אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
טוב, אז התחלתי להתכונן למערכת קירור מים שאני מתכוון להרכיב. דבר ראשון החלטתי שחוץ מה-WATER BLOCKS למיניהם, שום דבר שקשור למים לא נמצא יחד עם לוח האם המעבד והכרטיסים באותו מארז. לצורך העניין העברתי אותם למארז מידי טאוור עלום שם ששכב אצלי בצד והעברתי את כבלי ה-IDE ממנו אל הפול טאוור. כרגע קצת מגעיל אבל אני מתכוון למצוא דרך להעביר את הכבלים בצורה אלגנטית יותר מסתם דפנות מארז מפורקות. סיימתי לחבר את ה-IDE ואז גיליתי שהכבלים מה-PSU לא מגיעים ממארז אחד לשני כדי להתגבר על זה הרכבתי במארז שמכיל את הדיסקים הקשיחים (3) הפלופי ה-CD הצורב וה-DVD (ה-FULL TOWER) עוד ספק 300WATT GENERIC וחברתי אותו ל-ANTEC 400WATT כך שכשאני מדליק את המחשב שניהם מופעלים....... בנוסף החלפתי (זמנית ע…
-
- 60 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
להורדה -> שמירה בשם. התהליך: הפעלת הקירור במשך חצי שעה , בזמן הסרטון הקירור נותק ועם כל החום של הרדיאטור מלמטה אפשר לראות את הקרח שנמס וירד. כשהקירור נוסה על המחשב, הוא הוריד אותו לכ13 מעלות ב2200Mhz ו21 מעלות ב2750Mhz (מתח 1.7V). ב1800Mhz הטמפ' ירדה מתחת ל0 והיו בעיות קריאה של הטמפ' מהחיישן.
-
- 4 תגובות
- 772 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לעשות OC ל7600. לאיזה מהירויות אפשר להגביר את הכרטיס בלא לסכן את הכרטיס?
-
- 4 תגובות
- 491 צפיות
-
-
יש לי MX400 (מחרותיים TI 200 ) הורדתי מהאינטרנט את 3DMARK עשיתי את הבדיקה קיבלתי ציון של 3100 נקודות בלי O.C האם זה טוב ? בכל אופן עשיתי O.C בתוכנה GF TWEAK ................ (אני חושב שעשיתי : ) ניכנסתי ל NVCLOCK ושיניתי ב CORE CLOCK מ-200 ל 210 וב MEMORY CLOCK מ-350 ל 360 אחרי זה עשיתי APLLY SETTINGS אחרי שעשיתי RESTART למחשב אני נכנס לתוכנה של OVERCLOCK ורואה כי אין נשמרו השינויים אשר ביצעתי למה? או שזה נשמר? אין שיניו ב 3DMARK נ.ב כמה אני צריך לקבל ב 3DMARK עם ה ג'יפה 3 TI 200
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי עכשיו מעבד amd athlon 64 3000+ ואני רוצה להחליף אותו בamd athlon 64 X2 3600+ או דגם מהיר יותר (3800/4200) בתקווה שזה ישפר בקצת את הביצועים של המחשב.... עכשיו אם אני יכול להעביר את הקירור של המעבד שלי למעבד שאני חושב לקנות(הקירור הוא קירור שבא עם המעבד הזה) לא תיהיה בעיות התחממויות? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני בודק בביוס, הטמפ' היא 38-39 מעלות, כאשר אני חוזר לווינדוס מוצגת לי בדיוק את אותה טמפ' שהייתה בביוס בתוכנה של הלוח אם, ולאט לאט הטמפ' צונחת ל-32-34, ואני רואה את הצניחה בהדרגה, יכול להיות שבווינדוס המאוורר של המעבד מתאמץ יותר בגלל אופציית הSMART FAN? קצת מוזר לי הקטע הזה כי בביוס המעבד אמור להיות בפחות עומס... אגב, מה שאמרתי נכון גם לגבי הטמפ' של הNB, בביוס היא 53, שאני מגיע לווינדוס היא צונחת לאט לאט ל-43-44... יכול להיות שהחיישן מזייף? הגיוני שקירור סטוק יגיע לטמפ' של 32-34 מעלות במנוחה?
-
- 19 תגובות
- 942 צפיות
-
-
רציתי לקנות דרמל ואני לא יודע מאיפה. איזה חנויות ברשת מוכרות את זה ושולחות לישראל? יש חנות בישראל שמוכרת את זה?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כשקנית את המחשב החלטתי שיום יבוא והוא יהיה חלש וזהו תהיה הזדמנות יפה ללמוד קצת על OC אז כבר קניתי מערכת יעודית למטרה LANPARTY UT nF4 Ultra-D amd 3200 אם קירור FREEZER 64 PRO Crucial Ballistix ddr 4000 2X512 leadtek 7600 GT בכל מקרה קראתי קצת מדרכים באינטרנט והחלטתי שהגיע הזמן לנסות בתחלה העלתי מיד את הFSB ל220 ובדקתי ואת הזכרונות השארתי על מה שרשום בCPUZ 2-3-3-8 עבור 200 בדקתי בS&M הכל עבד ואז המשכתי עד באס 240 בלי שום שנוי העלתי ל250 ואז הS&M הראה שהמעבד קרס העלתי לו מתח ל1.45 והוא עבר ואז הS&M המשיך לבדיקה של הזכרונות בתחלה הוא קרס ואז שינתי את התיזמונים למה שרשום בCPUZ עבור 250 2.5-4-4-10 ועדיין לא עבד בכל המשכתי לשחק אם התיזמונים עד שכבר הע…
-
- 7 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת עם הטמפ' במחשב שלי תקינה, המפרט בצד. חשוב לציין שאין במערכת OC בכלל, ושהמערכת לא היית במאמץ כאשר התמונה צולמה. תודה לעוזרים !
-
- 14 תגובות
- 847 צפיות
-
-
ניסיתי את הגרסא האחרונה, אבל היא נתקעת ברגע שמנסים להפעיל אותה. מדובר בVISTA PREMIUM ובכרטיס 2600PRO.
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה מתח מומלץ למעבד AMD ATHLON XP-M עשיתי OC ל2600MHZ במתח 1.85 עכשיו אשאלה שלי האם אני יכול לעלות את המתח עוד מבלי לפגוע במעבד, וכמובן גם את המהירות יש לי לוח מסוג ABIT-NF7 תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה מה שלומכם?? קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך של palit ati radon hd 4850, התחלתי לשחק ב far cry 2 על איכות מאוד גבוהה והמשחק עובד חלק ויפה. מה הבעיה? אחרי כ-5 10 דקות של משחק המחשב מתחיל לעשות רעשים חזקים ואני חושב שזה מהכרטיס מסך כי פתחתי את המארז נגעתי בכרטיס והוא ממש חם, מעבר לכך שמעתי שהרעשים מגיעים משם. התייעצתי עם החנות מחשבים הם אמרו פשוט להוריד את הגרפיקה של המשחק. עכשיו .. אני רוצה לשחק על גרפיקה גבוהה, בגלל זה קניתי מחשב טוב אבל מצד שני הרעשים האלה ממש מפריעים לי ולהנאתי מהמשחק. במארז שקניתי יש מקום לשים עוד מאוורר, האם יעזור לקנות עוד מאוורר באופן משמעותי או שאני פשוט צריך להוריד גרפיקה כמו שייעצו לי בחנות ואין מנוס מזה? תודה מראש ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
יש לי כרטיס ATI Radeon 9550 256MB 128BIT של GIGABYTE. אני רוצה לדעת איך עושים OVERCLOCK אבל מדריך! ראיתי את המדריך באתר אך לא הבנתי אותו בכלל. מישהו יכול לפרט לי מה זה בכללי ואיך עושים OVERCLOCK?
-
- 6 תגובות
- 510 צפיות
-
-
לגבי המאוורר העליון, הבנתי כי מדובר בבעיה ידועה, השאלה היא האם יש פתרון כלשהו לעניין (אני בספק שהחלפת מאוורר תעזור)? המפרט שיושב במארז הוא HD4850+Accelero S1 ללא מאוורר, PHENOM 965 עם קירור סטוק, ספק Corsair 450VX. מחפש להוסיף מאוורר שישב על כלוב ה-HD האמצעי, כך שיעיף אוויר על כרטיס המסך ולכיוון המעבד. חשוב שהמאוורר יהיה שקט. כמו כן, מתלבט האם יש צורך לשים מאורר לקשיחים שיושבים בכלוב התחתון - הכלוב מלא כבלים, ולא מאוורר במיוחד, אך השאלה היא האם ה-HD באמת צריכים מאוורר משלהם? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכותרת מדברת בעד עצמה
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקשיבו יש לי בעייה רצינית! ניסיתי להוסיף מאוורר למחשב שלי (פנטיום 4 1.4 עם לוח אינטל גאריבלדי) ומשהו כניראה השתבש התהליך. עשיתי את מה שאמרו במדריך ולקחתי מאוורר מספק ישן הוספתי לו חיבור וחיברתי אותו לשקע FAN על הלוח אם. פתחתי את המחשב שמח, המאוורר התחיל לפעול עד ש :-\ פתאום המחשב נכבה, ישר ידעתי שמשהו רציני השתבש. עכשיו שאני מנסה להפעיל את המחשב אין טיפת סימן חיים! ואני ממש עצבני . בכל מיקרה לדעתי הלך הספק, נכון? או שהלך הלוח אם? מה לעשות? ושאלה חשובה היא האם יש סיכוי שהלך לי כרטיס Geforce 4 ti 4600 שהבאתי מארה"ב. הוא התקלקל כבר פעם אחת והיה סיפור שלם להחזיר אותו ולקבל חדש... בכל מיקרה כל תשובה תעזור. בתודה מוומוו
-
פעם ראשונה שאני מנסה OC ע"י המדריך למתחילים שנמצא כאן באתר.. יש לי כ.מסך Radeon 5750 1024MB שאני עושה לו OC.. במדריך רשום שמומלץ לכבות את הVPU Recovery אבל אני לא מוצא היכן.. יש לי Windows 7 אם זה רלוונטי
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם.. לפני כחצי שנה ביצעתי אוברקלוק לכרטיס המסך שלי: nvidia geforce 2 mx 400 וכעת הזכרונות שלו נמצאים במצב של: 332 מגה הרץ והליבה שלו נמצאת במצב של: 199 מגה הרץ.. לאחרונה מתעוררת קמה בעיות קלות כמו שלפעמים המחשב טוען את הווינדוס ואז עוהלה מסך שחור ונתקע..(כשהמחשב שלי עולה יש מסך שחור ואז ישר נכנס לווינדוס..). רציתי לציין שאני גם באוברקלוק של המעבד: מ-2000 ל - 2400 (פנטיום A) רציתי לדעת מהו המגה הרץ המקורי של הזכרונות ושל הליבה לכרטיס המסך שלי אני ינסה להחיזיר אותו למצבו המקורי ונבדוק האם הבעיות נפתרו. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את המארז שלי ויש לי שאלה: בדלת של המארז יש צינור מפלסטיק שמקשר בין המאורר של המעבד החוצה. אני רוצה לדעת אם אפשר להוציא את הצינור הזה מהמארז ולשים אותו במארז החדש שאני אקנה אם יש לו מקום בדלת למאורר ( במקום מאורר )? בנוסף אני רוצה לדעת עד כמה הצינור הזה עוזר? האם אפשר לוותר עליו? אני רוצה מארז שיהיה כמה שיותר שקט ובעל יכולות קירור כמה שיותר טובות עד 600 ש"ח.
-
- 86 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
לפני כחודש משתמש בשם andrey12341 \ Suxoy פתח תרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=233714.50 בו הוא החליט להפוך את הספק הגנרי שלו לפסיבי לאחר נסיונות רבים בהם הוסבר לו על סכנות העניין הוא המשיך בשלו ואמר שהוא הולך להלחים את הצלעות קירור לספק וחוזר עם תשובות אז אני הייתי סקרן איפה הוא נעלם ואיפה התוצאות ????? : (שרדתה?? המחשב שרד?? ;D )
-
- 8 תגובות
- 677 צפיות
-
-
צריך המלצה להיט סינק ולמאורר למארז שידרגתי לא מזמן למערכת הבאה AMD Athlon 64 X2 4200 זכרונות פשוטים של קינגסטון 2 כפול גיגה לוח ABIT NF-M2S מארז מיני HEC 6K31 לא עושה אוברקלוקינג משתמש בכרטיס מסך אונבורד מה שחשוב לי זה שיהיה שקט מה דעתכם עלFreezer 64 PRO Arctic Cooling לגבי המאורר של המארז אולי אני אבטל אותו בכלל ... אני לא יודע אם במארז הזה אפשר בכלל לשים 120 מילימטר .... כל הצעה תתקבל בברכה תודה
-
- 7 תגובות
- 654 צפיות
-
-
בקיצור כשאני עושה OC איך לכל הרוחות אני יכול לדעת ב 100% שזה יציב ולא יתקע לי בגלל החום או משהו אחר הקשור OC שעשיתי. בדקתי ב 3DMARK במשחקים כמו אנריל והכל בסדר אבל כשהרצתי את NOLF2 שלפי דעתי הוא פחות כבד מאנריל2003 הוא נתקע לי וזה בגלל החום כי אני פתחתי את המארז וזה עובד חלק. יש איזו תוכנה או דרך אחרת לבדוק?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בן שנתיים שעובד עפ"ר מצויין. לפני כשנה ,כשהוא התחיל "לזמזם", ובעצת "המדריך לניקוי המאוורר" שמופיע כאן,פירקתי את המאווררים השונים של המחשב (כולל את זה של המעבד) ניקיתי ושימנתי אותם, ואכן לפרק זמן מסויים הוא חזר לעבוד בשקט. כעת הוא חזר להרעיש, ורגע לפני שאני חוזר על כל ההפקה רציתי לבדוק מה באמת קורה שם. לצורך זה התקנתי תוכנה שמודדת את הטמפרטורות ואת נתוני הסל"ד של המאווררים. להתרשמותי הלא מקצועית, לפחות חלק מן הנתונים נראים לי תמוהים: טמפ' מעבד של 60 מעלות? סל"ד של 29 סיבובים לדקה?. מה שאני מבקש זה התייחסות לכמה נקודות: א. האם הנתונים נראים לכם סבירים? ב. האם מופיעים כאן גם נתוני המאוורר של הספק ושל המעבד? איך ניתן לדעת איזה נתון מתייחס למאוורר מסויים? ג. …
-
- 11 תגובות
- 786 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 540 צפיות
-