עבור לתוכן

שינוי מ IDE ל AHCI

Featured Replies

פורסם

שלום,

התקנתי WINDOWS 7 על דיסק SSD חדש ושכחתי להעביר בביוס למצב AHCI

אני יודע שזה עלול לגרום לבעיות בעתיד ולחוסר ניצול מקסימלי של הSSD

יש מצב להעביר למצב AHCI עכשיו בלי להתקין מחדש את הWINDOWS וכל השינויים שכבר עשיתי?

תודה מראש.

Crucial MX-100

Asus X99-A

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל האם בכלל זה אפשרי לשנות אחרי התקנה של ווינדוס?

אולי בכלל עדיף כן לעשות התקנה חדשה?

פורסם

בטח שאפשרי. מתקינים דרייבר של בקר הSATA וזהו.

פורסם

תנסה אחד-אחד, עד שמשהו יצליח.

פורסם
  • מחבר

קצת מסוכן להתעסק עם הREGISTERY בלי לדעת מה עושים כל כך...

פורסם

אבל אתה יודע מה אתה עושה.

אתה משנה את ערך הרג'יסטרי, מפעיל מחדש את המחשב לתוך הביוס, משנה את מצב הבקר, עולה ל-windows כרגיל.

פורסם

הרי קבלת קישור ל FIXIT של מיקרוסופט!

תוריד אותו תריץ אותו ושלום על ישראל

פורסם

אני רוצה לציין שכאשר אני ניסיתי לבצע את זה עם Windows 7 במחשב שלי זה עבד, אבל הדבר דרש אקטיבציה של מערכת ההפעלה (אני חושב שהדבר גורם למערכת ההפעלה Windows 7 "לחשוב" שהיא הועברה למחשב אחר מכיוון שבקר הדיסק הקשיח הוא שונה מבחינתה). בנוסף מבחנים לדיסק הקשיח הראו ירידה בביצועים לאחר מעבר למצב AHCI, אבל יכול להיות שזה נבע מהחומרה הספציפית שלי (לא הצלחתי למצוא דרייברים עובדים עבור ערכת השבבים לבקר ה SATA במצב AHCI ולכן השתמשתי באלו שמגיעים עם מערכת ההפעלה). באופן כללי ה"פתרון הנכון" יהיה לשנות את מצב הבקר ואז להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

תארתי לעצמי ש"הפתרון הנכון" הוא להתקין הכל מחדש, קיוויתי שיש פתרון שימנע את זה. נראה לי שאני פשוט יתחיל הכל מחדש, למזלי זה מחשב חדש ועדיין לא הספקתי להתקין יותר מדי דברים..

תודה על התגובות

פורסם

יש פיתרון שימנע את זה, הצעתי אותו כבר בהתחלה.

פורסם

כשכתבתי "הפתרון הנכון" התכוונתי לכך שזה הפתרון הרישמי שבד"כ יציעו לך והוא בוודאות נכון ועובד. לאור העובדה שרק התקנת את מערכת ההפעלה, זה כנראה יהיה הפתרון הכי פשוט עבורך, שכן הוא לא דורש התעסקות עם ה registry או הפעלת קובץ fix כלשהו. כמובן שאין לשלול את הפתרונות האחרים שהוצעו כאן.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

גם אני נתקלתי באותה סיטואציה, קראתי את ההצעות בעמוד הזה ובחרתי להתקין את ה Fix it של MS ופעלתי לפי הקישור:

לאחר התקנת הקובץ הפעלתי את המחשב מחדש ונכנסתי ל BIOS.

ב- BIOS שיניתי את הגדרות ה SATA מ- IDE ל AHCI, שמרתי את ההגדרה החדשה ויצאתי מה-BIOS.

מערכת ההפעלה עלתה והתקינה את הדרייברים הדרושים ל-AHCI ובסיום התבקשתי להפעיל מחדש.

לאחר ההפעלה מחדש, שמתי לב שכונן ה- Samaung 840EVO ה-SSD, הכונן המכאני HHD וכונן התקליטורים, מזוהים כמו התקן USB עם אפשרות "Safely remove Hardware and Eject Media"'. (תמונה).

ממש כפי שמתקינים הארדיסק חיצוני או דיסק און קי.

שאלותי הן:

1. מדוע זה קרה והכוננים מופיעים ככוננים עם התקן נשלף?

2. האם זה נורמאלי?

3. האם יש דרך למנוע את הופעתם ב Taskbar בכדי למנוע ניתוק של אחד מהם בטעות?

תודה מראש לכל מי שיוכל להאיר את עייניי בעניין.

:)

פורסם

@Valente

1. היית צריך לפתוח דיון חדש בנושא ולא להקפיץ דיון ישן, מה גם שזה לא דיון שאתה פתחת.

2. אתה צריך להתקין את הדרייברים של ערכת השבבים מאתר היצרן (סביר להניח שאינטל) בכדי שכוננים קבועים לא יופיעו לך כניתנים להסרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים