רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,498 דיונים בפורום זה
-
שלום... יש לי אינטרנט מהיר ויש לי האב ואני חושב שיש לי בו גם ראוטר... ד'א מה זה ראוטר ומה הוא עושה? ואיך אני בודק עם יש לי בתוך ההאב ראוטר? טוב... אז השאלה שלי היא אם אני יכול לחבר את המודם של הכבלים ישירות להאב ואז אני יוכל ליגלוש מכל המחשבים בו זמנית...? כלומר בימקום לחבר את המודם למחשב ואז את המחשב להאב אז לחבר ישר את המודם להאב... אפשר? ד'א.. יש לי בהאב 8 חיבורים ואז יש לי עוד אחד שרשום עליו UPLINK... מה זה אומר?
-
- 8 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע מודם-נתב ישן של בזק SIEMENS SL2 141 שאני משתמש בו רק כמודם והוא מחובר ל LINKSYS WRT54GL הוותיק והטוב מאוד. גולש במהירות של 15 והכל יציב מאוד. אז במידה וארצה לשדרג, עד לאיזו מהירות ניתן להגיע עם הציוד הזה ? למשל, אם אקח חבילה של 40MB, כמה מזה אקבל ריאלית ?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחשב מספר 1 ומחשב מספר 2 מחוברים באותה רשת. נגיד ואני מגדיר בראוטר שכל תקשורת שמגיעה בפורט שהביטורנט משתמש בו, תופנה למחשב מספר 1. עכשיו אם אני מנסה להוריד משהו בביטורנט ממחשב מספר 2, אני לא אצליח?
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
היי! לאחרונה קיבלתי מחשב חדש ואשמח להפוך את הישן לשרת המדיה שלי. התכנון הוא להחבר אותו בHDMI לטלויזיה ושיעמוד שם כל הזמן. ועכשיו השאלה - האם ניתן, בהנחה ש2 המחשבים מחוברים לאותה הרשת, לייצר פקודה שברגע שהורדה מסתיימת מהמחשב החדש, היא תועבר אוטומטית לדיסק הקשיח של המחשב הישן ותימחק מהחדש. ככה כל פעם שאוריד משהו מהמחשב החדש הוא יועבר אוטומטית למחשב הישן שמחובר לטלויזיה. בתודה מראש, אדי
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! קצת פרטים : קניתי ראוטר אלחוטי של LEVEL ONE . המחשב אצלי מחובר ישירות לראוטר עם כבל רשת והמחשב של אחי מחובר אלחוטי עם מתאם בחדר שלו. רוחב הפס של ה-ADSL שלי בבית הוא 1.5 מגה . א. עד לפני ההתקנה, אני מבינה שאני נצלתי את מלוא רוחב הפס . השאלה האם עכשיו לאחר חיבור מחשב נוסף , הרוחב פס מתפלג בדיוק שווה בשווה ? ואם לא , אז האם יש תוכנה שיכולה לתת אינדיקציה כמה מגה מגה רוחב מנוצל מהמחשב שלי וכמה במחשב השני ובכלל האם ניתן להקצות רוחב פס אולי אפילו דרך הראוטר לכל מחשב ? אגב , כשאני מפעילה תוכנת שיתוף קבצים במחשב שלי , שמתי לב שהמחשב של אחי מאוד איטי ....האם יש השפעה ? המחשב שלו במרחק של 10 מטר בערך מהמחשב שלי ובדקתי כשהוא וגם אני עם דלת פתוחה בחדר ... ב. ל…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מכשיר מג'יק ג'ק העובד דרך voip לשיחות לחו"ל, ניתן לחבר אותו או דרך ה usb של המחשב, ויש גם אפשרות לחיבור הישר לנתב עם כבל רשת (ובנוסף זה מצריך חיבור לחשמל בשימוש באופן כזה). החיבור לנתב עדיפה מכל הבחינות, וזה גם מפיק איכות קול טובה בהרבה מאשר חיבור במחשב. הענין הוא שהתגלע בעיה עם החיבור לנתב של בזק 6740, המכשיר מפיל את הנתב לעתים תכופות, האינטרנט מתנתק אך הנורות בנתב ממשיכים להראות שהכל תקין. השאלה היא האם זה תרחיש הגיוני, ואם רכישת נתב אחר (למשל ה tp-link המומלץ כאן) והתחברות של המגיק ג'ק דרכו, והפיכת ה D-LINK למודם יפתור את זה?
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני צריך שהחייגן יתחב ויתנתק אוטומטית כל X דקות, יש דרך לסדר את זה ? תודה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
צהריים טובים, אשמח לייעוץ מאנשים שמבינים עניין או שתיים. אני מעוניין להעביר לחדר בבית טלוויזיה ואת הנקודת אינטרנט(איפה שהמודם ישב), אין לי בחדר נקודת טלפון ומה שיש לי זה סוג של מאריך עם חיבורים שנראים לי כמו של טלוויזיה, מצורפת תמונה. אשמח לדעת אם אפשר להחליף את החיבורים שיש שם בקופסה שתכיל גם את החיבורים לטלוויזיה וגם את החיבור של האינטרנט(החיבור טלפון של בזק), צירפתי תמונה של קופסה כזאת שמצאתי באינטרנט אבל אני לא יודע מה השם של זה ואיך להשיג אותו. ובכללי אם אתם יודעים כמה דבר כזה אמור לעלות, האם צריך שיפוצניק או חשמלאי למשהו כזה ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם חיבור לאינטרנט בכבלים (הוט). אני רוצה לקנות מחשב נוסף וליצור רשת אלחוטית ביניהם, כולל חיבור לאינטרנט.המחשב השני יהיה בחדר אחר ואני לא רוצה להעביר כבלים אליו. מבקשת הצעה איך לעשות זאת.
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם , אז ככה..המחשב שלי מחובר ישירות לראוטר האלחוטי עם כבל רשת , כש-2 המחשבים האחרים בבית מחוברים עם מתאם אלחוטי . בבדיקת כתובות ה-IP נמצא שיש שוני בין הכתובות : נכנסתי לראוטר לנתוני ה-IP ושם מופיעה כתובת חיצונית שונה מהכתובת אותה אני רואה באתר : WHATISMYIP . הכתובות הפנימיות הם כמובן בטווח : 10.0.0.1-3 . מה הסיבה לשוני בין הכתובת שאני מקבל ב-WHATISMYIP לבין הכתובת שאני רואה בראוטר עצמו ? . תודה.
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. הרשת מחוברת ב ל2 מחשבים ברשת קווית + ברשת אלחוטית ל2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ברשת קווית למן מקלט כזה שהדגם שלו edimax EW7206A Pg שמחוברת ברשת אלחוטית לנתב. הנתב נמצא בממ'ד שמחובר למודם של וואלה (מחוברים לבזק בינלאומי 5 MB). בממ''ד נמצא מגבר אנטנה שאמור להגביר את הקליטה, האם תכלס הוא שימושי? האם אפשר לקנות לו מאריך? 2. אני רוצה להוסיף מחשב שרת ביתי לבית. יחובר ברשת קווית למחשב שלי, וברשת קווית לסטרימר, וברשת אלחוטית ל2 מחשבים. איך אני עושה את זה? מה אני אמור לקנות בנוסף? 3. האםכדאי לעבור לרשת אלחוטית של גי'גה ? 4.מה הפתרון הכי טוב לשיתוף קבצים מהיר ביותר בין המחשב שלי למחשב שרת? מקווה שההשאלות מנוסחות כמו שצריך. תודה.
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
האם תהיה בעיה בגלישה עם אצל ספק האינטרנט תהיה לי מהירות של 10 מגה ואילו בתשתית (הוט)מהירות של 7 מגה האם זה בעייתי ? האם יהיו לי ניתוקים או שפשוט אקבל רק 7 מגה ? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אז ככה חיברתי שני מחשבים למודם אחד ורציתי לדעת האם אפשרי לחלק את המהירות שלהם שווה בשווה? אם נגיד במחשב אחד מורידים משהו במחשב אחר המהירות מסכנה האם יש דרך לפתור את זה??? שככה שאם באחד מורידים משהו במחשב השני מהירות נורמליית?שאפשר יהיה לשחק באינטרנט?או לגללוש במהריות סבירה?
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, מה המשמעות של מהירות המודם (נגיד 56kbps) במחשבים ניידים? זאת המהירות המרבית שאפשר לגלוש בה? זאת המהירות האלחוטית המרבית? לא ברור לי... תודה!
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום יש לי מצלמת רשת של DLINK מדגם 5220. בעיקרון אין לי בעייה האני מסוגל לראות את הוידאו מכל מחשב למעט מחשב אחד שם אני מקבל את המסך של המצלמה כולל יכולת לשלוט על המיקום שלה אבל חלון הוידאו שחור וכותב Connect Failed. ביטלתי את ה- Firewall וזה לא עזר. מישהו נתקל בתופעה דומה עם המצלמה הזו ? תודה yossi33@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
היי , רציתי בבקשה עזרה לגבי הצעות לפתרון לדבר הבא: בבית יש לי 2 מחשבים שמחוברים ביניהם בתקשורת חוטית (הראוטר חוטי) - מסיבות שונות לא ניתן להחליף את התקשורת לאלחוטית (ראוטר אלחוטי). אני מעוניין ליצור "נקודה חמה" של WIFI על מנת שאוכל להתחבר אליה מהפלאפון שלי. מה הפתרונות ?? סליחה על הבורות בנושא. כל הקטע של ה WIFI והתקשורת האלחוטית לא ברורה לי. תודה רבה לעוזרים זה מאוד חשוב לי !
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הרי מה שאנחנו משלמים לספק הוא לא באמת מה שאנחנו מקבלים , לדוגמא אם משלמים עבור 10MB לא באמת מקבלים את המהירות הזו, אז לא חובה להגדיל את התשתית כמו שתמיד מציינים...נכון? כלומר לדוגמא, אני יכול לשלם לספק עבור 10MB ולהשאר עם תשתית של 2.5 ולקבל את המהירות הרגילה של 10MB שכולם מקבלים(עם תשתית של 10- שזה יוצא סתם בזבוז כסף).?? תודה
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
איך ניתן לדעת איזה פורטים פתוחים אצלי במחשב ואילו חסומים? ניסיתי פקודת Netstat אבל אז הוא מתחיל לספור לי אחד אחד ואני מעוניין לדעת לגבי פורטים ספציפיים. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
-
-
-
נגיד מישהו פורץ לי ואני רואה לו את האיפי, יש אתר שנותן על האיש מידע עם מקישים את האיפי חוץ מספק נגיד איך קוראים לאיש שפרץ ולחשבון משתמש שלו, אם יש כזה זה יהיה טוב וד"א זה חוקי דבר כזה?
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מה ההבדל בין קבוצת עבודה לקבוצת מחשבים ,ומה זה DOMIAN ?..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלתי בנושא האינטרנט אז ככה תראו יש לי בבית כרגע מודם אחד ושני מחשבים מחוברים אליו הבעיה העיקרית היא בעית הכבל שעובר דרך כול הבית ומתחבר למודם. אני רוצה להשים קו אינטרנט בחדר שלי עוד קו בנוסף לזה שקיים איך אני יכול לעשות את זה וכמה זה יעלה?
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
ראיתי ראוטר של dlink דגם dsr-1000 האם אפשר בראוטר הזה באמצעות ה qos {או כל פונקציה אחת שיש בו} להקציב רוחב פס לכל מחשב יש לי קו של בזק 5 מגה אני רוצה לתת לכל מחשב 1 מגה לדוגמא ושזה לא יבוא על חשבון מחשבים אחרים האם אפשר לעשות את זה בראוטר הזה אם אני יוסיף את המספרים כמו שרשמתי האם זה יקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב x או שזה רק חוק בשם x שמקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב ואותו אני צריך לצוות למחשב [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב אחד xp במחשב שני ויסטה שהיה לי xp היה לי היה לי תקיה בשם שרדוקס ששמה היתה מעביר דברים ממחשב למחשב היא היתה קיימת במיקומי הרשת שלי. איך אני עושה את זה עכשוי? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 565 צפיות
-
-
קראתי את המדריך אבל לא הבנתי אני צריך שתי מודמים או רק ראוטר אחד שמתחבר לכרטיס רשת ומהכרטיס רשת מחובר כבל רשת מוצלב למחשב השני? המחשב השרת חייב להיות מופעל כשאני גולש במחשב הלקוח
-
- 2 תגובות
- 612 צפיות
-