אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
לחבר שלי מחשב עם המעבד הנ"ל. אני יודע שהפנטיום D הם מעבדים חמים מאוד אבל עדיין לא נתקלתי בכזה דבר. למעבד הוחלף בעבר גוף קירור לאחד של זלמן מאלה שבצורת עיגול אלומניום עם מאוורר באמצע. המעבד לא הפסיק להתחמם. הוחלפה לו משחה טרמית על ידי ועדיין נשאר חם מאוד עד למצב שהוא פשוט קורס ונכבה. החלטתי לשים גוף קירור חדש כי הגוף של הזלמן ישן, התקנתי פריזר 7 וגם איתו המעבד חם מאוד בביוס יושב על 63 מעלות! כול זה כאשר המארז פתוח והבית לא חם, בית ממוזג איך זה יכול להיות ומה אפשר לעשות?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה בשביל לעשות OC ל5850 ומשום מה אין לי אפשרות לעלות מתח ._. עזרה?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! עקב פריצת ה-LCD לאחרונה למודינג בפורום זה (אני רואה שרבים שואלים שאלות על LCD ומתעניינים בקניית מסך מסוג זה) עלה בראשי רעיון (שאני מוכן לעזור בישומו) לפתוח FAQ, רשימת תוכנות ושאר דברים שקשורים ב-LCD בת'רד דביק. עלה בראשי רעיון זה כיוון שאני בעצמי התלבטתי רבות באיזה תוכנה להשתמש (לקח זמן לא מועט גם למצוא לינקים לתוכנות), וגם במהלך הגדרת ה-LCD וגם לאחר התקנת העזרים שתוכנות LCD זקוקות (PORT95 וכדומה) נתקלתי בבעיות, באגים ועוד.. מה דעתכם מנהלים? אפשר גם להכניס את זה לדביק של האוברקלוקינג ולשנות את שמו של הדביק ל-"רכיבי אוברקלוקינג ומודינג מומלצים" או להוסיף דביק של "רכיבי מודינג מומלצים" ולשלב בו רכיבים שונים (לא רק של LCD) עריכה- עלה לי רעיון זה לאחר שראיתי בפורומים ש…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אנשים... קודם כל אני שמח שאני הצלחתי להצחיק אותכם (אני אומר את זה כבר עכשיו) יש לי פנטיום 233 (יאללה תצחקו) ;D יש מצב שאני יכול לעשות לו אוברקלוק או משהו?! אני יעשה הכל בשביל שהוא יעבוד מהר יותר ממה שהוא עכשיו... מה לעשות אין לי כרגע תקציב לשפר אותו או לקנות חדש אז בנתיים צריך לעשות כל מה שאפשר... בחייאת תעזרו לי
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מצאתי גוף קירור מדהים DEEPCOOL עולה 200 שקל יש לו מפרט מדהים מבחינת "זרימת אויר ומשקל" עולה 200 שקל מה אתם אומרים עליו ? אני ממש מתלבט צריך אותו ל OC http://www.dmo.co.il/product.aspx?p_id=16228 - חיסרון קל שהוא טיפה מרעיש - Overall Dimension Fan Dimension Net Weight Bearing Type 125.5X104X157mm 120X120X25mm 1053g Hydro Bearing משקל מדהים מעל קילו !!!! Rated Voltage Operating Voltage Starting Voltage Rated Current 12VDC 10.8~13.2VDC 7VDC 0.25±10%A(MAX) Power Input Fan Speed Max. Air Flow Noise 3.0W 900±150~1500±10%RPM 60.29CFM 21.4~32.1dB(A) קצת רעש 32.1 DB , אבל זרימת אויר מכובדת 60 CFM! ה MUGEN II טוב בכל הפרמטרים שקט יותר , זרימת אויר גדולה יותר אבל משקל 870 גרם…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי Thermal Take Mini Copper Orb בן שנתיים כמעט. לאחרונה התחיל להרעיש, מדי פעם פתחתי המחשב וניקיתי אותו טוב. כמובן שמרחתי גם arctic silver 2 כל ניקיון. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם (60-63 מעלות במנוחה!), ושראיתי שהניקוי הסטנדרטי לאמועיל, פירקתי את המאוורר מהצלעות קירור שלו, ניקיתי עם ספריי נגד קורוזיה (משהו בן-זונה), ושימנתי בעדינות את כל הצירים והמגעים של המנוע של המאוורר. לא עזר. :-\ המחשב ממשיך ליילל (הרעש בא מה-Mini Copper Orb - בדוק !). אז אני מחפש לקנות מאוורר חדש באותו סדר גודל. לא מיועד לאובר קלוקינג רציני (AMD 1.2GH@1.35). והכי חשוב שקט (יחסית)! ראיתי בכתבה על "השוואת המאווררים השקטה" את Volcano 6Cu. אני חושב שאני סגור עליו, אבל מה אתם אומרים? רעיונות? עצות?
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה המפרט : COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm x3 ועוד מאוור של המארז מקדימה שמכניס אוויר INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX GIGABYTE GA-EP45T-UD3R אני לא נגעתי בכלום בBIOS כי אין לי ממש מושג מה לעשות . המחשב הגיע היום אז אין בו אבק וגם את החיווט עשו לי בחנות והוא טוב לפי תמונות שראיתי פה. עשיתי בדיקת PRIME95 ותוך שתי דקות הראה לי 103!!!! מעלות לא יודע אם זה הגיוני אני מפחד לעשות עוד בדיקה כזאת בשביל תמונה. הנה תמונה במנוחה : נ.ב : למה לפעמים זה מראה לי 1.999 GHZ ואז זה קופץ ל2.66 כמו שצריך להיות ? עריכה : תמונה אחרי בדיקת מאמץ -
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל הצדיקים, אני על סף התמוטטות עצבים. המחשב שלי מרעיש וגם לשים מוזיקה (פתרון לא פרקטי לעצמו) לא עוזר. אני מעוניין להשתיק אותו עד כמה שאפשר. כרגע המפרט הוא: Athlon64 3200+ עם TR XP120 + Vantc Thermoflow 120MM עליו. DFI nF4 Ultra-D עם מאוורר סטוק על הצ'יפסט G.Skill P4000 HZ 2GB עם סינקים שהגיעו מהמפעל eVGA GeForce 7800GT עם קירור סטוק Enermax EG425P 420W עם המאווררים המקוריים TT Soprano W/window עם 2 מאווררי Thunderblades 120MM וSilentCat 92MM בדלת. כרגע אין תקציב עבור העניין, כשאני אראה מה אפשר לעשות אני אתן תקציב בהתאם. חשבתי על החלפת כל הגופי קירור (של הכ.מסך, מעבד וצ'יפסט + החלפת מאווררים במארז למאווררי Arctic Cooling) והמאווררים וזה יצא בסביבות ה650 ש"ח. האם יש פ…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, איכשהו המעבד שלי הומהר ל 3Ghz והזכרונות ל 1333Mhz. עכשיו ווינדוס מסרב לעלות ומודיע על שגיאות. איך אפשר לבטל את זה? או ריסט ל CMOS? הלוח אם שלי זה gigabyte p55a ud3 rev 1.0 תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי GigaByte ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI Zalman המאוורר שלו מאוד רועש- אני די בטוח שהוא תמיד על 100% אבל אין לי דרך לוודא זאת מכיוון שאין לו חיישן והתוכנות השונות לא מראות לי את המהירות/אחוז העבודה שלו. המחשב בחדר שלי, והחדר די קטן ככה שזה סיוט לשמוע אותו כל הלילה עובד, הייתי שמח לדעת אם יש אנשים נוספים פה עם אותו כרטיס מסך בדיוק ואם הוא מרעיש להם גם כן או שלא. (חשוב לציין- הרעש הוא פשוט רעש של מהירות מקסימלית, זה לא שיש רעש כאילו משהו נוגע במאוורר או משהו כזה...) בכל אופן- בהנחה ואני רוצה להוציא את המאוורר ולשים קירור לכרטיס מסך בנפרד שהוא שקט- מה מומלץ כדי באמת לוודא שהטמפ' של הכרטיס מסך תהיה נמוכה? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן בונה מחשב במארז nzxt s340 זקוק להמלצה לשני מאוורים בקוטר 140 מ"מ לקידמת המארז קריטריונים: יעילים- הרבה אוויר שקטים יחסית צבע לבן- או לגמרי או רק הלהבים בלי לדים או לדים לבנים עריכה: עדיפות להתנגדות גבוהה [static pressure] מכיוון שהמאווררים מאחרי כיסוי וגם פילטר נגד אבק תקציב: כמה שצריך עדיפות לעד 40-50₪ לכל אחד אבל אפשר גם יותר אם זה קריטי אפשר גם מחו"ל תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל אם למישהו יש מדריכים אני ישמח כי את זה דיי אילתרתי (אבל מדירים יפים יעני שהתוצאה הסופית יוצאת עגולה לא רק לשים מסקנטייפ על הכבל... ) חתכתי את הכבלים עטפתי במסקפנטייפ ושמתי קבל כזה של מכונות כביסה .. מה דעתכם? הבעיה היחידה היא הגמישות זה לא ממש גמיש =\ אם למישהו יש רעיון לחומר יותר גמיש שיגיד !! בשביל לראות תתמונות תעתיקו את זה לדפדפן שלכם (lame nana) http://planet.nana.co.il/gabi182/round1.JPG http://planet.nana.co.il/gabi182/rounded2.JPG http://planet.nana.co.il/gabi182/rounded3.JPG
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
טוב אז ככה, עוד יומיים מגיע המעבד החדש שלי , שהוא :AMD ATHLON XP 1700+ 0.13 micron - Thoroughbred Core בעל מכפלה פתוחה. מתח 1.5. JIHUB שאר הרכיבים הם : לוח אם : Epox ep 8rda+ זכרון : mushkin 512 ddr 333 cas 2.5 . (בקרוב צריך להגיע Crosair 512 ddr 400 cas 2.0). מארז : 3r system neon light silver - עם MODDING. יש לי מאורר אחד ג'נרי מקדימה שמכניס, SF2 ליד הכרטיס מסך שמקרר אותו+ זורק אוויר קר לאיזור הגשר הדרומי, מאורר ג'נרי שמכניס אוויר מול המעבד, ומאורר SF2 שמוציא אוורי באחורי המארז + הספק כח. קירור למעבד : SK7 + SF2 , AS3. יש לי הכל חוץ מהמעבד אז אני מתלהב :smoke: :smoke: עכשיו,הבה ונתחיל בOC ;D : לפי מה שהבנתי צריך להעלות את הFSB ואת המכפלה של המעבד, איך אנ…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ENERMAX UC-8FAB 80x25 Ball Bearing fan clear fan או Thermaltake 80mm Smart Fan 2 אני צריך מאוורר חזק (טמפרטורת המעבד במנוחה אצלי היא 39-41 ובמאמץ 50), ורצוי שיהיה דיי שקט במצב מנוחה..
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך המצלה למאוור 120MM הכי שקט שיש לא צריך לדים ולא שום דבר מאוורר רגיל שיתן דחיפה טובה אבל שיהיה הכי שקט שאפשר! ואני צריך גם משחה תרמית לא למעבד אלא לגוף קירור של מקרר נייד מיני בר..המאוורר הוא גם בשביל המיני בר.. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
PALIT GEFORCE 8600GT המאוורר הנוכחי לא כל כך פועל.... הGPU בטמפרטורה יציבה........... של 73-74 צלזיוסים ניסיתי לשמן ולנקות אבל זה לא שיפר הרבה איפה אני קונה את המאוורר שבתמונה? (עדיף באיזור ירושלים) תודה [attachment deleted by admin]
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לפני שאני מזיז את הג'מפר על הלוח שלי ונותן 3.5V לזכרונות, אני צריך לקרר אותם.... יש לי מאוורר 80mm סביר- לא חזק במיוחד, איפה אני יכול לשים אותו כדי שיקרר ביעילות את הזכרונות? צירפתי 2 תמונות של המחשב... תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 35 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב רציתי לשתף אותכם בדיכאון שלי - MSI G4TI4400 לא מוכן בשום פנים לעבוד מעבר ל 320\680 (ברירת מחדל -275\550 )ממש מדכא (טוב אשמת הלוח כי אין תוספת מתח ל AGP ) , מה שמביא אותי לקצת מתחת לקו ה 13000 נקודות ב 3DMARK :'(
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. עשיתי לפני כמה ימים מוד למעבד שלי: http://hwzone.co.il/community/threads/527785-מדריך-מצולם-להחלפת-המשחה-הפנימית-במעבדי-IVY-ו-HASWLL אני עדיין לא בטוח אם נפלתי על סיליקון לא משהו בכלל. הרכבתי לוח חדש של MSI וביצעתי OC שכן זה היה קלי קלות בלוח זה, הגעתי ל-4.6 יציב עם מתח לא נמוך של 1.3 וחום של 68 מעלות בערך לליבה החמה ביותר. נאמר לי שלוחות של MSI לא מורידים מתחים במצב מנוחה אז החזרתי את הלוח הקודם שלי למשימה, שהבנתי שמצטיין בזה יותר. אני באמת צריך את העזרה שלכם כיוון שאין לי כל כך מושג מה לשנות שם מבחינת מתחים, לבטל טורבו, להעלות את המכפלה ולהעלות את המתח אני יודע.. חוץ מזה מה עוד לשנות? יש שם דברים כמו PLL וכאלה.. יש פונקציה שתע…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
היי אני אלון ואני חדש פה בפורום קניתי לא מזמן מחשב חדש ואני מאוד מרוצה ממנו הבעיה היא שלמרות מה שאני וחבר שלי YOT שגם הוא בפורום הזה עשינו טמפ' המעבד שלי לא רוצה לרדת מחמישים יש לי אטלון XP 2400 ללא אובר קלוק שמתי נוזל תרמי אחר מכסף במקום מה שהם נתנו לי על המעבד יש לי וולקאנו 6 CU האם תוכלו לעזור לי? עוד משהו מאיפה אפשר להוריד 3DMARK?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה נתחן בעבר בפורום אבל אף פעם לא הייתה תשובה מוחלטת בקשר לזה. אני כבר מילאתי את ה"בורות" שבין הגשרים בהצלחה אך אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר המוליך הזה שנראה כמו לק. רציתי לעשות את זה כבר לפני המון זמן.......... תודה מראש :smoke:
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני רוצה להעביר את המחשב לסלון ואני מחפש מארז שוכב . למי שלא יודע זה המארזים של המחשבים הישנים הם דקים והמסך עומד עליהם
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה מה שיש לי: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html וזה האינפינטי: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/024/scinf1000.html מה יותר טוב?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-