עבור לתוכן

מה ההבדל בין FAT32 ל NTFS ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לפרמט את המחשב אך אינני יודע מה ההבדל בין FAT32 ל NTFS.

יש לי P4 1400 עם 640MB זכרון.

שני כוננים קשיחים של 60 ו 40 גיגה כל אחד מחברת IBM.

על כל פנים, על המחשב יותקנו גם משחקים שונים והוא גם משמש לעבודה יומיומית בעיקר עם WORD ו EXCEL.

אודה מאוד על הייעוץ.

פורסם

מצטרף

פורסם

תריץ חיפוש תמצא המון מידע

פורסם

בעקרון NTFS היא יותר לאבטחה {מבחינת המידע}וגם לתמיכה בקבצים גדולים מאוד יותר מתאים לעורכי הוידאו שבינינו

אני ממליץ לבחור ב-FAT32

פורסם

ntfs היא שיטת איכסון הקבצים במערכות מבוססות nt

NTFS = NT FILE SYSTEM

fat32 היא השיטה שבה משתמשות מערכות ההפעלה דוס וין 95 98 וme

בעיקרון ההחלטה היא שלך

אם אתה עושה עבודות בוורד ובאקסל אז עדיף לך ללכת על הntfs משום שהיא יותר טובה בשמירת מידע במקרה שהמחשב קורס

fat32 תאבד את המידע במקרה כזה ברוב הזמן

פורסם

FAT32 גם יותר מהירה מNTFS.

פורסם

fat32 עדיפה גם מבחינת המהירות וגם מבחינת היכולת שלך להציל קבצים במידה ו-windows לא עולה.fat32 לא כל כך מומלץ במידה ויש לך שני מערכות הפעלה בדיסק,במקרה כזה עדיף שאחת ממערכות ההפעלה תעבוד במערכת קבצים מסוג ntfs .

פורסם

דווקא ל-NTFS יש יכולות שיחזור וגיבוי טובות יותר מאשר מ-FAT32.

אני מניח שאתה מתכוון (או מי ששמעת את זה ממנו התכוון) לעובדה שאי אפשר לגשת למחיצות NTFS מדוס, במקרה שהווינדוס לא עולה.

זה נכון, וזהו חיסרון יחיד ליכולת שיחזור הקבצים ב-NTFS. אבל גם עליו אפשר להתגבר: אפשר להעביר את ההארד-דיסק בקלות למחשב אחר, להעביר את כל מה שצריך למחשב ההוא, ואז לפרמט את ההארד-דיסק או לעשות איתו מה שרוצים.

ככה שמבחינת אמינות, גיבוי, הגנה, אבטחה, NTFS עדיפה.

פורסם

אני קצת מבולבל...בלאגן שלם עשיתם פה

FAT32 יותר מהיר

NTFS יותר מאובטח ויותר אמין?

אגב, לא יודע אם יש קשר, אבל בשני מחשבים קודמים (FAT16, FAT32) מעולם לא היתה לי בעיה עם הארד דיסק, ואת הדיסק הנוכחי (WD 80GB 8mb buffer) כבר החלפתי פעמיים (NTFS)

פורסם

אני אנסה לעשות קצת סדר, אולי אנשים אחרים יחלקו עליי:

למשתמש הביתי- זה לא משנה.

NTFS מכיל יותר אפשרויות הגנה ואבטחה, FAT נגיש מדוס, אבל זה לא כ"כ משנה. זה לא כאילו כל יום נופל לנו הווינדוס ואנחנו צריכים לשחזר מדוס, והאפשרויות אבטחה של NTFS הם דברים שרק משתמשים מתקדמים נוגעים בהם ומתעסקים איתם. אז שניהם יהיו בסדר.

נ.ב.- אני אישית לא ראיתי הבדל במהירות בין שתי מערכות הקבצים במחשב שלי.

פורסם

עקרונית ה NTFS יותר אמינה, אם כי אף פעם לא נתכלתי בבעיות עם ה FAT32.

עכשיו, מה שקורה הוא, אם יש לך עוד מחשבים בבית של הורים אחים וכו'...

ותה מעביר לפעמים בניהם מידע, ועל המחשבים האלה יש לך WINDOWS 95/98/מלניום יהיה לך עדיף

לעבוד עם FAT32 כי המערכות ההפעלה שיש לך על שאר המחשבים לא יוכלו לקרוא את הקבצים אם הם NTFS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים