אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
-
יש לי את הX99 SLI PLUS את הI7-5820K והנוקטואה האחרון NH-D15. משום מה הביוס המותאם של MSI מראה לי שהמעבד ב40-43 מעלות וזה לפני שעשיתי אובר קלוק. המאווררים של הקירור עובדים וכך גם במארז ואני מרגיש שהאוויר זורם. ניסיתי להוסיף משחה תרמית (זו שהגיעה עם הקירור) וזה לא עזר, ניסיתי להדק בכוח את המאווררים וזה משום מה הקפיץ לי את החשמל בבית אז שחררתי קצת. יכול להיות שהמשחה התרמית דפוקה וכדאי לי להביא משהו טוב יותר? אולי הביוס מטעה? באיזה תוכנות אתם משתמשים כדי למדוד את הטמפרטורה?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך sapphire radeon r9 280x (לא משהו אני יודע... חח) שמתי לב שבמשחקים מסוימים (במיוחד משחקי יוביסופט) הכרטיס מרעיש מאוד מאוד מה שאומר שהוא מתחמם זה לא קורה הרבה בכלל אבל כשזה כן קורה זה דיי מציק (ומלחיץ.. לא רוצה שיתפוצץ לי המחשב חלילה חחח) השאלה היא אם אפשר להמליץ על קירור מסוים לכרטיס מסך שיעזור לי לפתור את הבעיה הזאת . תודה רבה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לשאול תאורתית... אם אני מרכיב מחשב בתוך מקרר (מיני - הקטנים האלו...) . נגיד שהטמפרטורה היא כמו של המקרר שיש לכל אחד במטבח... הכל אמור לעבוד טוב ? מבחינת טמפרטורה כי הרבה פעמים במקרר נוצרים אדים שיכולים להפוך למים... ויש עוד כמה דברים שאני חושב עליהם שלא 100% יעבדו "בתוך מקרר"... אבל....למישהו יש רעיונות..?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מעבד 3200 אטלון 64 ביט.. בעבר כבר עשיתי לו אובר של 200 מגה הרץ רק.. מפני שהזיכרונות שלי לא אפשרו לי יותר.. איך שהייתי עושה איזה אובר של עוד 20-30 המחשב היה מתחיל לעשות בעיות .. עכשיו שקצת קראתי עוד על אובר למעבד , הורדתי מחלק לזיכרונות ל333 במקום 400.. והגעתי לאובר של 2360 במקום 2000.. עכשיו איך שאני מנסה להעלות עוד 10 מגה הרץ אפילו המחשב עושה ריסט והווינדוז לא עולה.. מה יכולה ליהיות הבעיה? אולי אני צריך להעלות מתח? כי לא נגעתי במתח.. אני רוצה להגיע ככה ל 2500 זה אפשרי עם המפרט כמו שלי? (כתוב בצד) המתח של המעבד - 1.408 .. נ.ב: המעבד לא עובר עם בדיקה של s@m את ה 55 מעלות במאמץ של 100%.. , ונראה לי לפי התוכה האובר תקין לא רואה שום בעיות .. עשיתי בדיקה ארוכה..(הבדיקה …
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם אפשר להישתמש בנוזל לקירור מכוניות במקום מים מזוקקים. ומה עדיף להישתמש. ואיזה מים מזוקקים צריך אם אסור בנוזל לקירור מכוניות?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם התחלתי לא מזמן באובר קלוק למעבד... בינתיים הגעתי לבאס יציב של 280 ואלו הפעולות שביצעתי... העלאת הבאס ל280... הורדת מכפלת ה HT ל4 הוספת 10 אחוז מתח למעבד... לא נגעתי בזכרונות או בבאס של הPCIE כי אני לא ידוע מה לעשות שם... כיצד ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר?
-
- 40 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי איזה מאוורר מומלץ לפנטיום 4 2.53? חשבתי לקחת את הAX478 עם מאוורר דלתא 80 מ"מ אבל אני מפחד שהוא יעשה לי חור בראש נניח שאני קונה את הAX478 האם אני יכול לשים עליו מאוורר 80 מ"מ סטנדרטי שעובד במהירות של 2800RPM? אולי כדאי לקנות מאוורר אחר? וולקנו 7 פלוס אולי? יש הצעות? ??? ד"א אני לא בטוח שאני אעשה OVERCLOCK
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
Advanced clock calibration - הבנתי שפותחים איתו ליבות, לא הבנתי איך או האם זה אפשר בלוח האם שלי? יש לי Gigabyte Ma770-UD3, יש לי את האפשרות הזאת. באפשרות הזאת (עדכנתי ביוס) אז יש לי אפשרות לבחור את הפירמוואר הישן (0.82 נדמה לי) או את המעודכן. שמעתי משהו שAMD חסמו את האפשרות הזאת במעודכן אבל אני לא בטוח. עזרה תתקבל בברכה. מפרט כמובן: Amd phenom II X2 550 Gigabyte ma770-ud3 powercoller 4870 512MB Seasonic ss-500ET Antec Twohundred A-Data 4 GB RAM 800 MHZ vitesta Samsung 500 gb אולי פישלתי עם המיקום של המקפים,....
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי אינטל נורטווד 2.0GHZ הרמתי אותו ל 2.6GHZ עכשיו הטמפרטורה במנוחה היא 28 ובמאמץ 42 האם זה מסוכן 42 לליבה הזאת? והזכרונות מ 266 עלו ל 347 ניסיתי להוריד אותם בביוס ל 200 אבל אין קיצר השאלה שלי אם הזכרונות יחזיקו מעמד באובר הזה והאם הטמפרטורה בסדר? בדיקת יציבות עברה בהצלחה 16MB SUPER PI
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר הצעות לקרר את המחשב בעזרת מזגן בפורום ''אוברקלוקינג וקירור'' החלטתי לנסות!. אם תסתכלו בתמונות אתם תראו שאני לא פתחתי אותו מכיוון שאסור לי (אחריות מ-KSP). הצלחתי להוריד את המעלות לפחות ב-6 מעלות מכל רכיב ש-Everest מציגה. בעיקרון אני רציתי לעשות OC אבל כאשר נכנסתי למדריך של OC היה כתוב ש-OC מקצר את חייו של הרכיב. (המזגן די ישן - אבל הוא עבד על פחות מ-17 מעלות) (יש להזכיר - לא עשיתי OC בזמן הקירור!) טוב הגיעה זמן התמונות: http://img291.imageshack.us/my.php?image=img4947jo3.jpg - באמצע הקירור. http://img472.imageshack.us/my.php?image=img4948ja0.jpg - איך המארז. http://img104.imageshack.us/my.php?image=15111497151214931512149ox7.jpg - המעלות הכי נמו…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ניסיתי לעשות OC למעבד שלי גיליתי שאם אני מרים FSB דרך ה Ntune אז אני גם עושה OC לזכרון וברגע שאני עושה החל המחשב מכבה את עצמו ועולה מחדש בלי לשמור את ההגדרות גבר נתקלתי בעבר בבעיה שהזכרונות שלי מאוד רגישים מבחינת המתחים ושהעלאה ידנית קטנה של מתח דרך הביוס גורמת למחשב לא להידלק ולהראות הודעת שגיאה ב LCD אתמול מצאתי אפשרות בביוס להעלות FSB רק למעבד והרמתי מ 266X9 ל 300X9 ועכשיו המעבד עובד על 2.7GHZ עכשיו חשבתי לנסות לראות אם אני יכול להגיע ל 3.0GHZ אז ניסיתי לבדוק מה הנתונים שלי עכשיו ב 2.7 CORETEMP 47 45 37 39 ההרצה של ה NTUNE הראתה שהמחשב תקין וגם לא אימצה אותו כל כך הרגע ניסיתי עם PRIME95 לעשות הרצה פתחתי תתוכנה ובחרתי באפשרות שהייתה הכי למעלה ותוך כמה שניות הטמפרטו…
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה מה שרשום לי לפי תוכנת EVEREST: CPU 71 °C Motherboard 25 °C Aux 20 °C מה כל אחד אומר ? אני בדיוק מחליף מחשב אבל משאיר את המחשב הזה להורים שלי, וה71 מעלות מלחיץ אותי קצת זה המפרט שלי: Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Asus P4P800-VM (3 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Motherboard Chipset Intel Springdale-G i865G Video Adapter RADEON 9250 - Secondary (128 MB) וג'יגה וחצי של זכרון יש דרך להוריד את ה71 מעלות המחשב בדיוק עבר ניקוי אבק כללי תודה מראש דניאל,
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השאלה פשוטה. האם OC יכול לגרום ל BAD SECTORS ע"ג ההרד דיסק? האם OC יכול להגביר את המהירות ע"ג ה - IDE? PCI\AGP LOCK - למנוע את הבעיה בערוצים האלה. אז מה קורה בדיוק ב IDE?
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
משום מה במארז שלי (cm 690) המאוורר שעל דלת המארז עושה המון המון רעש.. הבעיה היא לא במאוורר אלא בחיבור שבין המאוורר לדלת.. יש למישהו מושג איך אני משתיק את זה??????
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד: amd phenom x2 720 עם OC של 3.64GHz מחנות. למרות שהמכפלה פתוחה החנות העלתה את ה FSB ל-260 והשאירה את המכפלה על 14 הקירור הוא scythe reeven והלוח אם הוא MA770-UD3 האם כדאי להעלות לבד את המכפלה והאם זה הדבר היחיד שאצטרך לעשות(או שאני אצטרך להתעסק עם מתחים וכאלה...)? עד לכמה כדאי לנסות להגיע? אני יודע שהלוח תומך בפתיחת ליבה רביעית, כדאי לנסות? והאם זה יבטל את הOC שנעשה כבר במקרה שזה יצליח/לא יצליח?
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אהלן, יש לי כרטיס 4850hd מזה חצי שנה ורציתי לדעת אם אני צריך להחליף לו משחה טרמית? ואם אני לא יודע להחליף משחה האם זה קריטי וצריך לבקש מטכנאי או משו כזה?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי Intel Pentium D 805 2.66mhz gigabyte ga-81945p-g biostar 9600gt נעלתי את הpci express freq על 100, והצלחתי לעשות OC למעבד מ133MHZ ל 145MHZ, אחרי זה המחשב לא עולה. אך אם אני שם את ה pci express freq על AUTO , אני מצליח להגיע עד 170MHZ . מה הבעיה פה? תודה.
-
- 36 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
<blockquote> שלום לכם. אני רוצה לעשות OC למעבד E6750 מ2.66 ל3 תעזרו לי בבקשה מפרט המחשב: E6750 2.66GHZ GA-G41M-Combo 4GB Ram X2 סה"כ 8GB Ram הנה תמונה של הראם (שניהם אותו דבר) http://sizmedia.com/my.php?i=zh2loz0ddjnq.jpg
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום זה המאורים שיש לי במארז...האם זה טוב? מקדימה: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) בצד: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) למטה: מאוורר שמכניס אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) למעלה: 2 מאווררים שמוציאים אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) מאחורה: מאוורר שמוציא אוויר (בא עם המארז)
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי AMD Phenom II x4 965 חדש וחיברתי אליו Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2. הטמפ' ב idle נעה בין 39 ל-43 (ע"פ hwmonitor). בעומס של Prime 95 על 4 ליבות הטמפ' מגיעה ל-70 מעלות תוך שניות (ופחדתי לראות לאן זה יגיע בסוף). חשבתי שאולי שמתי את ההיטסינק לא נכון, אז הורדתי אותו ועל הדרך החלפתי את הגריז שהגיע עם הקירור עם AS5 (ניקיתי הכל עם אצטון כמו שצריך). זה לא עזר. לא משנה אם המארז סגור או פתוח (ניסיתי לעשות אויר עם מייבש שיער בשביל לראות אם זה בעיה של אוורור על המארז, וזה לא משפיע). מיותר לציין שהמעבד בלי אוברקלוק בכלל. מה עושים? או שאני סתם פרנואיד וזאת טמפרטורה תקינה?[br]פורסם בתאריך: 13.11.2009 בשעה 20:36:16 עוד כמה דברים שאולי יהיו מעניינים:לוח אם gigabyte ma785g…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-