עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by wizzede2,

שלום לכולם אני מעוניין להקים רשת ביתית. מכיוון שהמרחק הגדול ביותר בין מחשב למחשב הוא כ-30 מטר, ואמורות להיות 7 יציאות שונות, אני מעוניין לברר את האפשרות של רשת אלחוטית. האם היא אפשרית בטווח שכזה? אשמח לדעת את העלויות של רשת אלחוטית ואת האמינות שלה- כמה עולה ראורטר, כמה עולה כל כרטיס רשת והאם יש הוצאות נוספות? בנוסף, יצירה של 7 יציאות לרשת, כמה צריכה לעלות לדעתכם? קיבלנו הצעת מחיר של 1000 שקל, מה שנשמע לי כמובן מגוחך ומוגזם. ראורטר עולה בסביבות ה-300 שקלים? כמה צריכה לעלות כל יציאה? הכבל עולה 3 למטר, ואני אשתמש בערך ב-100 מטר כבל לשלושת היציאות... אשמח לקצת עזרה, תודה!

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  2. Started by avinin1,

אז אחרי שלא זכיתי ליחס בנושא ה-JITTER בתשתית ה-VDSL של בזק. חודש+ אחרי, החלטתי להשתדרג ל-30MB והפעם נתקלתי בעליה מסתורית של הפינג בשרתים ישראליים. מפינג של עד 11m/s (ממוצע של 8 בערך תוך כדי משחק) הפינג עלה לעבר ה20-25m/s כבר כמה ימים. המרחק מהבית אל הארון של בזק הוא פחות מ-100 מטר, המרכזייה בוודאות אפשר להגיד שזה בעיר ופחות מקילומטר הפורט (VDSL) בחוץ הוחלף ביום שישי רוב שרתי המשחק שאני משחק בהם נמצאים אצל וואלה! (בארץ..) התוצאות זהות בכולם ללא יוצא מן הכלל, הבעיה גם קורת בשרתים אחרים שמאוחסנים על חברות אחרות ראוטר הוחלף היום בבוקר ל-6740U החדש של בזק פילטרים חדשים מהטכנאי (על כל הטלפונים בבית) מחשב אחד רק על הרשת,נעולה עם סיסמא, מחובר בצורה קווית/כבל ישירות אל המארז מהראו…

• 44 תגובות
    • 9k צפיות
  3. Started by ZUMARA1,

כרגע וגם באמצע השבוע אני חש עלייה בפינגים של הוטנט לחו"ל משפיע על משחקים וגם על טורנטים מישהו עוד סובל מפינגים יחסית גבוהים? speedtest נותן לי 320-340 פינג שיש בדרך כלל 220 .כשאני משתמש ביוזר של בזק בין לאומי של חבר הפינגים על 220.תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. הי יש לי כרגע 2.5 מגה וכנראה שזה לא מספיק לראות את המונדיאל בסטרימינג רציתי לשאול אם 5 יעזור או שצריך אפילו יותר מזה ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום חבר'ה, יש לי אינטרנט של HOT והספקית היא בזק בינלאומי. יש לי אינטרנט אלחוטי בבית עם ראוטר של TPLINK. מהירות אינטרנט של 12 מגה. בכמה חודשים האחרונים אני נתקלתי באיטיות לא הגיונית לאתרים מחו"ל. זה מתבטא בהורדות איטיות מאתרים בחו"ל (30 קילהבייט, לפעמים קילבייט אחד) עד לצפייה איטית ביו-טיוב, פייסבוק, הכל. כל זמן מה התקשרתי לתמיכה והם טירטרו אותי ללא הרף, ללא מענה אמיתי. עד לפני שבוע שאני נפלתי במקרה על בחור עם ראש על הכתפיים מHOT שעזר לי המון, אשכרה הבין עניין, העביר אותי לחייגן, פתח לי מהצד שלו פורטים, הסביר לי על כל העניין הזה ואני גלשתי כמו מטורף בחו"ל, כמו שצריך, במהירות של 12 מגה באמת. אבל מה, לאחר זמן מה היו התנתקויות אקראיות מהאינטרנט. כל כמה זמן, סתם פת…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מישהו יודע איזה ספקית נותנת קישוריות הכי טובה להורדות מחנות הפלייסטיישן של סוני ?

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. השאלה בכותרת

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  8. שלום רב, אני מעוניין להתקין בבית אינטרנט במהירות הכי גבוהה שניתן (100MB לפי מה שאני מכיר). מה הם התשתית והספק המומלצים על מנת לקבל את מהירויות ההעלאה וההורדה הטובות ביותר? ישמש גם לצרכים אישיים וגם לצרכי עבודה עם חו"ל. כעיקרון העבודה תתבצע עם חיבור חוטי וכל שאר הצרכים בחיבור אלחוטי. תודה מראש לכל המומחים וערב טוב.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by USR,

תראו ההורים שלי בנתיים לא מסכימים לי ADSL :'( :'( אבל הסכימו לקנות לי מודם ISDN עכשיו יש לי מספר שאלות 1] האם זה מהיר? 2] איזה חברה של מודם ISDN הכי טובה? 3] זה שווה? 4] ומה צריכים בשביל לגלוש איתו? עוד קו בבית? 5] ובאיזה מהירות הוא מתחבר? ועל כמה K הכי הרבה הוא מוריד? סליחה על כל השאלות פשוט בעניין הזה אני ממש לא מבין :-/ :-/ תעזרו לי בבקשה :-[ :-[

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. Started by eran898,

שלום. עברתי היום לבזק ושידרגתי את המהירות שלי אצל הוט ל30 מגה(מה שמצחיק זה שעשיתי מלא דברים +החלפת ממירים ושידרוג מ12 מגה לשלושים וכל השידרוג עלה 30 שח שזה גם לבזק וגם להוט). עכשיו אחת הסיבות המרכזיות שעברתי לבזק היא הכבל החדש שלהם אך הבנתי שאם אני גולש ללא חייגן אז אני לא גולש עליו ובשביל להשתמש בו אני צריך חייגן.. והאיש מכירות מבזק אמר לי רק חייגן ולא לשמוע שום דבר אחר,לעומת זאת היום שהתמיכה שלהם עזרו לי להתחבר עם ההוטבוקס והכל אז הוא אמר לי שלהוט בוקס יש בעיות עם גלישה עם חייגן ושאני אשאר ללא חייגן.. עכשיו השאלה היא מה באמת עדיף? נכון לעכשיו אני ללא חייגן והמהירות הורדה+ העלאה היא בסדר גמור אבל אם כבר הוספתי לבזק 5 שח בחודש לא כדאי לדרוש את המקסימום? אז לאנשים שבאמת מב…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Pr0Xy,

מאז השרשור האחרון שפתחתי לא יצא לי לדבר עם בזק עקב חוסר זמן. עוד כמה ימים נגמרת לי החבילה אז רציתי לשאול שאלה: אחרי שיחה ב014 עם קשרי לקוחות השגתי מחיר של 29 ש"ח לספק 100/1.5 + 16 ש"ח לגיימר. השאלה שלי האם כדאי להישאר עם חייגן, ואם כן האם לעשות את הגיימר. עוד שאלה: אמרו לי ש100/3 עולה 99 ש"ח ולא ניתן לרדת מהמחיר הזה. האם הספק מגביל מהירות העלאה כיוון שבבזק הציעו לי תמורת 150 ש"ח (מחיר קבוע ל3 שנים) ל100/3 ותמורת 160 ש"ח 100/2 (כן אני יודע שזה מוזר). ברוב טפשותי שכחתי לשאול מה המחיר ל100/1.5. אז הוא מגביל או לא? כי אם לא אני אלך על חבילת הספק ב29 ש"ח (הוא בכל מקרה נראה לי הכי משתלם אז נראה לי שאני אקח אותו בכל מקרה אז הייתי רוצה לדעת כמה תאורתית אני אקבל בהעלאה. הם שלח…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by No-way,

עם יהיה לי איטרנט 5 מגה,אני יוכל להוריד בתוכנה כמו אימיול ביחד בו זמנית ב 2 מחשבים? כאילו יש לנו 2 מחשבים אחד נייד אחת נייח. אז השאלה שלי האם אני יוכל להוריד בו זמנית איתו בתוכנה דומה לאימייול [sababaDC] נ.ב יש לי ראווטר [חייב להיות]

• 10 תגובות
    • 986 צפיות
  13. תודה

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  14. יש לי אינטרנט עם רשת אלחוטית, עכשיו קניתי מחשב ואני צריך לחבר אותו לרשת, אצלי הרשת ( אם אני לא תועה קוראים לי המארח, לא להרוג אותי אם אני טועה ). עכשיו יש לי בעיה, אני לא יודע לבד לעדכן את האינטרנט וכל מה שצריך כדי שהאינטרנט יפעל, השאלה שלי היא, האם אני יכול לעשות את זה עם תמיכה טלפונית או חייב שיבוא מישהו לבית שלי שיסדר לי את זה? תודה רבה לכם .

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  15. במשרד הקטן שלנו ישנם 3 מחשבים, מדפסת וראוטר אלחוטי. הראוטר מחובר למדפסת בלבד, וכל המחשבים מתקשרים כשורה. מחוץ למשרד יש מחשב מרוחק, במחסן, המחובר לראוטר בכבל (30-40 מטר). בעבר התקשורת פעלה באופן סביר, אבל מאז שחיברנו ברשת מחשב שלישי - המחשב המרוחק מגמגם מאוד בתקשורת. לוקח כמה שניות להעביר מידע, ותמיד ייתקע מתישהו. זה הורס את העבודה השוטפת. השאלה - האם יש פתרון כלשהו לתשתית מהירה יותר, או שיש דרך לגרום לאותה רשת לעבודה בצורה מהירה יותר? אני מתאר לעצמי שישנן רשתות שמחברות מרחקים גדולים יותר מ-30 מטר - איך עושים זאת? (אגב - ניסיתי לחבר את המחשב במשרד שאיתו מתקשרים ישירות לראוטר, בכבל - וזה לא עזר). תודה

16. Started by Top11,

זהו שרת NT שנמצא בשימוש בבי"ס. בערך פעם בחודש או כעבור זמן מסויים תחנות ה-XP שמחוברות אליו מתנתקות בצורה אקראית. יש ניתוק של המחשבים מה-Domain וכאשר מנסים להתחבר עם ה-user נכתבת הודעת שגיאה על בקר התחום שהוא אינו זמין או שיש לו בעיות אחרות. הפתרון שזמני שמצאתי זה להיכנס ב-user לוקאלי ולחבר מחדש את הרשת (ה-Doamin). הדבר חוזר על עצמו ואני צריך עזרה אולי מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה לתמיד. לעומת זאת המחשבים עם WIN98 אינם מתנתקים מהשרת. תודה.

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  17. שלום לכולם. יש לי רשת משרדית הפועלת ע"י שרת. לאחרונה בכל העמדות אי אפשר להתחבר לשם של השרת אלא רק לכתובת IP (קבועה) שלו. זה גורם לי לבעיות בתוכנות רשת... המחשב מודיע שהוא עובד במצב לא מקוון והשרת לא זמין לחיבור מחדש כל החיבורים פועלים. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  18. לאחרונה התחילו למכור בארץ את הנתב TL-WDR4300 שהוא Dual Band אמיתי (משדר בו זמנית גם ב 2.4Ghz וגם ב-5). קניתי אותו אתמול אחרי שעברתי מספר פעמים על הנתונים של הנתב כפי שמופיעים באתר של החנות וחיברתי למחשב כדי להתחיל בהגדרות. ברגע שהגעתי לחלק של האלחוט משהו כבר נראה לי מוזר - חסרות אופציות בתחום של ה 5Ghz. אוקיי, נכנסתי לאתר היצרן, הורדתי את הקושחה האחרונה (יצאה לפני פחות מחודש) וניסיתי לעדכן. וכל הזמן מתקבלת איזושהי הודעת שגיאה לא ברורה והנתב לא מתעדכן. לקח קצת זמן עד שקלטתי מה העניין.. לנתב התקינו קושחה אחרת שמיועדת לשוק המקומי וכנראה חוסמת כל מיני אפשרויות בתחום של ה 5Ghz. מה שמרתיח בכל הסיפור הזה הוא שהעניין לא מפורסם, בחנות לא אומרים שום דבר וביזבזתי שעה על ללכת לקנות א…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  19. כרגע סגרתי את הטלפון אחרי שצצלתי לבזק בין לאומי כדי לנתק את השירות (ולעבור לישרסרב) זאת אחרי שהייתי מנוי אצלם במשך חודשיים (על חבילת ה 1.5) ב 9.9$ לחודש ללא התחיבות. כששאלו אותי את הסיבה לכך שאני רוצה להתנתק אמרתי שאני עובר לחברה אחרת במחיר יותר זול. ואז האיש הקטן מאפרכסת שאל אותי אם אני רוצה ליהיות עוד חודשיים ללא התחייבות ב-19$ לחודש! במקום 40$!!! ;D בקיצור, הסכמתי... ואעבור בעוד חודשיים .

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by gabrielf,

כך נאמר לי ע"י מנהל במוקד התמיכה. לא אמורה להיות יותר בעיה בגלישה לחו"ל והניתוב אמור להיות כמו חייגן.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכולם , לצערי אני לא ממש מבין בנושא רשתות לכן אני יכול רק לתאר את הרשת שאני מעוניין בו , ואבקש מכם הצעות לביצוע (פיזי / טכני) . אני מעוניין בפריסה בשני חדרים , כאשר בחדר אחד אני רוצה חיבור פיזי (קווי) למחשב נייח + חדר אחר אני רוצה בו ראוטר אלחוטי למחשב נייד . בשני החדרים יש חיבור לבזק ולרשת החשמל , אך לא בכל החדרים יש חיבור לתשתית של HOT (תשתית הקיימת לרשת) , לכן אני שוקל לעבור לבזק בגלל נושא התשתית . קראתי קצת על נושא HOME PLUG אבל לא ממש הבנתי איך זה עובד , לכן אני אשמח אם תסבירו לי איך אני מוציא לביצוע את הנושא . אני גם אשמח לדעת כמה בערך הסיפור יעלה לי . תודה מראש , -גבי

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by ys1,

שלום, אני מתכנן להקים רשת תקשורת קווית + חיבור נקודת גישה אלחוטית. ברשת יהיו 5 נקודות תקשורת, בכוונתי להשתמש בתעלות קווי הטלפון של בזק, שיתנקזו ל- Switch של 8 פורטים (Gigabit). מה- Switch אני אמשוך כבל למודל ראוטר שנמצא במקום אחר בדירה, ואותו מודם ראוטר יספק גם את הגישה האלחוטית. שאלות: 1. האם שימוש בכבל Cat 5e יספיק, כי Cat 6 יקר יותר, וכרגע ללא שימוש. בעתיד, אלוהים יודע איך הדברים ייראו. 2. מרחק ממוצע מנקודת קצה ל- switch וגם מה- switch למודם ראוטר הוא כ- 20 מ', האם תהיה לי בעיית ביצועים/ניחות? 3. באחד החדרים יש לי יותר ממחשב אחד, אבל אין לי אפשרות להוביל לשם מספר קווים, ולכן אני מתכוון להשתמש ב- swicth נוסף. יש בעיה לחבר כך בשרשור swicth ל- switch? חייב להיות של אותו י…

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  23. Started by דורי123,

החלטתי לשדרג את האתר שלי, ופניתי לחברת גלקום שמתמחה בבניית אתרים סלולריים. הם הציעו לי שתי הצעות, אחת לאתר מותאם ואחת לאתר ייעודי לסלולר. אני מאוד מתלבט בנושא, כי אתר מיוחד, משמעו עוד טיפול והשקעה בקידום וכו'. האם אתר מותאם מספיק טוב מבחינת חווית הגולש? אשמח לשמוע הצעות.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, כיום הרשת הביתית בדירה המדוברת בנויה כך: מודם/ראוטר חוטי (הדגם ברח מראשי, אוכל לברר אם יש צורך) המחובר אל הקיר ואליו מחובר ראוטר TL-WR1043ND של TP-LINK עבור האינטרנט האלחוטי. הציוד הנ"ל לא ניתן להעברה והוא יושב בחדר ממ"ד, על כן בעיות הקליטה. החדר ממוקם רחוק מן החלל המשותף של הדירה כך שבסלון כמעט ואין קליטה אלחוטית. אשמח לדעתכם על האופציות עליהן חשבתי, או לאופציות אחרות עליהן לא חשבתי: 1. יש כיום כבל רשת מוצלב שמחובר אל הראוטר האלחוטי וחוצה כמעט את כל הדירה אל חדר שסמוך לסלון. האם ניתן לחבר אליו (ואין צורך בכבל קשת רגיל) ראוטר נוסף/access point בהתחשב בכך שזו תהיה התחנה השלישית ברצף? (ראוטר קווי-ראוטר אלחוטי-ראטור נוסף/access …

25. Started by ys1,

נכנס בטעות פעמיים...

• 0 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים