עבור לתוכן

מחפש חומרה להגברת מהירות המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי ידע נרחב בתוכנות וכול מה שקשור לנושא וכשניכנסתי לעולם ה-Hardware חשבתי שזה יהיה לא פחות פשוט. די מהר הבנתי שטעיתי. בגדול. מאט הידע שהיה לי בנושא החומרה בכלל לא היה נכון. למשל, חשבתי שהדיסק הקשיח הוא בעצם השבב הקטן הזה מתחת להיטסינק ושהמעבד הוא חלק גדול ובלתי נפרד מלוח האם... לאחר שקראתי מספר מדריכים שפירסמתם פה(וניסיתי אחד מהם. עזר לי מאד), גברה בי ההתעניינות והתחלתי לחקור לעומק... זאת הסיבה שנרשמתי לאתר. ועכשיו לבעיה:

יש לי מחשב ישן יחסית, לוח אם (Pentium 4 Socket 478 Motherboard(P4V845, מעבד 1.6 (אין לי מושג איך אני מברר את השם) וכרטיס GeForce 4 MX שלאחרונה נודע לי(להפתעתי הרבה) שזהו כרטיס חלש... ובעצם מה שאני רוצה לעשות, זה להגביר את מהירות המחשב. יש לי תקציב של כ-1000 שקל ומה שאני רוצה לדעת זה, מה אני לקנות, איזו פעולות לבצע, וכו... אשמח גם אם תיתנו לי אתר(או אם יש באתר הזה) שמלמד קצת על החומרה במחשב(ת'אמת, אין לי מושג מה זה היטסינק ולמה אחד טוב מבטיח לי ביצועי על). מה היא עושה, מה עדיף, וכו...

פורסם

הפורום המתאים לך הוא פורום אוברקלוקינג וקירור. המהרת המחשב, אוברקלוקינג, (כלומר, המהרת המעבד, זיכרונות וכרטיס מסך) נעשית באמצעות שינויים ב-BIOS של המחשב. על מנת שתוכל לבצע המהרה למעבד עליך להיות בעל לוח שהוא לא של INTEL, ושמאפשר שליטה בתדרי המעבד/זיכרון. המהרת כרטיס המסך אינה נעשה דרך ה-BIOS אלא באמצעות תוכנת המהרה שקיימות לא מעט תוכנות כאלה. בשתי סוגי ההמהרות, עליך לדאוג לטמפרטורת מעבד (המעבד הראשי ושבב העיבוד של כרטיס המסך) טובה, כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים לחומרה.

בשביל לבצע המהרה אין צורך בחומרה נוספת, אבל כדי לבצע המהרה טובה, אתה בהחלט צריך חומרה טובה (זכרונות ומעבד שידועים ביכולות המהרה גבוהות, ספק טוב, וגופי קירור למעבד וכרטיס מסך).

זהו, הסברתי לך על קצה המזלג את העיקרון, כדי ללמוד עוד פנה לפורום אוברקלוקינג וקירור ושם יסבירו לך כיצד להתחיל לבצע אוברקלוקינג

פורסם
  • מחבר

זה מה שרציתי לעשות. אך הבעיה היא שקופסת המחשב שלי פשוט קטנה מדי. ניסיתי לסדר את הכבלים ניסיתי להזיז אותם לצדדים, אבל עדיין אין מספיק מקום כדי להוסיף מאווררים ולקדוח חורים זה עסק מסוכן... נגיד ואני יקנה לוח אם, מעבד וכרטיס מסך חדשים, זה אמור לעזור לי, נכון?

רק מתוך סקרנות, כמה יעלה לי לוח אם חדיש, מעבד 2.4/2.6 וכרטיס מסך מסוג Radeon x800 xt/pro? אם זה יעבור את ה-2000 אז אנסה אוברקלוקינג... מה כבר יש לי להפסיד...

פורסם

רק הX800 עולה לפחות 2600..

פורסם
  • מחבר

עולה בערך כמו כל המחשב שלי... נראה לי שאסתפק באוברקלוקינג.

פורסם

עם X800 אתה לא צריך אוברקלוק ;)

פורסם
  • מחבר

בכיף. יש לך 2000 שקל להלוות לי?

טוב. אז עשיתי אוברקלוק. הכי חזק שאפשר לפני שה-textures מתערבבים. וזה לא כל-כך עזר לי... בעצם, זה עזר, אבל כמעט ואין שינוי... מה אני עושה עכשיו, אוברקלוק למעבד?

פורסם

קנה לוח אם חדש וזכרונות ותעשה אוברקלוק למערכת שלך, הלוח אם שלך הוא של אינטל

פורסם

ב1000 שקל אפשר לקנות מעבד AMD 2500 ברטון ולוח אם טוב לAMD.

אבל זה ממש לא קשור לפורום אוברקלוקינג וקירור. נראה לי הפורום המתאים הוא מפרטים.

פורסם
  • מחבר

למה אני צריך להזכיר לכם שאני חדש בנושא ה-Hardware ואין לי מושג על מה אתם מדברים?

War-Hammer, מה זה זכרונות, שבב DIMM? ולא יזיק אם תסבירו לי(גם לינקים יעזרו) איך עושים אוברקלוק למערכת(חוץ מכרטיס המסך)?

holy JC, אתה מתכוון מעבד במהירות 2.5(AMD 2500)? והסבר על תכונות הלוח לא יזיקו לי...

אני מצטער שאני כזה קרצייה, אבל אלו הפעמים הראשונות שאני מתעסק אם חומרה(תסתכלו על הסמל).

פורסם

זכרונות - ראם RAM, זיכרון פנימי.

פורסם
  • מחבר

ram.jpg

אאאההה... זה ראם. בחוברת לוח האם שלי כתוב שזה DIMM. בכל מקרה, נראה לי שהראם הזה לא יתאים לי ללוח האם. בראם שמתוקן לי עכשיו, יש 2 חריצים(ראה תמונה למטה). ובזה יש רק אחד.

dimm.jpg

פורסם

זה בגלל שיש לך לוח אם ישן שתומך כנראה רק בחריצי SDRAM הישנים. היום מה שהולך זה DDR שעובד הרבה יותר מהר מהSDRAM (לצורך ההשוואה המהירות הכי מהירה של הSDRAM זה 166MHz וזה מאוד נדיר למצוא כאלו, בדרך כלל המקסימום זה 133MHz וDDR יכול להגיע אפילו ל600MHz {היקרים ביותר} אבל אפשר להסתפק באיזה A-DATA 500MHz והמהירויות האלו זה עוד לפני שאתה משתמש בDual-DDR.)

פורסם
  • מחבר

אוף. אני משתמש ב2 כאלו אבל עדיין המהירות על הפנים...

כנראה שאני אחכה כמה חודשים ואקנה מחשב חדש. כי לשדרג את מה שיש לי, זאת עבודה בלתי אפשרית(לוח אם, כרטיס מסך, מעבד, DDR, והרשימה רק נמשכת...).

תודה לכולם.

פורסם

אמרת שאתה מוכן להשקיע עד 2000 שקל אז הצעתי לך להחליף לוח אם + זכרונות, אתה גם יכול להחליף לכרטיס מסך בינוני בתקציב שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים