עבור לתוכן

WIN7 החלפת לוח מ P31 לP35 צריך לפרמט?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי חשב שמותקן אליו WIN7 עם ציפסט P35 ואני רוצה לשים לוח עם ציפסט P35 לא אמור להיות בעיה? או שאני צריך לפרמט?

פורסם

שום בעיה ברוב המקרים.

מקסימום התקנת תיקון קלה.

פורסם
  • מחבר

המקסימום הזה מפחיד אותי אין לי כוח לזה ממש..

ואם זה היה ההפך מP35 ל P31?

פורסם

ב 99% מהמקרים 7 יודע לספוג את זה מצויין.

חוץ מזה אותה פעולה לא ממש קשה ומסובכת.

פורסם
  • מחבר

OK

ואיך אני עושה את הפעולה במקרא הצורך?

פורסם
  • מחבר

כן אבל כל המדריכים האלו הם שצריך להכנס דרך הוינדוס..

ואני עכשיו כבר לא יכול ויש לי מסך כחול.. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

OK

אני ינסה...:-)

בכל מקרה תודה אחי

פורסם

אתה לא יכול לבצע את ההחלפה ללא התקנה מחדש (גם REPAIR נחשב להתקנה מחדש).

צ'יפסט זה הדבר היחיד במחשב שדורש התקנה מחדש של קבצי מערכת על מנת שהוינדוס יפעל אצלך.

היתי ממליץ לך לבצע התקנה נקיה ולא להתעסק בשטויות עם ה REPAIR מכייון שרוב הסיכוים שיהיה לך בעיות אחרכך, במיוחד בכל הקשור לניהול צריכת חשמל.

פורסם

Aternus Sicarius, אתה לפחות עומד מאחורי מה שאתה כותב?

פורסם

בוודאי :)

קודם כל, יש תהליך שלם שצריך לבצע לפני שעושים החלפה (מכל סוג) של לוח האם על מנת להיפתר מכל הקבצים ה"ישנים" של הלוח אם.

http://arstechnica.com/hardware/news/2007/09/how-to-install-a-new-motherboard-without-reinstalling-windows.ars

בכמה מילים: להתעסק חצי שעה בניקוי תוכנות ספציפיות למערכת הנוכחית, לבזבז עוד חצי שעה לקרוא על Sysprep ולהוריד את כל הקבצים הנחוצים שלו ל WIN7 (ששוקלים כ2GB אם אני לא טועה), עוד חצי שעה לבצע ניקיון יסודי וסידור מחדש של הקבצים שהקבלו (אם נפשט, כל התהליך בעצם אומר להתקנה במה אפשר לגעת ובמה לא). ועוד רבע שעה של ביצוע "תיקון" (שזה זאת בעצם התקנה מחדש).

אה וכל מה שכתוב למעלה אפשרי אם מסיבה כלשהי אתה לא מפעיל את ההארד דיסקים שלך במצב AHCI (חוסך חשמל - משפר ביצועים וכו וכו) - אם כן - ובאמת יש לך כח - אתה תצטרך להפעיל את המחשב עם LIVE CD ולשנות ערכי REGISTRY של WINDOWS ב LINUX כדי להתאים במיוחד את ההגדרות AHCI לגשר הדרומי החדש).

אוקיי בוא נסכם,

חצי שעה ניקוי + חצי שעה למידה והורדת תוכנות נחוצות + חצי שעה סידור ויישום החומר הנלמד = שעה וחצי כדי לקבל את וינדוס ללא עדכונים ותוכנות בגרסאות מיושנות

* אם תרצה לעדכן את התוכנות תוסיף עוד שעה להרסה והתקנה של התוכנות הרלוונטיות...

ומה קיבלנו?

למה לבזבז זמן על שטויות שיכולות לעשות בעיות (אף אחד אומר שהם בטוח יעשו מצד אחר אף אחד לא יכול להבטיח גם שלא) כאשר באותו הזמן אתה יכול להוריד את כל התוכונת המעודכנות להתקין את הוינדוס נקי ולחסוך לעצמך כאב ראש?

תשובה קונקרטית:

אם מאיימים עלייך עם אקדח להחליף לוח לאחד עם צ'יפסט אחר בלי לפרמט אז זה תיאורתית אפשרי. כדאי? זה עניין אחר לגמרי.

פורסם

כל זה היה נכון (חלקית) בתקופת NT 5, אבל כבר לא היום.

פורסם
  • מחבר

Aternus Sicarius אחרי הסבר כזה אני יכול לומר שלא רק לימדתה אותי.. אלה גם שכנעתה אותי!

פורסם

במעבר כזה (p31 ל p35) אפילו בxp לא צריך התקנת תיקון וכו'

זה פשוט יפעל.

בטח ובטח שבויסטה ומעלה, חבל על הזמן שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים