עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by thebigman1977,

שלום. במחשב שלי יש כרטיס מסך 8800 GT ,שמתי לב שהטמפרטורה שלו במנוחה היא בערך 77 מעלות,עכשיו אני מתכנן OC למעבד -האם החום הנוסף עלול להביא את הכרטיס לטמפרטורות מסוכנות?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. http://img62.imageshack.us/img62/4582/img7453q.jpg היות ובאוריינטצייה הנוכחית חסומים לי 2 סלוטים של זכרונות, ומחירי הזכרונות מפתים למלא אותם, ברצוני לסובב את הקירור ב-90 מעלות. אני לא ממש רואה דרך לעשות זאת - למישהו יש רעיון? תודה.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. המפרט שלי הוא כדלקמן: NZXT Hush 2x120mm Gigabyte X38-DS4 Corsair 520W Q6600 V1 G.Skill 4GB CL5 Inno3D iChiLL GeForce 8800 GT 512MB Vista X64 ו- XP X32 מחשב בן 3+ חודשים. בימים האחרונים הטמפ' של המעבד שלי גבוהות מאוד וכמעט תמיד בין 55 ל- 70 מעלות (נמדד עם RealTemp, שאר התוכנות מדידה מראות מעלות גבוהות יותר), המעבד ב- OC של TMS ל- 3.0Ghz במתח VID 1.3250v (כלומר ללא תוספת מתח). הטמפ' בחדר לא עולה על 26 מעלות. מהירות המאוורר ב- V1 היא כ- 1900RPM. ה- V1 לוקח אויר מחלל המארז וזורק אותו לכיוון הספק (והמאוורר של הספק מוציא אותו החוצה), הטמפ' במארז 30-40 מעלות. במשחקים כבדים המחשב קורס אחרי זמן מה, בבדיקת מאמץ PRIME95 אחת הליבות נותנת שגיאות, ואחרי זמן מה המחשב קורס (B…

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. ב10:15 אספתי מזיגזג את המוצר החמוד בשם TR2M3 של טרמלטייק. נאלצתי לחכות כמה זמן בגלל שלזיגזג קרס המחשב עם ההזמנות. חזרתי הביתה והתחלתי להסתכל על ההיטסינק. פירקתי את המאורר והתחלתי למדוד מימדים שלו, של ההיטסינק ושל האזור הפנוי סביב הליבה של הR350. קראתי כמה ביקורות על גוף קירור זה ובאחת מהן הזכירו גם את העובדה שבסיס הנחושת מוברג לאלומיניום. באותה ביקורת לא טרחו להזכיר את העובדה שבין הנחושת לאלומיניום נמצאת שכבה שמנה של גריז טרמי. (דבר שבדקתי) אני לא יודע כמה זה משפיע על הביצועים אבל זה נראה לי מוזר. כעבור שעתיים בערך בהן עשיתי כל מיני ניסויים על ההיטסינק, הלכתי ליזמ"צ. כשחזרתי, בסביבות חמש אחרה"צ, אצתי רצתי לבדוק דבר אחרון בהיטסינק ולשים אותו על הליבה. אך אבוי! קבלים וקריסט…

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by WarMachine,

כפי שהבנתם לפי הכותרת יש לי בעייה רצינית עם המעבד הזה. עכשיו שאני סתם באינטרנט כביכול המעבד נמצא ב IDLE הטמפרטורה שלו היא 67 מעלות. המאוורר שיש עליו הוא מה שקיבלתי איתו שזה מאוורר פשוט+היטסינק זול מאלומניום. אני לא יודע מה לעשות פשוט,במארז שלי אמורה להיות זרימת אוויר טובה(ENERMAX)ובסך הכל אני מפחד שיישרף לי המעבד. לא נראה לי שהפיתרון הוא פשוט לקנות איזה היטסינק מפלצתי ולשים עליו מאוורר דלתא ולגמור עם זה(בכל זאת המחשב בחדר שלי ואני צריך לישון שהמחשב עובד בלילה,ואם אני אשים דלתא אני אחיה במטוס כל החיים) אז מה אתם חושבים לעשות?

