עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Mentally ill,

ההתקנה הייתה דיי קלה, בהתחלה קצת התבלבלתי אבל סה טו! הטמפרטורה ירדה משמעותית! 7 מעלות הפרש! מ-ד-ה-י-ם! עכשיו נמשיך ב-OC... wish me luck

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. התחדשתי בפאנל שליטה על מאווררים SCYTHE KAMA-METER והחלטתי לבדוק את קצה יכולתו של מאוורר התעשיה SUNON. כאמור, אני משתמש בספק כוח שיש אומרים שהוא אינו איכותי THERMALTAKE TR2 470W אבל כבר מזמן הוא הוכיח לי אחרת. הספק מחזיק: 4 מאווררים 120 מ"מ 2 דיסקים קשיחים כרטיס מסך X1950XTX די וי די פאנל שליטה של SCYTHE ונכון לעכשיו גם מאוורר תעשייתי SUNON 6.8W דיי מכובד לספק כמעט "ג'נרי" כמה מילים על הפאנל, הוא מגיע עם חיבור ל-4 מאווררים, חיבור שליטה למערכת שמע ו-4 חיישני טמפ'(אני משתמש רק באחד) כמה וואט בפאנל לכל ערוץ איני יודע מכיוון שלא מצאתי את הנתונים אבל לפי ה-SUNON הוא מחזיק 7W לערוץ ללא כל בעיה. ארבעה מאווררים יש לי במארז(לא כולל כרטיס מסך), 2 של SCYTHE ו-2 של זלמן …

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  3. שלום חברים, אתמול התחדשתי בArctic Liquid Freezer 240, למרות שבמקור המארז שלי התאים ל120, שהמוכר שאל אותי האם המארז מתאים- עניתי לו שמיצידי אני זורק את המארז, העיקר הקירור יורכב :-). בחיי קירור מדהים למחיר יחסית לקירורי AIO, גם בשיא הסל"ד (6000 משאבה, 1500 מאוררים) הכל ממש שקט ונעים לאוזן, הI7 860 הזקן מבדיקה מהירה קופץ בקלות ל4GHZ על 1.3V, בהמשך נכוון את המתחים למינימים הנחוץ, מבחינת הטמפ' במאמץ הם סביב ה20+ לטמפ' החדש. אבל יש בעיה קטנה עם הלוח הדפוק של אינטל-DP55WG, מיתברר שאם מהדקים עד הסוף את הברגים של המשאבה על המעבד משהו קורה ללוח והוא לא נידלק ביכלל ומאהבהב לשניה את הלד של VRM, חשבתי שהלוח מת ורק אחרי ששיחררתי קצת את ההברגה הלוח הסכים להידלק- …

• 0 תגובות
    • 990 צפיות
  4. אני ראיתי המון אנשים שמגיעים עם הלוח הזה ל600+ וגם ל650+, לדוגמא: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=191950&page=14 בנתיים אני על 444X6 עוד עושה בדיקות יציבות אך לא מוצא את הGTLים הנכונים בכדי להפעיל את המערכת בלי שתקרוס כעבור כמה דקות. העניין הוא שאם אני משאיר את המחשב ככה סתם עם הבדיקה, הוא לא יקרוס. אך אם אני מתחיל לבדוק דברים באינטרנט ולצפות בתמונות הוא פתאום יכול להיתקע, וזה בגלל הGTL כי לפעמים זה מחזיק הרבה יותר ולפעמים הווינדוס לא עולה בהתאמה לGTL שאני מעלה ומוריד. מישהו יכול לשפוך לי קצת מידע לגבי הGTL כיצד הם מתפקדים? ואיך אני יכול לקבוע מה הכי מתאים בשביל המערכת שלי? העניין הוא שאני לא יודע אם הגעתי לFSB WALL והמעבד יכול עד 470 ויש לי …

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם, התחדשתי בכרטיס מסך הנ"ל.יש לציין כי הוא OC מעולה (בהשוואה ל9600GT שהיה). *תוצאות OC יעלו בקרוב אך נכון לעכשיו בSTOCK מגיע עם:620 לליבה,1050 לזיכרונות ו1300 לשיידר.לאחר OC (נבדק בOCCT כשעתיים)ליבה 745,זיכרון 1150 ושיידר 1607 (לפי תוכנת GPUZ שיפור מ16.8GPIXELS ל21.5GPIXELS. שאלתי ה1 היא:האם להשאיר את כיווני המאוורר לAUTO או לקבוע בעצמי כשמההפעלה יהיה קבוע נגיד על 40%(לעומת 25%) ובמשחקים להרים ידנית או להשאיר לתוכנה לקבוע? 2.בקשר לחיבור הHDMI משום מה הטלוויזיה לא מזוהה בחיבור זה מה ההליך כדי לזהות את הטלוויזיה(עשיתי דרך הדרייבר FORCE DETECTION ואז RESET ועדיין הTV לא מזוהה),מדובר בMARANTZ 32 HD-READY עם כניסת HDMI פעילה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  6. התחדשתי היום בחומרה חדשה למחשב,הגיע הזמן אחרי 5 שנים מעבד I5 670 זיכרון 2X2GB של קינגסטון 1333 ולוח אם של ג'יגהבייט H55 UD3H במחשב שתורכב החומרה החדשה יש לי מעבד פנטיום 4 תושבת 775 עם ביגטייפון מורכב. התושבת של הלוח החדש הוא 1156 כמובן,האם יש מתאם שאמור להתאים ללוח החדש? תודה מראש וסופ"ש מצויין

• 36 תגובות
    • 5.8k צפיות
  7. טוב אחרי שהייתי עם לוח של GG החלטתי לנסות את ASUS , אבל הבעיה שלי שיש כל כך הרבה אפשרויות שמה שאני לא מבין כלום , אני לא מוצא איפה אני מבטל את כל הדברים [ דוג': C1E ] אני פשוט מסתבך.. אני עם מעבד Q8400 ועם זיכרונות KINGSTON 800MHZ 4GB ואני רוצה להגיע ל OC נחמד [ באזור ה 3.20-3.40 ] אני עם קירור noctua nh-u12p אז שמישהו יתן לי פה עזרה בבקשה..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אתמול בשיא החום המחשב שלי פשוט רתח ברמות מפחידות מעבד ה Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz שלי כול כך התחמם שלא יכולתי לפתוח את המארז בידיים חשופות. אז אחרי שקראתי את הביקורת באתר על אלוף הקירור: Thermalright Ultra 120 eXtreme קניתי אותו מחנות בראשון לציון ועכשיו המעבד שלי יותר קר מטמפרטורת החדר ראו תמונה מצורפת אני באמת לא מצליח להבין, איך כמה מוטות אלומיניום יכולים לעשות עבודה יותר טובה ממאוורר ומוטות קירור ביחד ? אבל אני כן יכול לומר לכול מי שדואג למחשב שלו הקיץ הזה, תיתן בהשקעה של הקירור הזה, ולא תתחרט. ועוד דבר בנוסף לקירור קניתי מאוורר לחבר עליו, ועכשיו אני חושב שזה היה ממש לא נחוץ. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. התחדשתי ביום שישי במפרט הבא DS3R של GIGABYTE 6600 QUAD CORE OCZ XTC 2X1GB בניגוד למחשב הקודם שלי שמקורר בעזרת מים, אני עדיין מתלבט אם להשקיע סכום גדול עבור קירור המחשב הנ"ל, או שמא להסתפק באוויר בתור התחלה הייתי מעונין לקבל הצעות עבור קירור אוויר איכותי, שקט ככל האפשר, וחזק דיו כדי לשמור על טמפ' נאות אני מעונין בקירור למעבד, ול2 שבבי הצ'יפסט (הצפוני והדרומי, P35 \ ICH9R ) ורצוי שלא יפריעו לכ. מסך - שטרם נרכש. במידה ואני אחליט שאני רוצה קירור מים, אני אעדכן תודה

• 12 תגובות
    • 743 צפיות
  10. המלאכה מתחילה אעדכן בהמשך . כרגע בתדר סטוק במנוחה המעבד על 30 מעלות, במאמץ 56 מעלות לאחר מספר דקות של AIDA64 TEST נחכה ונראה מה קורה אחרי האצה, נקווה שהלוח לא יאכזב.

• 32 תגובות
    • 10.1k צפיות
  11. מפרט המחשב: Q6600 G0 על קירור TOUNIQ TOWER. לוח אם: 965P DS3 REV3.3 זיכרונות: Twister 1024*2. מתח המעבד על 1.55. מהירות באס. 390MHZ... תוצאה ב3DMARK 06 עם 8800GTS 320MB: 10278 SUPER PI 1MB 14.98 [attachment deleted by admin]

• 42 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by iakovl,

טוב אחרי סיבוב קצר בחיפה חזרתי עם HR-5 חדש (יקר אבל שווה) הייתי צריך לקנות אותו כי הוא הקירור היחיד שיש לו גוף דק, אין לי הרבה מקום עם הלוח שלי ובנוסף מביקור בתל אביב קניתי ערכת ניירות לטש של: 320,400,800,1000,1500,2000,2500 מחר אני קונה חתיכת זכוכית וכנראה ביום שבת בבוקר נתחיל בעבודת הקודש!!! LAP LAP LAP TI"LL IT SHINES LIKE A MIRROR נעשה ליטוש לנינגה לאופטרון ואפילו לHR5 שאלה אחת עם הHR5 בא מזרק של חומר טרמי ביחס לAS5 שיש לי בצד... שווה משהו או AS5 עד הסוף?

• 5 תגובות
    • 741 צפיות
  13. Started by 8dsim,

אוקי חברים המפרט שלי - EPOX 8RDA3 PLUS REV 2.1 TWINMOS 256*2 PC3200 AMD ATHLON XP 2500 BARATON -מכפלה סגורה 120MM מאחורה ו80MM מקדימה . RADEON 9200SE עכשיו אני קונה קירור אני לא יודע מה לקנות את ה AeroCool DP-102 Cpu Cooler או Thermalright - SP 97 heatpipe heatsink ? אני רוצה להגיע בסביבות ה2400 MHZ . זה אפשרי ? תעזרו לי מה עוד לקהות כדי שהOC יצא טוב . תודה.

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  14. Started by DorHD,

אהלן, אחרי שאני רואה אנשים שמגיעים ל-4.5+ למעבד,החלטתי להתחיל לנסות לעשות OC ל-Q9300 שלי. ברשותי לוח X48-DS4,הסתכלתי על ה-M.I.T בביוס נראה פשוט למדי. הבנתי שאני צריך לבטל כמה פונקציות בביוס כמו C1E,EIST וכו... לשאלות : 1.בקרוב אני מקבל את המאוורר ל-TR TRUE 120 שלי כרגע הטמפ' עומדת על 50-60 כמובן שזה לא סביר,מה תיהיה הטמפ' לאחר הוספת המאוורר (בערך) 2.האם לעשות OC זה רק להעלות על הבאס,להוסיף מתח כשצריך, ולבדוק יציבות או שיש מה לעשות את הטיימינג של הזיכרונות ? 3.מה ה-MAX CLOCK למעבד הזה ? 10x לעונים...

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  15. שלום לכולם, אני רוצה לעשות OC לכ.מסך שלי (4850), הכרטיס הגיע לא מומהר, אבל עם קירור מעולה (AC), ויש לי שאלות לפני שאני עושה את האוברקלוק. 1. באיזו תוכנה כדאי להשתמש? 2. איפה יותר חשוב להעלות את הקלוקים, ובכמה? אם תוכלו לרשום לי מספרים אני אשמח מאוד: GPU Clock Memory Clock טמפרטורות: מנוחה - 31 מעלות. מאמץ - 45 מעלות. המון המון תודה~!

• 12 תגובות
    • 737 צפיות
  16. Started by shevah,

שלום לכם, אתחיל עם סיפור קצר, קניתי את המחשב מSKYPC והם הביאו לי אותו עם OC של המעבד(מפרט למטה) ל3.2GHZ. כתוצאה מאי הבנה נעשה RESET לביוס וכל ההגדרות נאבדו. כעת משהתפנה לי קצת זמן(הריסט קרה לפני שנה ומשהו) ארצה להחזיר עטרה ליושנה. מפרט: Q9450 Thermalright Ultra-120 eXtreme פאסיבי שנוסף עליו מאוורר, המארז הוא אנטק P182 עם 3 מאוורים, כך שהקירור לא בעיה. asus p5q deluxe 2*2GB mushkin 1000MHZ ועל הדרך אני אכניס כאן שאלה, ברור שהזכרון יכול לרוץ לאט יותר אבל השאלה היא האם הוא יכול לרוץ מהר מ1000? לא שאני מתכוון להריץ אותו כי אני רוצה להגיע לFSB 400MHZ ע"מ להגיעה ל3.2GHZ בתור התחלה(זה מה שהיה לי). ועוד שאלונות אני מתאר לעצמי שכמו המעבד ככל שהתדר של הזכרון גבוהה יותר הוא רץ מהר י…

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  17. ככה התחלתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי 4850 יש לי קירור accelero xtreme plus 2 טמפרטורת הקירור שלי לא במאמץ היא 27-30 ובמאמץ 42 gpu clock:680 memory clock:1043 כמובן שכל פעם אני מעלה 15 ומשתמש בתוכנה occt השאלה שלי עד לאיזה מעלות הכרטיס מסך שלי צריך להגיע במאמץ עם הקירור הנ''ל?

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  18. Started by Haflo,

אני מעוניין לבצע OC למערכת שלי, והייתי מעוניין לקבל קצת עזרה, המפרט שלי הוא: AMD Athlon 2100XP + Volcano 6 (המכפלה שלו לא פתוחה נכון?) Gigabyte GA-7VAXP Samsung 256MB DDR PC2100 x2 מארז Full Tower SPL עם שני מאווררים גדולים וחזקים (ראו תמונה) MSI GeForce 3 Ti200 128MB DDR Enermax 456W PSU ועוד מספר כרטיסים..... מאיפה מתחילים?

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  19. לאחר בערך שנה מאז שהמעבד שלי נקנה החלטתי שהגיע הזמן לראות עד איפה אפשר לדחוף את המעבד להפתעתי בלי הרבה התעסקויות הצלחתי להגיע לתדר של 4050MHz במקום תדר מקור של 2700MHz , לפי דעתי זאת התחלה לא רעה למעבד שלא כל כך מהולל ביכולות האוברקלוק שלו בנתיים לא עשיתי יותר מידי בדיקות לגבי היציבות אבל לא נראה לי שהאוברקלוק כל כך יציב עם ההגדרות שכרגע נמצאות בביוס. כמו שאמרתי זה רק גישוש ראשוני לגבי היכולות ואני מקווה שבעתיד אני יוכל לדחוף את המעבד לתדרים יותר מרשימים אשמח לשמוע מאנשים אחרים שהתנסו עם ההמהרה למעבד זה או למעבדים אחרים מהסדרה המפרט: מעבד : AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7Ghz גוף קירור: Cooler Master Hyper 212 Plus לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-UD3P זיכרונות: G.…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. יש לי כרטיס מסך 7900GT, והסטוק שלו זה 450/660 התחלתי להעלות והגעתי ל 480/680 ובדקתי את הטמפרטורה ובעומס הוא מגיע מ51 עד ל72! זה לא נורמלי!

• 6 תגובות
    • 578 צפיות
  21. Started by RENESANSE,

התחלתי OC קטן והינה המערכת שלי... (בתמונה) מה אתם אומרים? עד לאן אני יכול למשוך אותה? ובצד זה הטמפרטורה שלי.. אגב... לוח אם של asus p4s333 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 35 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. טוב אז שהתחלתי את ה OC חשבתי שזה כזה פשוט חשבתי שזה כולה לעלות כמה MHZ וזהוא אז העלתי כמה והגעתי מתדר של P4 2.4GHZ ל 2.8GHZ בכך שהעלתי 23 MHZ עכשיו חוץ מי זה לא עשיתי עוד כלום! חוץ מהאפשרות שמכבה את המחשב אם הוא מגיע ל65 מעלות לא נעלתי אפשרויות לא שיניתי מכפלות לא כלום ואני לא יודע מה לעשות עכשיו אני גם פוחד לעשות סתם דברים כי פעם קודמת סתם נגעתי בדברים והעלתי מתחים כמו אידיוט ובסוף נשרף לי סלוט בלוח אם ויצאתי אידיוט עכשיו אם ישרף לי עוד סלוט אחד הלך הלוח כי יש עליו רק 2 סלוטים עכשיו מישו יכול להדריך אותי מי פה ולהגיד לי מה לעשות ? אגב המעבד עומד על 35 מעלות זה טוב ?

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  23. אז התחלתי א"ק עם המפרט שבחתימה, אני עכשיו עומד על 2.2, אבל עם מחלק של 9\10 לזכרונות. כמה שאלות: האם הזכרונות לא אמורים להגיע ל217 בקלות, בלי העלאת מתח? מה זה LDT שאני רואה בביוס? האם להעלות מתחים גם לגשר הצפוני ולמעבד? האם להשאיר את ה PCI-Express על 100? חבר'ה, צריך קצת עזרה פה.. רוצה להגיע לשיאים מצורפת תמונה מcpu-z, התזמונים האלה נראים לי משוחררים לגמרי... לא?! תודה, נדב. [attachment deleted by admin]

• 67 תגובות
    • 5.7k צפיות
  24. Started by sagi_10,

אני הגעתי למהירות באס של 290 האם כדי לי להמשיך באובר ????? והאם הטמפרטורות שלי טובות?? נ.ב טמ"פ מעבד מנוחה 33+- מאמץ 40 טמ"פ זכרונות מנוחה 38 מאמץ 40 הארד דיסק מנוחה 38 מאמץ 40 טמ"פ כרטיס מסך מנוחה 55 ומאמץ 68 טמ"פ חדר(בלי לצחוק אני אוהב חום ושונא קור) 32!!! מעלות איך אני בודק את הטמ"פ של הציפסט(חוץ מהתוכנה SMART GUARDIAN כי היא ניראה לי משקרת נכון??) איזה תוכנה אומרת את האמת לגבי המעבד??? והאם יכול להיות שהט"פ של הציפסט שלי זה 70 !! או שהיא באמת מזיפת?? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  25. טוב ככה המעבד הוא celeron d 335 s478 עכשיו אני עשיתי אוברקלוק ל3345 סבבה אבל מעל הוא פשוט מגיע לוינדוס ומרסטט אמרו לי להעלות מתח למעבד אבל אני לא יודע איך.. הטמפ' 45 במנוחה 58 מאמץ לפרסקוט

• 3 תגובות
    • 478 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.