עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SubX,

חוץ מזה שזה מעבד מטורף-משתלם, החלטתי לעלות לו קצת את דופק הלב בסיס המפרט: מעבד: <מי לא ראה בכותרת ?> לוח אם: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 זכרון: G.Skill NQ 1333MHz כרטיס מסך: Sapphire-ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 ספק: Corsair CX 600W קירור: Scythe Mugen II * הוא יציב בs&m במהירות של 4.3GHz במתח סולידי של 1.5v ובטמפ' יפה יחסית של 60 מעלות במאמץ. * הצלחתי להוציא מקסימום של 4.4GHz עם האימות של CPU-Z ועם הרצה יפה של 1M בSuperPI (המתח לא מרחם והוא עמד על 1.6V) : *בהתחשב בזאת שהתוצאות האלה הן על שישה ליבות, המעבד הזה הוא יותר מאחלה לאוברקלוקינג . מצאתי שמתח אופטימלי לOC מקסימלי עם מעבדים אלה הוא סביב ה1.55v - 1.6V , טווח המתחים האלה הוא גבוה ויגרום להתחממות יתר…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by CybeR_CoM,

אני רוצה לעשות משהו שמצריך ממני לדים. עכשיו יש לי 2 אופציות: לחבר ל5V של הספק או ל12V שלו את הלדים, אני צריך לחבר בסה"כ 6 לדים. איך אני מחשב איזה נגד אני צריך? ואיך לחבר אותם? הלדים צורכים 2.7V תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by ToMuSH,

שלום, אני בעזרת השם קונה שבוע הבא מעבד E5200 ואיתו לוח חדש, זה: http://tahlit.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1222088&seaWordPage=%D7%9C%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%9D 1. עכשיו, אני רוצה לדעת אם החברה הזו, ASROCK, היא חברה שאפשר לסמוך עליה, ז"א האם היא איכותית? 2. האם ספק ENERMAX 350W יחזיק את המערכת עם OC דיי רציני? (לכיוון ה- 4GHZ יחד עם קירור חזק, בסגנון V2 של OCZ) 3. אמרו לי שאני יכול להגיע איתו עד ל 4GHZ בערך, ואני סתם רוצה לדעת בשביל ידע כללי וכי זה מסקרן אותי, איך אני יכול לראות את זה? איזה נתון מראה זאת שם? אני יודע שזה מכפלה כפול תדר באס או משהו, אבל לא מצאתי משהו כזה.. בקישור שהבאתי ניתן לראות את ה"מפרט" של הלוח הזה. תודה מראש ולילה טוב.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. זה מה שיש לי: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html וזה האינפינטי: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/024/scinf1000.html מה יותר טוב?

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. היי, המאורר שלי הלך ואיתו גם הלכה (נשברה על ידי) התושבת (הפלסטיק שמסביב לsocket) שאיתה המאורר יושב טוב מבלי ליפול השאלה היא - האם כשאני קונה מאורר 478 אני מקבל גם את התושבת או שלא? במידה ולא - מהי העלות של העניין הזה? אגב - יש למישהו מושג איך לפרק את התושבת הזאת? (היא מולבשת על הלוח אם ע"י צ'יפים לבנים).

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אם כן כמה עולה בערך הדבר הזה למטר ואני רוצה לדעת בביטחון אם משהו יכול להגיד לי גם איך להגיד להם את השם של זה כי גומי U הם בחיים לא יבינו מה אני רוצה או באיזה מחלקה........ ובזיגזג אין =\

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by yanivnn,

שלום ברשותי המערכת שבצד... Fractal Design Define XL הגיע היום - מפלצת של מארז יש לי קירור סטוק למעבד...אני רוצה קירור טוב למעבד אבל בלי להשתגע יותר מידי שאוכל לעשות OC למעבד והאם הלוח אם אמור להוות לי בעיה? {אני לא מתכוון להשתגע עם הOC אם אני יוכל להגיע ל3.5 בלי להשתגע יותר מידי זה מספיק לי {אם אפשר יותר מה טוב} - מה שחשוב לי בקירור זה אם אפשר שתיהיה לו אפשרות לשים אותו בדור מעבדים יותר חדש כמו כן אני רוצה המלצה למאווררים למארז {האופציונלים} תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Ibrow-Now,

מישהו מוכן להסביר לי מה זה ועל מה שמים את זה? (זה מתאים רק למאווררי קופר אורב או גם לVOLCANO למיניהם?)

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. הכרטיס מסך שלי (8800GT) ממש ממש מתחמם. אני יודע שהבעיה היא הגריז התרמי. אני צריך אותו די דחוף אז אני נאלץ לקנות אותו מ KSP. חשבתי על ה AC MX2. זה בדא או שיש משהו יותר טוב?

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום. קניתי לפני כשבוע R9550, לא משנה זה לא עיקר הדיון. אני רוצה להוסיף לזיכרונות שלו היטסינקים, וראיתי בזיגזאג את ההיטסינק הזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=2023 ההיטסינק אמור להתאים למרות שהוא לראם של המחשב , מכיוון שזכרונות הכרטיס בצורה מלבנית הדומה לזו של הזיכרון במחשב. בכל מקרה יש לי כמה שאלות איך ההיטסינקים לאוברקלוק? יש היסטינקיים יותר טובים בתקציב הזה+-? איך אני שם את הזכרונות? שאלתי מישהו והבנתי שעם דבק טרמי ובלי משחה טרמית נכון? אם כן מאיפה אני משיג את הדבק הזה? ודבר אחרון , מה יותר טוב מבחינת קירור אלומיניום או נחושת? תודה מראש לעוזרים. :-*

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by yair67,

אהלן, יש לי את הכרטיס 4850 כבר משו כמו 8 חודשים. שיחקתי לי קצת במחשב במשחק לא כבד יותר מידיי (bionic commando) והמחשב נכבה לו פתאום. הדלקתי את המחשב ישר ובדקתי את הטמפ' וראיתי שזה עומד על 90 מעלות!!!!! לאחר ששיחקתי עם המאורר ושמתי אותו על 75 אחוז זה ירד ל76 מעלות . סתם בשביל הקטע כמה שעות לפני זה שיחקתי במשחק הרבה יותר כבד לפי דעתי וזה סחב בסדר גמור..... המחשב שלי: e7300+arctic cooler freezer 7 ep43-ds3l 4gb ram fsp 400W ועוד איזה 3 הארדיסקים.. הדגם המדויק של הכרטיס זה: sapphire radeon 4850 512 ddr ראוי לציין שהמאורר זז ומאורר כמו שצריך.. אגב, התקנתי לפני שבוע וינדוס 7.. אם זה עוזר לכם בפתרון הבעיה.

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by MisterL,

שלום, אני מעוניין לעשות OC למעבד, כרגע הוא עומד על 2.4Ghz ואני רוצה להגיע איתו לפחות ל-3.0Ghz ראיתי שיש את הקירור - ‏AC Freezer 7 Pro Rev.2, ואת גרסת ה-Extreme. השאלה האם אוכל להגיע איתם ל-3.0Ghz? מה שכן, השקט חשוב לי מאוד, כרגע יש לי קירור סטוק של אינטל והוא יחסית שקט אך השאלה איך ה-AC לעומתו מבחינת שקט (ל2 הגרסאות, למרות שנראה לי שהExtreme יהיה יותר מדיי גדול למארז שלי מכיוון שיש לי מאוורר 120 של TT מתחת לספק.) תודה רבה לעוזרים נ.ב. מבחינת תקציב 150-250, אם אפשר פחות מבחינתי בסדר ראיתי שה-AC עולה 125 +- השאלה איך המוצר בהשוואה למחיר. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ עריכה…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. לפני קצת פחות משנה הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: X1950Pro bar;! מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 הצלחתי להאיץ את המערכת עד 3.3 ועבדתי איתה תקופה דיי ארוכה. לפני חודש נשרף לי הכרטיס מסך (X1950Pro) ככה סתם, ואני מתכוון שפתאום התחיל לעלות ממנו עשן(!) בזמן גלישה באינטרנט... בכל אופן, מאז התחילו בעיות משונות עם המערכת ואשמח לעזרה. 1. לא ניתן להדליק את המחשב בצורה רגילה, אם אני מנסה להדליק אותו הוא נתקע בזמן זיהוי המעבד ומציג שקיימת רק ליבה אחת. יש לכבות את הספק למספר שניות, להדליק אותו ורק אז המחשב עולה. 2. לא ניתן לשמור ערכים בביוס…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום חברים האם מישהו יכול להמליץ על מאוורר סוּפר שקט לחלק הקדמי של המארז (R4 של FRACTAL)? לחילופין, אני שוקל לקחת את המוורר שהגיע עם המארז ומתפקד כ-EXHAUST, לשים אותו מקדימה, ולשים EXHAUST אחר במקומו לא בטוח מה עדיף אשמח להמלצות ועצות האם ה-AF או ה-SP של CORSAIR שווים משהו? האם הם באמת שקטים? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by The_Byter,

www.guru3d.com

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by SpiritKnight,

קניתי לפני יומיים מחשב בסימפלטק, על המעבד VOLCANO6 והמארז הוא אנרמקס, 3 מאווררים(שניים מאחור, שניים בספק ואחד מקדימה) ו1800+. התוצאה: המאוורר שמוציא אוויר מוציא אוויר קר, הטמפ' של המעבד(בלואד) לא עולה על 47C, ושל המערכת על 43C. המחשב ללא מזגן ונמצא בגומחה בשולחן ליד הקיר(עוד 5 סמ' והוא לא היה נכנס ) הערות\הארות?

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. ובכן, המערכת חדשה לגמרי המעבד מגיע במהירות בסיסית של 3.2 ועם תוכנת EASY TUNE 6 שמגיעה כאחד מתוכנות העזר בתוך דיסק ההתקנה של הלוח המעבד מתחיל במהירות התחלתית של 3.8 אבל לא מצליח לעבור אפילו לא לדרגה הבאה שהיא 4 ובכל פעם שאני מנסה לעלות למהירות 4 המחשב עושה ריסטארט ומודיע לי שהגדרות האוברקלוק לא מתאימות ולכן הביוס יאפס לברירת מחדל ! למישהו יש רעיון מה לעשות בכדי להגיע לאוברקלוק של 4 או 4.2 ? נ.ב. הלוח הזה וכן הלוח UD3 ידועים כלוחות שהיו להם בעיות התחממות עד כדי שריפה ולכן ב GIGABYTE שיחררו עידכון הנקרא F7 שכנראה מגביל את האוברקלוק בלוחות אלו ומגן על צ'פים בלוח שנוטים להשרף. השאלה היא אם העידכון הזה לא חוסם לחלוטין את אפשרות האוברקלוק ? או שזו טעות שלי בהגדרות ? תודה מראש לכ…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי לכולם. אני מניח שהציר של המאוורר נמצא מתחת למדבקה הזוהרת שרשום עלייה אינטל? האם יש דרך נוספת לשמן את המאוורר בצורה יעילה בלי לפתוח את המדבקה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by MegaHertz,

שלום שלום, אני חדש בפורום הזה. הנה מוד העכבר שלי : מוד העכבר תגובות, הערות, הצעות ?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אני כרגע על 419X9 שזה לצערי המקס של הלוח , הכל תקין כולל טמפרטורות המחשב עולה ללא בעיות , משחקים פועלים חלק ואם שיפור בFPS , אבל OCCT וPRIME95 נכשלים תוך כמה שניות , איך אני יודע לאן בדיוק להוסיף מתח? והאם זה בכלל בגלל המתח? עריכה : נתתי לכל מתח ככה: לVCORE נתתי 1.35 לזכרונות 1.9 ש1.8 זה נורמל לכל השאר הוספתי +1/2 כאילו איפה שבוחרים מתח אז נגיד יש 1.3 ו 1.4 אז הוספתי 0.1 או 0.2 אני עוד מאט יעשה שוב בדיקה אחרי ששיניתי הכל, בנתיים 10 דקות היה הכל בסדר , אבל 419 זה המקס? אני לא יכול לעשות כלום בקשר לזה שהמחשב לא נדלק אפילו ב420?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by rikimaru,

אז ככה היתחדשתי לי בכרטיס מסך הזה ורציתי לדעת שאם לאחר שעשיתי OC עם ® (6.7)CATALYST אמורה להיות בעיה כל שהיא, אני שואל כי לאחר שהישתמשתי ב- "Run automated clock configuration utility" קיבלתי הודעת שגיאה בזמן שהבדיקה שנעשתה, הגדרתי את OC כך שה- "Graphics Processor" נימצא על 648MHz וה- "Graphics Memorry"נ נימצא על 747MHz מצב החום של הכרטיס במצב "מנוחה" הוא '57-'56 ובמצב עבודה עם משחקים כמו Call Of Duty 2 ,STAR WARS:EMPIRE AT WAR מגיע אפילו ל-'70 האם זה תקין? מה גם בזמן שאני משחק את STAR WARS:EMPIRE AT WAR עם 1.2 (PACH) אני חווה איטיות עד למצב שהמשחק ניתקע אפילו כשהכל מוגדר על הרזולוצייה הכי נמוכה שיש בלי שום תוספת, ברגע שאני משנה את הכל לרזולוצייה הכי נמוכה שיש הכל מתעו…

• 36 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. יש לי בעיה באובר קלוק בלוח זה קניתי אותה אתמול שאני מעלה את אה BUS המחשב לא עולה והוא עושה ציפצוף מזה יכול להיות גמפר? לעלות מתחים? משהוא לא בסדר בלוח או בזיכרון ???

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by yahavb,

שלום לכולם! קניתי לפני כמה חודשים את ה dell inspiron n5110 מחשב חזק עם מעבד I7 שעובד בצורה יפה.. עד עכשיו לא היו לי בעיות איתו.. אחי התקין משחק בשם dead island ואחרי זה שעה-שעתיים של משחק המחשב פשוט נכבה, ע"פ הטמפרטורה של הפלסטיקה של המחשב המחשב התחמם יותר מידי ונכבה בצורה מבוקרת.... אני משתמש באופן קבוע בלוח קירור שקניתי (אחד מהארץ ועוד איזה 2 מהאיביי) הבעיה היא שהם לא מספיק מקררים אותו, גם שאני עובד ביום קריר שכזה ברשת המחשב מתחמם.. לפי קריאה ברשת המחשב הזה ידוע כמתחמם.. חשבתי על לבנות משטח קירור משלי, יש לי כמה שאלות בנושא.. איפה אני מוצא מאיפה המחשב מוציא אוויר ומאיפה הוא מכניס אוויר?? זה משהו שלא מצאתי... אם יש מישהו שמכיר ויודע איך לבנות? יש לי ידיי…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. טוב אז ככה, עוד יומיים מגיע המעבד החדש שלי , שהוא :AMD ATHLON XP 1700+ 0.13 micron - Thoroughbred Core בעל מכפלה פתוחה. מתח 1.5. JIHUB שאר הרכיבים הם : לוח אם : Epox ep 8rda+ זכרון : mushkin 512 ddr 333 cas 2.5 . (בקרוב צריך להגיע Crosair 512 ddr 400 cas 2.0). מארז : 3r system neon light silver - עם MODDING. יש לי מאורר אחד ג'נרי מקדימה שמכניס, SF2 ליד הכרטיס מסך שמקרר אותו+ זורק אוויר קר לאיזור הגשר הדרומי, מאורר ג'נרי שמכניס אוויר מול המעבד, ומאורר SF2 שמוציא אוורי באחורי המארז + הספק כח. קירור למעבד : SK7 + SF2 , AS3. יש לי הכל חוץ מהמעבד אז אני מתלהב :smoke: :smoke: עכשיו,הבה ונתחיל בOC ;D : לפי מה שהבנתי צריך להעלות את הFSB ואת המכפלה של המעבד, איך אנ…

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Arik.G,

:asthanos:

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.