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by ModChiP,

אני צריך משהו פשוט, ראיתי את אלו- איזה מהם הוא הכי מומלץ? http://www.ebay.com/itm/2-X-Thermal-Grease-Paste-Compound-CPU-Heatsink-Heatsink-/270585451773?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3f002654fd http://www.ebay.com/itm/30g-Grey-Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-for-CPU-Heatsink-Heat-Sink-/221068861062?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3378bb1e86 http://www.ebay.com/itm/4-X-1g-Silver-Thermal-Grease-Paste-CPU-Heatsink-Silicone-Compound-1-/180924856037?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item2a1ff636e5 http://www.ebay.com/itm/Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-CPU-Heatsink-30g-/130569379989?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e668aa09…

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by CRYAVI,

היי חברה .. מישהו יודע איך הקירור הנ''ל?.. V

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. יש לי כרגע: Intel® Pentium 4 1.5 Ghz Inatel® garibaldi860GB 256mb RD RAM Samsung +128 RD RAM samsung out APELKER ATX for P4 7200 RPM ATA 100 40GB Seagate Riva TNT Ultra 32MB Creative live valu pci CTX F TRINITRON "SONY"0.25 DP 17" microsoft internet keyboard Microsoft Internrt Explorer Ver 3.0A +mouse skatZ Windows Xp pro Ver 2002 fUnc sUrface 1030 [orginal side] ונראה לי שהגיע הזמן לשידרוג... אז כפי שכתוב במפרט יש לי 256 ועוד128 מחוץ למחשב לא בשימוש אבל חדש מה נראה לכם שווה לשים עוד כסף לקנות עוד 128 ואז יהייה לי 512 [למה אר די רם עובד בזוגות] ועכשיו לכרטיס מסך [כסף לא בעייה]נראה לי רדאון 9800 128 הכי זול שיש וגם המחשב שלי חם אש[ממש אני יכול לבשל עליו סט…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by Cyb3r,

חיפשתי השוואות של שניהם ובקושי מצאתי, אבל סיקורים של האורב כבר ראיתי, כולם בכיוון הזה: מעלות: שקט במיוחד נורות LED כחולות מעאגניבות התקנה קלה מאוד חסרונות: כ-ב-ד אין אפשרות לכוון את מהירות המאוורר, לכן צריך להיעזר בלוח האם להעלות לו מתח די גדול ולכן לא כל לוח מתאים לו (ללאנפארטי הסלוט הרביעי של הזכרונות נחסם, לכן צריך לשים את הזכרון לפני, באחד הלוחות הוא גם התנגש עם הקירור של הצ'יפסט. אני הולך יותר בכיוון של סטוק, לכן האוברקלוק היחדי שמהווה אפשרות פה זה אולי 200 עד 400 מה"ז למעבד ואני חושב שהוא יאפשר את זה די בקלות. השאלה אם כבר כדאי לי לקחת את הביגטייפון, כי הלוח יהיה כנראה K8NXP-SLI או משהו בכיוון. (Dual BIOS Dual Gigabit וכל הפיצ'רים האלה) לא להציע לוחות של …

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. טוב.. הנה הבלוג שלי בנוגע לOC שעשיתי למעבד החדש והלוח שלי... חוץ מה MAX SS כל שאר המהירויות נלקחו על 2T....(אני חייב זיכרון חדש!) : MAX SS : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=76898 MAX MEM(stable) : 24/7 settings : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=76900

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. לאחר החמסין שהיה לפני כמה זמן ממש נלחצתי בקשר לטמפ' שהייתה לי במחשב (היה לי משהו כמו 62 במעבד ו53 במארז). הבנתי שאני צריך לקרר ת'מחשב או שהוא... אני לא יודע יתחמם(!?!?). בקצור לא רציתי להגיע למצב הדומה למחשבים של החנויות הזולות (נתקעים 3 פעמים כל שעה). אז עשיתי כמה צעדים לקירור המחשב ואני רוצה לשתף אותכם. קודם כל חברי דורון, אחד משותפי Techno - PC-Master בא אליי ועזר לי לשים משחה טרמית - AS2. המשחה אכן עזרה לי, במיוחד לאחר שאני נסיתי להיות חכם ושמתי את המשחה שבא עם המחשב שלי, עם NFS הזול שלי ליתר דיוק. לפני שנגעתי בזה היה לי 55מעלות בגלישה רגילה באינטרנט ובערך 50 מעלות במארז עצמו. אחרי שאני המריחה שלי זה עלה לי ב-5 מעלות :. רציתי גם להגיד שהמשחה ההיא הייתה זולה בצור…

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. שלום, יש לי חבר עם מעבד ישן יחסית בסוקט 1366. i7 390 או 940 אני לא בטוח. בכל אופן הוא אומר שהוא עושה רנדורים של וידאו ושבמאמץ של הרנדור המעבד מגיע לאזור ה-90 מעלות. הוא חושש בקיץ הטמפ' יהיו גבוהות מדיי וחושב להחליף קרור. הוא טוען שהוא בדק שהמאוורר עובד תקין ואפילו מרח משחה טרמית מחדש. האם הטמפ' הללו תקינות לדור המעבדים הזה ולמעבדים הללו ספציפית? (במאמץ) האם הייתם ממליצים להחליף קרור? אם כן לאיזה קרור? בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by Regev,

תמליצו לי על מאוורר והיטסינק עד 100 שקל שיהיה טוב וקריר... למעבדי א.מ.ד SOCKET A כמובן. ***עריכה*** לא מתכנן אוברקלוק

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by gmppaz,

שלום, אני מעוניין לבצע אוברקלוק אבל במידה שלא תהרוס לי את הכרטיס... או לפחות שלא תהרוס את הכרטיס באמצעי הקירור בסטוק שלו. הכרטיס שלי הוא MSI 9550 256MB ואני אשמח אם תיתנו לי הצעות איך לעשות כזה דבר... שמעתי שיש תוכנה שנקראת ATI TOOLS אז תגידו לי אם היא טובה למה שאני מחפש ותביאו לי קישור להורדה... תודה

• 33 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. כבר כמה פעמים יצא לי לראות שהמאורר בקירור לא מסתובב.....אבל איך שאני נותן לו דחיפה קטנה עם היד הוא מתחיל להסתובב....האם יש לו מנגנון כלשהוא הוא שהוא פשוט נידפק..? וגם כשהוא מסתובב...הוא מסתובב יחסית נורא חלש. יש תוכנה כלשהיא להגברת המהירות? יש לי I5 במנוחה הוא 38-40 בעומה (משחקים) הוא 52 האם זה סבבה ? תודה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by MoSQuiTo,

ביום ראשון שעבר הזמנתי לדים מהאתר www.LSDiodes.com ביום שני בבוקר ההזמנה יצאה מארה"ב וכבר היום היא הגיעה.... אני ממש מרוצה מהצורה בה נשלחה החבילה- במהירות ובמקצועיות!! המחירים בארץ לא מתקרבים למחירים שמציע האתר.... וגם ההזמנה עלתה רק 2$ שזה אפילו יותר נמוך ממשלוח בארץ... הזמנתי 30 לדים וקיבלתי במתנה 4 לדים (בונוס כמות הקניה) כלומר קיבלתי בסך הכל 34 לדים ושילמתי בסך הכל 21$ כולל משלוח!!! לדעתי ממש משתלם! (מה שרשוב בכתב יד בהזמנה זה מה שקיבלתי בונוס...) זוהי המעטפה כולה איך שקיבלתי אותה:

• 43 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by BeNzZy-BoY,

הורדתי מהאתר את התוכנה NVIDIA BIOS editor ועכשיו אני בא לבפעיל אותה והיא מבקשת ממני (כאילו כשאני עושה open) קובץ bios image... איזה קובץ אני צריך לפתוח ואיפה אני מוצא אותו ?!? עריכה ------------------ הנה ההודעה סליחה מראש אם זה ענק...

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. אז כמו שהכותרת אומרת, שתי שאלות: א. יש לי מחשב אחד עם מעבד Pentium 3 &33 Mhz (סוקט) ואני רוצה שהוא יהיה מקורר פאסיבית. מה הסדר גודל שההיטסינק צריך להיות? איזה היטסינקים טובים וזולים יש לו? ב. מהם הטמפ' עבודה נורמליות (של IDLE וFULL LOAD) והמקסימליות? פשוט אין לי ניסיון רק איתם באוברקלוקינג...

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by eSLC,

שלום, אני רוצה להתחיל בתהליך הOC רק רציתי להיות בטוח בכמה דברים... לפי מה שהבנתי מומלץ בתחילת הOC להוריד את המכפלה ל10 ורק אז לעלות את הFSB, לאחר מכן כל כמה FSB לעלות? זאת אומרת קפיצות של 5MHZ ולבדוק שיש POST? ותקנו אותי אם אני טועה לגבי הורדת המכפלה... ועוד שאלה בקשר לטמפ' - במנוחה אני על 30-32 ובמאמץ אני על 38-40 אני אם קירור סטוק, את שאר המפרט יש ב"מפרט מחשב". האם הטמפ' מספיק טובות כדי התחיל בOC?... תודה רבה מראש...

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. קניתי מעבד חדש והוא התלכלך לי טיפה מהמשכה הטרמית בחלקו התחתון,זה בעיה?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. ברשותי מארז CoolerMaster Storm Sniper, אשר מגיע עם שני מאווררי LED כחולים 200 מ"מ (אחד מלפנים המכניס אויר ואחד מלמעלה המוציא אויר) ומאוורר 120 מ"מ מאחור המוציא אויר. אני מעוניין להוסיף מאוורר LED כחול 200 מ"מ נוסף בצידי המארז, הזהה לשניים האחרים. מחיפוש באינטרנט ראיתי שיש מאוורר כזה הנמכר לבד, אך די קשה להשיג אותו והוא לא במלאי בחנות של CoolerMaster. המקום היחיד הרלוונטי כנראה הוא זה: https://www.acsoutlet.com/R4-LUS-10AB-GP-Standard.asp. יש עוד מקומות בהם אני יכול להשיג אותו?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  22. היום החלטתי לקחת חזק את הקטע הזה של OC מכיוון שבזמן האחרון ניסיתי לעשות קצת OC ללוח וממש אחרי מעט הוא בכלל לא היה מעלה את ה Windows ... התוצאות ב sandra היו מספקות אבל היה נדמה לי שמשהו קצת לא תקין חיפשתי UPDATE לביוס שלי ובדיוק נתקלתי בביוס ל OC בשביל NF7 חברה קראתי תגובות של המון אבל המון אנשים רק היום קראתי לפחות 200 ביקורות של אנשים על הביוס הזה וכל אחד אומר שהוא עדיין לא נתקל בבעייה או תקלה בביוס ואפשר להעלות את FSB לרמות מטורפות איתו הכל בזכות איזה טכנולוגייה של DFI שמישהו פשוט הכניס לביוס משהו עם תזמונים... בקיצור זה אחלה של דבר אני כרגע על הביוס החדש אני אומר לכם מרגישים הבדל !!!! 8) בדקתי בסיסופט סנדרה אחרי OC של 33 MHZ + והביוס החדש שנקרא בשמו D10 של t…

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Royz,

איך הקירור שהמעבד הזה בא איתו? איזו טמפרטורה אמורה להיות לי עם הקירור? (מה הטמפרטורה הנורמאלית של המעבד?) כמה זמן הוא מחזיק? האם יש צורך להחליף אותו בחזק יותר למרות שאני לא מתכוון לעשות לו o/c ? תודה מראש לכל העוזרים.

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. מה המצב חבר'ה ?.. יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. האם התוכנה גם מראה לי את הטמפרטורה של הכרטיס מסך החיצוני או רק של המובנה? אני משתמש בתוכנה AIDA64 Extreme

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים