עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלומות, אח שלי עשה OC למעבד שלו ושינה את התזמונים של הזכרונות (cl 2.5) והוא מקבל ביצועים ממש טובים ובבנצ'מארק של EVEREST הוא לוקח שמה את המקום ראשון.. עכשיו אני רוצה לדעת האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי ? יש לי זכרונות ADATA עם תזמונים דיי חרא CL3 3-4-4-8 ... המעבד שלי סוס -כלומר שום דבר לא עובד לי חרא או משהו אבל בעבור ביצועים אם הטמפרטורה תהיה זניחה אז אין לי בעיה ואם זה ישפר ביצועים פלאים אז למה לא ?. אז כמה מעלות תעלה הטמפ' ? וכמה לעלות את ה FBS אתם ממליצים ? ועכשיו לגבי התזמונים של הזכורנות, אח שלי יכל לשנות את התזמונים שלהם אצלו בביוס, ולי אין בכלל בביוס לשונית של זכרון (או שיש ואני לא מוצא אותה) כי חפרתי בכל הביוס הרקוב הזה ואני לא מוצא כלום ! אשמח לעזרה או תמונו…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי, רוצה להתנסות באוברקלוק קטנטן בשביל הספורט בלבד. אני יודע שהלוח לא הכי טוב למטרה זו בקטגוריה. לא עשיתי OC מאז ימי ה-Intel Q6600. מאחר והזיכרון שלי כבר לא משהו, עברתי על מדריכים שונים, ולא הבנתי דבר בסיסי. במצב מנוחה, המעבד מוריד תדר כדי לחסוך בחשמל. האם בעת ביצוע OC המעבד עובד על המכפלה המקסימלית שהוגדרה לו כל הזמן? מדובר מחשב שדלוק 24/7. תודה מעבד: R5 1600, קירור סטוק לוח: msi b350m pro-vdh זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by SubX,

זה אותו הגוף קירור של הוולקנו6CU רק שהוא נוסר ורוחבו הוקטן ב1.5ס"מ , הורכבו עליו שניי מאווררי 50מ"מ במהירות של 6200סל"ד. מצליכים להחזיק מעבד פלומינו במהירות ברירת מחדל ומתח ברירת מחדל ב37מעלות. פתרון הקירור הזה "שקט" כלומר שניי המאווררים שרקניים אך שסוגרים את המארז בכלל לא שומעים אותו. הינה התמונה שלו: מה דעתכם?

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Am0s,

תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום! יש לי כרטיס מסך Gigabyte HD4870 תמונה: http://img12.nnm.ru/e/d/a/9/2/eda924adb616e12882c99bfaf890ab4c_full.jpg והזיכרון (MEMIO) בכרטיס מגיע לטמפרטורות של 80 מעלות. תמונה: (התמונה אחרי בדיקה של דקה בערך ב-GPUTOOL) ונראה שהטמפרטורות בשלב זה מפסיקים לעלות פחות או יותר. השאלה שלי אם זה בסדר הטמפרטורה הזאת ל-MEMIO? או שכדאי לקנות קירור חדש? וגם שאלה אחרת: הזיכרון זה הריבועים שמתחת לקירור הזה של זלמן נכון? אל תשימו לב למהירות הסיבוב של המאוורר כי הוא לא נשלט אצלי דרך המחשב (רק 2 כבלים). תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by DJ-NitzXp,

איך אני עושה OC ללוח אם של ABIT-NF7 עם מעבד AMD ATLON XP 2100 זיכרון קצת חלש אבל GEIL 256 400 COLING ALOMINUM אז איך אני עושה OC לא גבוע אבל בסדר ?????? ישמח מאוד אם תעזרו לי

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by shainov,

שלום לכולם, רציתי להתחיל לעשות OC למערכת HTPC שלי: מפרט: *CORE I3 530 *GIGABYTE H55M-UD2H *OCZ PLATINUM 1333MHHZ *OCZ 550W FATALITY PSU רציתי לשאול לגבי העלאת מתחים למעבד ולהגיע לOC של 3.520 ו1600MHZ לזיכרונות.הקירור שלי הינו glacialtech igloo והמארז הינו TT 103 עם מאוורר 120 מכניס ו2 70 מ"מ מוציאים. טמפ' מעבד במנוחה ֹSTOCK :25 מאמץ : 36 מעלות כדי להגיע לתדר הנ"ל איזה מתח מומלץ למעבד/זיכרונות והאם צריך לשענות עוד דברים (כמו קיבוע SPD וכו') תודה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Dr.Drek,

אוקי אהליין. יש לי מעבד ATHLON XP 1600 עם מאוורר SPIRE. המעבד עובד עם טמפרטורה של 50 C ואפילו לפעמים מגיעה ל 54-55... היום קיבלתי במקרה מאורר נוסף של מעבד ישן של AZAR...שאלתי היא האם אפשר לשלב את המאוורר החדש על מנת לקרר את סביבת המעבד בנוסף למאורר ה SPIRE??? איך איפה ולמה? תודה מראש, אמיר.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי אחרי הרבה זמן של חוסר זמן, מצאתי בפורים כמה שניות כדי לעשות איזה משהו... המסך LCD ניראה ממש מדליק אז אני רוצה לבנות אותו אבל.... יש לי כמה שאלות: 1. אם אתם מחברים את המסך למחשב, איך אחרי זה אתם מחברים את הפרלל החוצה (סאת אומר, הרי צריך לעשות איזה חור כדי להוציא את הכבל אל מיחוץ למחשב, לחיבור LPT שעל הלוח אם) 2. למה צריך בכלל את ה RIBBON CABLE? 3. אם אני יקנה מסך עם אותו בקר, אבל יותר גדול זה ישנה משהו? 4. (בהקשר ל 1) החיבור עם הפרלל לא מסורבל, ומגושם אם מחברים את הצג מיחוץ למחשב (כמו שראיתי תמונות של מישהו שעשה את זה חיצוני, שיושב על כן קטן)? תודה, ותשתדלו לעזור מהר (אני רוצה לקנות את זה מחר (יום שלישי) בבוקר, אחרת אני לא יספיק )

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by AvlK,

פירקתי את הקירור של הלוח rampage lll extreme בגלל שאני מחליף מארז אז על הדרך אמרתי הזדמנות , בקיצור יש שם שאריות של משחה או פדים טרמיים שממש מתעקשים לרדת , קשים כמו אבן . אני משתמש במטליות 100% אלכוהול אבל עדיין קשה מאוד יש איזה תרופת סבתא לבעייה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by cool_man,

היי, יש לי מארז סטנדרטי MIDI-TOWER.. לא משו מפוצץ... שמתי בו מאורר קדמי (מלמטה) 2 מאוררים בדלת הצדדים ועוד מאורר אחורי למעלה מתחת לספק... כרגע יש לי: GA-MA78LMT-US2H AMD Phenom II X4 955 GeForce 7600 GT SeaSonic 600W (אני מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש.. כניראה 6850)... הבעיה היא כזאת: ההארד דיסקים שדיי רחוקים מהכל הם טמפרטורה סבבה... 30 מעלות בערך... הכרטיס מסך על 56 בIDLE... והמעבד ב44 IDLE בערך... \= כשאני מפעיל איזה תוכנה שעושה חישובים ודברים אז זה עולה לאיזה 55 בערך... (עדיין לא ניסיתי משחק לראות כמה זה עולה) יש לי את הגוף קירור של AMD מה שמקבלים עם המעבד.. והמאורר שלו מסתובב על 5000 RPM במצב רגיל... ועולה לאיזה 6000 - 6500 כשזה מגיע ל55 מעלות בנוסף הספק כח דיי מעיף את …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי את המארז XASER 3,המאווררים שבאים עם המארז ממש חלשים. חשבתי להחליף את כל ה-7 ל-SF2,כדאי לי? בכמה זה יוריד את הטמפ' כי עכשיו שלי נעות סביב ה-60(AND 2000).

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Polk,

יש לי מעבד: (AMD ATHLON 3000 (SOCKET 754 לוח אם: ASROCK K8NF4G כרטיס מסך: GFORCE 6600 GT מארז: COMPUCASE CI-6A21 MIDI TOWER והחלטתי לעשות את המחשב שלי קצת פחות רועש (או הרבה פחות רועש). אני מניח שזה אומר קירור פסיבי לכרטיס מסך ומעבד (ואולי החלפה של המאוורים של המארז ליותר שקטים). על איזה קירור (איזה חלקים) אתם יכולים להמליץ לי? אני מניח שעדיף פסיבי, או מאוררים שקטים...

• 33 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by THE FOX,

מערכת בדיקה: מעבד AMD64BIT 3200+ בOC ל 2.5 GHZ כרטיס מסך :6800GS בתדרים 520/1510 דרייברים: 93.71 תדר AGP 66MHZ [מקור...] תדר AGP 90MHZ תוספת של 543 נקודות

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by mushon26,

קניתי מחשב לא מזמן ולאחרונה התברר לי שאין בו מאוורר בכלל עכשיו אני צריך לקבל מאוורר מהחנות שקניתי ממנה, אבל אני לא יודע מה אני אמור לקבל ואני מפחד שיתנו לי משהו פשוט. קודם כל יש לי מארז צ'נברו XPIDER וספק Enermax 420W מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 זיכרון 512MB *2 (מצטער אם לא צריך את כל הפרטים אבל רשמתי שיהיה). איזה קירור כדאי אני הייתי אמור לקבל עם המארז (אם בכלל יש סוג ספציפי), ועל איזה קירור הייתם ממליצים להוסיף (אולי אפילו להחליף את הקירור שאמור להגיע המארז). הייתי רוצה שהמאוורר(ים) לא יהיה רועש, בגבולות שאני גם אוכל לישון ;D קצת בלילה. אני אשמח לדעת לאיזה סוג של מאוורר אתם רושמים (עדיף מלוג'יק פי.סי) . תודה לכל העוזרים/ות מודה לכם/ן מראש מוש

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by EricPo,

שלום, כמה נחמד למצוא את הפורום המתאים לשאלה הספציפית. אז קודם כל שלום, אני אריק, בעלים גאה של מחשב חדש כמעט מורכב עד הסוף: Intel® Core™ i7-4960X Processor Extreme Edition (15M Cache, up to 4.00 GHz) Asus X79-DELUXE AMD Radeon R9 290X Intel® SSD 530 Series 240GB Crucial 16GB Kit (8GBx2) זה מה שיש בנתיים, אני צריך להוסיף לזה מארז, ספק כח תואם ו..מערכת קירור. אני מאמין שהמערכת תפיק בשימוש שיא כ500-550 ואט. אשמח לעצות, טענות, ומענות לגבי 3 הרכיבים, מערכת הקירור כנראה שתצתרך להיות נוזלית אז עצות לגבי "עשה זאת בעצמך" יתקבלו בברכה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by taotao,

שלום לכולם, אני נמצא בתהליך עדכון קטן של המערכת קירור מים שלי (החלפת מיכל/צנרת וכו), ו"על הדרך" הזמנתי גם את ההקירור הנ"ל של TR. הנה כמה תמונות. אריזה הקירור עצמו אביזרים הסרה של הקירור מה8800GT של BFG. זום על הליבה והזיכרון, לזכות BFG יהמר שהם לא חסכו במשחה הטרמית, שהגיעה לכל מקום בליבה. התקנה של קירור הזיכרון, שלמרות הפאד הטרמי ה"דק", נדבקו כמו שצריך. התקנה של הקירור עצמו היא די פשוט, הברגה של 4 מוטת אל הבסיס של הקירור, משם לכרטיס מסך, ונעילה עם ברגים בחלקו האחורי. קצת על העובי של הקירור ;D זהו בגדול, לצערי אני תקוע בלי מיכל, ולכן עצרתי את פרויקט עד שהוא יגיע בהמשך, תמונות נוספות, טמפ' וכו אני אעדכן בהמשך.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by tal h,

באחת המערכות הישנות שלי, נשרף המעבד- פנטיום D920, הזמנתי מאיביי מעבד משומש D945 (קצת פחות מ 250 שקל עם משלוח). אני רוצה לשים עליו גוף קירור, לא המקורי כי הוא מרעיש ולא מקרר. אין לי מטרה להשקיע הרבה, חשבתי על אלה מחו"ל: http://cgi.ebay.com/NEW-CPU-Heatsink-fan-Cooler-Intel-Core2-LGA-775-A6-/220655075453?pt=LH_DefaultDomain_0 יוצא כ 28 שקל כולל משלוח. http://cgi.ebay.com/Pentium-4-P4-Socket-LGA-775-CPU-Heatsink-Cooler-Fan-C14_W0QQitemZ280519168102QQcategoryZ3673QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3907.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D350215818894%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6205710199552982327 יוצא כ 58 שקל כולל משלו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Nitro Viper,

זה לא טוב? אני גם רוצה לעשות OC עם הספק הזה, אפשרי?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. לאחר החלפת המאוורר שנשרף בלוח אם הנה הטמפ' החדשות . מאוורר 120MM מכניס מקדימה מאוורר 120MM מוציא מאחורה 80MM מוציא מלמעלה. קירור שבא עם הכרטיס מסך ביג טייפון על המעבד הטמפ'' http://img524.imageshack.us/my.php?image=2323dq4.jpg עכשיו בצד שמאל שמתי תמונה של התוכנה speedfan. מישהויכול להסביר לי עליה? האם הטמפ' בסדר לאוברקלוק של המעבד והכרטיס מסך? (בקרוב ירכש קירור חדש לכרטיס מסך)

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Sp_RuS,

:כמה הכי הרבה מעלות הצלחתם להוריד בעזרת שימון מאווררים, ניקוי אבק, ומריחת מישכה טרמית? אני ניקיתי אבק, ושימנתי מאוררים, והורדתי את טמפ המעבד מ 42 ל 39. ואת טמפ המארז ב 4 מעלות. אני מאוד מופתע... **נבדק בעזרת easytune5 נו של גיגבייט...

23. Started by Mickel,

רכשתי מחשב של פאקרד-בל עם הGT540M וה2410M. והחלטתי לבדוק מה הגבולות שלו. להלן לינק למתעניינים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 להעשרה ה540M היינו שבב בעל 96 ליבות קודה של Nvidia המיוצר בליטוגרפיה של 40nm ותומך בדיירטקס 11, למעשה זהו הGT430 השולחני, אך שבבים מובחרים יותר. http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html מהירויות השעון שלו הם 672 לליבה ו800 לזכרונות (GDDR3). ומשיג תוצאה של כ950 נקודות. הGT550M מגיע במהירות של 740Mhz לליבה ו900 לזכרונות ומשיג תוצאה של כ1100 נקודות. ולהלן התוצאה: http://3dmark.com/3dm11/1093176 875 לליבה, ו1040 לזכרונות ;D ד"א כאן אפשר לראו את כל הGT540M הקיימים: http://3…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by House M.D.,

קניתי כרטיס מסך חדש HD4770 , התקנתי אותו במחשב והתקנתי את הדרייבר הכי חדש 9.12 אני רציתי לשלוט במהירות של המאוורר ולעשות OC , אבל הבעיה היא שהתוכנה rivatuner לא מזהה את הכרטיס בכלל, ואין שם את האפשרויות של שינוי מהירות המאוורר ו OC מה לעשות? כמו כן המשחקים לא פועלים לי ממש טוב , בכרטיס הישן HD4550 פעל יותר טוב , ייתכן שזה קשור

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום, יש לי מעבד סוקט 775 מסוג E4300 וכנראה ישודרג לE6600. לוח אם G31 הבסיסי. התעניינתי בקירור הזה ספציפי שנמצא בתקציב שלי 170 שקלים - Scythe Mugen - Infinity http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=253 במחשב החדש שיש לי היום יש קירור Scythe Reeven 120 והוא מעולה, שקט ומקרר היטב לכן שקלתי ללכת על אותה חברה. במחשב הישן שאליו אני רוצה לקנות את הקירור יש כרגע את הקירור Zalman 7500 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1614 שלצערי הוא לא משהו בכלל. בזמנו עלה 250 שקל אם אני לא טועה. הוא די שקט אבל לא תמיד קירר טוב. עדיף קירור שיש לו מאוורר חיצוני שתמיד ניתן לנקות היטב ולהחליף במידת הצורך. אשמח לדעת מה אתם חושבים לגבי Scythe Mugen - Infinity ואם יש לכם הצעה …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים