עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. בוקר אור, רכשתי בימים האחרונים ראוטר edimax BR-6428NC ושמתי לב שכשאני מחבר את הראוטור למודם ואת המחשב ישירות למודם ולא דרך הראוטר ישנם הפסקות בגלישה. לפעמים חלק מהתכנים פשוט לא עולים עד לריפרש של העמוד מחדש. סרטונים ביוטיוב נתקעים אחרי פרק זמן מסויים ועד שאתה לא תגרור את הטיים ליין של הסרטון למקום אחר, הסרטון לא ימשך. לעומת זאת אחרי שאני מנתק את המחשב ישירות מהמודם של הוט (HOTBOX) ומחבר את המחשב לראוטר (בעזרת כבל ולא אלחוטי) התופעה נעלמת והגלישה חלקה כמו שצריך. חייב לציין שעדכנתי את הקושחה של הראוטר אך עדיין זה לא פתר שום דבר והתופה נמשכת. אשמח לקבל כיוון מסויים ממה אפשר להתחיל לבדוק וכיצד לבצע את הבדיקה האם אכן מדובר בכך שהראוטר משבש באיזו שהי צורה את המודם כאשר המחשב מח…

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by duki,

שלום לכולם האינטרנט שלי מתנתק בכל מספר דקות (הנורית על המודם נכבית או מהבהבת). שוחחתי עם ספק האינטרנט שלי והוא אמר שזאת אמורה להיות בעיה עם בזק. הגיע טכנאי של בזק ואמר שהוא לא מוצא בעיה. ניסיתי להחליף מהמודם שהיה לי לראוטר ולבדוק אם הבעיה נפתרת (המודם ישן), אך גם זה לא עזר. קניתי היום כרטיס רשת אלחוטי כדי לבדוק אם אולי כרטיס הרשת במחשב תקול, אך גם איתו הבעיה נמשכת. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לבעיה הזאת? (עברתי בית בתקופה האחרונה, ואני לא מצליח להיזכר בוודאות אם הבעיה היתה גם בבית הקודם- נדמה לי שכן).

3. Started by smores,

אתמול התקינו אצלי בשעה טובה אינטרנט 100/100 של Unlimited.. הם הביאו איתם ראוטר D-Link DIR-825 (ה N הישן, ולא הAC החדש). האם עדיף לי להביא ראוטר TP-Link WR1043ND או אולי TP-Link WDR4300 ? מה אתם אומרים? תודה רבה.

4. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, עברתי לדירה חדשה ומיקמתי את הנתב (DSL-7850U) בממ"ד. שני התדרים עובדים (2.4 ו-5). הבעיה שלי היא בקליטה החלשה שיש בשאר החדרים. האם מגדילי הטווחים (שמחוברים לחשמל) שיש בשוק יודעים לעבוד עם שני התדרים (יש לי מכשירים חדשים שמתחברים על 5 ושאר המכשירים מתחברים על 2.4 כי הם ישנים מידי) ? ואיך בדיוק אני מחבר? האם אני מחבר עם כבל מהנתב להתקן מס. 1 ואז שם את ההתקן השני בכל מקום אחר ובזה נגמר הסיפור? אשמח לרשימת דגמים שמתאימים לקריטריונים 1)יודע לעבוד עם שני התדרים 2)עובד על תשתית החשמל תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. פלונטר יוצאת שוב במבצע על נתב ה-VDSL של חברת Draytek ומוכרת את הדגם 2760N במחיר של 599 שקל. לנתב זה 4 יציאות LAN של 1G, הוא תומך ב-Vectoring (עם עדכון קושחה) והממשק האלחוטי שלו מקוטלג כ-N300. הוא כולל שתי כניסות USB 2.0 התומכות גם במודם סלולרי. http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=Vigor-2760n

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן חברים, סופ"ש נעים לכולם ותודה מראש על העזרה. לפני כמה ימי​ם חיברתי למודם העסק ראוטר של TP-LINK כדי שאוכל לשדר אינטרנט אלחוטי ובכללי, כדי שהאינטרנט יהיה מהיר יותר. לפני שחיברתי את הראוטר המודם היה מחובר לתיבה מפצלת של חברת level one דגם fsw-0909TX 8 port. ניתקתי את המודם מהתיבה וחיברתי אותו ישירות לראוטר, את הראוטר חיברתי במקום כמובן ישירות לתיבה על מנת שאוכל להריץ אינטרנט לכל מחשבי העסק. עד כאן הכל עובד נהדר, האינטרנט רץ מעולה בכל המחשבים ובאמת במהירות גבוהה בהרבה משהיה לפני כן. הבעיה שצצה לי היא שאני לא יכול להדפיס במדפסות רשת למרות שהרשת עובדת נהדר כולל כונן השיתוף של העסק. המדפסת העיקרית לשימוש היא HP color laserjet CM3530fs. אשמח אם תוכלו לעזור לי בתשובה בהקדם הא…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by arielman22,

שלום מישהו פה יכול להמילץ לי על דגם של כרטיס רשת אלחוטי לנייד? ראיתי שיש המון דגמים ושהמחירים נעים מדולר עד לעשרות דולרים אני מעוניין במתאם עד 50 שקל שיעשה את העבודה. השאלה אם כדאי לשלם על מוצר שקיבל המון פידבקים טובים אבל לא מחברה מוכרת דוגמת: http://www.aliexpress.com/item/300Mbps-300M-Wireless-USB-WiFi-Wi-Fi-Wi-Fi-Adapter-With-External-Antenna/753381184.html?spm=2114.01020208.3.2.keiI11&ws_ab_test=201407_4,201444_6,201409_5 או לשלם יותר ולקחת מחברה מוכרת כמו Linksys, דוגמת: http://www.aliexpress.com/item/Original-brand-new-Linksys-AE2500-300Mbps-Wireless-N-802-11n-WiFi-Dual-Band-USB-Adapter-Desktop/1930371147.html?spm=2114.01020208.3.19.wVQrJc&ws_ab_test=201407…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום. אני מעוניין להוזיל את חבילת האינטרנט שלי. אני גר עם שני סטודנטים נוספים. סך הכל אין לנו דרישות מטורפות. בשנה הראשונה הסתדרתי עם 15 מגה ועם הציוד שאני מדבר עליו, השנה עליתי ל40 רק בגלל שהמחיר היה זהה, וקיבלתי ציוד חדש מבזק(שיוחזר כאשר אתנתק מהם). עכשיו ישנם עסקאות של 69 שקלים של 018. יש לי רק מעט חשש כי הציוד שיש לנו מעט ישן, הדירה שונה מהדירה שהייתה בשנה הראשונה. הגודל שלה הוא 90 מטר. הראוטר יושב בסלון. חדר אחד עם קיר משותף עם הסלון, השניים האחרים רחוקים יותר. המודם שברשותנו הוא D-Link Dsl-2500u הראוטר TP-Link TL-WR740N באתר של המודם רשום שהמהירות המקסימלית היא 24mb האם הבנתי נכון? איך הראוטר הזה והאם הוא יבצע את עבודתו נאמנה. רוב השימוש הוא גלישה ממוצעת, מיילים וכו…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by Cheetah,

שלום, אני מחפש מודם ראוטר ע"מ להחליף את המודם ראוטר של אורנג' שעולה לי 10₪ בחודש על תשתית של בזק 100 מגהביט. כמעט קניתי את הראוטר של dlink 825 / AC, ואז הבנתי שהוא רק ראוטר ולא מודם.. תקנו אותי אם אני טועה? יש אולי משהו אחר מומלץ שגם יתפקד טוב עם הרשת העתידית unlimited? תודה מראש לעונים..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אורח לביא שיפמן - NetCHEIF.com
    Started by אורח לביא שיפמן - NetCHEIF.com,

הנתב החדיש של היצרנית הטאיוואנית מציע מראה משוגע והבטחה לרוחב פס מירבי אדיר של 5.3Gbps לכתבה: http://hwzone.co.il/העכביש-של-אסוס-מצהיר-שהוא-הנתב-המהיר-בע/

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by wantaphone,

אהלן, לפני כמה חודשים היה לי מכשיר של LINKD שעבד אחלה ופתח לי נקודת ווי פיי בממ"ד (חושב שקוראים לזה הוםפלאג). לצערי הוא התחיל לקרטע ונהרס לחלוטין. עכשיו שהלכתי לבזק סטור לנסות לקנות מכשיר חדש הבנתי שכבר לא מוכרים אותו שם כי משרד התקשורת הוציא אותו אל מחוץ לחוק (ע"פ מה שהמוכר אמר). קניתי מכשיר שמגדיל את הטווח של הווי פיי שלא עזר בכלל, ועוד מכשיר שפותח רשת למעטה, אבל רק בקווי - ואני צריך וויפיי. אז איך ליצור לעשות בימינו ווי פיי בממ"ד?

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  12. שלום. אני מנוי בבזק + בזק בינלאומי על TOP100 ומשלם בערך 200 לבזק (כולל קו טלפון) ו-40 לבזק בינלאומי. אני יודע שברפורמה של השוק הסיטונאי אפשר לשלם 100 שקל +- על 100 מגה. איך אני עובר לחבילה כזאת? האם בזק בינלאומי (שמנועים מלעבוד עם בזק) מציעים חבילות כאלה? יש לכם המלצות על ספקים? (ראיתי הוטנט ו-018, מה דעתכם?) כרגע אני מאוד מרוצה מבזק בינלאומי (מבחינת שירות ומהירות) עוד דבר זה מודם. כרגע עובד לי יופי 6850U של בזק במצב bridge אני קצת חושש לקבל איזה מודם מעפן ולסבול בגלל זה במהירויות.

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. Started by Ymac,

יש לי WDR4300 שעשה לי בעיות הוא קפא תחת עומס והיה מאכזב באופן כללי אייבורי, במיוחד יוסי, באמת עשו מעל ומעבר ועזרו לי מעל כל הציפיות שלי והחליפו לאותו דגם. השאלה אם יש ראוטר אחר באייבורי באותו סדר גודל של מחיר שעדיף? שמתי עין על ה-DIR-825/AC חשוב לציין: כבר הזמנתי ראוטר קווי נפרד Ubiquiti EdgeRouter Lite ככה שבקרוב הראוטר שיוחלף יתפקד בתור נקודת גישה בלבד, לכן פיתה אותי ה-AC צריך טווח טוב לכסות בית פרטי

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. העדכון החדש לדפדפן הפופולרי מתיימר לספק שיפורים גדולים ליעילותו לכתבה: http://hwzone.co.il/גוגל-מבטיחה-כרום-יפסיק-לזלול-את-זכרון-ה/

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by yonigev,

אהלן חבר'ה.. היום החלטתי להשתמש בראוטר הישן שלי (D LINK 2760U) כנקודת גישה, על מנת להגדיל את טווח קליטת האינטרנט.. הראוטר המחובר לאינטרנט - ראוטר של הוט, הגדרתי לו IP חדש 10.0.0.137 הראוטר הישן, של בזק, כבר מוגדר ל10.0.0.138 ביטלתי את הDHCP של הראוטר הישן, חיברתי את 2 הראוטרים בכבל רשת והכל עבד פיקס בהתחלה. הבעיה- מדי פעם אני פתאום מאבד חיבור לאינטרנט בכל הרשת, גם במחשב שמחובר ישירות לראוטר הראשי, וגם בלפטופ שמחובר לAP שהגדרתי. לפעמים אני מאבד קשר לאינטרנט, ולפעמים לשרת הDNS (יש חיבור לאינטרנט אבל אין אפשרות לגלוש בדפדפן...) הדרך היחידה לסדר את הבעיה היא לכבות ולהדליק את הראוטר הראשי. אבל הבעיה חוזרת אחרי כמה דקות. מישהו נתקל בבעיה כזו? מקווה שתקראו עד הסוף, ותודה לעוזרים…

16. Started by DISSOHEAD,

יש לי ראוטר + מודם מדגם 6740U H1 שקיבלתי מבזק בזמן האחרון (אני מניח שזה היה מאז ומתמיד אבל שמתי לב לזה רק לאחרונה) אני חווה ניתוקים ברשת, בעיקר בזמני עומס (משחקי רשת, או הרבה הורדות בו זמנית). הניתוקים הם למשך שניות בודדות ולאחר מכן הכל כרגיל (לכן כנראה לא ממש שמתי לב לכך, רק מאז שנגמר הסמסטר וחזרתי לשחק קצת במשחקי רשת התחלתי לשים לב לניתוקים). לראוטר מחוברים המחשב הנייח שלי והRaspberry Pi 2 שלי שמריץ openelec, בנוסף חיברתי את הלפטופ שלי עם כבל רשת כדי לנסות לאתר את הבעיה. שמתי לב שכאשר יש ניתוק, זה קורה בשלושת המכשירים בו זמנית. במחשבים זה מתבטא בהופעת סימן חיבור מוגבל וניתוק ממשחק רשת או הפסקת ההורדות, ובRPI זה גורם לוידיאו שאני מפעיל בפולסאר (Streaiming) להיתקע ולהיסגר…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by orenhazan,

החלפתי את כבלי הרשת שלי מתקן CAT 5e לתקן החדש CAT 7 קראתי קצת על ההבדלים בין הכבלים השונים ברשת והייתי קצת סקפטי שזה ישנה משהו במהירות הגלישה וכדומה. אבל אמרתי בוא ננסה. יש לי ראוטר של בזק D-LINK 7850U שמוגדר כמודם בלבד והוא מחובר לראוטר לפי דעתי אחד הטובים שיש LINKSYS WRT 1900AC. אני מחובר לחבילת 100 מגה בבזק מהירות ההורדה שלי עד היום נעה בין 60 ל 70 מגה ביום טוב. החלפתי את הכבלים בעצם 2 כבלים אחד מהמודם לראוטר ואחד מהראוטר למחשב ואז ניגשתי לבדיקות הייתי בהלם מהירות ההורדה מיד קפצה ל 85 מגה והיא נשארת יציב על המהירות הזאת. מהירות הפינג ירדה מ 20ms שהייתי מקבל בדרך כלל ל 8ms וכל הגלישה הייתה הרבה יותר זורמת וחלקה דפי אינטרנט נפתחים הרבה יותר מהר לא האמנתי ששינוי בכבלי רשת…

• 16 תגובות
    • 16.4k צפיות
  18. Started by biodome,

נגמר לי המבצע הנוכחי ועכשיו מנסים להעביר אותי לספק+תשתית של 100MB ב-120 שח דרך בזק. עד היום הייתי ב-110 שח לבזק ו-40 שח לבזק בינלאומי. טפו טפו עובד יחסית בסדר. האם גם בזק בסדר בתור ספק או שישנם חבלי לידה כלשהם?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by moca,

[TABLE=class: cms_table, width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2]שלום, עברתי לגלוש במהירות של 100 מגה בתשתית הוט. בחיבור מחשב ישירות למודם, אכן יש 100 מגה. בחיבור ישירות לראוטר (tp-link של tl-wr541g) שמחובר לאותו מודם של הוט, מקבל רק 60-70 מגה. במחשב שמחובר דרך ממיר רשת למתח (TL-PA211 גם של tp-link שכתוב עליו 200 מגה) המהירות יורדת ל-30 מגה. אשמח להכוונה מה עלי לעשות בראוטר וכן בממיר רשת-מתח לטובת קבלת המהירות המקסימלית. בדקתי את כל הכבלי רשת ע"י חיבור ישירות למודם ובכולם יש 100 מגה בתצורת חיבור זו. תודה מראש ![/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Ubiquiti, בקצרה, היא חברה המתמחה בפתרונות רשת לעסקים קטנים \ ארגונים במחירים שלא ישברו את הכיס. עד היום, כדי לקנות AP שלהם שתומך ב-802.11AC היה צריך להשקיע 400(!!) דולר, והחומרה הייתה טובה, אבל ביחס להיות כבר קצת מיושנת. אמנם הם הציעו גם APים בתקן N במחיר מצויין, אבל אלה תמכו רק ב-300Mbps. שלשום (3.9) הם יצאו בהכרזה על ליין נקודות הגישה החדשות שלהם מסדרת Unifi AC, כולן תומכות בתקן AC (שני הדגמים הזולים ביותר ב-AC867 ושני הדגמים היקרים יותר ב-AC1300) במחיר שמתחיל מ-90(!!) דולר. מקורות: ars technica http://arstechnica.com/gadgets/2015/09/ubiquiti-revamps-its-enterprise-unifi-gear-and-weve-got-some-to-review/ דף המוצר באתר היצרן: https://www.ubnt.com/unifi/u…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. האם מודם-ראוטר DGN1000 של Netgear לא תומך במעל 15 מגה בחיבור VDSL? זה מה שנאמר לי ע"י נציג תמיכה טכנית של טריפלC כשניסיתי לברר מדוע אני מקבל חבילה של 15 מגה למרות שאני מנוי על 25 מגה. בלי קשר לשאלת ההגינות שבלמכור למישהו חבילה שאין לו לכאורה יכולת טכנית לקבל, האם הנציג דובר אמת בסוגייה הטכנית לפחות?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by questionman,

יש לי כרגע הוטבוקס (כמודם) ונטבוקס (כראוטר) והקליטה נוראית. מהירות הגלישה היא 100 מגה. אני רוצה לחבר ראוטר שיספיק לפחות ל10-15 מטרים (לא יודע עד כמה זה רלוונטי אבל יש בדרך 3-4 קירות). האם הראוטר הזה יספיק? http://ksp.co.il/?select=.263..264.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13096&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אם אין משהו טוב במחיר הזה, יש טובים בסביבות ה200-300 שקלים?

23. Started by chenrp,

שלום, הראוטר הנוכחי שבר חיים. כלומר מתנתק כמה פעמים ביום. החלפתי לראוטר הקודם הישן והוא עובד אבל בכל פעם שאני משגר אתר, לוקח כמה שניות עד שהמכשיר הסלולרי שלי מתחיל לקבל נתונים(יש לי מד נתונים). מישהו יודע מדוע ואם יש הגדרה כזו למהירות התגובה? תודה. ד. א. הראוטר הקודם של אדימקס. הנוכחי הישן של tplink?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שלום לכולם. הבן של בת זוגי גילה את קאונטר סטרייק ומרביץ שם סשנים לילות שלמים. כיוון ששנת הלימודים באה עלינו לטובה, אנו רוצים להגביל את הגישה לאינטרנט לX שעות ביום למחשב שלו (IP קבוע בחיבור אלחוטי) הייתי מעדיף לעשות את זה ברמת הרשת מהראוטר (Hotbox) או מנקודת הגישה האלחוטית (Ruckus) ורק אם אין אפשרות כזו, להתקין לו משהו על המחשב. מישהו מכיר? יודע? בתודה מראש.

25. יש לי ראוטר של בזק (התנתקתי מהם) , האם הראוטר עדיין שמיש? כי ניסתי להגדיר בו את המשתמש והסיסמא החדשים שלי... ( הצטרפתי ל באנדל של 012 ONE ) והוא לא מצליח להתחבר... לא מבין למה האמת... הייתי בטוח והוא יעבוד לא חשוב לאן אקח אותו.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים