רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
יש לי נתב אלחוטי של - D-LINK DSL-2650U הנתב הוא בתקן - G , בחרתי אותו כי בבזק זה הנתב היחידי שיש בו מפסק שבעזרתו אני יכול לנתק את האלחוט ידנית. המפסק כרגע הפסיק לתפקד ובזק הציעו לי להחליף אותו וכרגע יש להם נתב D-LINK יותר מתקדם אבל הוא בתקן - N . המחשב הנייד שלי תומך בתקן G . השאלה היא, האם המחשב הנייד יכול לקלוט אלחוט בתקן - N ?, או שעלי להתעקש לקבל נתב בתקן - G ?. אשמח לתגובות...
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום. דבר ראשון, אני רוצה להודות על עצתכם בנוגע לבחירת נתב - בחרתי את ה-3CRWE554G72T של 3COM ועד כה אני מאוד מרוצה ממנו ומתפקודו. השאלה שלי נוגעת לתשתית כבלים - אני כרגע על (ADSL (PPPoE ושוקל לעבור לכבלים (L2PT) עקב קצב החזור (UPLOAD) הגבוה המוצע שם . אני יודע שהנתב תומך בכך מבחינת האופציות שלו, אבל אני זוכר שבעבר הרבה נתבים שהוצהר עליהם כעובדים על תשתית כבלים, לא עבדו בכבלים, אלא אם כן הלקוח הוגדר ע"י הספק כVPN (גלישה ללא חייגן). השאלה שלי - האם יש מישהו מחברי הפורום עם הראוטר הזה על תשתית כבלים עם חייגן (לא VPN)? איך הראוטר מתפקד? האם ישנם ניתוקים ומה תדירותם?
-
- 4 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אהלן חבר'ס ותודה מראש על העזרה אני גר בדירת סטודנטים עם 3 מחשבים + 3 פלאפונים וחשבנו לעבור לאנלימיטד כי אף תשתית בבניין לא תומכת באינטרנט מעל 40 mbps (בדקתי, יש פריסה של סיבים אליי לבניין). הבעיה היא שהם לא מספקים נתב לזמן החיבור ומציעים לקנות נתב בשם DLINK DIR 825 עם 4 אנטנות ב299 ש"ח... עכשיו, אחרי שיחה עימם בטלפון, אמרו לי שאם אני רוצה לקנות נתב לבד אני חייב להתחשב בפרמטרים הבאים: - איי פי דינאמי - תמיכה בWAN -תמיכה במהירות שאליה אנו רוצים להתחבר (50 ובמידה וזה לא יספיק, לעבור ל200) עכשיו פה הבעיה. סחבאק לא מבין כלום בראוטרים.... אשמח להמלצות לדגמים, חנויות ושלל מידע רלוונטי (אציין שאני משתמש בינוני בטורנטים ובמשחקי רשת, אז זה גם שיק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה מבדיל שרתים וירטואליים ומחשוב בענן, משרתים ייעודיים וכו'? למה זה נמצא במן ז'אנר שונה ולעיקר הבדלו של מחשוב בענן מהשאר..! ומהן התוצאות בשטח התאכלס..? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכם וחג שמח. אני לקוח בזק וחושב לשדרג את האינטרנט שלי 750KB ל 2.5 או 5 מגה. בכל מקרה אצל בזק המחיר ל 5 הוא 150 ש''ח לחודש ויש לי אפשרות לעבור לברק ולשלם 100 ש''ח לחודש. האם יש פה אנשים שמחוברים לברק? אם כן האם יש בעיות איתם באתרי טורנטים למיניהם או בעיות כלשהן? פינגים/התנתקיות וכו'..
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום עדכנתי היום את חבילת האינטרנט שלי במקור הייתי על מהירות של עד 100 מגה ו3 מגה העלאה עכשיו אני על מהירות של עד 100 מגה ו10 מגה העלאה מאז העדכון הזה, מהירות ההורדה שלי ירדה מסביבות 65 מגה , ל17 מגה, בזמן שמהירות העלאה שלי עלתה ל7 מגה למרות שמבחינת הנתונים של הראוטר הוא מראה נתונים של 65 מגה הורדה האם זה הגיוני שבגלל אולי תשתית, השדרוג של ההעלאה פגע במהירות הורדה ? מחר בבוקר אדבר עם שירות הלקוחות שישנמכו אותי בחזרה ל3 מגה העלאה או 5 מגה העלאה ואז אדע בוודאות (למרות שעל פניו זאת האפשרות היחידה) פשוט רציתי לדעת אם מישהו נתקל בדבר כזה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות... 1. ממה נובעים פינגים במשחקי רשת, ואל תגידו לי עומס... אני רוצה לדעת מה גורם לעומס, כ.מסך,מעבד, רזולציה של המשחק,וכד'. 2. באיזה רזולציה ממולץ לשחק? ורוב האנשים משחקים היום? 3. האם יש קשר בין הרזולציה שבה אני משחק לבין הפינג?
-
- 2 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת איך מקבלים או שולחים דואר דרך TELNET בCMD למישהו יש מושג והוראות איך בדיוק לעשות את זה? או מדריך שמפורסם באינטרנט? אשמח לעזרה תודה לעוזרים מראש
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
קודם כל, אני מקווה שפניתי לפורום הנכון.... רכשתי ראוטר של אדימקס מהסוג הזה: http://a.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-Router&model_id=369809 מה שקורה, כשהראטור מחובר הוא מאט את האינטרנט. בדקתי מספר פעמים. כשהמודם מחובר ישירות למחשב יש לי מהירות הורדה של כ-6 מגה ביט וכשהמודם מחובר דרך המודם (ורק מחשב אחד מחובר) יש מהירות הורדה של כ-4 מגה ביט. עשינו גם בדיקה לראות אם אולי הרטואר מפצל את המהירות... עשינו בדיקת מהירות בשני מחשבים דרך הראוטר במקביל והוא חילק מהירות בת 4 מגה ביט בין שני המחשבים. אם למישהו יש מושג מה לעשות אודה לי מאוד כי אני באמת כבר ניסיתי הכל... תודה מראש!!!
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום חברים אני לא כ"כ מבין בתחום אז אשמח אם תוכלו לעזור. אני מחובר לאינטרנט בכבלים ע"י מודם ARRIS דגם TM602A (צבע כחול). קיבלתי ראוטר של חברת SPEEDSTREAM דגם 6520 ויש לי מס' שאלות: 1. האם אני יכול לחבר את הראוטר למודדם של הוט (ז"א כבל LAN מהמודם, ומהמודם ישירות למחשב). הראוטר הינו מכשיר מחו"ל, אך לדעתי השימוש שאני צריך ממנו הוא רק לשדר את אותות WIFI ולא כמודם. 2. נכנסתי ל CMD, ואז IPCONFIG ואני מנסה להיכנס בעזרת ה IP הזה להגדרות אך לא מצליח להעלות את הדף של הפרטים.
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מודם rotal RTA1320a של בזק לאינטרנט של 2.5 מגהבייט. האם הראוטר הזה: Edimax nLITE BR-6226n , מתאים לו? (הבנתי שלמודם יש תקן G). בנוסף האם ראוטר זה מומלץ? אני מחפשת ראוטר לצרכים בסיסיים ופשוטים ביותר. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני נמצא בתהליכי קנייה של מחשב חדש ורציתי לברר על האפשרות של חיבור שני מחשבים לאינטרנט. כרגע אני עם תשתית בזק 2.5 ( בהתחייבות לעוד מספר חודשים , אני נמצא כבר מספר שנים עם מודם מימי הדינוזאורים של בזק ומאוד מרוצה)והבנתי שיש אפשרות דרכם לקבל ראוטר בתשלום- זיכוי לשנתיים במחיר של 20 ש"ח לחודש. השאלה שלי היא האם זה כדאי לי כאשר השימושים העיקריים יהיו במחשב החדש והמחשב הישן יהיה רק עבור מעט גלישה ומשחקים פשוטים לילדים כמו באבלס ומשחקי בובספוג . המחשבים יהיו במרחק קצר יחסית של 3-5 מטרים האחד מהשני, אז הייתי רוצה לקבל מושג על מה שהכי עדיף לי מבחינת אמינות החיבור לאינטרנט לשני המחשבים. אני לא פוסל אפשרות לחבר באופן חוטי את שני המחשבים לראוטר.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ניסיתי לעשות לוג'ין למסך הראשי של הראוטר ולהכנס עם יוזר וססמא אך ללא הצלחה. יש למישהו מושג או דרך איך אני יכול להכנס ולפרוץ? אני לא יודע מה היוזר ומה הססמא.
