עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Aviad Faran,

שורת מנורות שנמצאת בתוך כבל יצוק, ככה שאי אפשר להחליף מנורות זה הכל יצוק אם אתם מבינים על מה אני מדבר, יש אפשרות להתשמש בזה בתור תאורה למחשב? (מתחבר ל220V) א.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Walter Samuel,

שלום לכל הצדיקים, אני על סף התמוטטות עצבים. המחשב שלי מרעיש וגם לשים מוזיקה (פתרון לא פרקטי לעצמו) לא עוזר. אני מעוניין להשתיק אותו עד כמה שאפשר. כרגע המפרט הוא: Athlon64 3200+ עם TR XP120 + Vantc Thermoflow 120MM עליו. DFI nF4 Ultra-D עם מאוורר סטוק על הצ'יפסט G.Skill P4000 HZ 2GB עם סינקים שהגיעו מהמפעל eVGA GeForce 7800GT עם קירור סטוק Enermax EG425P 420W עם המאווררים המקוריים TT Soprano W/window עם 2 מאווררי Thunderblades 120MM וSilentCat 92MM בדלת. כרגע אין תקציב עבור העניין, כשאני אראה מה אפשר לעשות אני אתן תקציב בהתאם. חשבתי על החלפת כל הגופי קירור (של הכ.מסך, מעבד וצ'יפסט + החלפת מאווררים במארז למאווררי Arctic Cooling) והמאווררים וזה יצא בסביבות ה650 ש"ח. האם יש פ…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. למעבד - i5. המחשב הולך להיטלטל הרבה מאוד, אז אני לא רוצה קירור כבד מידי, שיפול. לדעתי - צריך קירור עם פלטה אחורית. יש המלצות?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. עשיתי לפני כמה ימים מוד למעבד שלי: http://hwzone.co.il/community/threads/527785-מדריך-מצולם-להחלפת-המשחה-הפנימית-במעבדי-IVY-ו-HASWLL אני עדיין לא בטוח אם נפלתי על סיליקון לא משהו בכלל. הרכבתי לוח חדש של MSI וביצעתי OC שכן זה היה קלי קלות בלוח זה, הגעתי ל-4.6 יציב עם מתח לא נמוך של 1.3 וחום של 68 מעלות בערך לליבה החמה ביותר. נאמר לי שלוחות של MSI לא מורידים מתחים במצב מנוחה אז החזרתי את הלוח הקודם שלי למשימה, שהבנתי שמצטיין בזה יותר. אני באמת צריך את העזרה שלכם כיוון שאין לי כל כך מושג מה לשנות שם מבחינת מתחים, לבטל טורבו, להעלות את המכפלה ולהעלות את המתח אני יודע.. חוץ מזה מה עוד לשנות? יש שם דברים כמו PLL וכאלה.. יש פונקציה שתע…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום, אני קונה מחשב חדש לשימושים משרדיים שיהיה מבוסס על : מעבד AMD Athelon2 x3 445 לוח אם GIGABYTE GA-MA78LMT-USH2 זיכרון פנימי של 4 GB מארז Antec NSK 4482 יחד עם הספק שמגיע איתו. וללא כרטיס מסך פרט לזה שמובנה בלוח אם. אני רוצה לקנות מאוורר איכותי למעבד כדי לקבל מערכת כמה שיותר שקטה. מתלבט בין כמה אפשרויות ולא מצליח להחליט מי המאורר השקט ביותר (שעדיין יספק לי קרור ראוי למעבד): Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 Arctic-Cooling Freezer 64 LP Schyte Katana 3 (האם בכלל עובד עם תושבת AM3?) אשמח לקבל פידבקים בנושא. בנוסף, האם זה נכון שדגמים המסומנים LP של Arctic-Cooling מתוכננים כך שיהיו שקטים יותר מאשר מאוורים מקבילים ללא סימון זה? תודה, סטאס.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by warezon,

חשוב לציין המחשב לא יעבור אובר קלוק לכן לא צריך לחפש קירור עם יכולו מטורפות. מה שאני מחפש זה קירור קצת יותר יעיל מהסטוק שיהיה שקט בכל מצב ויעשה את העבודה בצורה טובה+. אשמח לקבל המלצות במחירים של עד 200 ש"ח

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג יש לי את המערכת הבאה: מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B 8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7 ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W ומארז של Lian-Li PC-A17 Black קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2 אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz למה אין לי אפשרות לשמור על x21? בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אוקיי, אז לאחר שנועה הביאו לי ספק אחר מאשר זה שביקשתי, חייבו אותי עליו ב70 שקל יותר מאשר מחירו בחנות, הביאו לי סמוראי מה"תצוגה" עם דפקט קל בדלת שנאלצתי לסדר בדרכים לא קונבנציונליות, סיננו לי את האימיילים הרבים ששלחתי להם מכיוון שלא היה להם מה להגיד והם ידעו שהם יצאו לא בסדר, עכשיו הגיע מעשה הצדקה החמישי - הם שלחו לי סיילנסר 5 במקום הVF700CU שהזמנתי לאחר שביטלתי את ההזמנה של הסיילנסר כשבועיים לפני ואפילו רשום באתר: "בוטלה העסקה". :pissed: :pissed: התקשרתי, אמרו לי לשלוח להם את זה בדואר ולחכות כמובן עוד איזה שבוע עד שזה יגיע אליהם, והם ישלחו לי את הזלמן. זובי. טוב, בידיעה שקיבלתי קירור נחות, בעיקר בקירור זכרונות הכרטיס, פשטתי את הסיילנסר מהעטיפה שלו בעצבים והרכבתי א…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. הי לכולם, אז במחשב החדש שרכשתי, התקינו לי בKSP מאוור צנוע מאד (הכי זול שלהם) Zalman SZ CC92HS CPU Cooler זה המאוור הקיים כרגע: http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Zalman%20SZ%20CC92HS%20CPU%20Cooler האם כדאי לי להחליף מאוורר? האם רצוי להחליף מאוורר? אני רוצה למציין שאני לא מתכוונת לבצע המהרה למעבד (בשלב זה). - אם אתם חושבים שאני צריכה להחליף, מה הייתם ממליצים לי עד 200ש"ח?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. לקירור מוגן 2 על i5 760. הטמפ ירדה ל 29 מ 32. טמפ החדר 26 מע' (מזגן). עכשיו יש שני מאווררים שמכניסים אוויר 8) אפילו הכרטיס מסך ירד במעלה~ כי יש מילימטר וחצי בין הכרטיס מסך למאוורר למה לא עשיתי זאת קודם לכן?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. טוב רציתי לשתף אותכם בדיכאון שלי - MSI G4TI4400 לא מוכן בשום פנים לעבוד מעבר ל 320\680 (ברירת מחדל -275\550 )ממש מדכא (טוב אשמת הלוח כי אין תוספת מתח ל AGP ) , מה שמביא אותי לקצת מתחת לקו ה 13000 נקודות ב 3DMARK :'(

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. קניתי מחשב חדש לפני חודשיים המעבד מיתחמם והמחשב ניכבה המאווררים עובדים טוב מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שניגרם נזק למעבד מההתחממות?

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by giladoX,

שלום, איכשהו המעבד שלי הומהר ל 3Ghz והזכרונות ל 1333Mhz. עכשיו ווינדוס מסרב לעלות ומודיע על שגיאות. איך אפשר לבטל את זה? או ריסט ל CMOS? הלוח אם שלי זה gigabyte p55a ud3 rev 1.0 תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by drevil,

שלום לכל האנשים בHW ZONE אז ככה- זה הולך להיות מודינג משותף אינטרנטי ראשון ומה זה אומר? יש לי רשימת ציוד, אתם רואים הכל, חושבים נותנים רעיונות, עצות וכאלה, כי רעיון טוב למודינג אין לי.. אז עלה רעיון להרים את הפרוייקט הזה! סבבה? סבבה! אז בואו נתחיל - הכנתי רשימת ציוד ותמונות של החלקים בתנוחות פורנוגרפיות, אז זה מה שיש לנו- 1 מארז ATX 13 מאווררים: 8 מתוך ספקים, 2 שבאו עם המארז (8 מ"מ) ו 3 קטנים. 7 היטסינקים: 2 היטסינקים של פנטיום 2 ( גדולים), 4 היטסינקים קטנים(צ'יפים) 1 היטסינק ענק! + מספר רב של היטסינקים בלתי מוכרים. לוחות אם בשפע (מ286 עד פנטיום 2\3) + מעבדים פנטיום. כרטיסים- מסך : Viper V550 או Ge Force 4 mx 440 - בו אני משתמש כעת... קול: יש לייב, יש…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by yanivnn,

שלום ברשותי המערכת שבצד... Fractal Design Define XL הגיע היום - מפלצת של מארז יש לי קירור סטוק למעבד...אני רוצה קירור טוב למעבד אבל בלי להשתגע יותר מידי שאוכל לעשות OC למעבד והאם הלוח אם אמור להוות לי בעיה? {אני לא מתכוון להשתגע עם הOC אם אני יוכל להגיע ל3.5 בלי להשתגע יותר מידי זה מספיק לי {אם אפשר יותר מה טוב} - מה שחשוב לי בקירור זה אם אפשר שתיהיה לו אפשרות לשים אותו בדור מעבדים יותר חדש כמו כן אני רוצה המלצה למאווררים למארז {האופציונלים} תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני מניח שחלק מכם הסתבכו בלהתאים את הבלוקים השונים לחומרה שלכם. אדי מEK, יצר מדריך בו אתם בוחרים את החומרה שלכם, ולבסוף - אתם מקבלים תוצאות אפשריות עבור כל רכיב. כל שנותר לכם הוא לאתר את הפריט בחנות שאתם רוצים (דוגמת PPCS, FROZEN, SIDEWINDER ), ולהזמין http://www.coolingconfigurator.com/home

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אהלן בונה מחשב במארז nzxt s340 זקוק להמלצה לשני מאוורים בקוטר 140 מ"מ לקידמת המארז קריטריונים: יעילים- הרבה אוויר שקטים יחסית צבע לבן- או לגמרי או רק הלהבים בלי לדים או לדים לבנים עריכה: עדיפות להתנגדות גבוהה [static pressure] מכיוון שהמאווררים מאחרי כיסוי וגם פילטר נגד אבק תקציב: כמה שצריך עדיפות לעד 40-50₪ לכל אחד אבל אפשר גם יותר אם זה קריטי אפשר גם מחו"ל תודה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by 114508534,

היי אני רוצה להעביר את המחשב לסלון ואני מחפש מארז שוכב . למי שלא יודע זה המארזים של המחשבים הישנים הם דקים והמסך עומד עליהם

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום יש לי BFG 8800GTS OC2 320 MB ורציתי לעשות לו עוד אוברקלוק אז ככה: בליבה הגעתי עד ל-650Mhz בזכרונות הגעתי עד ל-1950Mhz ב-2000Mhz קרסו לי המחשקים ונוצרו עיוותים. עכשיו כמה שאלות האם אין צורך לשנות את המתח לכרטיס מסך, כרגע הוא נמצא על 3.24? איך עושים אוברקלוק ל-Shader מישהו יודע? דרך אגב האוברקלוק יציב במשחקים והמאורר של הכרטיס מסך פועל על 100%. ועכשיו הטמפרטורות במנוחה לאחר האוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 49 GPU DIODE: 58 GPU MEMOREY: 49 GPU AMBIENT: 46 ועכשיו טמפרטורות במאמץ לאחר אוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 57 GPU DIODE: 65 GPU MEMOREY: 57 GPU AMBIENT: 52 רק להזכיר לכם שהכרטיס מסך כבר ב-OC2 שנעשה על ידי המפעל. תגובות בבקשה.

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום אנשים מי שזוכר אותי זה אני עם ה70 מעלות בfull החלטתי בסוף לעשות oc והתוצאות סבבה לפי דעתי ... מפרט: Gigabyte Ga-8sr533 Intel Pentium 4 2.0 Ghz Samsung 256ddr Pc2100 עשיתי oc למעבד שלי 2.0ghz והנה התוצאות: *יש לציין שהמעלות בidle נבדקו אחרי דקה של מנוחה וכרגע אחרי 5 דקות של עבודה עם הרבה דברים על המחשב אני ב38 מעלות... אז ככה שזה כנראה 35 בidle זה טוב? רע? אתם מציעים להוריד קצת? האיורור שנמצא כרגע במארז הוא 2 מאוררי 80מ"מ אחד מקדימה מתחת להארד-דיסקים מכניס אוויר אחד מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר התיכנון הוא להוסיף 80מ"מ מכניס מהדלת , 80 מ"מ מוציא מהלמעלה של המארז זה יעזור הרבה? אני יודע שהזיכרונות תוקעים אותי כי הארורים נבעו בבדיקות שלהם ולא בבדיק…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. היי אנשים. אני צריך עזרה במציאת קירור לצ'יפסט המדובר. עדיף שיהיה אקטיבי, כי תוספת של מאוורר סתם מייקרת את עלות הקירור. תודה רבה מראש לעוזרים ושבת שלום

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by idandavid,

יש לי מארז CM690 II PLUS ואני רוצה לאכלס אותו ביותר מאווררים ממה שלוח האם נותן לי. אני מתכוון לקנות עוד איזה 4 מאווררים של scythe gentle typhoon גרסאת ה 1450 RPM קניתי אחד כזה והוא אחלה. בגדול, אני מכין את המארז שיוכל לאוורר "בכיף" GTX 460 SLI ולכן לאט לאט אני מכין שם הכל. לענייננו, אני מעוניין בבקר מאווררים שיהיה לפחות עם 4 ערוצים ושיוכל לשלוט במאווררים מסוג זה. הבקר חייב להיות אוטומט כי אני לא רוצה להתעסק עם המד סיבובים לדקה של כל מאוורר בנפרד. התקציב הוא 250 עם אפשרות לחריגה במידה וזה בקר שממש שווה את זה (וויזואלית, ומבחינת עיצוב, או כל מיני פיצ'רים שממש חייבים). הסתכלתי על כמה ותמיד מדברים על PROBES. אפשר הסבר מה זה? בתודה מראש, עידן

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. הכרטיס מסך שלי (8800GT) ממש ממש מתחמם. אני יודע שהבעיה היא הגריז התרמי. אני צריך אותו די דחוף אז אני נאלץ לקנות אותו מ KSP. חשבתי על ה AC MX2. זה בדא או שיש משהו יותר טוב?

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Psychopath,

Okay, here's my CPU status as we speak: AMD Athlon, 2362MHz, 512KB (0% Load) @ 50°C (Fan @ 4272 RPM), Core @ 1.936V / Case @ 28°C I'm a little afraid such a temperature / voltage could be lethal for the CPU :\ Should I be glad and leave it this way or downclock ? When i just leave the CPU at 11x200mhz i don't have to raise voltages at all, and thus.. 31c-35c temperatures... P.S. Will cleaning the HSF and entire cooling system (all fans .. but still) from dust help lowering the temps?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. לפני קצת פחות משנה הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: X1950Pro bar;! מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 הצלחתי להאיץ את המערכת עד 3.3 ועבדתי איתה תקופה דיי ארוכה. לפני חודש נשרף לי הכרטיס מסך (X1950Pro) ככה סתם, ואני מתכוון שפתאום התחיל לעלות ממנו עשן(!) בזמן גלישה באינטרנט... בכל אופן, מאז התחילו בעיות משונות עם המערכת ואשמח לעזרה. 1. לא ניתן להדליק את המחשב בצורה רגילה, אם אני מנסה להדליק אותו הוא נתקע בזמן זיהוי המעבד ומציג שקיימת רק ליבה אחת. יש לכבות את הספק למספר שניות, להדליק אותו ורק אז המחשב עולה. 2. לא ניתן לשמור ערכים בביוס…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים