רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
היום יש לי רשת של 2 מחשבים בין כרטיסי רשת. אני רוצה להרחיב את הרשת להוסיף עוד מחשב המחשבים הם : AMD XP 1700 - שהוא יהיה השרת (WINXP) AMD 900 (WINXP 233 פנטיום - WIN98 אני מאמין שהדבר הכי טוב יהיה לחבר אותם עם HUB לפי מה שהבנתי אני מחבר את המודם בכבל ישר, נכון? ובאיזה כבלים אני מחבר את המחשבים ל HUB? ישר? מוצלב? איזה HUB אני צריך? (כמובן כמה שיותר זול!)
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
היי, יש לי LAPTOP שיש בו כרטיס רשת רגיל ואחד אלחוטי. בבית יש לי מחשב עם כרטיס רשת רגיל (פנוי), ואני רוצה לחבר את המחשבים בכבל מוצלב. השאלה היא, האם אחרי שאני אעשה את כל ההגדרות לחיבור ב-LAPTOP בכבל מוצלב (לפי המדריך שלכם), האם אני אוכל להתחבר ל"קיר" (למשל בבית מלון, או מקום עבודה) ללא שינוי הגדרות הרשת ? (או במילים אחרות, איך לקנפג את ה LAPTOP כך שיתמוך גם ברשת קווית ע"י כבל רגיל, גם כ-SLAVE עם כבל מוצלב וגם ברשת אלמוטית - כשיש לי 2 כרטיסי רשת 1 רגיל 1 אלחוטי) תודה
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להקים בבית רשת אלחוטית ויש לי כמה שאלות. 1.מה זה access point? 2.האם אני יכול לשדר מתוך ממ"ד כי שם כרגע המודם שלי נמצא?? השאלה בעצם אם זה ממש יפגע לי בשידור של האינטרנט 3.המלצה לנתב אלחוטי טוב בסביבות ה 600 שקל
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
1)פיירול מותקן בראוטר זה מומלץ? 2)בפיירול,איזה פורט צריך לחסום גישה בין שני מחשבים? 3)אני רוצה הדרכה קלה לשימוש בפיירוול, איך יודעים שמישהו מנסה לפרוץ,איזה פורטים פתוחים ואיזה לא... תודה
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שידגרתי לפני שבוע ל20 מגה וזה הראוטר שבזק הביאו לי ויש לי כמה שאלות 1)זה הגיוני 50 פינג בבדיקת מהירות באתר של בזק/012? 2)כבר קרה לי 3 פעמים שפיתאום אין אינטרנט וצריך לנתק ולחבר ולפעים זה לא עוזר והאינטרנט חוזר לבד זה בעיה בראוטר? מה שמוזר שלפני זה היה לי 10 מגה עם SL2-141 והפינג היה אולי 10 ובמשחקים הכול היה 60 בערך ועכשיו זה 100++ ראיתי הרבה בפורום אשכולות שאומרים להתרחק מהראוטר הזה אם זה נכון אני ילך להחליף אותו תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות רשת חוטית בין שני מחשבים. עם העברת החוט דרך הקיר הסתדרתי לגמרי. אני יודע שצריך מהדק מיוחד כדי לאפשר חיבור של הכבל למחשב לכן אני אתן לחברה מקצועית להעביר את הכבלים. אבל עדיין יש לי ספקות ועניינים לא פתורים: אפשר לעשות רשת עם מודם USB ? איזה סוג של כבל צריך כדי מהמחשב לנתב? האם צריך כבל מסוכך או כבל מסוכך למחצה כדי לשמור על האיכות של הקישור אם הכבל עובר דרך קירות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! טוב אז ככה, הגעתי למסקנה שאני מעוניין ברשת ביתית המשלבת גם 3 מחשבים המחוברים בצורה חוטית ע"י ראוטר וביציאה הרביעית אני רוצה לחבר נתבאלחוטי או access point. עד כאן סבבה. עכשיו מה שאני ממש לא מבין מה בעצם כדאי לי לקנות שיהיה יעיל וכן יוכל לתת מענה לשני קומות לשדר טוב יותר, ובקיצור למה המציאו את ה-access point אם אפשר באותו מחיר לקנות ראוטר שיעשה את העבודה ואפילו יותר מזה.....???? תודה.
-
- 9 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אז ככה. רוכש מחשב חדש לעבודה. מעוניין שיהיה לו אינטרנט. כרגע יש לי מודם רגיל במחשב המשפחתי שלי. אני מעוניין שגם במחשב החדש יהיה אינטרנט. עכשיו ככה. שמעתי שאפשר לעשות רשת חוטית ואלחוטית. מכיוון והמחשבים לא באותו חדר. אני כנראה אעשה את זה אלחוטי. אין לי כח לקידוחים בקירות... בכל אופן, באתר של בזק כתוב שזה עולה 12 שקל לחודש למשך 12 חודשים, שזה נחמד. אבל ההתקנה עולה 200 שקל. אתם כבר יכולים להבין לבד מה אני חושב על זה חחח בכל אופן השאלה שלי היא אם אני בתור משתמש שמבין פה ושם דברים, אוכל להתקין לבד ראוטר, או שצריך מקצוענות בשביל זה? אשמח גם להמלצות בנושא, נתבים וכל מה שמסביב. תודה מראש =]
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
לא מוכר לי המוסג tunnel ואני כן רוצה לעשות דבר כזה, (כדי לשחק אני וחבר או אפילו כמה חברים ברשת במשחק ישן על ידי שימוש ב TCP\IP או IPX) האם אפשר לחבר את המחשבים לשרת שלי שיושב בחוות שרתים וליצור תקשורת LAN בין המחשבים המחוברים לשרת? אם כן אני ממש השמח למדריך בנושא, אני בזמן האחרון מגלה שאני יודע פחות ופחות דברים, ואני מתנצל על כך. בנוסף אני רוצה ללכת לעשות קורס MCITP ואני יודע שזה קורס ממש קשה אז לפני שאני נרשם ללימודים אני רוצה להתחיל וללמוד בבית כמה שיותר כדי שיהיה לי קל בקורס אז אני ישמח אם תהיו יכולים לשלוח לי מדריכים ומה שקשור לנושא, תודה ענקית לכל העוזרים..
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
קניתי את הראוטר אם הכרטיס רשת edimax 7128g עכשיו איך שאני הפעלתי שיניתי רק את הסיסמא של האדמין אבל אני רואה שבמחשב שבלי הראוטר אם אני מתחבר דרך החיגן יש אינטרנט וגם איפה שהראוטר אפשר דרך החיגן 1.איך מבטלים את החיגן במחשב בלי הראוטר?(אם אפשר בלי לבטל את זה שאם הראטר) 2.אחרי שהסתרתי את ה mac והוספתי את הכרטיס רשת רק הוא יכול לראות את הרשת ? 3.איך שמים סיסמא לרשת? 4.אם המחשב אם הכרטיס רשת מחובר אני אמור לראות במנורות שמחשב מספר 2 מחובר או שזה רק ברשת חוטית? 5.עוצמת האות היא נמוכה-נמוכה מאוד איך מגבירים אותה? עריכה שמתי לב שכל פעם שמתחברים במחשב למטה הוא מנתק אותי(יש מצב בגלל שהחיגן אותו שם?) יאללה חפרתי תודה לעוזרים אם יהיה לי עוד שאלות אני יערוך
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצטער אם זה נשמע טיפה דבילי, אבל אף פעם לא התעסקתי בדברים אלחוטיים יש לי כאן ראוטר אלחוטי ל-4 מחשבים של סוויצ'. יש לו גם ארבעה חיבורי רשת רגילים, כמו בראוטר חוטי. האם הכוונה שניתן להשתמש בו גם כראוטר חוטי וגם כאלחוטי? ואם כן, המספר של החיבורים האלחוטיים והחוטיים ביחד לא יכול לעלות על 4 או על 8? ודבר אחרון, עד כמה שיודע ההבדל בין ראוטר לסוויצ' הוא שראוטר מעביר את כל המידע הנכנס ברשת לכל המחשבים, וכל מחשב מסנן לעצמו את המידע שמיועד לו, וסוויצ' פשוט מעביר לכל מחשב רק את המידע שמיועד לו. השאלה אם זה נכון, ואם כן, האם זה באמת משנה שזה ראוטר ולא סוויצ'?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אפשר להגדיר סימון אוטומטי להודעות כ"נקרא" לאחר פרק זמן מסוים נניח שעה מרגע קבלת ההודעה?
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים תסלחו לי על השאלה הטיפשית
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צ'לום . יש לי רשת ICS , אני המחשב המשני והשאלה היא האם אני יכול באיזהשהיא דרך לארח כתובות אייפי סתומרת לדוגמא לשמש כהוסט במשחק כמו NBA או לעשות שרת רדיו על המחשב המשני. לפי דעתי הבעיה היא שיש לנו אותו אייפי..מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום! קראתי את המדריך המצויין לעיל, וראיתי שעבור שיתוף מחשב לקוח אחד יחד, כתוב שנדרש רק לחבר אותו בכבל רשת למחשב השרת. אני מעוניין לחבר מחשב אחד למחשב שלי שכבר מחובר ב-ADSL, אבל אמרו לי שצריכים ROUTER (נתב). גם אצל חברים שלי יש חיבור של מחשב אחד יחיד, והתקינו להם ROUTER. שאלתי: האם לשיתוף חיבור ADSL של מחשב לקוח אחד יחיד למחשב השרת נדרש ROUTER או לא? (המדריך לעיל נכתב די מזמן, ולא ראיתי בו התיחסות ל-ADSL) שאלה נוספת: ראיתי כאן מדריך לשידרוג מודם ALCATEL והפיכתו לנתב. במידה ואני צריך ROUTER, האם הפעולה הזו יכולה לחסוך לי את העניין?? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 892 צפיות
-
-
צהריים טובים, במכללה שאני לומד יש רשת אלחוטית שפרוסה על פני כל הקמפוס, ואני אשמח אם אפשר להסבר איך זה אפשרי שבכל מקום יש קליטה, ואצלי בבית הראוטר בקושי מגיע לקומה השנייה (יש לי ראוטר חזק ומומלץ שקניתי בעקבות רשמים שלי מהפורום פה). דבר נוסף, יש מישהו שיש לו 2 קומות+ ומחובר לבזק והשתמש בהם בשביל שיתקינו לו רשת אלחוטית שתקלוט בכל הבית? תודה.
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום, במקור דנתי עם multicore@ בנושא אינטרנט ו-Wifi על גבי רשת חשמל. הרעיון שלי היה לחבר לראוטר הראשי מתאם חשמל מסוג TL-PA4010 ובקצה אחר של הבית לחבר מתאם מסוג TL-WPA4220 שכולל גם WiFi. את המוצר TL-WPA4220 אני לא מצליח למצוא בארץ, ומבדיקות קנייה מחו"ל אני מוצא שיעלה לי כמעט 400 ש"ח לייבא אותו. במחיר הנ"ל אני תוהה אם במקום זה, אולי עדיף שאקנה שני מתאמי TL-PA4010 רגילים לשני קצוות הבית, כך שלחיבור המרוחק (מהראוטר) אני אחבר ראוטר בסיסי\קומפקטי\נייד בכ-100 ש"ח (כזה למשל), שיתפקד גם בתור HUB (שניתן לחבר אליו מספר כבלי רשת) וגם בתור נקודת WiFi נוספת (סוג של מגבר Wifi). אשמח לדעת אם אוכל לקבל את אותו אפקט כמו בפתרון המקורי. אשמח לדעת גם מהם היתרונות \ חסרונות, לדוגמה: 1. 150Mbps…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בעיית גימייל היה לי חשבון הגוגל חשבון ותיק מאוד מסתבר שבימים האחרונים אני לא מצליח להיכנס למייל שלי ההודעה שאני מקבל היא שהחשבון חסום לא רק שסגרו את החשבון שלי אלא סגרו גם את מי אני הזמנתי את כולם הם לא השאירו מייל לבירורים ולא מקום לשאלות יש לי חומר קריטי שאני חייב להוציא משם ומהר אם משהו יכול לעזור לי עם זה אני אשמח
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום בצעתי RESET לראוטר שלי ( לחצתי על הכפתור האדום מאחורי המכשיר) ובצעתי את ההגדרות מחדש מה שתמוהה בעיניי ועברתי על ה SETUP של הראוטר מספר פעמים לא ראיתי איפה אני מעדכן סיסמא לרשת ( לא רוצה שכול השכנים יגלשו על חשבוני) מישהו מכיר איפה זה נמצא ב SETUP של ראוטר ? תודה
-
- 5 תגובות
- 944 צפיות
-
-
כמה זמן לוקח להעביר קובץ ,שגודל 640,000 ביטים מ- host א' ל-host ב'. מעל circuit-switched network שכל החיבורים הם 1.536 Mbps. כל חיבור משתמש ב- TDM with 24 slots/sec 500 msec to establish end-to-end circuit. לא פשוט בכלל. אבל אני צריך לענות על זה! בתודה מראש למעטים שיענו על זה בועז
-
- 0 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום לכם חברים יקרים,אשמח אם תוכלו לעזור. אני שוקל לקנות אייפד 2,יש לי מחשב נייח שמחובר דרך מודם שמתחבר לקו טלפון,הבנתי שאני צריך ראוטר על מנת שהאייפד יעבוד גם בבית. השאלה שלי היא איך אני משיג ראוטר,האם כדאי דרך החברה בה אני קיבלתי את המודם?האם הם יתנו לי ראוטר?איזה ראוטר עדיף לי? אשמח לשמוע פרטים מדוייקים מכיוון שבנושא הספציפי הזה אני חדש. תודה. אהוד.
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
נא להסביר בשפה פשוטה ומובנת. בתודה מראש שי
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שאני עושה את העידכון זה משנה אם הרואטר מחובר פיזית למחשב עם כבל רשת או שזה בסדר לעשות את העידכון גם שהראוטר "מחובר" אלחוטית ? משהו מאוד מוזר , ניסיתי לעשות עידכון שהראוטר מחובר אלחוטי והוא טוען שהגריסה אינה תואמת . מודבר בלינק הזה : http://www.3com.com/swd/jsp/user/result.jsp?selected=all&sort=effdt&order=desc&sku=3CRWER100-75 כמו שאתם רואים מופיע שם גירסה - 1.3.06. לי כרגע מותקן 1.3ww ושאני הולך לאתר הישראלי לא מופיע שם בכלל ה1.3.06 למישהו יש מושג?
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-