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות ראוטר משולב לשני המחשבים שבבית. דוד שלי הציע לי את הראוטר EDIMAX BR6104K , ואמר לי שהוא יתאים. שאלתי אותו אם יש לו יציאה גם לקו טלפון (להזכירכם אני מדבר על ראוטר משולב). חיפשתי באינטרנט תמונה של הראוטר ממבט מאחור ושם ראיתי אך ורק כניסות לכבלי רשת. מישהו מוכן להסביר לי איפה היציאה לקו הטלפון?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רכש לפני כמה זמן ראוטר מבזק, Siemens SL2-141, ולאחר בעיות טכניות איתו, החליט לרכוש ראוטר מחנות וקנה את הLinksys. שאלתי אותו אם אני יכול לקבל את הראוטר הישן שלו (של בזק), והוא הסכים. כשחיברתי את הראוטר למחשב שלי ונכנסתי לconfig שלו (כשרשמתי את הIP באקספלורר ונפתח ניהול הראוטר), שמתי לב שעדיין רשום השם משתמש והסיסמא של החבר. רציתי לשאול האם יש במעשה הזה משהו לא חוקי (שלקחתי ראוטר שהוא קנה מבזק)? והאם אני יכול להשתמש בראוטר הזה בלי להודיע לבזק ולא יהיו בעיות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום רב,התקינו לי לא ממזמן אינטרנט -30 MB של הוט, והביאו לי ראוטר -HOTBOX. כעת, כשאני מחבר את הסמארטפון אליו (סמסונג גלקסי) , הוא גולש במהירות, מלבד בעיה מוזרה, אפליקציית WATSAPP לא עובדת בגלישה בWIFI לעיתים , האם זו בעיית פורטים או מה??אודה לעזרה בנושא...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בבית רשת בין שני מחשבים עם מודם שהו גם ראוטר (בשני המחשבים יש לי XP PRO),והאב רגיל. השאלה שלי היא איך מתחלק הרוחב פס ז"א מה קורה למשל שאחד המחשבים רק דלוק ולא עושה כלום ומה קורה גם שאחד המחשבים מכובה האם הרוחב פס גדל,קטן במקרים כאלו? דרך אגב יש לי חבילה של מגה וחצי.
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
ובכן, לי יש אינטרנט בכבלים .. ואני משתף אותו ברשת רגילה עם כבל מוצלב אחד עם אחי. וכאמור בשביל שאחי ייכנס לאינטרנט הוא חייב להפעיל את המחשב שלי.. עכשיו אחי השני קנה מחשב נישא. ואנחנו רוצים לחבר את הכל לרשת משותפת שתכלול גם את האינטרנט. רציתי לדעת אם אני קונה HUB/SWITCH, האם ניתן לשתף בו רשת ואינטרנט ? והאם לא צריך להשאיר את אחד המחשבים דולקים בשביל שהשני יגלוש. (אין לי פשוט ידע נרחב בנושא של סוויצ'ים והאבים) אם כן אפשר, רציתי לדעת איזה לקנות ? אני צריך משהו פשוט..
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם נתקלתי בדבר הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4414 הבנתי שזקוקים ליחידה כזאת לכל מחשב זאת אומרת הוא מתחבר לחשמל עם יציאה לכבל רשת והבית שלך הופך לרשת אינטרנט ע"י החשמל. האם הבנתי נכון? האם מישהו ניסה דבר כזה? יש המלצות\אי המלצות על דבר כזה? מה היעילות של זה? לעומת חיבור 2-3 מחשבים בראוטר? תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון לקנות ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד רציתי לדעת יש לי אינטרנט של בזק בינלאומי 1.5 מגה רציתי adsl ורציתי לקנות מודם וכרטיס אלחוטי למחשב נייד ולשתף את האינטרנט שלי לשניים עם הניסע שיהיה בקרוב לאבא שלי העם אני יוכל לחלק את האינטרנט שלי לשניים וכאשר המחשב שלי עובד ושל אבא שלי עובד האינטרנט שלני יחולק לשניים ועם אחד הגורמים מתנתק הגורם השני מקבל את כול הפס? ודבר שני המחשב שלי נמצא בקומה התחתונה והמחשב הנייד של אבא שלי שיהיה לו יימצא בקומה העליונה והעובי של התקרה עבה מאוד והמרחק ביני לבינו הוא בערך בקו אווירי 7 מטר וברגיל 13 מטר אייזה ציוד מומלץ עד 900 ש"ח כלומר כרטיס רשת אלחוטי למחשב הנייד בעתיד של אבא שלי ואייזה נתב ראוטר שיתחבר דרך כבל למחשב שלי…
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
דבר ראשון תודה רבה לכל העוזרים מפעם קודמת שכבר שאלתי פה שאלה בנושא... דבר שני אז ככה קניתי את הקאוטר של Edimax BR-6504N שהוא ראוטר מעולה הכי טוב שקיים מבחינתי לתקציב... אבל למרות זאת הוא לא מצליח לשדר לי לקומה התחתונה של הבית שלי ששם יש לי מחשב נייד. עכשיו הנקודה היא שהמחשב הנייד הוא ללא תקן N אלא רק תקן G השאלה הנשאלת היא האם כדאי לי לקנות כרטיס רשת חדש למחשב או שמא לקנות ACCESS POINT ולהשתמש בה? מה דעתכם? נ.ב במקרה של כרטיס רשת זה הכרטיס שחשבתי עליו Edimax EW7708IL תודה רבה לכל העוזרים!!
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום אני עושה רשת קווית בכל הבית ויש לי את האפשרות לעשות רשת בעזרת כבל CAT 7 .... השאלה שלי האם המחבר שלו שונה מהמחברים הסטנדרטים , האם זה יתחבר ל ROUTER למשל DLINK 655 ולמוצרים נוספים בעלי חיבור רשת רגיל , או שמה יש לזה חיבור מיוחד משלו ואז אני חייב לבצע שינוי לסוג הכבל . הודה לתשובה מהירה כי עבודות התשתית כבר מתחילים . תודה על העזרה אסף עידכון בחור שעושה לי את התשתית החשמלית בבית אמר לי ליצור קשר עם בחור שעובד עם הקבלן שלי שהוא מבין בנושא זה, בקיצור אחרי שיחה קצרה הוא אמר לי כי אין בעיות לעבוד עם ה CAT7 בחיבור RJ45 אבל בפועל הכבל יעבוד כאילו מדובר ב CAT 6 ולא מעל זה , ככה שבעתיד במידה ונעשה שינויים לציוד בבית תמיד יש אפשרות לחבר לו קונקטור שונה מסוג GG45 ואז לקבל את הני…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, בביתי יש 2 קומות ומרפסת. ספק האינטרנט שלנו הוא HOT ואני משתמש כראוטר בקופסת HOTBox. ברצוני להגדיל את תחום הכיסוי של הרשת בכל חלקי הבית. קניתי Repeater של Edimax אולם נוכחתי לדעת שהוא לא מבצע את רצוני ומציג את הרשת שלי כ2 רשתות נפרדות. רצוני הוא לקנות רכיב אשר "מרחיב" את הרשת שלי, זאת אומרת שאראה בחיפוש הרשתות רק רשת אחת - וכאשר אתרחק מן הראוטר המחשב שלי יעבור מידית לקבל את הרשת שלי דרך אותו רכיב, כלומר שמעבר הרשתות יהיה שקוף. האם קיים כזה רכיב ? תודה, גל
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם ניתן לשתף קבצים בצורה ישירה כלומר כמו תיקייה משותפת לשתי המחשבים אבל שהמהירות שמעבירים קבצים בין המחשב תהיה מהירה כלומר לא יודע בדיוק איך זה עובד אבל למשל היה כתוב על הנתב שיש לו עד54mbps כלומר 54מגה תעבורה לשנייה אז האם אפשר באמת להגיע למהירות הזאת בתקייה שיתופית ואם כן איך? תודה
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שאלתי היא כזו : האם ניתן לחבר ל Hub שני (או יותר) מחשבים ומודם כבלים כך שיהיה שיתוף אינטרנט? או שיש צורך בראוטרים (שעולים הרבה יותר)? אגב... אני מחובר ל 012 כך שאני לא משתמש בחייגן.
-
- 8 תגובות
- 966 צפיות
-