עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by huber,

https://www.thermaltake.com/water-3-0-riing-rgb-280.html אני יכול לרכוש את המערכת הזו ב 290 ש"ח(למעבד 2700X). מה דעתכם? יש משהו טוב יותר במחיר הזה?

2. שלום שבוע טוב לכולם! החלטתי לחזור לענייני ה OC אחרי שנה שלא נגעתי בזה,עדיין זוכר פחות או יותר את העבודה מתחים וכו...רק בעיה אחת לא מסתדר עם הביוס של המעבד שלי שמגיע עם מכפלה סגורה. יש לי את ה i5 760 עם 2.8MHZ עם קירור סטוק מעלות במנוחה 40-45. שאר המערכת שלי: מארז: כולר מאסטר 830 עם 6 מאווררים איכותיים (מסודר כמו שצריך סירדור אוויר טוב) ספק כוח: אנימרקס 620W לוח אם: ג'יגה בייט P55 UD3 זיכרון: G.SKILL 8GB 1333MHZ מעבד: i5 760 עם 2.8 MHZ קירור סטוק כרטיס מסך ראשי: 6950 שנפתח ל 6970 + 460GTX בתור כרטיס פיזיקה.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by Deron,

יש לי מארז k-62B ושמעתי שניתן להוסיף עוד מאורר 140 מקדימה (במקום של הכוננים). לא הבנתי איך לחבר אותו כי לא ראיתי שמה חורים של ברגים, אבל ראיתי שאנשים עשו את זה. העלתי תמונה של מישהו שעשה בשתי דרכים, אחת שם קרטונים מתחת ומעל המאורר ואחת שהוא ממש הכניס את זה. איך אני עושה כמוהו(לא עם קרטונים)?? ואיזה מאורר 140 אתם ממליצים??? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by tzahi211,

יש לי 4 מאוורים במחשב ו2 מהם לא עובדים .. זה שממול איפה שמחברים את הכבל רשת לא עובד וזה ליד הכפתור שמדליקים את המחשב ... וזה גורם לי לריסטרטים ולהתחממות של המחשב.. איך אפשר לסדר אותם?וכמה עולים מאוורים כולל התקנה?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. קניתי מעבד חדש והוא התלכלך לי טיפה מהמשכה הטרמית בחלקו התחתון,זה בעיה?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. [glow=red,2,300]יש לי E2160-1.8 עשיתי OC ל 3.7 האם זה נחשב OC גבוהה?[/glow]

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by ^DaRk-MiNd^,

ובכן אין לי שום ניסיון עם אוברקלוקינג אבל אני רוצה לנסות על הסלרון כדי שיוכל לשרוד עוד קצת כמחשב צד הלוח אם מבוסס via apolo pro ובביוס ראיתי שהוא כרגע 66X5.5 כשאפשר להעלות את שניהם האם פשוט להעלות אותם ? באיזה קצב ? את ה66 או את השני ? האם אני אצטרך קירור ואם כן איזה ?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by WarMachine,

כפי שהבנתם לפי הכותרת יש לי בעייה רצינית עם המעבד הזה. עכשיו שאני סתם באינטרנט כביכול המעבד נמצא ב IDLE הטמפרטורה שלו היא 67 מעלות. המאוורר שיש עליו הוא מה שקיבלתי איתו שזה מאוורר פשוט+היטסינק זול מאלומניום. אני לא יודע מה לעשות פשוט,במארז שלי אמורה להיות זרימת אוויר טובה(ENERMAX)ובסך הכל אני מפחד שיישרף לי המעבד. לא נראה לי שהפיתרון הוא פשוט לקנות איזה היטסינק מפלצתי ולשים עליו מאוורר דלתא ולגמור עם זה(בכל זאת המחשב בחדר שלי ואני צריך לישון שהמחשב עובד בלילה,ואם אני אשים דלתא אני אחיה במטוס כל החיים) אז מה אתם חושבים לעשות?

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by adfx166,

לאחרונה שמתי לב שהמחשב שלי אוגר חום- מה שגורם להתחממות יתרה של רכיבי המחשב( במיוחד לוח האם). אשמח אם תוכלו להמליץ לי אילו סוגי מאווררים כדאי לקנות והיכן למקמם ע"מ שתיהיה סרקולציה טובה במארז. (צרפתי תמונות) יש לציין כי במחשב מותקנים שני מאווררים: מאורר למארז ומאוורר להארד דיסק. להלן התמונות: [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Bug2000,

:

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. המפרט שלי הוא כדלקמן: NZXT Hush 2x120mm Gigabyte X38-DS4 Corsair 520W Q6600 V1 G.Skill 4GB CL5 Inno3D iChiLL GeForce 8800 GT 512MB Vista X64 ו- XP X32 מחשב בן 3+ חודשים. בימים האחרונים הטמפ' של המעבד שלי גבוהות מאוד וכמעט תמיד בין 55 ל- 70 מעלות (נמדד עם RealTemp, שאר התוכנות מדידה מראות מעלות גבוהות יותר), המעבד ב- OC של TMS ל- 3.0Ghz במתח VID 1.3250v (כלומר ללא תוספת מתח). הטמפ' בחדר לא עולה על 26 מעלות. מהירות המאוורר ב- V1 היא כ- 1900RPM. ה- V1 לוקח אויר מחלל המארז וזורק אותו לכיוון הספק (והמאוורר של הספק מוציא אותו החוצה), הטמפ' במארז 30-40 מעלות. במשחקים כבדים המחשב קורס אחרי זמן מה, בבדיקת מאמץ PRIME95 אחת הליבות נותנת שגיאות, ואחרי זמן מה המחשב קורס (B…

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. היי משיטוטים פה ושם במטרה להרכיב לעצמי את המערכת הכי שקטה שאפשר אבל שתוכל לסחוב OC לא קטן (מחשב שיקנה כשתיהיה הירידה לQ6600 ובתקווה שבאותו זמן תיהיה ירידה גם לסדרת ה8800). חיפשתי מאוררי 120MM שקטים אבל שדוחפים הרבה אויר, אחד להרכבה על הקירור מעבד שזה יהיה נינג'ה כנראה או טוניק תלוי במארז שבסופו של דבר אני יבחר, והשני מאורר אחורי שמוציא אויר. בכל מקרה נתקלתי בחברה הזאת http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-74-14 שכמו שתראו המאוררים שלהם פשוט מטורפים לא להאמין לנתונים האלו 14DBA למאורר שדוחף 72CFM או 18DBA למאורר שדוחף 90CFM. מישהו יצא לו להתעסק אם המאוררים האלו? כי פשוט לא נראה לי הגיוני הנתונים האלו, ואם הם כן נכונים? איפה אפשר להשיג אותם?

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  13. אוקיי, קבלו את המוד שהתעסקתי בו ביממות האחרונות..... תופים בבקשה..... ו..... http://www.avner.cjb.net/proj/ledfan/ כנסו ! יש שם תמונות מהתחלה ועד הסוף ! 8) אשמח לקבל תגובות !

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  14. יש לי מחשב Lenovo, כבר בן שנתיים וחצי. האמת שדיי מההתחלה היו איתו בעיות - הוא נורא רועש בזמן העבודה, הוא מתחמם מהר (גם אם יש רק 2 חלונות פיירפוקס פתוחים וזהו, בלי תוכנות כבדות שרצות עליו מעבר למערכת ההפעלה, אנטיוירוס וכדומה). כתוצאה מכך הוא פשוט קורס ונכבה. הוא מונח על ספר, על מנת שיתקרר, אבל זה לא באמת עוזר, הוא עדיין רועש, מתחמם ונכבה. רק אם אני מפעילה מאוורר לכיוונו (שרועש בעצמו, ומקפיא לי את הידיים), הוא לא מתחמם ולא נכבה. האם משטח קירור עשוי לעזור? ואם כן, איזה? או שבכלל יש בעיה במאוורר (למרות שלפני שנתיים, כשהבעיה החלה לצוץ, המעבדות של IBM לא מצאו בו בעיה)? יש למישהו פתרון?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  15. Started by ModChiP,

אני צריך משהו פשוט, ראיתי את אלו- איזה מהם הוא הכי מומלץ? http://www.ebay.com/itm/2-X-Thermal-Grease-Paste-Compound-CPU-Heatsink-Heatsink-/270585451773?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3f002654fd http://www.ebay.com/itm/30g-Grey-Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-for-CPU-Heatsink-Heat-Sink-/221068861062?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3378bb1e86 http://www.ebay.com/itm/4-X-1g-Silver-Thermal-Grease-Paste-CPU-Heatsink-Silicone-Compound-1-/180924856037?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item2a1ff636e5 http://www.ebay.com/itm/Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-CPU-Heatsink-30g-/130569379989?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e668aa09…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Ramsses_II,

מצורפת תמונה עם נתוני הטמפרטורה של המעבד שלי. קירור - Vendetta2. מצורפות אחרי זה תמונות של המארז. 4 מאווררים. כחול אחד מכניס (ליד ההארדיסק... לא רואים שהוא כחול...) וכחול אחר מוציא. אותו דבר עם האדומים. הגיוני שהטמפרטורות כאלה? המחשב במנוחה. יכול להיות שכרטיס המסך HD4870X2 משפיע? הטמפ' שלו הם 46 ו-32. המחשב היה בתיקון, והוחלף לוח אם. יכול להיות שהמשחה הטרמית נפגעה? או שאולי אני סתם פרנואיד. תודה! [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ricoh,

יש לי לוח אם ASUS P3V 133 ואין לי אפשרות לראות את הטמפ' של המעבד בביוס רק את סביבת לוח האם גם בתוכנה שקיבלתי עם הלוח שוב טמפ' המעבד N/A איך בכל זאת אוכל לראות את הטמפ'?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by supercars,

בשבועות האחרונים, כאשר אני מדליק את המחשב, הוא מתחיל להשמיע רעשים די מעצבנים (נשמע כמו רעש של מאורר), וכעבור 10 דקות בערך הרעש חולף. פתחתי את המארז וניקיתי את כל המאוררים עם ספרי לחץ אויר, והתקלה לא חלפה. אני די סגור על זה שהרעש הוא מהמאורר של המעבד, לא יודע למה, אז רציתי שתמליצו לי על מאורר שיתאים לQ6600 של אינטל. ובכל אופן, האם יש דרך לזהות את מקור הבעיה? תודה.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Johnny,

שלום שלום שלום, כידוע לכולנו מזג האויר בארצנו קצת לא יציב. ביום שישי האחרון (5.4) החל בסביבות איזור המרכז (שם אנוכי מתגורר) מז"א שרבי ואביך. המעבד שלי, שביום אביבי ממוצע הטמפ' שלו נעה בין 27-29 מעל', החליט ל"המהיר" את קבצ פעימות הלב שלי וקפץ לטמפ' של 53 מעל' (לא נורא כ"כ, אבל בהתחשב בעובדה שהחדר שלי עוד ממוזג זה כבר מתחיל להעלות סימני שאלה). בכל מקרה... ,אחרי שהפגנתי יכולות של משורר (ראו סיפור נפלא למעלה ^) שאלתי היא על איזה מאוורר אתם ממליצים (מפרט למטה) + איזה FAN BUS כדאי לי לקנות (תמונה של המארז למטה) (5 מאווררי מארז (לא כולל מאוורר של מעבד + 2 של ספק)) . אם תוכלו לצרף גם שמות של חנויות (או רמזים לשמות של חנויות ;D) זה יהיה נהדר. המון תודות.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  20. נקווה שלא תפסלו ת'כותרת, לא מצאתי משהו יותר טוב מזה בכלמקרה, יש לי AXP1600 כמו שאפשר לראות במפרט שלי, יחד איתו יש חרא לבן שנמצא בין המעבד לבין ה AX7 שיש לי, שעליו יש מאוורר מארז של אנרמקס שקבלתי עם המארז, של 2700RPM~ בהתחלה היה הכל טוב ויפה, אמנם היה טיפה קריר יותר מהיום או שלשום, (מזג האוויר) אבל היה יפה על 43 למעבד ב IDLE (רק גולש, מצ'אא בפורום, כמה דפי אינטרנט טובים.. ) ולוח אם על 31-32~ ביומיים האחרונים, לא יודע אם יתכן שהמזג האוויר (לא חשתי בעצמי שינוי) אם הוא השפיע או לא. כי לאחרונה המחשב על איזה 48-50~ למעבד, ואולי 36 ללוח אם. המודם אדסל גם כן חמים, והגוף של המארז (הגג) גם כן חמים במקצת רק לצורך הידוע, המחשב דולק נונסטופ, והוא במקום סגור יחסית כאילו זה ש…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  21. הכותרת היא ההודעה

• 45 תגובות
    • 2k צפיות
  22. הנה קצת תמונות .

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by idansc,

משהו שיתאים לחלקים הבאים Gigabyte GeForce GTX 980 G1 16GB kit DDR4 PC4-17000 Unbuffered NON-ECC 1.2V Intel i7-5930K GIGABYTE X99 GAMING G1 עדיפות לשקט וכמובן מה שהכי משתלם במחיר (אין מגבלה מיוחדת על מקום או מחיר, רק לא לבזבז סתם כסף מה שהכי משתלם ויספיק לקרר את המערכת, כרגע לא מתכונן OC) תודה רבה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by segevon,

ובכן.. עשיתי את ה-OC הראשון שלי היום.. ואני די מרוצה.. תוספת של 0.03V למעבד.. מ-1.3125 ל-1.35.. טמפ' יציבה לא עוברת 55 (CORETEMP ו-40 REALTEMP) במאמץ מלא (FFTS).. ב-IDLE לא עוברת 40 (CORETEMP ו-29 REALTEM..).. המטרה : BUS 400MHZ.. יש עוד לאן לשאוף.. [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אהלן, אז לאחר שמצאתי תוכנה שאיפשרה לי לעלות מהירות ליבה מעל 775 באוברקלוק של הדרייברים, אני מגלה כי הכרטיס לא יציב בשום תדר מעבר ל 775 (המסך קופא אחרי מספר שניות). האם זה המגבלה של הכרטיס או שבכל זאת יש איזושהי הגבלה של התוכנה ?! אני לא מכיר את הכרטיס יותר מידי ואת יכולות האוברקלוק שלו, אבל אם זכרוני אינו בוגד בי אז רק אותו גם ב 900MHZ על אויר . יש השארות ?!

• 11 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים