אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום שלום שלום, כידוע לכולנו מזג האויר בארצנו קצת לא יציב. ביום שישי האחרון (5.4) החל בסביבות איזור המרכז (שם אנוכי מתגורר) מז"א שרבי ואביך. המעבד שלי, שביום אביבי ממוצע הטמפ' שלו נעה בין 27-29 מעל', החליט ל"המהיר" את קבצ פעימות הלב שלי וקפץ לטמפ' של 53 מעל' (לא נורא כ"כ, אבל בהתחשב בעובדה שהחדר שלי עוד ממוזג זה כבר מתחיל להעלות סימני שאלה). בכל מקרה... ,אחרי שהפגנתי יכולות של משורר (ראו סיפור נפלא למעלה ^) שאלתי היא על איזה מאוורר אתם ממליצים (מפרט למטה) + איזה FAN BUS כדאי לי לקנות (תמונה של המארז למטה) (5 מאווררי מארז (לא כולל מאוורר של מעבד + 2 של ספק)) . אם תוכלו לצרף גם שמות של חנויות (או רמזים לשמות של חנויות ;D) זה יהיה נהדר. המון תודות.
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מצורפת תמונה עם נתוני הטמפרטורה של המעבד שלי. קירור - Vendetta2. מצורפות אחרי זה תמונות של המארז. 4 מאווררים. כחול אחד מכניס (ליד ההארדיסק... לא רואים שהוא כחול...) וכחול אחר מוציא. אותו דבר עם האדומים. הגיוני שהטמפרטורות כאלה? המחשב במנוחה. יכול להיות שכרטיס המסך HD4870X2 משפיע? הטמפ' שלו הם 46 ו-32. המחשב היה בתיקון, והוחלף לוח אם. יכול להיות שהמשחה הטרמית נפגעה? או שאולי אני סתם פרנואיד. תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני מתחיל במודינג קטן ומעוניין להחליף את הנורה האדומה במארז שמתחברת ללוח ומראה את מצנ הHD ב"לד" אפשר הדרכה צריך נגדים איזה לד ? מה מי מו .... תודה, יאיר
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחפש רדיאטר קטן ככל האפשר, איפה הם נמצאים בד"כ ?, אמרו לי שבמערכות מזגן של רכב יש, אבל גם הם גדולים מידי. מישהו יכול לתת לי עוד מקומות לבדוק בהם ?
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בהתחלה הכרטיס עבד טוב, לאט לאט נהיו לי מלא בעיות: קפיאות, מסכים מהבהבים וכו', והפתרון היחיד היה להוריד את ה OC לתדר סטוק. איזה מין דבר זה? מה club3d לא מוודאים שה OC יציב לפני שהם מוכרים את הכרטיס? בקיצור, שילמתי על OC edition וקיבלתי כרטיס רגיל. מה אני יכול לעשות עם זה? אתם חושבים ש skypc יחליפו לי אותו?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כפי שהבנתם לפי הכותרת יש לי בעייה רצינית עם המעבד הזה. עכשיו שאני סתם באינטרנט כביכול המעבד נמצא ב IDLE הטמפרטורה שלו היא 67 מעלות. המאוורר שיש עליו הוא מה שקיבלתי איתו שזה מאוורר פשוט+היטסינק זול מאלומניום. אני לא יודע מה לעשות פשוט,במארז שלי אמורה להיות זרימת אוויר טובה(ENERMAX)ובסך הכל אני מפחד שיישרף לי המעבד. לא נראה לי שהפיתרון הוא פשוט לקנות איזה היטסינק מפלצתי ולשים עליו מאוורר דלתא ולגמור עם זה(בכל זאת המחשב בחדר שלי ואני צריך לישון שהמחשב עובד בלילה,ואם אני אשים דלתא אני אחיה במטוס כל החיים) אז מה אתם חושבים לעשות?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות לד טוב לא מהאינטרנט ובטח שלא מחו"ל בבקשה חנויות לאלקטרוניקה זה טוב? ???
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
התקנתי מאורר בחלק בקדמי של המחשב, כלומר אחריי ההארד דיסק. השאלה באיזה כיוון להתקנן אותו. כך שהוא יזרוק אוויר לתוך אמצע החלל הפנימי של המחשב או שהוא ישאב אוויר מאמצע המחשב ויזרוק אותו לדופן המארז ? תודה.
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום, מזה כמה חודשים שיש לי מארז FRACTAL DESIGN DEFINE R3 לא שיניתי את מערך המאוררים שלו מאז שהוא יצא מהקופסא - יש לו מאורר אחד מקדימה ואחד מאחורה (שניהם 120מ"מ) אני רוצה להוסיף לו מאורר אחד או שניים בשביל לשפר את הקירור של החלקים בזמן מאמץ יש לי במארז מעבד i7 2600K ללא OC ועליו קירור Mugen 2 rev. B וכרטיס מסך SAPPHIRE 6950 אני אשמח לקבל המלצות לגבי שדרוג הקירור, דגמים של מאוררים מומלצים ואיפה הייתם מוסיפים אותם במארז. יש לי עכשיו הרבה מקומות פנויים למאוררים במארז אבל אני לא רוצה לשים יותר מידי מאוררים (1 או 2 מקסימום) בגלל היבט של רעש. תודה
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ובכן.. עשיתי את ה-OC הראשון שלי היום.. ואני די מרוצה.. תוספת של 0.03V למעבד.. מ-1.3125 ל-1.35.. טמפ' יציבה לא עוברת 55 (CORETEMP ו-40 REALTEMP) במאמץ מלא (FFTS).. ב-IDLE לא עוברת 40 (CORETEMP ו-29 REALTEM..).. המטרה : BUS 400MHZ.. יש עוד לאן לשאוף.. [attachment deleted by admin]
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לי אין מספיק ידע במחשבים כדי לדעת כול מיני דברים מי שיכול שיכתוב בתגובות מה כדי להחליף במחשב שהיה יותר זול או עם כדי לבנות ולעשות אוברקלוקינג בשביל המחשב שאני יבנה או עם כדי בכלל לעשות את זה אני מוכן להוסיף על המחשב עצמו 1000 שח ובשביל האוברקלוקינג עוד 2000 שח לי נראה שכדי כבר לקנות\לבנות מחשב יותר טוב מצורף המפרט של המחשב שלי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
-
אני צריך משהו פשוט, ראיתי את אלו- איזה מהם הוא הכי מומלץ? http://www.ebay.com/itm/2-X-Thermal-Grease-Paste-Compound-CPU-Heatsink-Heatsink-/270585451773?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3f002654fd http://www.ebay.com/itm/30g-Grey-Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-for-CPU-Heatsink-Heat-Sink-/221068861062?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3378bb1e86 http://www.ebay.com/itm/4-X-1g-Silver-Thermal-Grease-Paste-CPU-Heatsink-Silicone-Compound-1-/180924856037?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item2a1ff636e5 http://www.ebay.com/itm/Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-CPU-Heatsink-30g-/130569379989?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e668aa09…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כל היום קרור קרור קרור... מה יותר טוב, מה כדאי, מה הכי קר.... קבלו את bowman1964 מ http://www.xtremesystems.org הבן אדם עשה את זה ! הקרור (הקבוע) הכי יעיל על הכדור ! שלוש יחידות קרור (מעבד,גשר צפוני וכרטיס מסך) מקוררות ע"י גז. מתחת למינוס 40 במאמץ למעבד ולכרטיס מסך. 1700+ @ 2957MHz.
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש והוא התלכלך לי טיפה מהמשכה הטרמית בחלקו התחתון,זה בעיה?
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי משיטוטים פה ושם במטרה להרכיב לעצמי את המערכת הכי שקטה שאפשר אבל שתוכל לסחוב OC לא קטן (מחשב שיקנה כשתיהיה הירידה לQ6600 ובתקווה שבאותו זמן תיהיה ירידה גם לסדרת ה8800). חיפשתי מאוררי 120MM שקטים אבל שדוחפים הרבה אויר, אחד להרכבה על הקירור מעבד שזה יהיה נינג'ה כנראה או טוניק תלוי במארז שבסופו של דבר אני יבחר, והשני מאורר אחורי שמוציא אויר. בכל מקרה נתקלתי בחברה הזאת http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-74-14 שכמו שתראו המאוררים שלהם פשוט מטורפים לא להאמין לנתונים האלו 14DBA למאורר שדוחף 72CFM או 18DBA למאורר שדוחף 90CFM. מישהו יצא לו להתעסק אם המאוררים האלו? כי פשוט לא נראה לי הגיוני הנתונים האלו, ואם הם כן נכונים? איפה אפשר להשיג אותם?
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות על הפלטיה. האם זה אפשרי לחבר את הצד הקר לבלוק קירור מים וכך בעצם המים שיעברו בו יתקררו? (הטמפרטורה יכולה לרדת קצת מתחת לטמפרטורת החדר משוםפ שאני לא צריך את זה למחשב) האם ישנו וסת מתח כולשהוא לפלטיה בשביל לכוון את הטמפרטורה? תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עומר אל תצחק עלי כי אתה לא הסברתה לי אז אני רוצה שמישהו כן. עד לכמה אני יכול להביא את המאיץ שלי, עזבו להתלהב לא להתלהב, מה המהריות המקסימלית שאליה אני יכול להמהיר אותו? ti-500 של הרקולס
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ובכן אין לי שום ניסיון עם אוברקלוקינג אבל אני רוצה לנסות על הסלרון כדי שיוכל לשרוד עוד קצת כמחשב צד הלוח אם מבוסס via apolo pro ובביוס ראיתי שהוא כרגע 66X5.5 כשאפשר להעלות את שניהם האם פשוט להעלות אותם ? באיזה קצב ? את ה66 או את השני ? האם אני אצטרך קירור ואם כן איזה ?
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד amd fx8150, והקירור שלו לא עושה תעבודה מלבד זה שהוא מאוד מרעיש במאמץ המחשב נכבה מחימום יתר, אני מתלבט כרגע בין 2 דגמים Scythe Ashura Shadow או Scythe Kotetsu, אם יש לכם המלצה אחרת מאייבורי אני אשמח.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חיפשתי השוואות של שניהם ובקושי מצאתי, אבל סיקורים של האורב כבר ראיתי, כולם בכיוון הזה: מעלות: שקט במיוחד נורות LED כחולות מעאגניבות התקנה קלה מאוד חסרונות: כ-ב-ד אין אפשרות לכוון את מהירות המאוורר, לכן צריך להיעזר בלוח האם להעלות לו מתח די גדול ולכן לא כל לוח מתאים לו (ללאנפארטי הסלוט הרביעי של הזכרונות נחסם, לכן צריך לשים את הזכרון לפני, באחד הלוחות הוא גם התנגש עם הקירור של הצ'יפסט. אני הולך יותר בכיוון של סטוק, לכן האוברקלוק היחדי שמהווה אפשרות פה זה אולי 200 עד 400 מה"ז למעבד ואני חושב שהוא יאפשר את זה די בקלות. השאלה אם כבר כדאי לי לקחת את הביגטייפון, כי הלוח יהיה כנראה K8NXP-SLI או משהו בכיוון. (Dual BIOS Dual Gigabit וכל הפיצ'רים האלה) לא להציע לוחות של …
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו ניסה להכניס שמן במקום מים במערכת קירור מים? האם זה אפשרי? האם משאבות שמיועדות לדחוף מים מסוגלות לדחוף שמן?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-