עבור לתוכן

איזה מעבד עדיף - AMD 965 / I7 920

Featured Replies

פורסם

איזה מעבד עדיף מבין השנים בל להכניס את השיקול הכלכלי

ידוע שלתושבת של הAMD -AM3 יצאו ב2011

השאלה היא מה לגבי של I7-1366 ??

פורסם

מעבד השש-ליבות של אינטל הוא המעבד האחרון הידוע לתושבת LGA1336.

אז ככה שעד כמה שידוע- ל-AMD יש יתרון בחזית הזו.

וגם תעיף מבט כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455861.0

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי את דעתך על התושבת

אבל לא קיבלתי תשובה לגבי מי עדיף

התסכתי בקישור אבל לא הבנתי למה בדיוק שלחת אותי אליו

פורסם

השימושים במערכת הם משחקים? אם לא אז תציין כי לא רשמת.

בכל מקרה..

בהקשר של משחקים- רוב ההודעה של "בור ועם הספר" על 965 מול i5-750 רלוונטית גם ל-965 מול i7-920.

ברזולוציות גבוהות חשוב יותר להשקיע בכרטיס מסך חזק יותר וזה לא משנה איזה מעבד מהשניים כי שניהם חזקים מאוד. במקרה כזה עדיף לחסוך ולקחת פיתרון של AMD (גם עם תושבת עדיפה) ולהשקיע יותר בכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

מערכת הפעלה 7 עם 64 ביט

השימושים הם:

משחקים, סרטי HD, הורדות והעלות, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה וכו'

חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, טורנט, אימיול, מוסיקה וכו'

המחשב לא יהפוך לאיטי יותר

וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ורצוי שגם לא חם

זה ציטוט שלך מhttp://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452883.msg3871203#msg3871203

השבב הגראפי המובנה ובקר הזיכרון (בנהלם [בלומפילד ולינפילד] בקר הזיכרון היה מוטמע במעבד) יושבים על DIE נוסף לצד ה-DIE שבו ליבות העיבוד. זה דבר מעולה בשביל שיפור ביצועי הליבה הגראפית המובנית שיכולה להשתמש בזיכרון בגישה מהירה; אבל באותו זמן בקר הזיכרון מופרד מליבות העיבוד. כתוצאה מכך, ליבות העיבוד עובדות עם הזיכרון לא בצורה ישירה אלא דרך אפיק ה-DMI.

לא הבנתי לאיזה מעבד התכוונת פה

פורסם

בציטוט - דיברתי שם על הקלארקדייל. ("שבב גראפי מובנה")

בשבילך אני חושב שעדיף לחסוך ולקנות איזשהו Phenom II X4 925 עם לוח AM3 שיתן אפשרויות שדרוג טובות יותר ובפועל גם זול יותר.

פורסם
  • מחבר

שמע אני פשוט מחוייב לקנות מKSP ואין להם לוח אם שיש לו גם SATA 6Gb/s וגם USB 3.0 לamd

הכי קרוב זה 790XT-USB3 שיש לו USB3 אבל אין לו SATA 6GB

עכשיו גם אין בכלל לוח שיש לו את הדברים האלה שהוא תומך בזיכרונות של יותר מ1333 בלי OC

וגם אין לוחות שתומכות בטריפל אלא רק בדואל בנגיגוד לשל אינטל

עכשיו עוד חיסרונות של הלוחות של AMD זה החיבורים

בשל AMD

Expansion Slots‎ ‎ 1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (Note 3)‎

‎ 2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) (Note 3)‎

‎ (The PCIEX16 and PCIEX8 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)‎

‎ 3. 2 x PCI Express x1 slots‎

‎ 4. 3 x PCI slots ‎

בנוסף בלוח הזה יש רק 4 חיבורים של כרטיס זיכרון

כשבל אינטל (מדובר על ‏X58A-UD3R אומנם יקר יותר ב430 ש''ח אבל עומד בתקיצב שלי)

Expansion Slots‎ ‎ 1. 2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1/PCIEX16_2) (Note 2)‎

‎ 2. 2 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8_1/PCIEX8_2) (Note 3) (The PCIEX16_1, PCIEX16_2, PCIEX8_1 and PCIEX8_2 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)‎

‎ 3. 2 x PCI Express x1 slots‎

‎ 4. 1 x PCI slot ‎

בנוסף בלוח הזה יש 6 חיבורים של כרטיס זיכרון

השאלה היא אם עדייף מהירות של מעבד גבוה יותר 3.4 לעומת 2.66 שגם בעזרת הטורבו מעלה את זה גג ל2.8-2.9 (שזה פחות משל הI5 שמגיע ל 3.2 שזה משהו שלא ברור לי אשמח לקבל הסבר איך בדיוק ה7 עדייף על 5 עם הנתונים האלה) ולוח אם עם חיבורים נחותים יותר וזיכרונות איטים יותר

אני יותר שזה די נשמע שאני נעול על אינטל אבל זה לא בדיוק ככה

נ.ב

ההבדל בין מעכרת AMD לאינטל הוא כ1000 ש''ח אבל זה עדיין עומד בתקציב שלי ככה שזה בסדר

אלא אם ההמלצה זה לחסורך תאלף שקל האלה ולהשקיע אותם בעוד שנה שנתיים בקניית מעבד ולוח אם (למרות שזה לא נראה לי הגיוני שיהיה אפשרות שידרוג בסכום כזה)

פורסם

שמע אני פשוט מחוייב לקנות מKSP ואין להם לוח אם שיש לו גם SATA 6Gb/s וגם USB 3.0 לamd

הכי קרוב זה 790XT-USB3 שיש לו USB3 אבל אין לו SATA 6GB

[...]

השאלה היא אם עדייף מהירות של מעבד גבוה יותר 3.4 לעומת 2.66 שגם בעזרת הטורבו מעלה את זה גג ל2.8-2.9 (שזה פחות משל הI5 שמגיע ל 3.2 שזה משהו שלא ברור לי אשמח לקבל הסבר איך בדיוק ה7 עדייף על 5 עם הנתונים האלה) ולוח אם עם חיבורים נחותים יותר וזיכרונות איטים יותר

למה חשוב לך ה- SATA3?

למה חשוב הUSB3?

האם יש לך רכיבים שמתחברים לממשקים האלה?

גם אם יש לך, אין זה אומר שהם מגיעים לthroughput של הממשק.

ה-920 עדיף על ה-i5 בגלל ה-Hyper Threading.

מערכת ההפעלה רואה 8 ליבות במקום ארבע למרות שיש ארבע פיסיות בלבד וארבע וירטואליות. תוספת הארבע ליבות הוירטואליות עוזרת באפליקציות מסויימות.

על ההשפעה של HT תוכל לקרוא כאן:

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/archspeed-2009-3-p1.html

פורסם
  • מחבר

בור ועם הספר

אז מה אתה אומר על איזה מעבד ללכת?

I7 עם X58A-UD3R

AMD 965 עם 790XT-USB3

כשההבדל הוא 1000 ש''ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים