עבור לתוכן

לפני קניית SGS במסגרת של סלקום, אופציות נוספות? בעיית GPS?

Featured Replies

פורסם

נשברתי ואני ואשתי כנראה מצטרפים שבוע הבא לעדר בעלי הסמרטפונים. הציעו לנו בסלקום עסקה מאוד-מאוד טובה, אנחנו לאור זאת גם נקנה את הטלפונים דרכם.

יש מספר סוגיות שמאוד מציקות לי --

* עד היום היה לי נוקיה ישן ואמין להפליא, נפל מ-2 מטר, טבל במים, אבק, בוץ ועובד נהדר. ברור לי ש-SGS (או אייפון) לא יהיו עמידים כמותו ואני מתכוון לשמור עליו יותר (וגם לרכוש בשבילו otterbox או משהו דומה), אולם והיה וקורה משהו, כמה שווה האחריות של סלקום למכשיר שנקנה דרכם? כמה עמיד ה-SGS ואין הוא לעומת האייפון-4? עלות תיקונים של זה ושל זה? בדקתי בגוגל, המידע לא חד-משמעי ורציתי לשמוע כאן מבעלי ניסיון.

* אנדרואיד 2.3 ל-SGS. הסוגיה לא סגורה ואני יודע שיש מגה-שרשור בעניין הזה. אני די בטוח שסלקום לא יציעו שדרוג גם אם יהיה כזה מסודר מסמסונג (כמנהג חברות הסלולר בארץ), האם עדכון צד ג' מבטל את האחריות?

* סוגיית ה-GPS. מאוד חשוב לי ה-GPS במכשיר, אם הוא לא מתפקד מבחינתי זה deal breaker. קראתי דברים לא נחמדים על ה-GPS של ה-SGS (איטי, לא מדויק) ורציתי לשמוע אם לאנשים פה יש מה להגיד בעניין.

* אופציות נוספות היום מלבד ה-SGS והאייפון4 בסלקום? אני מדבר על מה שיש היום. אני יודע שבקרוב יצאו SGS2 ובהמשך אייפון5, אני לא מתכוון להמתין להם.

פורסם

* ה-SGS עמיד בהרבה מהאייפון 4 ובכלל. עלות תיקון- תשאל בסלקום.

* בנתיים אין ממש גרסאות עם ג'ינג'רברד, יצאו כמה, הפסיקו להפיץ כמה... ממש עוד מעט כבר יהיה. עדכון צד ג' אכן מבטל את האחריות אך-

א. אתה יכול תמיד להחזיר לגרסה שהגיעה עם המכשיר, *לא נגעתי בכלום*.

ב. אני לא בטוח שעדכון רשמי (מסאמסונג, דרך KIES) יבטל את האחריות.

* ה-GPS לא מאוד מדוייק או מהיר אבל עובד. עניין המהירות שאתה מדבר עליו זה הזמן שלוקח לו להינעל על הלוויינים שלו ולהתחיל לעבוד, מעבר לזה עובד כרגיל בלי שום אייות. בכלל, תפקוד ה-GPS משתנה ממכשיר למכשיר, מגרסת תוכנה לגרסא. ה-GPS אצלי עובד, לא מאוד מדוייק ולפעמים קצת מתבלבל אבל עובד, יודע לקחת אותי לאן שצריך, גם בסמטאות החשוכות.

* תבדוק האם באמת שווה לך לקנות מכשיר מסלקום, אלא אם אתה רוצה להיות משועבד לסלקומנים ארבע מאות שנה, וכשתרצה לצאת תצטרך להסתובב במדבר ארבעים שנים נוספות. זכור, ההחזרים תקפים גם אם לא קנית אצלם, ע"ע חוק ניתוק זיקה.

* אין לסלקום הרבה מכשירים, שום דבר מעניין או טוב, ראה סעיף קודם.

פורסם

* תבדוק האם באמת שווה לך לקנות מכשיר מסלקום, אלא אם אתה רוצה להיות משועבד לסלקומנים ארבע מאות שנה, וכשתרצה לצאת תצטרך להסתובב במדבר ארבעים שנים נוספות. זכור, ההחזרים תקפים גם אם לא קנית אצלם, ע"ע חוק ניתוק זיקה.

אתה כמובן סותר את עצמך, כי בדיוק בזכות אותו חוק בדיוק - הוא יכול לקנות גם מסלקום ועדיין לעבור לחברה אחרת ולהמשיך לקבל את הזיכוי עבור השימוש - מהחברה החדשה.

מה שמסקרן אותי זה מה היא אותה "עסקה מאוד-מאוד טובה" שהוא מדבר עליה. למיטב ידיעתי המסלול הכי טוב שהיה בסלקום (וגם הוא אאל"ט כבר לא מוצע בקלות כמו פעם..) זה ה-1200/1200 ב-209.

פורסם
  • מחבר

מה שמסקרן אותי זה מה היא אותה "עסקה מאוד-מאוד טובה" שהוא מדבר עליה. למיטב ידיעתי המסלול הכי טוב שהיה בסלקום (וגם הוא אאל"ט כבר לא מוצע בקלות כמו פעם..) זה ה-1200/1200 ב-209.

אני לא מעורה בפרטי העסקה ממקור ראשון, זה בעיקר דרך החברה שאשתי עובדת בה. מאחר שזה דרך מסלול עסקי + שימור לקוחות זה יהיה בסגנון של 1200 דקות + חבילת גלישה ב-200 ש"ח.

פורסם

אתה כמובן סותר את עצמך, כי בדיוק בזכות אותו חוק בדיוק - הוא יכול לקנות גם מסלקום ועדיין לעבור לחברה אחרת ולהמשיך לקבל את הזיכוי עבור השימוש - מהחברה החדשה.

אני התכוונתי שיקנה בחנות פרטית וילך לקבל החזרים.

פורסם

אבל זה לא משנה איפה הוא קונה, את ההחזרים הוא יקבל מכל הספקיות כך או כך.

פורסם
  • מחבר

הקפצה - עוד דעות בנוגע ל-GPS? הסוגיה הזאת מאוד חשובה לי.

פורסם

אצלי ה GPS עושה בעקרון מה שבא לו... ציפיתי מהמכשיר שיתפקד כמו שצריך בסוגיה הזאת אך התאכזבתי... יש פעמים שתוך שניה הוא מתחבר ללויין ועושה את העבודה ויש ימים שאני פשוט יושב ומחכה וכלום... אני קניתי את שלי מסלקום גם ויש לי את הגרסא של סלקום כלומר לא החלפתי רום.. מצד שני יש לי ביטוח כלקוח עיסקי על כל דבר שקורה למכשיר.. נופל מצוק ונשבר, אני הולך לקחת אותו מביא לסלקום ומקבל חדש :D ואת זה אתה לא תקבל באייפון 4 כי למכשיר הזה פשוט לא עושים ביטוח.. כנראה שהוא שביר מאוד. חוץ מזה מכשיר מעולה.

פורסם

* עד היום היה לי נוקיה ישן ואמין להפליא, נפל מ-2 מטר, טבל במים, אבק, בוץ ועובד נהדר. ברור לי ש-SGS (או אייפון) לא יהיו עמידים כמותו

יש גם בסלקום וגם באורנג' את ה-Motorola DEFY המצויין שכמעט ולא נופל בביצועיו והוא הסמארפון המוקשח היחיד כיום - עמיד למים, אבק ונפילות

ועולה פחות מ-2000 ש"ח: http://androidstore.co.il/he/24/ShowProduct.aspx

הגודל שלו גם שפוי בהרבה ועדיין אתה מקבל מסך 3.7' ברזולוציה גבוהה מאוד.

2479994844.jpg

5591510290.png

פורסם
  • מחבר

שיחקתי עם ה-DEFY (יש לחבר שלי), המסך שלו נחות באופן מורגש מה-iphone4 או ה-SGS וכך גם ה-touch וזמני התגובה (למרות שעל הנייר הוא נופל רק במעט משניהם). הוא בהחלט מרשים בעמידותו למים, לגבי נפילות אני לא יודע כמה הוא יהיה עמיד משמעותית מ-SGS עם otterbox וככל הנראה שניהם רגישים באותה מידה לחבלה ישירה למסך או צידית משמעותית.

הגודל (או הקוטן) של ה-DEFY משחק תפקיד (למרות שהוא וה-SGS שוקלים אותו דבר), אבל זה אני משאיר לאשתי להחליט.

סוגיית ה-GPS מדאיגה ולפחות בחלקה בעיית חומרה.

פתרונות אפשריים שראיתי הם

http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-fix-gps-on-samsung-galaxy-s-eclair-and-froyo/

או אפליקציה שמאפסת את ה-GPS.

האם למישהו יש ניסיון עם הנ"ל?

עצוב מאוד שסמסונג לא ממש השקיעו בפתרון הבעיה וכנראה כעת עם יציאת ה-SGS-2 יזנחו אותה לחלוטין.

פורסם

קניתי לאח שלי את הDEFY מחול -1500 שקל

הוא דווקה מהיר -אולי בארץ דוחפים ROM מסריח

הבעיה העיקרית שלו וזה כבר תלוי במשתמש זה שעדין לא יצא לו עדכון תוכנה רישמי אז הוא ב2.1

אבל למשתמש פשוט זה לא צריך להציק כי יש המון אפליקציות שתומכות ב2.1

המסך מגע מאוד טוב -רק לא באיכות תמונה של איפון 4 -אבל בגודל כזה צריך טלסקופ להבחין בזה :smile1:

המסך סבבה גם ככה

מה שכן הוא לא חזק חומרתית כמו הSGS או איפון 4 -אבל מספיק חזק והרבה יותר זול

רק בארץ דוחפים לו מחיר

עוד דבר במקור נותנים לו רק 2 גיגה זיכרון לשמירות

ועדיף להוסיף לפחות 16 להנות מימנו כמו שצריך

וכמובן להוריד אפליקציות שאתה צריך

פורסם

לגבי נפילות אני לא יודע כמה הוא יהיה עמיד משמעותית מ-SGS עם otterbox ... הגודל (או הקוטן) של ה-DEFY משחק תפקיד

ה-SGS עם מגן מלא ששווה משהו כבר גדול ב-ה-ר-ב-ה מה-DEFY וגם כך הוא מהגדולים שיש.

תבדוק טוב טוב את הנושא...

אני חשבתי לקנות SGS או ARC לאשתי והיא פסלה אותם חד משמעית בגלל הגודל שהיה פשוט לא מעשי עבורה.

האיפונרבה היה גבולי בגודלו, כבד ומאוד לא נוח לאחיזה, וזה עוד ללא מגן מסך נורמאלי שהוא בגדר חובה עם לבנת הזכוכית השבירה שהוא.

דווקא ה-DESIRE וה-NEXUS ONE היו נוחים בהרבה, בעיקר מבחינת אחיזה.

פורסם

סוגיית ה-GPS מדאיגה ולפחות בחלקה בעיית חומרה.

פתרונות אפשריים שראיתי הם

http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-fix-gps-on-samsung-galaxy-s-eclair-and-froyo/

או אפליקציה שמאפסת את ה-GPS.

האם למישהו יש ניסיון עם הנ"ל?

הפתרון שצרפת כבר לא רלוונטי מאז צאת 2.2.

ה GPS ב SGS סובל מחוסר רגישות וזה בא לידי ביטוי ביכולת שלו לדייק במיקום, ככל הנראה בשל תכנון בעייתי של מיקום האנטנה.

בחודשים הראשונים לאחר שחרורו, המצב היה עוד יותר חמור מאחר וגם הדרייבר שלו לקה והיה גורם ללאג עצבני בעדכון המיקום ולאיבוד קשר עם הלווינים באופן תדיר יחסית, ללא קשר לתוכנת הניווט בה נעשה שימוש.

בשביל לשפר את רגישות ה GPS חומרתית, יש את השטות הזו - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1043034

אני יכול להעיד שבמקרה של המכשיר שלי, זה לא שיפר דבר - דיוק המכשיר תחת שמיים פתוחים ממשיך לקפץ בין 5 ל 15 מטרים ב GPS TEST.

ה SGS שלי הוחלף פעם אחת באחד מה Batchים של אוקטובר או נובמבר, כבר לא ממש זוכר. ייתכן שהפתרון הזה, כפי שצויין שם, רלוונטי יותר עבור מכשירים מה Batchים הראשונים (ששווקו החל מהרבעון השלישי של שנה שעברה).

המכשיר שלי הוחלף מול Clove במגמה לראות אם הבאץ' העדכני הכיל מכשירים עם GPS רגיש יותר באופן משמעותי. זה לא המצב.

ה GPS ב SGS כיום מאפשר ניווט סביר בהחלט עם Waze/Amigo, גם בעיר, אך באיזורים מרובי נתיבים/מחלפים, סמטאות/רחובות קרובים/ות במיוחד, הוא עדיין ייסטה.

אם תפקוד ה GPS ממש חשוב לך - שקול מכשיר אחר, או שתמתין לראות מה תהינה חוות הדעת בנוגע לתפקודו ב SGS 2 (אני די משוכנע ששם הכל יהיה בסדר, מאחר וב Galaxy Tab ה GPS מתפקד ללא דופי, ע"פי דיווחים ברשת). סביר להניח שבעוד קצת יותר משבוע הן תתחלנה לצוץ ברשת.

פורסם

גם באייפון אני סובל מלאגים כאלה עם Waze, עם iGO יש לי הרבה פחות בעיות תוך כדי הניווט.

לגבי קבלת הפיקס, עם AGPS מופעל, ה-SGS מגיע למהירות קבלת פיקס לא רעה בכלל.

באייפון קבלת הפיקס היא כמעט מידית, אבל גם שם ה-AGPS תמיד מופעל, אין שום דרך לכבות אותו

(לפחות לא דרך הממשק הסטנדרטי) :).

אגב, מישהו ניסה את זה?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1043034

בבדיקת ה-GPS מתוך החדר, רמת הדיוק יורדת ל 30 מ' מ-50 אחרי לחיצה :).

פורסם

אם הGPS ממש קריטי לך לא הייתי ממליץ על SGS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים