עבור לתוכן

מי ה-IPS המנצח ל-1K קיץ 2015?

Featured Replies

פורסם

בעזרת אמזון ואתרי review נוספים מצאתי שהמסכים הבאים זוכים לביקורת טובות.

כדי להגיע לשובר שיויון צריך להחליט מה הפרמטרים החשובים באמת:

שנת יצור? / זמן תגובה? (8ms היה נחשב בעבר לבעייתי לגימינג בגלל מריחות, מה השתנה?) מוניטין?

• Viewsonic VX2370S-LED‏23 יתרונות: 4ms, מחיר | חסרון: 2013
  • S24E360H Sumaung יתרונות: 4ms, חדש | חסרון:פחות פופלרי בפורום
  • Dell P2414H יתרונות: מוניטין | חסרונות: ניגודיות נמוכה, מהירות | HDMI חסר 8ms
  • מסך אחר שמצדיק תוספת קלה בשל קונטרסט עוצמתי, תדר, רזולוציה, גודל?

פורסם

אל תשים לב לקונטרסט שכתוב. אין לו כל משמעות. אם אתה רוצה ניגודיות יותר גבוהה באמת, חפש מסך MVA.

גם לזמן התגובה אין שום סיבה לשים לב.

רזולוציה גבוהה יותר משמעותית לא תמצא לא ב1000 ולא בשום מחיר קרוב לכך. מקסימום תוכל למצוא 1920X1200 בU2412M הוותיק, שהמחיר שלו עוד איכשהו קרוב, או הHP E241i:

http://www.ret.co.il/m/160156

פורסם

אני עדיין לא חושב שכדאי להמליץ על הU2412M. המסך החדש של דל, לעומת זאת, נראה עדיף, אם מדברים על 10:16.

לגבי הכותרת, "מי ה-IPS המנצח ל-1K קיץ 2015?" - אני אנחש שמבחינת הביצועים, המסכים היקרים ביותר...?

יצא לא מזמן מסך IPS עם 120hz טבעי וgsync לגיימרים. אני עצלן כרגע, אז אני לא אחפש עוד פרטים עליו. אבל אני כן אנחש שהוא המנצח של הקיץ.

שזה לא אומר הרבה כי בעוד חצי שנה/שנה יצאו מסכים חדשים טובים יותר.

פורסם
אני עדיין לא חושב שכדאי להמליץ על הU2412M. המסך החדש של דל, לעומת זאת, נראה עדיף, אם מדברים על 10:16.
רק שהוא כבר מתחיל מ1700.
פורסם
אל תשים לב לקונטרסט שכתוב. אין לו כל משמעות. אם אתה רוצה ניגודיות יותר גבוהה באמת, חפש מסך MVA.

MVA יותר טוב מIPS?

פורסם

מבחינת הניגודיות - כן.

פורסם
  • מחבר

אם כך אולי ה-Philips 284E5QHAD נותן מענה יפה גם מבחינת הקונטרסט 1:3000 וגם בחינת הגודל - "28 (עדין 1080X1920) ב-1.5K

ואז אני שואל את עצמי אם לא עדיף כבר שני מסכי Viewsonic VX2370S...

אגב, מה אמינות הצבע ביחס ל-IPS? [מיועד גם לעיצוב וגם לגיימינג]

פורסם

בתאוריה, מבחינת דיוק צבעים IPS עדיין עדיף במקצת. כמה זה יהיה בפועל, ואם בכלל - קשה לדעת.

פורסם
רק שהוא כבר מתחיל מ1700.

המחיר ירד בסופו של דבר.

לגבי מה עדיף, ips או va, זה עניין של טעם. המסך עם פאנל הVA צריך להיות איכותי כדי להתחרות בIPS (שגם צריך להיות איכותי ולא E-IPS למשל).

כרגע, המסכים המקצועיים הטובים ביותר משתמשים בפאנל ah-va.

פורסם

מקצועיים במה?

פורסם
מקצועיים במה?

עריכות גרפיות/תמונות.

פורסם

אז לעריכות גראפיות משתמשים בפאנל va?!?!

פורסם

למרות השם המבלבל, ahva זה לא סוג של va אלא סוג של כפיל ips.

פורסם
למרות השם המבלבל, ahva זה לא סוג של va אלא סוג של כפיל ips.

תודה. כנראה שטעיתי בשם, כי הפאנלים של המסכים שאני דיברתי עליהם הם בעלי יחס ניגודי סטטי של 1:5000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים