עבור לתוכן

תושבת גומי לדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום.

בהמשך לשרשור שלי על הדיסק המצרצר, החלטתי לנסות להשתיק אותו ע"י תושבות גומי.

פירקתי CD-ROM ישן ורוקנתי את כל הרכיבים הפנימיים שלו כך שכל מה שנשאר זו קופסת פח אשר בתוכה הנחתי את הדיסק הקשיח בעל תושבות הגומי.

לא ממש מסובך ודי פשוט לביצוע והכי חשוב עושה שקט, אין יותר צרצורים בכל פעם שהדיסק קורא/כותב, הרעש היחידי שאני שומע כעת זה את סיבוב המיסב. פשוט לא רציתי להוציא משימוש דיסק של 1 טרה ובצורה כזאת אפשר להמשיך לעבוד איתו עד שישווק לגמרי מבלי שיחפור עם רעשי צרצור.

חוץ מזה על הדרך הכנתי גם תושבת גומי לדיסק של לפטופ אשר לא היה לי תושבת מסודרת בשבילו במארז וכעת נכנס בתושבת הרגילה עם מסילות הפלסטיק של המארז.

פורסם

מרתק.

אולי גם אני אנסה. יש לי דיסק שהתחלתי לשמוע אותו מאז שעבר למארז חדש.

פורסם

נראה מוד נחמד

אני חסיד גדול של קופסאות לדיסק קשיח (מקררות מעט את הדיסק וגם משתיקות) - יש לא מעט כאלה ובהשקעה קלה יחסית אתה יכול גם להעלות את האמינות של הדיסק וגם לקבל יותר שקט.

פורסם

necessity is the mother of invention

:xyxthumbs:

רק לא הבנתי מאיפה השגת גומי שהתאים למשימה?

פורסם

יש כאלה בהרבה טמבוריות - ראיתי לא מעט כאלה

פורסם

אפשרות אחרת שבה השתמשתי במקום 1 היתה לתלות את הדיסק על סטריפים מפלסטיק, כמו של סטריפ אריזה או חתיכות של אזיקון גדול. קצה 1 של הסטריפים מתחבר לדיסק וקצה 2 לתחתית של יחידת דיסקים במארז גנרי ישן (שבו היא לא היתה מגיעה עד לתחתית המארז אלא היה ניתן לתלות את הדיסק הקשיח מתחת אליה), במארז מודרני ניתן לתלות את הדיסק בצורה דומה מתחת ל CD. כדיי שלא יקבל מכה אם מזיזים/משכיבים וכו את המארז ניתן לחבר גם את הקצה השינ של הסטריפים למשהוא, אינ הסתדרתי בלי זה

הגומיות הקטנות כמו מתחת ל CD בתמונה 1 - מדחסים חדשים מגיעים אם הגומיות האלה תקועות בצינורות כדיי שלא ייכנס לכלוך / ייצא שמן

פורסם
  • מחבר

את הגומיות לקחתי מהמפעל בקיבוץ, המפעל מייצר רדיאטורים למזגנים והגומיות משמשות כפקק של צנרת הרדיאטור,

כאשר הרדיאטור מגיע לסוף פס הייצור, מגיע שלב הבדיקה, בבדיקה זו אוטמים את הכניסה/יציאה של הרדיאטור בעזרת הגומי הנ"ל ומזריקים אוויר בלחץ גבוה לתוך הרדיאטור ע"י מחט חללולה (כמו ברפואה) דרך פקקי הגומי. בשלב זה טובלים את הרדיאטור בבריכת מים לבדיקת נזילות.

האמת אני לא ממש בטוח שככה אני רוצה להשאיר את זה, למרות שהצרצורים נעלמו לגמרי, כרגע מה שמפריע לי זה רעש המיסב של הדיסק.

אני חושב לשדרג את זה בצורת מעטפת ספוג או משהו כדי לבודד גם את רעש המיסב אך באופן זה הדיסק יהיה אטום ואולי יתחמם...

פורסם

ויתחמם ביותר אפילו

פורסם

אני מניח שהדרך הכי טובה להשתיק את הרדיסק היא קופסה שמיועדת לחסימת רעשים, אך עושה שימוש בחומרים מוליכי חום כדי לעשות זאת.

שתי לוחות של אלומיניום הם אולי התחלה טובה.

בינהם אפשר לחסום עם ספוגים וסיליקון ולוחות צידיים שאוטמים ומחברים את כל החלקים יחדיו.

עם תכנון נכון אפשר לבנותו כך שהלוח העליון יהיה ניתן להברגה והפרדה לצורך הכנסת/הוצאת הכונן, באופן שהברגתו של הלוח העליון תיצור מגע בלחץ בין הכונן ללוחות המתכת(שאמורים להוות מנגנון קירור).

כך נראית קופסת השקטה מסחרית.

http://www.quietpc.com/smartdrive-neo

פורסם

פעם היה לי רעיון לבנות קופסה כזו מהיטסינקים ישנים.

בנתיים שאר המחשב עדיין רועש למדי... אז זה יחכה.

פורסם
  • מחבר
אני מניח שהדרך הכי טובה להשתיק את הרדיסק היא קופסה שמיועדת לחסימת רעשים, אך עושה שימוש בחומרים מוליכי חום כדי לעשות זאת.

שתי לוחות של אלומיניום הם אולי התחלה טובה.

בינהם אפשר לחסום עם ספוגים וסיליקון ולוחות צידיים שאוטמים ומחברים את כל החלקים יחדיו.

עם תכנון נכון אפשר לבנותו כך שהלוח העליון יהיה ניתן להברגה והפרדה לצורך הכנסת/הוצאת הכונן, באופן שהברגתו של הלוח העליון תיצור מגע בלחץ בין הכונן ללוחות המתכת(שאמורים להוות מנגנון קירור).

כך נראית קופסת השקטה מסחרית.

http://www.quietpc.com/smartdrive-neo

הקישור שנתת פה נראה נחמד אבל עדיין אני לא מצליח להבין איך זה פתרון תרמי ואקוסטי.

הבעיה שלי כרגע היא שאני לא מצליח לחשוב על חומר אשר יש לו תכונות כאלה (גם תרמי וגם אקוסטי), חומר שיאפשר לי לרקוד בשתי החתונות.

לפי מה שאתה מציע הדיסק נוגע ישירות בשטח הפנים של הקופסה כדי שיוכל להעביר חום החוצה, אך באופן כזה הוא לא יבודד רעידות ברמה טובה, אולי זה ימנע את רעש הסיבוב של הפלטה במידה מסוימת אך זה לא ימנע את הרעש שנוצר מרעידות בעת קריאה/כתיבה.

מצד שני כל חומר מבודד אקוסטי שעולה במוחי הוא לא ממש מוליך חום טוב.

אולי אני ינסה פשוט לאטום את זה מבלי להתחשב בחום, לאיזה טמפרטורה זה כבר יכול להגיע?

פורסם

אין שם חומרי בידוד משמעותיים, מה שמוריד את הרעידות זה המסה של הקופסה

פורסם

יש להם 4 דורות בו הם שיפרו את הנדסת המוצר.

הלינק שהבאתי הוא של הדור ה3 שכבר אינו מיוצר.

הנה הדור האחרון:

http://www.quietpc.com/smartdrive-classic

יש שם חומרי בידוד, וספיגה, ואטימה, ופיזור חום דרך מגע עם הכונן והעברתו לפיזור בחלקו החיצוני של הקופסה.

נכון שאפשר להנדס קופסה אוטמת טובה יותר אם לא היה צורך בפיזור החום, אבל אין אפשרות כזאת.

המוצר צריך לשלב בצורה הטובה ביותר פיזור חום, אטימה, וספיגה.

חברות שונות(כמו גם אנשים שאילתרו) ניסו הרבה דברים.

כל מה שאני יודע זה שהקופסה הזאת שהבאתי בלינק עושה את העבודה באופן יוצא מן הכלל.

אולי המוצר הכי טוב שקיים.

כשמאלתרים בבית קופסת השקטה בדרך כלל אין את האפשרות להנדס במדויק על פי תכנון אופטימלי, ולכן צריך "לאלתר".

משקל הקופסה בהחלט יעזור.

חומרים סופגי וויברציות בין חלקי הקופסה ומול המארז בהחלט יעזרו לייצב ולהחליש חלק מהוויברציות.

חומרי אטימה בהחלט יעזרו לחסום ולהחליש חלק מהוויברציות.

גם אם הכונן יגע ישירות בחלק מתכתי שאמור להעביר הלאה את החום, אותו החלק יכול לספוג ולפזר את הוויברציות מול שאר חלקי הקופסה.

אני אתן לך דוגמה פשוטה, כפית על כוס עושה רעש, כפית על כוס בה היד שלך אוחזת אינה עושה את אותו הרעש.

וויברציות אפשר לייצר במקום אחד, להעביר למקום אחר, ולייצב מול גורם שלישי בעזרת חומר גמיש מגשר.

אבל מה שלא תעשה, אי אפשר להתפטר מהם לחלוטין...

פורסם

השוואה טובה

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/hdd-silencer-cooler-roundup.html

אני אמליץ שוב - הדבר משפר משמעותית את האמינות של הדיסק (מבחינת ויברציות\חום) - המארז שלי גם ככה די שקט (סונטה 2 של אנטק)

ורק כדרך אגב למי שממש מעוניין בשקט מכיוון הדיסק - דיסקים איטיים יותר מרעישים ומתחממים פחות

פורסם
  • מחבר

נכון, אי אפשר להתחרות עם אמצעים שיש בבית ואלתורים, מול חברה שמשקיעה בפיתוח מוצר.

אני בכל זאת ינסה לחשוב על משהו כשאחזור מהעבודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים