עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by maphisto,

טוב לאחר ההמהרה מגיע פרויקט נוסף : קירור מים . קבלתי מידידי הטוב פבל בלוק מים יפה של SWIFTECH ורדיאטור לקחתי משהו נחמד וחביב שאני יתן לכם תאור יותר טוב בעוד שבוע שאני יקבל אותו . עכשיו יש עוד שני דברים : 1. משאבה , ראיתי כמה תרדים על אנשים פה שקנו של אקוריום ורציתי לשאול אותם איך בסוף יצא להם (או אם משהו מכיר אופציה אחרת) 2. הצעות איך לסדר את הקרור לרדיאטור ? הרכיבים שיש לי 120 ממ *1 מאורר חזק ושקט 80ממ * 8 גם גנרי וגם לא 60-40 ממ *5 קטנים ונחמדים . מארז ציפטק לא הענק אלא ה- TOWER .

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by SnakeBite,

שלום, אני כרגע עושה סקר שווקים על מאווררים מכל העולם ומחפש את המאוורר המושלם לקירור מארז בגודל 120 עם רמת רעש נמוכה ויכולות קירור מעולות.. יש לי כמה שאלות...Airflow הבנתי שכמה שיותר יותר טוב...ולא הבנתי איך קוראים את Static Pressure או air Pressure כאילו איך אני אדע מה יותר טוב... זה נמדד ב mmH2O או ב inch h2O ואין לי מושג מה זה אומר h2o מישהו יכול להגיד לי מה זה ? ומה זה Bearing type וכמה זה חשוב ליעלות של המאוורר? בתודה עידו נ.ב. לכל הסקרנים אני מפרסם תוצאות בקרוב של המבחן שערכתי...

• 6 תגובות
    • 909 צפיות
  3. Started by עינב,

הייהיי . אז בבקשה פרויקט שארך בערך 7 שעות . צביעת המארז שהיה לבן לגמרי .. ובנית fanbus ששולט על 5 מאווררים + הנורת נאון. חיתוך המארז +הוספת פרספק . הנה כמה תמונות בודדות השאר יהיה בגלריה בקרוב .

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by RoyShefy,

שלום, לפני הכל ברצוני להגיד מספר מילים... 1. בינתיים המחשב שלי שרוף (עוד שבוע הוא חוזר לחיים) 2. כל פריטי הקירור יגיעו מחר 3. אין לי שום הוכחה לתת לכם שהפרויקט הזה אמיתי אתם יכולים להאמין לי ויכולים לא. כך או כך, אני אשמח מאוד לתמיכתכם. אז ככה... בבעלותי ריידון 9500PRO מומהר ל 696\425 (הוא מתפקד מעולה בתדירויות שעון האלו) למרות שהמחשב שלי שרוף לקחתי את הכרטיס לחבר, והגענו לתוצאות האלו עם לוח ג'יגה בייט שלו לא זוכר איזה דגם. אבל הוא עבר 7 לופים ב3DMARK2001, יותר מזה לא ניסיתי, פשוט לא ראיתי שום בעיות. אני אקבל מחר את הקירור הפאסיבי של זלמן: Zalman ZM80C-HP VGA Heatpipe Cooler בנוסף לו גם קניתי את המאוורר האופציונאלי:Zalman ZM-OP1 Optional Package (for ZM80C-HP) על כל החבי…

• 70 תגובות
    • 6.8k צפיות
  5. שלום, אני זקוק לכמה עצות בקשר לOC בפעם הראשונה שלי, אני מעוניין להמהיר את המעבד והכרטיס מסך שלי ולסחוט מהמחשב את המיץ במשחקים כבדים. כרגע אני מקבל מספרים יחסית נמוכים בCOD5 FALLOUT3 באזורים פתוחים ורוצה עוד FPS. מהקריאה בפורום הבנתי שצריך לשדרג את הקירור מאחר שלהחליף לגמרי חלקים עולה יותר כסף. אז התקציב שלי לפרויקט הוא עד450. כרגע הקירור למעבד הוא אלפין 7 וסטוק לכרטיס מסך, צירפתי תמונות של הטמפרטורות בסדר הבא: הראשונה REAL TEMP שהרצתי כמה דקות לטמפ' מעבד, עומד יציב על 30c שניה - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 25% בRIVATUNER שלישית - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 100% בRIVATUNER - מאוד רועש רביעית - צילום מהתוכנה ET6, רשום לי פה שהCPU על 20c וזה לא הגיוני כי בREAL TEMP רשום 30, ר…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by theone89,

היום אני מתחיל את פרויקט הOC שלי למעבד Q9550S, נקווה לטוב הרכיבים: מעבד - Q9550S S775 12MB 2.83GHZ לוח אם - GIGABYTE P45 UDLR F7 זיכרונות - G-SKILL 2GB 1000MHZ CL5 ספק כוח - HEC WIN+ 700W קירור למעבד - OCZ VINDICATOR עוד שבועיים NH-D14 ומבחן OC חדש ---------------------------------------------------------------------------------------------------- בהמשך כמובן יהיו תמונות, אבל בינתיים ניגש לבאיוס ונבדוק מה המצב שהם תמונה ראשונה "מערכת הבדיקה" שימו לב מחובר פאן של 1400W לקירור נוסף בעת OC כבד טוב אז ככה הגעתי ל3.6GHZ בקלות רבה. והגעתי ל4.2GHZ גם כן דיי בקלות. כרגע אני קצת תקוע ב4.4GHZ, המערכת לא עולה ומסכים כחולים, מקווה לטוב בודק תעניין. כמו כן המערכ…

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  7. אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  8. שלום ביום שבת (10.6.06) קילבתי מספר רכיבים חדשים: ATI X1900GT AMD 3800X2 0605 @2650 1.3v GEILL 2 GB KIT cl 2.5 400@440 2.7v הנה התוצאות שלי: 3dmark 06: סטוק: http://img135.imageshack.us/img135/8728/stock1uh.jpg אחרי אוברקלוק רק למעבד: http://img135.imageshack.us/img135/8251/oberclockforcpuram5wz.jpg נ.ב עוד לא סימתי את האוברקלוק למעבד ולזיכרונות...היום אני אמשיך אותו ואשתף תוצאות. ץנו תגובות ואני מבטיח לשתף אותכם בהתקדמות בנושא האוברקלוק שלי! אישור של cpu-z: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=99451

• 60 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by maphisto,

טוב אז לפני היה TT DRAGON ORB 3. אחרי - AX7 ומאורר 80 ממ של Tt . איזה שקט !!!!!קניתי גם 120 ממ של ENERMAX שקט. זהו יש שיפור של 6-8 מעלות ושקט. אבל חור בכיס של 300 שח.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ohecht,

אהלן, באחד הלילות הלכתי לישון והשארתי את המחשב פתוח. לא הצלחתי להירדם ותוך כדי מחשבות שונות שמעתי את המחשב והחלטתי שהוא רועש מדי, ומשם התחיל פרויקט הקירור שלי, או בעצם: החלפת כל המאווררים במארז שיהיו שקטים ככל האפשר. קצת פרטים: מארז: Antec Sonata 500 מעבד: Intel Q9300 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT 4GB RAM הרכיבו לי בחנות את המחשב, ציידו אותי בקירור למעבד GlacialTech Igloo 5600 PWN, שני מאווררים קדמיים למארז GlacialTech SilentBlade 92MM, המארז הגיע עם מאוורר 120MM אחורי והכרטיס מסך הגיע עם קירור סטוק. בירור של הרעש באותו ערב הראה כי כרטיס המסך מרעיש מאוד, בעזרת הפורום החלפתי ל-S1 עם TurboModule. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383814.0) לא יודע מה הייתה הטמפ' …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. התעוררתי לי הבוקר, חזרתי לישון.. התעוררתי לי שוב בצהרים ושמעתי את הטלפון מצלצל, הרמתי את השפורפרת ולשמחתי זה היה השליח של הסינק (שהזמנתי לפני 24 שעות) אוקי הגיע לי עם הסינק כמה אפשרויות לבחירה AMD\INTEL 92\80\70מ"מ הרכבה מהירה\הרכבה איטית בחרתי לי INTEL\80\מהירה המהירה כדרך אגב זה חיבור ישירות על התושבת פלסטיק הקיימת אוקי, הרכבתי את הסינק שמתי את התופסנים, נכנסו דיי בקלות אין מה להגיד אבל משהו פה לא נראה לי, היה לי חשד לא נורא אמרתי זה יעבור.. פירקתי את ההרדיסק בשביל לקחת מאחוריו את המאורר, בווווםםםםם משהו עף לכיווני ממש בתנוחת THE MATRIX התקופפתי בשניה האחרונה, ממש מילימטר ממני התופסן התעופף לו אל תוך חלל החדר טוב האמת הוא פשוט עף לידי ולא ממש שמתי לב.. בכל מק…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אוקיי, במסגרת המגמה שלי - טכנולוגיה, אני צריך לעשות פרוייקט (בטח חלקכם מכיר את זה) עכשיו, הפרוייקט אמור להיות משהו רציני, כי זה כמו בגרות ברמה של 5 יחידות, והרמה המצופה מהפרוייקט היא דיי גבוהה. החלטתי שהפרוייקט יעסוק בקירור אופטימלי של מעבד ורכיבים נלווים, תוך שימוש בשיטה אפקטיבית, שקטה ומהירה. אחרי שיטוט באינטרנט, והתייעצות עם פרופסור לאלקטרוניקה, הגעתי למסקנה שקירור מים יהיה טוב. עכשיו, מה שרציתי בעצם לבקש מכם, זה בעצם עצות (כאנשים שמכירים את הנושא זמן רב) והצעות איך לשפר ולעשות את המערכת בצורה הכי טובה. מה שאני מתכוון, זה בעצם תוספות לדוגמא: מערכת שליטה על הקירור עצמו עם כפתורים ומסך LCD. קירור ע"פ טמפ' כך שהמערכת תשתמש במינימום חשמל שדרוש. (בהתאם לאוברקלוק שנעשה ברג…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אני מחפש המלצות על כרטיס מסך טוב לאובר קלוק שהוא מצויין למטרה הזאת ועל יד אוברקלוק מודים ו פתיחת צינורת אפשר להגיע לרמות גבוהות אני אמור לקבל מערכת קירור מים ואני מתכנן להפעיל אותה רק על הכרטיס המערכת היא של dd והיא מגיעה עוד שבוע וחצי מארהב אני רוצה לשבור שיאים עם הכרטיס ואם אפשר אז לאחר שאקנה אותו אשמח לקבל כל עזרה שתוכלו לתת לי בפרוייקט הכרטיס צריך להיות בתקן agp

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by timac,

אז ככה יש לי כרטיס ג'יפורס 6800 128mb והקירור שלו נשבר... אני רוצה לשים לו קירור טוב .. עכשיו רציתי לשאול אם יש דרך לאלתר לכרטיס איזשהו קירור מבלי לקנות קירור בחנות... הנה הכרטיס:

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  15. מצאתי פרויקט מודינג מדהים באיזה אתר בחו"ל, הם לקחו מארז Chieftec Full Tower עשו לו צביעה, צבעו כל חלק כולל הספק כוח, שמו מסך LCD, בנו מערכת קירור מים {המיכל מדהים}, פתחו חלון ענק בדלת בעזרת הדרמל, טוב חבל שאני מספר לכם הכל, הנה הקישור: {מדהים, אני רוצה גם} פרויקט על 20 עמודים הנה כמה תמונות למי שאין זמן לראות את כל הפרויקט: ======= מישהו יודע היכן בארץ ניתן לקנות את ה-Dermel המקורי?

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  16. Started by RomaDev,

שלום!!! אני מתכנן פרויקט למוד ענק קודם כל אני אחליף את ה- P-3 1000 שלי המסכן וגם את הלוח אם. אני אחליף ל- AMD Athlon XP 2000. שנית יש לי הרבה דיסקים קשיחים איזה 3 ,אחד של 40 גיגה שהוא במחשב, שני של 25 ג'יגה ושלישי של 20 ג'יגה. אני אבנה מיני קופסה שטוחה מאלומיניום (כמו לשרתים גדולים שיש להם מערכות אחסון לדיסקים קשיחים בתוך ארונות). מה יהיה בקופסה: ------------------------- בקופסה אני אחבר את שני הכוננים(שני של 25 ג'יגה ושלישי של 20 ג'יגה.) ישים שם מאורר של 120 מ'מ שיקרר אותם, יעשה חוטי IDE מעוגלים וארוכים וגם חוטי חשמל לכוננים,לפחות של מטר אחד כי הקופסה תהיה מהמחשב על לשולחן. אחבר שם שני לדים כחולים שמראים את פעילות הדיסקים, ומד טמפרטורה. המחשב עצמו ומארזו: --------------…

• 40 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שלום לכולם, אחרי שדי התאכזבתי מה TR ULTRA 120 + שני מאווררי SILENX... אני עובר בשמחה למערכת קירור מים, בשלב הראשוני הלופ יהיה רק למעבד, כאשר מאוחר יותר מתוכננים להצטרף הגשר הצפוני/מוספטים וכו. חלקים: רדיאטור - ThermoChill PA120.3 (עבודת יד ;D) משאבה - Swiftech MCP655 בלוק למעבד - Swiftech Apogee GTX מיכל מים - Swiftech Micro Hi-Flo צנרת - 1/2 פנימי 3/4 חיצוני קצת תמונות הרדיאטור הנעל היא לשם ההשוואה (אני מידה 43 ) משאבה כלל הציוד התכנון נכון לעכשיו הוא להתקין את הרדיאטור מחוץ למארז..אבל אני בודק אופציה שהוא ימוקם בחלקו הקידמי של המארז. אני אשמח לעצות..רעיונות... ;D

• 52 תגובות
    • 12.9k צפיות
  18. שלום לכולם,אני כרגע במהלך בניית מערכת קירור מים עצמית (תמונות בקרוב) ;D עד עכשיו: 1.בלוק למעבד-יש(הכנתי בעצמי) 2.רדיאטור----יש ,של הונדה סיוויק 95 קטן עבה ומכיל 2X120 80 CFM 3.משאבה-ATAMAN 202)1200 L|H) שאלתי היא האם המשאבה טבולה כמו זאתי מוסיפה חום משמעותי? חיברתי את המערכת זמנית לבדיקה,אבל השתמשתי ב 1.20 מ צינור מה שנראה לי הוריד את קצב המים ל200 ליטר לשעה. המעבד הוא E2160 עם זלמן 9500 רץ על 50C 63C עם מים רץ על 54C 78C מה אני עושה לא נכון? (המעבד בO|C 2900) [br]פורסם בתאריך: 21.10.2007 בשעה 19:45:15 שכחתי לציין שהעלות עד עכשיו---200 ש"ח1-ראדיאטור :100 2-משאבה :80 3-חיבורים ושטויות:20 זמן ועצבים ,טוב לזה אין מחיר...

• 63 תגובות
    • 6.3k צפיות
  19. שלום לכולם, אשמח לעזרה בתכנון לופ שאני מתכנן לעתיד. קודם כל מפרט: CORE I7 4790K@4600/1.25V ASUS MAXIMUS VII IMPACT GSKILL 16GB 8X2 2400CL10 EVGA GTX980TI@+200/+200 SAMSUNG EVO 1TB SSD EVGA SUPERNOVA 750W G2 NZXT MANTA BLACK WITH WINDOW שונות: CPU COOLING NZXT KRAKEN X61 GPU COOLING NZXT KRAKEN X61+G10 NZXT HUE+ Advanced PC Lighting NZXT IU01 USB Extension board ASUS XONAR U7 ACER XB270HU 1440P IPS GSYNC Monitor כפי שאתם רואים אני כבר עם קירור מים AIO 280MM גם לכרטיס-מסך (בקדמת המארז) וגם למעבד (בראש המארז). אבל בא לי גם שיראה טוב כי... OCD התכנית היא לעשות את…

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות
  20. שלום לכולם... רובכם בטח לא מכירים אותי אבל אני נכנס לפה לפחות פעם ביום ובעיקר קורא... רציתי לספר את סיפור הפרויקט המופלא שלי הכל התחיל לפני כשנה כשמצאתי מיכל אידוי של פולקסוואגן גולף זרוק ליד השטח של הבדואים בעיר שלי והחלטתי שאני הולך לבנות למחשב שלי מערכת קירור מים (אתם מוזמנים להציץ במפרט של המחשב שלי ולהבין שלפני שנה וחצי זה בהחלט היה מפרט סוף ) אחרי המון המון בדיקות ומאמרים בעברית ובאנגלית שקראתי כולל סרטונים ביוטיוב על מערכות של אנשים אחרים ואיך לבנות בחרתי את המפרט שאני הולך לקנות: 1 x Antec 200 x 30 mm Big Boy 200 Tricool Fan w/ 3-Speed Switch - Sleeved - Sleeve Color: Neon UV Blue - Heatshrink Color: UV Blue $29.99 1 x EK-FC88 GT/GTS (G92) High Per…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. אוקיי אז ככה... ברשותי מעבד פנטיום 4 1.5ghz ואני בזמן האחרון סובל מבעיות חום רציניות. אני לא יכול לשחק במשחק מעל רבע שעה מבלי שהתוכנה של החיישן תקפוץ לי עם הודעה של overheated ואני מתכוון לטמפ' של 70 מעלות!!! הקטע הוא שעם מאווררים אפשר להוריד את הטמפרטורה באופן משמעותי, אבל הבעיה היא שיש לי ספק של 300w ונגמרו לי יציאות החשמל! אני כבר עשיתי פיצול אחד ואני לא רוצה להמשיך לפצל, גם אני לא רוצה לקנות עכשיו ספק חדש כי ספקים של 500w עולים בסביבות ה400 500 שקל (אני מתכוון למשהו טוב, כי להספקים כאלה צריך משהו יציב). לכן החלטתי לנסות לאלתר משהו, ככה שאני לא אהיה צריך לקנות כלום חוץ מהמאווררים עצמם. אם יש לכם עצות או אם מישהו כבר עשה ניסויים והצליח לקרר את המחשב, אם זה אפילו בצ…

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  22. מצאתי באינטרנט פרויקט של מערכת קירור מים לכרטיס ATI RADEON 9700PRO, רציתי לשתף אותכם כי הוא מאוד נחמד הפרויקט הזה, אז תראו בעצמכם: הפרויקט

• 5 תגובות
    • 840 צפיות
  23. שלום כולם התחלתי לעבוד על פרויקט להביא את ה1800 של אחי ל 3000 עכשיו יש בנתיים לוח מסריח , ספק גנ'רי , זכרונות גנריים , ומארז בסדר שהולך לעבור מודינג הנה התכנון לקנות abit is7-e למכור את הזכורנות ולקנות a-data vista שני סטיקים של 256 כול אחד 500 הרץ. ספק כוח hec 475 יקבל סליבנג קרור למעבד xp90 עם טורנדו גשר צפוני יש כבר קרור אקטיבי ולזכרונות יש מפזרי חום מאלומנים מארז חוטים מסודרים \ חוטים מעוגלים \ מאוור של 80 בגג \ 120 מכניס אוויר \ 120 מוציא אוויר מה עוד כדאי להוסיף לקראת קניית החלקים ? עכשיו ניסתי לראות עד כמה ניתן להגיע עם הציוד הנוכחי העלתי ב cpu clok ל 2001 ועובד בסדר ניסתי ל 2010 ולא עולה להוסיף מתח ? למה ? למעבד \ זכרון ? וכמה ? נעלתי pci ו תagp לאן מ…

• 10 תגובות
    • 844 צפיות
  24. Started by urich,

יש לי פרויקט קטן שאני מחבר שתיי מאוררים תחת מולקס אחד ומעביר בין מצב v12 7v 5v וכבוי (תחת מפסק אחד מי שרוצה לראות איך http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=163830.0 התכנון הוא שלי). בכל מקרה השאלה היא האם בעבודה לא תחת עומס (סרטים והורדות בלילה) המערכת שלי תעבוד בלי שני מאורריי 120 מ"מ פועלים מארז -compucase hec ci-6a19 300w!! Amd athlon 64 3200+ xfx geforce 6600gt wd 160gb sata מאורר למעבד Tr2 אין אוברקלוק בכלל. המאורר של המעבד מושך אוויר מתעלה עם כניסה בצד המארז (גם אני בניתי). זה מספיק או שאני יגרום נזק למחשב?

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  25. Started by Gil3,

שלום לפני שאשאל את השאלה הינה המפרט שלי: כרטיס מסך: geforce 8600gs m שעונים בררית מחדל: core: 600MHZ shader: 1200MHZ memory: 400MHZ עכשיו יש לי פרופיל OC שנבדק המון פעמים עם ATI TOOL , Modern Warfare 2 - Multiplayer , COD4 , FEAR 3 , Heaven DX11 Benchmark 2.5 , 3DMark06 , Crysis 2 ו - FURMARK(עשיתי את הבדיקה עם FURMARK למשך 10 דקות כי הטמפרטורה התחילה להיות מוגזמת ולא היו עיוויתים) עם כולם הפרופיל עבד מצוין ללא עיוותים חוץ מבעית טמפרטורה שאותה אפתור עם משטח קירור שאני מבקשה המלצה לגביו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504790.new#new זה הפרופיל: core clock: 650MHZ shader: 1626MHZ memory: 553MHZ בהכל הפרופיל עבד מצוין למעת משחק אחד והמשחק הזה הוא far cry …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים