או דרך SWITCH? מה היתרונות והחסרונות? מה עדיף לסטרימינג?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by spitzi,

שלום, יש לי הום פלאג D-Link 306AV כדי להעביר רשת ביתית על תשתית החשמל, מהראוטר בממ"ד לריכוז מכשירי הבידור בחדר השינה. הסיפור ודאי מוכר: כשההום פלאג בחדר השינה מחובר דרך מפצל חשמלי, הוא מספק רק חצי ממהירות הגלישה. אם אני מחבר אותו ישירות לשקע שהיה בו המפצל, הוא נותן את מלוא מהירות הגלישה. אבל זה השקע היחיד שיש לי מאחורי ריכוז הטלויזיה+סטרימר+ממיר של יס. אני לא מבין בחשמל, ולכן השאלה שלי היא: האם חציבת שקע נוסף ליד השקע הזה תפתור את הבעיה, או שהשקע החדש למעשה יוזן מאותו קו מתח כמו השקע הקיים, ולכן התוצאה תהיה כמו חיבור למפצל חשמלי ולא יהיה בכך שום יתרון? תודה.

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  17. שלום ושבוע טוב, בחודש הקרוב אני מתכנן לחבר את שלושת הטלוויזיות לאינטרנט קווי (הן תומכות wifi ובכל זאת אני מעדיף חיבור קווי). בבית 4 חדרים,בחדר אחד אני רוצה לרכז את כל הקופסאות שזה כולל מחשב,מודם של הוט וראוטר ובחדרים לשים שקעי רשת אליהם יחוברו הטלוויזיות. על הקיר ליד הראוטר אני רוצה שקע עם שלוש כניסות (בכל חדר שקע עם כניסה אחת). את כבלי הרשת (cat 6) אניח על הפאנלים ולא אעביר בתוך הצינורות. להלן איור גס של השקע והכבלים: http://jpg.co.il/view/54411c93d421c.png/ אם אני לא טועה מה שאני צריך זה שקעי קינסטון (בצבע שחור באיור), כל כבל בנפרד מתחבר לשקע (עם לוחץ שקעים מסוג קרונה) והשקע נכנס בקליק לתוך הקופסה (הלבנה שבאיור) . את הקופסה להצמיד לקיר ולהבריג. 1. האם אופן החיבור והתקנ…

18. Started by saar2,

אני רוצה לחבר כבל מצד אחד לשקע רשת וצד שני ללחוץ , לפי איזה סדר אני צריך ללחוץ את הגידים ?

19. Started by saar2,

קניתי שקע לקיר , כיצד אני מחבר את הכבל אליו ? צריך איזה מכשיר מיוחד ? ולאן הולך כל כבל ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by yonir,

אני מתכוון לקנות שקע רשת RJ45 בשביל לחבר בבית, והוא יחובר לכבל רשת CAT5e FTP. השאלה שלי היא- מה אני עושה עם הסיכוך של הכבל? האם יש מקום לחבר אותו בשקע? האם צריך שקע שמיועד לחיבור כבל עם סיכוך או שכל השקעים מתאימים? תודה

• 11 תגובות
    • 5.7k צפיות
  21. Started by Reppix,

קיים כזה דבר? העברנו דרך הצינור של הטלפון גם כבלים של הטלויזיה וגם של הרשת, שקע שכולל את השקעים בכותרת יתן את הפתרון הכי אסתטי.

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. בשל חשש מפגיעה בתחרות בשוק התקשורת הנייחת משרד התקשורת הורה לחברת בזק להפסיק תוך שני ימי עבודה את מבצע שדרוג לקוחותיה למהירות של מאה מגה ביט לשנייה השר ארדן: "בזק מנצלת את כוחה המונופוליסטי ומציעה מבצעים אשר עלולים כבר בטווח הקצר לסכן את התחרות בתחום התקשורת" ============================================== בו פתחה השבוע, לשדרוג מהירות הגלישה ל- 100 מגה, בשל החשש החמור מפני משרד התקשורת הורה היום לחברת בזק להפסיק תוך שני ימי עבודה את המבצע פגיעה בתחרות בשוק התקשורת הקווית כיום ובשוק הסיטונאי אשר צפוי להיות מושק בחודשים הקרובים. חברת בזק מאפשרת ללקוחות מחירים נמוכים יותר מאשר המחירים שהיא גובה מהספקים המתחרים, בעד השירות. מנוי של חברה מתחרה אשר ירצה ליהנות מהמבצע…

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  23. Started by ronbarak77,

בוקר טוב מחפש המלצות לשירות Dynamic DNS חינמי מומלץ תודה רבה רון

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ask_ms,

שלום, כיצד משרשרים 2 נתבים אלחוטיים במקום גדול בו נתב אלחוטי אחד לא מספיק ? האם שמות ה SSID יהיו שונות או אותן שמות ? אני רוצה שיהיו אותן שמות. אשמח לעזרה. תודה

25. Started by lspmaster,

שלום יש לי ראוטר DLINK של בזק החדש וראוטרRTA1025 הראוטר DLINK מחובר לקו בזק ולמחשב קווי ואותו הגדרתי לתת אינטרנט גם אלחוטי עכשיו יש לי עוד ראוטר של RTA1025 שאני רוצה שהוא ישמש בבריג' אלחוטי ולתת אינטרנט למחשב שמחובר אליו קווי. הראוטר DLINK מוגדר טוב. ראוטר DLINK - 10.0.0.138 ראוטר RTA - 192.168.1.1(הגדרתי ידנית) מה אני עושה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים