עבור לתוכן

הביקורת של TFTCENTRAL על ה U2715H התפרסמה - סיכום בפנים בעברית

Featured Replies

פורסם

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm

עדיין לא הספקתי לקרוא. המסך כבר בארץ במלאי מוגבל במחיר של +- 3250 ש"ח.

אם מישהו מעוניין לארגן קניה קבוצתית להורדת מחיר:

http://hwzone.co.il/community/threads/557990-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%A4%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%9F-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%94-U2715H#top

פורסם
  • מחבר

סיכום יתרונות / חסרונות ממה שהבנתי:

- בגלל שהמסך גדול (27") ניתן לראות בתופעה של זוהר לבן בקצוות (IPS GLOW) בזווית הסתכלות ישירה, תופעה זו לא קיימת באותו דגם של 24" ויכולה להפריע לאנשים שעובדים הרבה עם תוכן חשוך.

- אין כניסת VGA/DVI, לא מגיע עם כבל / ממיר HDMI.

- הדגם בבדיקה היה די מאפן מבחינת אחידות הפאנל. בבדיקות שלהם, החצי הימני היה מואר יותר מהחצי השמאלי באופן שניתן לשים לב למי שעובד עם תוכן דומה על פני כל המסך. כנראה שבשימוש יום יומי ההבדלים פחות מורגשים.

- המסך קצת יותר איטי בתזמוני מעבר פיקלים מדגמים קודמים בממוצע 9.9 מילי שניות, אבל יש לו אופציה למצב מהיר יותר (8.8 מילי שניות בממוצע, אולי קצת פחות), שגורם ליותר מדי ארטיפקטים ולא מומלץ. בדגמים קודמים בד"כ הכריחו אותנו להשתמש במצב המהיר יותר. סה"כ האיטיות זניחה כנראה לדגמים קודמים וסה"כ סבירה למסך עם פאנל כזה.

- אין אופציית מיפוי פיסקלים 1:1 (תוכן ישירת של 1080p יעשה אינטפלוציה במסך, אם כי לא גרוע), אבל אפשר לעבוד ביחסים של 16:9, 5:4, 4:3.

+ כיול לא רע יחסית מהמפעל (כולל תעודת כיול ספציפית למסך שקנית).

+ ציפוי נגד השתקפות די קליל וטוב לעומת הדורות הקודמים (יותר קל מדגמים ישנים ולא מכיל את הבעיות של הדור הקודם).

+ input lag די טוב (פחות מפריים אחד ב 60 הרץ) ושיפור לעומת דגמים קודמים.

+ לא אמור לגרום לכאבי ראש ע"י שימוש בזרם ישיר לינארי לתאורה במקום במנגנון PWM.

+ יחסי בהירות וניגודיות טובים.

+ אין יותר מדי זליגת אור בצדדים.

+ גודל פיקסל קטן יחסית של 0.233 ננו מטר גורם לגודל טקסט קטן, כדאי להתנסות למי שמגיע ממסכים קטנים יותר של 19-22 אינץ.

+ תומך ב MHL לחיבור פלאפונים תומכים ישירות למסך.

+ עיצוב טוב של מסגרת דקה עם מקשי מגע נחמדים / לא בולטים.

+ ארגונומי כצפוי, ניתן לסובב את המסך במגוון הזזות / זוויות רחב (כולל אופציית תליה על קיר לא כלולה).

+ המסך לא מתחמם ו/או מרעיש לאורך זמן.

+ יחסית חסכוני בחשמל.

+ נועד לשוק הכללי ולא לשוק שחשוב לו שחזור צבעים מושלם (בשביל זה יש את הדגם הקודם U2713H)

פורסם

במחיר הזה- לא שווה קנייה.

פורסם

מפתיע קצת לראות שבתכונות ובאיכויות מסויימות הוא נופל מה-U2713HM. עצוב שדל מתחילה לזייף בדגמים הללו.

פורסם

וואי, וואי, איזה הבדלים בבהירות בין הימין לשמאל, אלוהים ישמור.

חוץ מזה, נראה שהאח הקטן שלו, ה-U2415, אוכל אותו כמעט בכל הקטגוריות.

אמנם לא הייתה לי כוונה לקנות את המסך הזה, אבל אני מסכים עם djelectric; נראה לי כמו מסך מאכזב ביותר.

פורסם
  • מחבר

למה יש מסך 27" IPS יותר טוב / מומלץ (במחיר דומה / זול יותר) ?

פורסם

מהנסיון שלי בשנה וחצי האחרונה U2713HM עדיין נמצא ביחס עלות לתמורה גבוה. רכשתי אותו עוד אז ב-2600 שקלים.

פורסם

הבדלי הבהירות (החריגים מאוד) בהחלט יכולים להיות פאק של יחידה ספציפית. מעבר לזה אין שום דבר קריטי ונראה כמו עדכון שגרתי שמיישר קו מבחינת עיצוב, כניסות ופיצ'רים עם דגמי ה"24 החדשים (U2414H/U2415). יש יתרונות וחסרונות ביחס לקודם, אבל זה לא חדש. גם לU2713HM יחסית לU2711 היו מגרעות פה ושם. מצד שני, היה הU2713H.

למרות שלא הייתי שולל לחלוטין, הייתי בהחלט מחכה עוד קצת ולא קופץ על המסך הזה.

פורסם
  • מחבר

מחכה למה ?

ה 2713 נראה לי נחות יותר, גם יש לו CROSSHATCH, גם יותר לאג, גם עיצוב פחות טוב. 400 ש"ח הבדל...

לגבי החוסר אחידות, זה לא בטוח כזה משנה לשימוש יום יומי ולא בטוח שזה בעיה בכל הפאנלים הללו.

פורסם

מחכה לקרוא עוד ביקורות / התנסויות של אנשים. בקיצור, נותן לearly adopters להתנסות במסך כדי לראות האם יש בעיות משמעותיות כאלה / אחרות.

אבל האמת היא שאני תמיד עושה את זה, גם כשהביקורות טובות, אז זה לא כל-כך משנה. :)

פורסם
מהנסיון שלי בשנה וחצי האחרונה U2713HM עדיין נמצא ביחס עלות לתמורה גבוה. רכשתי אותו עוד אז ב-2600 שקלים.

היכן רכשת?

היום אני לא מצליח למצוא אותו בפחות מ 2900

פורסם

לא ברור לי מה זה אומר, תוכל להסביר?

פורסם
  • מחבר

טוב, מעניין מה יהיה עם ה U2515H, לפחות הוא יהיה זול יותר וגם אולי יהיה קרוב לאיכות ה 24" מאשר ל 27" (מבחינת IPS GLOW ותגובת זמנים), הבעיה היא שבטח לא יגיע בקרוב...

http://www1.la.dell.com/vc/en/corp/peripherals/dell-u2515h-monitor/pd.aspx?refid=dell-u2515h-monitor&s=corp

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים