עבור לתוכן

עצותיכם באשר ללוח שמתאים לי ואם כבר, אשמח גם לעצות בנושא מעבד וזכרון

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

אז ככה: אני בונה מחשב שישמש גם HTPC (ה מ ו ן אחסון ) + מחשב משרדי מולטי-טסקינג (לפעמים מעבר לבינוני) מחשב שמצד אחד רצוי שיתאים ללפחות 3 שנים, ומצד שני שיהיה ניתן לשדרגו היה והדבר יהיה רלוונטי.

מעבד: הבטתי על המעבדים המומלצים באתר לנושא ועל בנצ'ים ומצאתי עצמי מתלבטת בין שלושה ATHLON IIX4 630/635/640

בהתחשב בהפרש העיבוד הקטן אבל גם הפרש המחירים בין ה- 630/635 (כ-50 ש"ח) ומצד שני בחוסר רציני של השוואות מספקות של ה- 640 ובהפרש הכספי מול ה- 635 (מעל 100) נראה לי שהדבר הנכון ביותר יהיה ללכת על ה- 635.

לוח: כאן הדבר הופך מסובך יותר היות ויש לי דרישות רבות (מאוד)

1. הוא חייב לתמוך בכמה שיותר קונקטורים של SATA: כלומר לפחות 8 SATA נראה לי כמו מספר טוב.

2. חייב להיות CROSSFIRE כדי שבנוסף לכרטיס המסך, אוכל לחבר כרטיסים הצורכים מעל PCI-E*1

3. לוח מלא, רצוי עם כמה שיותר PCI-E ופחות PCI (אבל עדיין יש צורך בזוג כאלה).

4. כרטיס קול טוב, לפחות ALC889.

5. בכל מקרה לוח יחסית מתקדם שגם יתאים למעבד וגם יאפשר שגרוגים עתידים (כלומר לא פחות מסדרה 790X

6. בנושא זה אני מעט מתלבטת אבל ממה שיתכן והבנתי מאנשים יתכן שרצוי גם שתהה יציאה קואקסית לכרטיס הקול. היות וכרגע איני יודעת לאיזה מגבר המחשב יתחבר ויתכן ובתנאים מסויים יתברר שהוא ממש נחוץ. כמבו אשמח לשמוע דעות אחרות ממי שמבין בנושא.

7. USB3 בהחלט יכול להיות יותר ממבורך

8. ESATA יכול להיות בהחלט להיות חביב

9. כבר הבנתי ש- SATA6 זה מקסימום חביב אבל לא צפוי להיות שימושי עבורי בקרוב

10. פונקציות מתקדמות נוספות (למשל הטענה מהירה הקיימת ב- SB850) או תמיכה טובה יותר בשידרג יכולה להועיל.

א. התחלתי מלוח GA-790XTA-UD4P (מחיר בערך 650 ש"ח) שעונה על פונקציות 1+2+3+4+5+6. וגם חוסך לי את הצורך לקנות ברקייט ESATA היה ואזדקק לכזה (אם כי בכך תופס שני חיבורי SATA).

ב. נתקלתי בלוח GA-790XT-UD4 (כ- 50 ש"ח יותר מ- א)

פלוסים: עונה בנוסף על סעיפים 7 (וכמו ש!_Nike_! אמר ביותר מהזדמנות אחת, אם ההבדל ה- 50-100 ש"ח וניתן לקבל USB3 זה רעיון טוב), + 8 , גם חלקית על 9.

מינוס: PCI-E אחת הוחלפה ב- PCI (עדיין נראה כמו לוח ממש לא רע)

ג. במחיר דומה ל-ב (איזור ה- 700) נתקלתי ב- GA-890PA-UD3H שהמינוס הגדול שלו הוא שאינו כולל יציאה קואקסית. מעבר לכך הוא כמעט מושלם (ואפילו נותן נותן לי כרטיס מסך אונבורד שאמנם לא מתכננת להשתמש בו אבל עדיין כנראה יכול להועיל לפעמים)

ד. זה שלבד מהמחיר (אפשהו באזור ה- 820 אם כי ניתן אולי להשיגו בפחות) ובאופן משעשע יש עליו הכי מעט ביקרות ברשת הוא ה- GA-890XA-UD3 שנותן לי פשוט את הכל. אבל מתוקף מחירות המופרז אני בספק אם ארכוש אותו.

אשמח לדעתכם ולעזרתכם. אולי תעזרו לי לרדת מחלק מהדברים, להתמקד באחרים או שתחשפו אותי למשהו אחר (אבל רלוונטי) לגמרי

- אגב, שקלתי גם את הלוח של אסוס M4A89GTD PRO/USB3 אבל למרות שבכל הבנצ'ים הוא יוצא הכי מומלץ, ולמרות שהסכמתי להתפשר על כך שבעל פיצרים שונים שבחלקם אינם בהכרח רלוונטים לי בעוד שאחרים חסרים, הוא פשוט יקר מידי ונראה לי שלכל הגזמה יש גבול.

-באשר לזכרון, כדי לא להכביד מידי בהתחלה, בהמשך הדיון (בתקווה שיהיה דיון)

תודה לעוזרים ולמייעצים

שבת שלום

פורסם

אני מראש מודה, לא קראתי את ההודעה שלך.. ההצעה שלי היא כזו, תבדקי את המפרט של הלוח הכי זול, ואם הוא לא מתאים לדרישות, תעביר ללוח הבא.. כך עד שתמצאי את הלוח הכי זול שמתאים לדרישות שלך.

נתחיל בלוח 770TA-UD3. מה חסר לך בלוח הזה?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, דניאל.

יש לי כעת לוח מאוד דומה (ללא ה-A)

וצודק, הוא לא כזה רע:

אבל

1. חסר CROSSFIRE (למטרות הרחברה כמו בת'רד הקודם- ולא דווקא הכרטיס המדובר)

2. אם ניתן הייתי מעדיפה פחותPCI ויותר PCI-E (אפילו כעת יש לי יותר)

4*PCI? לא קצת הגזמנו?

3. בנוסף לא בדקתי אבל אני תוהה אם כרטיס הקול לא מיושן מידי

כך גם לגבי ערכת השבבים שמעט (כלומר הרבה) מיושנת וממש לא תתאים לשדרוג עתידי - כלומר הוא יעבוד אבל פחות טוב, וכנראה כך גם ה- 635 החדש שירכש.

כלומר, אתה הוא המומחה, אבל אם ערכת השבבים לא היתה משמעותית מדוע לא רק שמשנים אותה (רוצים למכור עוד) אבל שכל מעבד חדש יותר שיוצר לרוב בודקים עם הערכות היותר חדשות דבר שלפחות לי שפחות מבינה נראה כמו דרך היותר טובה להוציא מהמעבד את המקסימום. זו גם הסיבה שנראה היה לי שפחות מ- X790 יהיה מעט בזבוז. אני טועה?

פורסם

הלוח בכלל לא מיושן..

כל פעם יוצא עדכון ביוס חדש עושים ונונתים לך אפשרות לתמיכה של עוד ועוד מעבדים.

790X יהיה לך בזבוז מוחלט.

ואם זה יהיה HTPC אז בשביל מה CROSSFIRE ?

אם בכל זאת...זאת אפשרות נחמדה :

http://skypc.co.il/pl_product~950750~10~0.htm

פורסם

1. חסר CROSSFIRE (למטרות הרחברה כמו בת'רד הקודם- ולא דווקא הכרטיס המדובר)

בשביל מה?

2. אם ניתן הייתי מעדיפה פחותPCI ויותר PCI-E (אפילו כעת יש לי יותר) 4*PCI? לא קצת הגזמנו?

את משתמשת בהם כרגע?

3. בנוסף לא בדקתי אבל אני תוהה אם כרטיס הקול לא מיושן מידי

לא.

כך גם לגבי ערכת השבבים שמעט (כלומר הרבה) מיושנת וממש לא תתאים לשדרוג עתידי - כלומר הוא יעבוד אבל פחות טוב, וכנראה כך גם ה- 635 החדש שירכש.

לא נכון.

כלומר, אתה הוא המומחה, אבל אם ערכת השבבים לא היתה משמעותית מדוע לא רק שמשנים אותה (רוצים למכור עוד) אבל שכל מעבד חדש יותר שיוצר לרוב בודקים עם הערכות היותר חדשות דבר שלפחות לי שפחות מבינה נראה כמו דרך היותר טובה להוציא מהמעבד את המקסימום. זו גם הסיבה שנראה היה לי שפחות מ- X790 יהיה מעט בזבוז. אני טועה?

כן.

פורסם
  • מחבר

הלוח בכלל לא מיושן..

כל פעם יוצא עדכון ביוס חדש עושים ונונתים לך אפשרות לתמיכה של עוד ועוד מעבדים.

790X יהיה לך בזבוז מוחלט.

ואם זה יהיה HTPC אז בשביל מה CROSSFIRE ?

אם בכל זאת...זאת אפשרות נחמדה :

http://skypc.co.il/pl_product~950750~10~0.htm

תודה על התגובה, דניאל

ראה, מבחינתי ל- GA-MA785GT-UD3H כמה בעיות עקריות:

1. יש לו רק 6חיבורי SATA שזה מעט. ממש מעט

2. (Note 5) The PCIEX1_2 and PCIEX1_3 slots share bandwidth with the PCIEX4_1 slot. When the PCIEX4_1 slot is

populated with a x4 card, the PCIEX1_2 and PCIEX1_3 slots become unavailable.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3397#sp

3. הוא חסר יציאה קואקסלית דבר שכנראה רצוי שיהיה בלוח שלי.

4. מעבר לכך אין לו USB3 (וגם לא SATA6G)

כך שבסיכומו של עניין, בכל מקרה אינו יכול לבא בחשבון.

בכל מקרה העניין הוא שאיני בונה פה HTPC קלאסי כך שלוח HTPC קלאסי שכזה אינו הדבר המתאים במקרה הזה.

בנושא הקרוספייר, מבחינתי המטרה אינה כרטיס מסך נוסף אלה הרחבות נוספות היה ואזדקק אליהן ושוב היות ולוח אם הוא דיי הבסיס לכל ורוב השדרוגים נעים עליו נראה לי פחות חכם ממש להתפשר בנושא

באשר ל- 770TA-UD3 שדניאל הציע טרם פסלתי אותו אבל אם הצ'יפ כל כך לא משמעותי מדוע את כל הבנצ'ים תמיד עורכים על הלוחות הכי חדשים?

ושוב תודה על עזרתך.

אגב, מה דעתך לגבי המעבד. אני בוחרת נכון?[br]פורסם בתאריך: 4.06.2010 בשעה 20:24:36

בשביל מה?

בשביל מה? שוב איני שוחה בנושא כמוך, אבל אני תוהה אם לא כמו הכרטיס ההוא עוד כרטיסים ידרשו חיבורים מהירים בוודאי מ- PCI אבל ייתכן גם מ- PCI-E ואז אמצא עצמי תקועה, שוב משדרגת או במקרה הפחות גרוע מתחילה לשחק עם דונגלים.

את משתמשת בהם כרגע?- כרגע אני משתמשת בשני כרטיסים ממש מיושנים של PCI. אבל כאשר ארצה לשדרג לפחות אחד מהם אם אני זוכרת נכון הוא כבר יהיה PCI-E ובאופן כללי נראה שבחלק גדול מהמקרים (למשל כרטיסי הרחבות ל-SATA) זה הכיוון. וסביר שהדבר יהיה יותר ויותר רלוונטי בשנים הקרובות.

לא.

לא נכון+ כן.

אוקי, אם כך, הייתי שמחה לדעת מדוע לרוב הנטייה היא לעבור ללוחות מבוססי צ'יפים יותר חדשים (ולא להשאר עם לוחות מיושנים מאוד ורק לעדכן ביוס ותושבת) ואף משווים בין הלוחות ומראים שזה עושה טוב יותר את זה וההוא פחות. הרי אם אין הבדל מה בכלל העניין פה? זאת ועוד, הייתי שמחה להסבר מדוע כל הבנצ'ים שאני רואה (או נניח רוב הבנצ'ים באתרים הגדולים והרציניים והיות ולאמר כל זו מילה גדולה) נעשים על הלוחות העדכניים ביותר? אשמח אם תוכל אולי להסביר מעבר לכן/ לא כי כך איני יכולה ללמוד ממך למעשה דבר.

ותודה על הייעוץ שאתה נותן לי (אני יודעת שאני מעט קשה).

פורסם

באשר ל- 770TA-UD3 שדניאל הציע טרם פסלתי אותו אבל אם הצ'יפ כל כך לא משמעותי מדוע את כל הבנצ'ים תמיד עורכים על הלוחות הכי חדשים?

ישנה טעות בבסיס השאלה, עורכים ביקורות על מוצרים, בין היתר לוחות אם, תקציביים, בינוניים ויקרים במיוחד, לא עורכים ביקורות רק על מוצרים יקרים במיוחד. דוגמא רנדומלית:

http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2007/09/13/Gigabyte-GA-G31MX-S2-Micro-ATX/p1

חוץ מזה שבד"כ ביקורות על לוחות אם (בשנים האחרונות) הן דבר די משעמם כי מלכתחילה ברור שאין הבדלי ביצועים, אז הביקורת מתמקדת ביכולות אוברקלוקינג, באילו חיבורים/פונקציות/פיצ'רים יש בלוח.. מציגים תמונות, רושמים את המפרט של הלוח. לפעמים משווים ללוחות אחרים, דבר שלדעתי דיי מיותר. בעבר היה יותר טעם לדבר והיו הבדלי ביצועים, בערכות השבבים/הפלטפורמות הנוכחיות זה דיי לא רלוונטי.

לגבי הלוח שהציע דניאל אופריסה..

שוב את רושמת מה את "כנראה צריכה" ומה "עדיף לך שיהיה". אני לא אומר שתקני לוח שמתאים בול לצרכים שלך, אני מציע לוח (לדוגמא 770TA-UD3) שמציע יותר ממה שאת צריכה. הבעיה היא שאת רוצה פי חמש יותר ממה שאת צריכה.

לגבי המעבד- זה HTPC נטו? קחי את ה-Athlon II X3 425, את לא צריכה יותר מזה ועם אוברקלוק קל תצמצמי פערים עם מעבדים הרבה יותר יקרים (ואולי תפתחי את הליבה הרביעית וה-L3 הנעול). ולא, אין מקום לתגובה מצידך בסגנון "אם זה מה שמומלץ לי אז אני אקח משהו קצת יותר חזק כדי שיחזיק יותר זמן", כי אנחנו כבר שוקלים דברים כאלו: גםAthlon II X2 215 יספיק לך, הצעתי מעבד אשר גם זול וגם יש בו יותר ליבות. מרובעי הליבות ששאלת עליהם לא יספקו אותך יותר ולו במעט בשימושים שציינת.

עריכה:

בשביל מה? שוב איני שוחה בנושא כמוך, אבל אני תוהה אם לא כמו הכרטיס ההוא עוד כרטיסים ידרשו חיבורים מהירים בוודאי מ- PCI אבל ייתכן גם מ- PCI-E ואז אמצא עצמי תקועה, שוב משדרגת או במקרה הפחות גרוע מתחילה לשחק עם דונגלים.

מצטער, לא הבנתי. שאלתי בשביל מה את צריכה CF, זכור לי שאת מעוניינת בריבוי צגים, את יכולה להשתמש בכרטיס מסך פשוט שמגיע עם יותר מחיבור דיגיטלי אחד, או להשתמש בכרטיס מסך מובנה טוב.

לגבי PCI/PCI-E x1 - בסדר גמור, אפשר למצוא לוח שיציע יותר PCI-E על פני PCI. זה לא מצריך עוד 300-400 שקלים בתקציב הלוח.

על עניין הביקורות הגבתי בהתחלה ^.

אוקי, אם כך, הייתי שמחה לדעת מדוע לרוב הנטייה היא לעבור ללוחות מבוססי צ'יפים יותר חדשים (ולא להשאר עם לוחות מיושנים מאוד ורק לעדכן ביוס ותושבת) ואף משווים בין הלוחות ומראים שזה עושה טוב יותר את זה וההוא פחות. הרי אם אין הבדל מה בכלל העניין פה?

נטייה אצל מי? ערכות שבבים יותר טובות מציעות יותר דברים, מי שצריך את אותם דברים אז הוא קונה את הלוחות הללו, מי שלא צריך וקונה בכל זאת - פראייר, בזבוז של כסף.

יש אנשים שיסתפקו בלוח הכי זול והכי פשוט שיש, ויש אנשים שהשימושים שלהם דורשים לוח יקר יותר. על פי הדרישות שלך מהלוח נספק לך המלצה ללוח המתאים ביותר, לא נמליץ לך על לוח שיקר ב-300 שקלים יותר ושלא יתן לך הרבה יותר בפועל.

פורסם
  • מחבר

ישנה טעות בבסיס השאלה, עורכים ביקורות על מוצרים, בין היתר לוחות אם, תקציביים, בינוניים ויקרים במיוחד, לא עורכים ביקורות רק על מוצרים יקרים במיוחד. דוגמא רנדומלית:

http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2007/09/13/Gigabyte-GA-G31MX-S2-Micro-ATX/p1

כנראה לא הבהרתי את עצמי היטב. התכוונתי שלוקחים את המעבדים החדשים ובודקים אותם (קלרוב) על לוחות דיי חדשים. לאחרונה יצא לי לקרא לא מעט בנצ'ים של מעבדים (כאמור יותר מתקדמים) איני זוכרת שאף אחד מהם נערך על לוח עם ציפ'ים 770. אם זה כ"כ לא משנה מדוע לרוב הלוחות היו- 890GPA או לוח כלשהו המסובב על 790X/790FX?

חוץ מזה שבד"כ ביקורות על לוחות אם (בשנים האחרונות) הן דבר די משעמם כי מלכתחילה ברור שאין הבדלי ביצועים, אז הביקורת מתמקדת ביכולות אוברקלוקינג, באילו חיבורים/פונקציות/פיצ'רים יש בלוח.. מציגים תמונות, רושמים את המפרט של הלוח. לפעמים משווים ללוחות אחרים, דבר שלדעתי דיי מיותר. בעבר היה יותר טעם לדבר והיו הבדלי ביצועים, בערכות השבבים/הפלטפורמות הנוכחיות זה דיי לא רלוונטי.

לחלוטין הגיוני וזה גם מה שאני חיפשתי בבנצי'ם של הלוחות. כלומר לא הכל, בעיקר את העניינים הקשורים אלי ולשימושים שלי.

לגבי הלוח שהציע דניאל אופריסה..

שוב את רושמת מה את "כנראה צריכה" ומה "עדיף לך שיהיה". אני לא אומר שתקני לוח שמתאים בול לצרכים שלך, אני מציע לוח (לדוגמא 770TA-UD3) שמציע יותר ממה שאת צריכה. הבעיה היא שאת רוצה פי חמש יותר ממה שאת צריכה.

לגבי הלוח שהציע דניאל אופריסה - למשל, דניאל הציע לי לוח שכולל רק 6חיבורי SATA כאשר כבר היום אני משתמשת ב- 5 ומייד לאחר השדרוג - לא לאחר עוד חצי שנה אלא מיד, אזדקק כנראה ללפחות 6 (וייתכן גם שבעה או שמונה) ועדיין לא דברתי על שאר הדברים שמבחינתי פשוט לא מתאימים בו (ודווקא במקרה של הלוח הוא קראתי הייטב את המפרט שלו היות ובתחילה הוא היה אצלי ברשימה.

איני חושבת שאני מבקשת יותר מפי חמישה ממש אני צריכה

יש דברים שפחות רלוונטים וכרגע עבורי ולכן למרות שאולי יכולים להועיל, איני לוחצת עליהם (למשל הפיצרים של SB850) אבל יש אחרים (למשל 8 יציאו SATA) שמבחינתי ממש חיוניים. ניסיתי להבהיר זאת בצורה שרשמתי אבל כנראה זה לא ברור מסבפיק לכל אלך לתקן את הניסוח שיהיה ברור יותר.

לגבי המעבד- זה HTPC נטו? קחי את ה-Athlon II X3 425, את לא צריכה יותר מזה ועם אוברקלוק קל תצמצמי פערים עם מעבדים הרבה יותר יקרים (ואולי תפתחי את הליבה הרביעית וה-L3 הנעול). ולא, אין מקום לתגובה מצידך בסגנון "אם זה מה שמומלץ לי אז אני אקח משהו קצת יותר חזק כדי שיחזיק יותר זמן", כי אנחנו כבר שוקלים דברים כאלו: גםAthlon II X2 215 יספיק לך, הצעתי מעבד אשר גם זול וגם יש בו יותר ליבות. מרובעי הליבות ששאלת עליהם לא יספקו אותך יותר ולו במעט בשימושים שציינת.

לגבי המעבד - כמו שכתבתי מדובר על מערכת גם ל- HTPC (כבד) וגם למולטי טסקינג משדרי בינוני - בינוני+ לכן התמקדתי בשלושת המעבדים הספציפים ובינתיים נראה לי שאלך על ה- 635.

באשר ל- OC למען האמת טרם יצא לי לשחק עם דברים כאלה. ולמרות שאני שומעת על כך לא מעט בפורום אני מרגישה חסרה את היידע המספיק ופשוט חוששת להרוס.

עריכה:

מצטער, לא הבנתי. שאלתי בשביל מה את צריכה CF, זכור לי שאת מעוניינת בריבוי צגים, את יכולה להשתמש בכרטיס מסך פשוט שמגיע עם יותר מחיבור דיגיטלי אחד, או להשתמש בכרטיס מסך מובנה טוב.

לגבי PCI/PCI-E x1 - בסדר גמור, אפשר למצוא לוח שיציע יותר PCI-E על פני PCI. זה לא מצריך עוד 300-400 שקלים בתקציב הלוח.

כאמור יהיה ריבוי צגים (וגם יהיה כנראה כרטיס מסך בעל 3 יציאות דיגיטליות) מעבר לכך כמו שכתבתי לך קראתי על כרטיסים (דוגמת כרטיס ההרחבה ל-SATA6G המצריכים מעל PCI-E*1 לכן נראה לי שקרוספייר הינו הפתרון האפשרי.

על עניין הביקורות הגבתי בהתחלה ^.נטייה אצל מי? ערכות שבבים יותר טובות מציעות יותר דברים, מי שצריך את אותם דברים אז הוא קונה את הלוחות הללו, מי שלא צריך וקונה בכל זאת - פראייר, בזבוז של כסף.

צודק. אם קונים משהו שאין וגם לא יהיה בו צורך זה לא חכם במיוחד. עדיין לפעמים יש דברים שיש סיכוי שנזדקק להם ויש סיכוי שלא. מה לעשות במקרה כזה להתחיל לחפש הרחבות בשווי מאות שקלים? לא עדיף להוסיף כמה עשרות בודדות של שקלים כיום (או סתם שיפט ללוח אחר) וגם למגר מראש את הצרה?

דוגמה מקרה היציאה הקאוקסית שטוב שביררתי אודותיה היות ולא לגמרי אבל פחות או יותר אמרו לי שדווקא במקרה שלי יש סיכוי מסוייים שאמצא עצמי נזקקת לה. מה הייתי אמורה לעשות במקרה כזה? לקנות כרטיס קול נוסף במאות רבות של שקלים?

יש אנשים שיסתפקו בלוח הכי זול והכי פשוט שיש, ויש אנשים שהשימושים שלהם דורשים לוח יקר יותר. על פי הדרישות שלך מהלוח נספק לך המלצה ללוח המתאים ביותר, לא נמליץ לך על לוח שיקר ב-300 שקלים יותר ושלא יתן לך הרבה יותר בפועל.

ובזה אתה בהחלט צודק. אני פשוט מנסה עדיין לא לוותר על דברים שכרגע נראים לי חשובים. וכמו שבתחילה חשבתי שעניין ה- SATA6G חשוב אבל למדתי ממך שרהבה פחות, אשמח להסבר על דברים אחרים שאני טועה לגביהם על דברים אחרים שאני טועה ומצד שני, ייתכן וגם אתה תסכים שייתכן שבחלק מהדברים יש איזה הגיון בדברים שלי.

ושוב תודה על הייעוץ

אולי בינתיים איני מסכינמה איתך בכל אבל אני מעריכה את זה שאתה מנסה לעזור לי וללמד אותי.

פורסם

לשימושים שלך ה-X3 425 הוא דיי והותר.

ערבבת את כל הצבעים ובאמת שאין לי כח יותר לקרוא מגילות.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה.

באשר לזכרון נדמה לי שבעבר קראתי פה יותר מפעם אחת שאמרתם לאנשים פשוט לקחת את הזכרון הזול ביותר שהם מוצאים בחנויות.

בנוסף אם הבנתי נכון:

1. בשימושים רגילים אין ממש חשיבות לתדר, כך ש1066 יהיה מהיר ויעיל עבודי באותה מידה כמו - 1333

2. אם הבנתי נכון, רצוי להתאים להתאים את המתחים בין הזכרון ללוח. אם כך בכל הלוחות עליהם עברתי (כולל זה שאתה הצעת ) צויין 1.5V

לאומת זאת, בחלק מהזכרונות למשל זה:

http://www.ocztechnology.com/products/desktop-memory/ddr3/value/value-series/low-voltage-ddr3---optimized-for-intel---core----i3--i5--i7-processors---intel---p55-express-chipset/ocz-ddr3-pc3-8500-low-voltage-value-series.html

מצוין: 1.65 Volts

האם נכון להסיק מכך שהזכרון צורך יותר משהלוח מספק ועלי לחפש זכרונות שלא יעלו על 1.5V או שהבנתי פה משהו לא נכון?

בנוסף ובהתחשב בכך שקראתי שבניגוד לעבר גם המהירות כיום פחות רלוונטית, האם יש פרמטרים נוספים בנוסף לאחריות לפיהם עלי לבחון האם זכרון טוב או פחות וחשוב מכך מתאים או שאינו מתאים?

תודה.

פורסם

את יכולה לקחת 1066/1333/1600 ואף זיכרונות בתדרים גבוהים יותר, אם לא מתוכנן אוברקלוק אז זה לא יתן לך הרבה. קחי את הזול יותר, בד"כ ה-1333/1600 הם הזולים ביותר ואין טעם לפזול לכיוון של 1066 כי זה לא זול יותר/פחות זמין/אותו מחיר.

נושא המתח רלוונטי לכל ארכיטקטורת נהלם-ווסטמיר של אינטל, על אף שזה משום העברת בקר הזיכרון אל המעבד וזה כך כבר זמן רב אצל AMD, זה לא רלוונטי אליהם. אין שום המלצת/דרישת מתח, את יכולה לקחת זיכרון במתח 1.5/1.6 וגם 1.8V.

על השאלה האחרונה- לא. את יכולה לקרוא עוד בסטיקי שבראש הפורום בנושא.

וחשבתי שדנים בלוח, למה עברת נושא? אני מקווה שזה לא בגלל מה שאמרתי על מגילות. :)

בכל אופן, סידרתי את רשימת הדרישות שלך. תיקנתי את 2 ושמתי פס על דברים לא רלוונטיים (9 ו-4) או שגויים בבסיסם (5).

1. לפחות 8 SATA נראה לי כמו מספר טוב.

2. תיקון: חייב חיבור PCI-E x16 נוסף או x4/x8, העיקר שיהיה מעבר ל-x1

4. כרטיס קול טוב, לפחות ALC889.

5. בכל מקרה לוח יחסית מתקדם שגם יתאים למעבד וגם יאפשר שגרוגים עתידים (כלומר לא פחות מסדרה 790X

6. רצוי גם שתהה יציאה קואקסית לכרטיס הקול.

10. פונקציות מתקדמות נוספות (למשל הטענה מהירה הקיימת ב- SB850) או תמיכה טובה יותר בשידרג יכולה להועיל. (5)

לגבי 10- "פונקציות מתקדמות נוספות"- אם את לא יודעת אילו, זו לא דרישה. אז נאמר ש-10 זה החלק המודגש. תפרטי בבקשה על מה מדובר. :-X

מבחינת שדרוג עתידי של המעבד, בואי נוריד לך את העניין הזה, כל לוח AM3 יתמוך במעבדי Zambezi שיגיעו ב-2011 (4/8 ליבות בולדוזר). לא ידוע עדיין לגבי Llano (מעין מתחרה ל-Clarkdale של אינטל, APU, משלב CPU ו-GPU באותו שבב [אצל קלארקדייל השבבים הם side by side ולא באותו DIE]) אך סביר מאוד להניח שלא תהיה בהם תמיכה. לוחות AM3 נוכחיים או ישנים אולי יזדקקו לעדכון BIOS אך בטח שיתמכו במעבדים הללו לפי מפת הדרכים של AMD. זו עובדה.

http://www.anandtech.com/show/2871/2

הלאה.. "וגם יהיה כנראה כרטיס מסך בעל 3 יציאות דיגיטליות"

אין "כנראה", תחליטי כי אולי עדיף לוח עם כרטיס מסך מובנה.

טוב, בדקתי לוחות 880G וזה הלוח שהכי קרוב לדרישות שלך- GA-880GA-UD3H

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3425#sp

אין בו eSATA ו-S/PDIF קואקסיאלי ומבחינת PCI/PCI-E את יכולה לראות שלושה חריצי PCI ושני חריצי PCI-E x1.

מאידך הוא עומד בשאר הדרישות! מחיר: 575-585 שקלים

יש גם את הלוח הזה שמאוד יתאים לך ב-600 שקלים- GA-870A-UD3

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3423#sp

שלא כמו בלוח הקודם, יש לו eSATA ו-S/PDIF. בקשר ל-PCI/PCI-E הוא זהה ללוח הקודם.

פורסם
  • מחבר

את יכולה לקחת 1066/1333/1600 ואף זיכרונות בתדרים גבוהים יותר, אם לא מתוכנן אוברקלוק אז זה לא יתן לך הרבה. קחי את הזול יותר, בד"כ ה-1333/1600 הם הזולים ביותר ואין טעם לפזול לכיוון של 1066 כי זה לא זול יותר/פחות זמין/אותו מחיר.

נושא המתח רלוונטי לכל ארכיטקטורת נהלם-ווסטמיר של אינטל, על אף שזה משום העברת בקר הזיכרון אל המעבד וזה כך כבר זמן רב אצל AMD, זה לא רלוונטי אליהם. אין שום המלצת/דרישת מתח, את יכולה לקחת זיכרון במתח 1.5/1.6 וגם 1.8V.

על השאלה האחרונה- לא. את יכולה לקרוא עוד בסטיקי שבראש הפורום בנושא.

וחשבתי שדנים בלוח, למה עברת נושא? אני מקווה שזה לא בגלל מה שאמרתי על מגילות. :)

בכל אופן, סידרתי את רשימת הדרישות שלך. תיקנתי את 2 ושמתי פס על דברים לא רלוונטיים (9 ו-4) או שגויים בבסיסם (5).

1. לפחות 8 SATA נראה לי כמו מספר טוב.

2. תיקון: חייב חיבור PCI-E x16 נוסף או x4/x8, העיקר שיהיה מעבר ל-x1

4. כרטיס קול טוב, לפחות ALC889 (ערכתי )

6. רצוי גם שתהה יציאה קואקסית לכרטיס הקול.

10. פונקציות מתקדמות נוספות (למשל הטענה מהירה הקיימת ב- SB850) או תמיכה טובה יותר בשידרג יכולה להועיל. (5) (בסימן שאלה)

לגבי 10- "פונקציות מתקדמות נוספות"- אם את לא יודעת אילו, זו לא דרישה. אז נאמר ש-10 זה החלק המודגש. תפרטי בבקשה על מה מדובר. :-X

מבחינת שדרוג עתידי של המעבד, בואי נוריד לך את העניין הזה, כל לוח AM3 יתמוך במעבדי Zambezi שיגיעו ב-2011 (4/8 ליבות בולדוזר). לא ידוע עדיין לגבי Llano (מעין מתחרה ל-Clarkdale של אינטל, APU, משלב CPU ו-GPU באותו שבב [אצל קלארקדייל השבבים הם side by side ולא באותו DIE]) אך סביר מאוד להניח שלא תהיה בהם תמיכה. לוחות AM3 נוכחיים או ישנים אולי יזדקקו לעדכון BIOS אך בטח שיתמכו במעבדים הללו לפי מפת הדרכים של AMD. זו עובדה.

http://www.anandtech.com/show/2871/2

הלאה.. "וגם יהיה כנראה כרטיס מסך בעל 3 יציאות דיגיטליות"

אין "כנראה", תחליטי כי אולי עדיף לוח עם כרטיס מסך מובנה.

טוב, בדקתי לוחות 880G וזה הלוח שהכי קרוב לדרישות שלך- GA-880GA-UD3H

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3425#sp

אין בו eSATA ו-S/PDIF קואקסיאלי ומבחינת PCI/PCI-E את יכולה לראות שלושה חריצי PCI ושני חריצי PCI-E x1.

מאידך הוא עומד בשאר הדרישות! מחיר: 575-585 שקלים

יש גם את הלוח הזה שמאוד יתאים לך ב-600 שקלים- GA-870A-UD3

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3423#sp

שלא כמו בלוח הקודם, יש לו eSATA ו-S/PDIF. בקשר ל-PCI/PCI-E הוא זהה ללוח הקודם.

זכרון

קראתי פה, הלכתי לקרא שם. יהיה 1333/1600 4 גיגה מחברה מוכרת באיזה מתח שלא יהיה, עם אחריות טובה הכי זול שאמצא (עם מסויימת העדפה לתזמון).

לוח

לשני הלוח שהבאת יש יש בעיה משותפת (וברור שמשניהם ה- GA-870A-UD3 דווקא יכל להיות אחלה)

בהערות למפרט בהערה 3 רשום:

(Note 3) The PCIEX1_2 and PCIEX1_3 slots share bandwidth with the PCIEX4_1 slot. When the PCIEX4_1 slot is

populated with a x4 card, the PCIEX1_2 and PCIEX1_3 slots become unavailable.

ולכן אינם יכולים להתאים.

אגב, אולי תפתיע אותי אבל אם אני זוכרת נכון עברתי על כל הסדרה ולבד מהשניים שציינתי (בינהם לגרפי חסר החיבור הקאוקסלי ולכן אלמלא אבין בקרוב משהו אחר כנראה שלמרות שנראה חביב לצערי יפסל) כולם שם או ממש יקרים (ובחלקם עדיין לא מתאימים) או סתם לא מתאימים.

וכן, אני גם קוראת את ההערות בלוחות שנראים יותר רלוונטים.

לגבי הטענה מהירה הכוונה לזה:

3x USB Power Boost. 1

GIGABYTE motherboards feature a 3x USB power boost, delivering greater compatibility and extra power for USB devices. GIGABYTE’s unique USB power design is also able to efficiently regulate output over the full voltage range, which greatly enhances USB device compatibility. In addition, dedicated lower resistance fuses ensure lower voltage drops, and provide more stable and plentiful power delivery.

אבל בהתחשב בכך שאלמלא יגיע כמתנה אינה רואה אייפון בעתידי (PDAים אחרים דווקא כן). והיות ולבד ממוצרי אפל רובם ככולם לפחות למרב ידיעתי ניתנים לטעינה ישירות מרשת החשמל הביתית, וזאת ע"י שנאי מצורף ובמהירות שכנראה אינה נופלת בהרבה מזו שגיגבייט מספקת (או שגיגהבייט נותנים הטענה מהירה עוד יותר?) נראה שמדובר עבורי בעיקר בגימיק חביב . כנ"ל לגביי פיצ'ר ה-

On/Off Charge Support. 2

GIGABYTE On/Off Charge technology that enables faster iPhone, iPad and iPod Touch charging. A derivative of GIGABYTE's highly acclaimed 3x USB Power feature, On/Off Charge technology allows iPhone, iPad and iPod touch devices to draw more current from GIGABYTE motherboard USB ports than standard USB ports allow, with the added benefit that the PC can be on, in standby mode or even off...more

*Due to certain mobile phone limitations, users may need to connect the mobile phone to their PC before the PC enters S4/S5 mode to enable a quick charge from non On/Off Charge USB ports. Charging results may vary by model.

וניתן לראות שנדובר על דברים משלימים

http://gigabyte.com/microsite/185/on-off-charge.htm

אם כבר אז כמה שאלות לגבי פיצ'רים נוספים שיש בסדרה 890. אבל אני מתחילה להיות עייפה אז אשמח להמשיך מחיר (ואולי לסיים סופסופ את העניין הזה)

דברים נוספים:

כרטיס קול

אגב, הלכתי לקרא בREALTEK על כרטיס הקול ומבחינתי רצוי בהחלט שיהיה לפחות ALC889. נראה שמדובר על כרטיס טוב בהרבה מה- ALC888 חלק מהפונקציות רלוונטיות גם כעת וחלק ברגע שאחבר מערכת קול נורמלית. בכל מקרה ALC889 (או יותר=992) .

כרטיס המסך

בכל מקרה יהיה כרטיס מסך נפרד ולו לפחות שתי יציאות דיגיטליות (המסוגלות לתפקד בו זמנית ) מתוכן אחת HDMI. כנראה (בהנחה שקיים במלאי והמחיר לא יקפוץ פתאום) 3 דיגיטליות. אגב, יש לי איזו סיבה להניח שחצי גיגה זכרון מסך לא אמור להספיק לי ואני צריכה גיגה שלם? או שגם עם שני מסכים 24"+32" ברזולוציה מקסימלית ולפיענוח מובנה של סרטייBR/MKV ופילטרים שונים אין שום בעיה להסתפק בחצי גיגה זכרון?

ושוב תודה

ובינתיים לילה טוב.

פורסם

לגביי כרטיס מסך 5570 או 5670 מדגם GO GREEN‏ יעשהו עשר את העבודה סגרתי לך את עניין כרטיס המסך... אני חושב שמספיק לך שניי יצאות PCI-E‏ מספיק שאת שמה שניי כרטיסים ואת יכולה לחבר שישה מסכים!

פורסם
  • מחבר

לגביי כרטיס מסך 5570 או 5670 מדגם GO GREEN‏ יעשהו עשר את העבודה סגרתי לך את עניין כרטיס המסך... אני חושב שמספיק לך שניי יצאות PCI-E‏ מספיק שאת שמה שניי כרטיסים ואת יכולה לחבר שישה מסכים!

בוקרטוב, F430

ותודה על התשובה

למען האמת גם אני חשבתי בכיוון של הסדרות שהצעת (למרות שלא ממש מתכננת 6 מסכים בשום אופק).

1. ממה שהבנתי GO GREEN‏ לא ממש נמצאים בארץ וגם יבוא של כרטיסי מסך בכזה מחיר איזו משתלם במיוחד

2. מצאתי את עצמי מתלבטת בגדול בין הHD5570 1g או HD5670 512m כאשר אני תוהה אם זה כבר באותו מחיר האם יש סיבה שחצי גיגה זכרון לא יספיקו עבורי.

3. ראיתי את הכרטיס הזה בKSP שנראה לי מעניין (אגב יש בעיות עם האתר של שפיר. מעבר לעמוד הראשי אני מתקשה להכנס)

HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E‎

4. בכל מקרה היות וכנראה הפורום הזה הוא פחות המקום לעניין, פתחתי ת'רד בנושא ב"כרטיסי מסך" אתה, דניאל, (וכולם) מוזמנים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=462715.new#new

להתראות :)

[br]פורסם בתאריך: 5.06.2010 בשעה 10:48:06

משהו נוסף לגבי לוחות אם

אני מצטטת מהסטיקי שניק פרסם בנושא לוחות אם:

"דורותיו של ה-PCI-E

ל-PCI-E יש שני דורות, הלא הם PCI-E 1.1 ו-PCI-E 2.0.

החריץ עצמו זהה לחלוטין, כך שאפשר לחבר כרטיס שכבר תומך ב-2.0PCI-E ללוח שתומך רק בדור הקודם וגם להפך.

ההבדלים העיקריים בין הדורות הם רוחב הפס הכפול שניתן לכרטיס המחובר בדור החדש, 5GT/s במקום 2.5GT/s בדור הראשון.

התמיכה בדור החדש תלויה בערכת השבבים (צ'יפסט), בעוד שרוב ערכות השבבים שיצאו בחצי השני של 2008 תומכות בו (P45, P43 וכו').

שאלה: האם חיבור של כרטיס התומך ב-PCI-E 2.0 ללוח שתומך ב- PCI-E 1.1 יפגע בביצועים?

תשובה: נכון להיום לא, משום שהכרטיסים הנוכחיים לא מנצלים את יכולותיו של הדור החדש."

עברתי על הלוחות שנזכרים בת'רד ונראה ש:

1. שני הלוחות הראשונים שהבאתי בעלי PCI-E 2.0 ב- PCI-E*16/8 בלבד

2. רק שני הלוחות היותר יקרים (כלומר אלו שמתחילים ב- GA-890) בעלי סלוט מהדור השני בכל סלוטי ה- PCI-E.

בהתחשב בכך שלפחות לגבי כרטיסי הרחבה ל-USB3 הדבר קריטי ואני מעריכה שגם אינו רלוונטי גם בכרטיסים אחרים, יהיה יותר ויותר רלוונטי, האם זו לא תהה טעות להתפשר על חיבורים מהסוג הישן?

פורסם

אם זה DDR2, תקני של Kingston הכי זול שתמצאי או של STAREX.

אין צורך להתשגע.

ואין שום קשר למתח של זיכרון לשימושים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים