עבור לתוכן

מה יש בטכניון שאין במכללות?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעונין לעשות תואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב, יש לי כמה אופציות ממכללות טובות, אבל אומרים שהטכניון ובכלל כל האוניברסיטאות הם הכי טובות בתחום.

אבל לא הבנתי מה יש שם שאין במכללות? הרי החומר ורשימת הקורסים בסך הכל די דומים.

וגם ברוב המכללות כיום המרצים הם ד''רים שמרצים במקביל גם באוניברסיטאות.

כרגע ההבדל היחיד שאני מוצא הוא שאוניברסיטאות יש מבחר רב יותר של תארים, ואפשרות לתואר שני ושלישי. לעומת זאת במכללות יש מספר קטן של מקצועות ולרוב זה רק תואר ראשון אבל אפשר להמשיך גם לתואר שני באוניברסיטה, וגם הציוד החדשני והמעבדות נראות הרבה יותר מהציוד הישן והמחשבים עם Win 98 של האוניברסיטאות.

בקיצור, למה באוניברסיטה ובטכניון התואר נחשב למבוקש יותר?

• תגובות 38
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רמת הלימודים עצמם גבוהה יותר. חוץ מזה, תואר ממקום נחשב שווה יותר.

פורסם
  • מחבר

רמת הלימודים עצמם גבוהה יותר. חוץ מזה, תואר ממקום נחשב שווה יותר.

איך זה בא לידי ביטוי שרמת הלימודים גבוהה יותר?

ואני מנסה להבין למה התואר שווה יותר.

פורסם

עזוב עכשיו למה. אני מכיר מישהי שהתפקיד שלה הוא להעביר קו"ח מתאימים לחברות הייטק והיא אמרה לי שיש מכללות שמייד מסומנות

לא להעביר הלאה. ככה זה.

פורסם
  • מחבר

עזוב עכשיו למה. אני מכיר מישהי שהתפקיד שלה הוא להעביר קו"ח מתאימים לחברות הייטק והיא אמרה לי שיש מכללות שמייד מסומנות

לא להעביר הלאה. ככה זה.

אז מדובר בסטיגמה?

פורסם

כאשר יש לך משהו שקשה להשיג הוא שווה יותר ומכיוון שלטכניון ולאוניברסיטאות הרבה יותר קשה להתקבל ולרוב גם הרבה יותר קשה לעשות את התואר, התואר נחשב הרבה יותר.

מבחינת ידע יכול להיות שתצא ממכללה עם ידע דומה אבל שתלך למעסיקים ותהיה מול בוגרי טכניון אתה תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה כדי לקבל את העבודה.

פורסם

לא. הלימודים שם בד"כ ברמה גבוהה יותר ודרושים הישגים גבוהים יותר. אני רק ציינתי את העובדה שלא משנה למה - כדאי ללמוד

במקום טוב אם רוצים להשתמש בתואר הזה בסוף.

עריכה: הוקדמתי.

פורסם
  • מחבר

כאשר יש לך משהו שקשה להשיג הוא שווה יותר ומכיוון שלטכניון ולאוניברסיטאות הרבה יותר קשה להתקבל ולרוב גם הרבה יותר קשה לעשות את התואר, התואר נחשב הרבה יותר.

מבחינת ידע יכול להיות שתצא ממכללה עם ידע דומה אבל שתלך למעסיקים ותהיה מול בוגרי טכניון אתה תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה כדי לקבל את העבודה.

אה, הבנתי עכשיו.

התואר של הטכניון נחשב יותר כי שם לומדים רק מי כאלה שיש להם 750 בפסיכומטרי. זה הרי ברור שאם יש לך 750 בפסיכומטרי אז כל מקום עבודה ירצה אותך. איך לא ראיתי את זה קודם.

פורסם

חוץ מזה גם הדרישות בלימודי עצמם הרבה יותר גבוהות. 100 במבחן בטכניון שווה יותר מ100 של מבחן מקביל במקום אחר כי בטכניון זה יהיה יותר קשה.

פורסם

אה, הבנתי עכשיו.

התואר של הטכניון נחשב יותר כי שם לומדים רק מי כאלה שיש להם 750 בפסיכומטרי. זה הרי ברור שאם יש לך 750 בפסיכומטרי אז כל מקום עבודה ירצה אותך. איך לא ראיתי את זה קודם.

אתה רוצה תשובה לשאלה או סתם לזרוק הערות ציניות?

פורסם
  • מחבר

חוץ מזה גם הדרישות בלימודי עצמם הרבה יותר גבוהות. 100 במבחן בטכניון שווה יותר מ100 של מבחן מקביל במקום אחר כי בטכניון זה יהיה יותר קשה.

אז ההבדל הוא שבטכניון נותנים תרגילים מורכבים יותר. זה הרי ידוע שהמעסיקים עוברים על כל תרגיל מהבחינות שלך במהלך התואר כשאתה בא לריאיון.[br]פורסם בתאריך: 5.08.2009 בשעה 13:10:02

אתה רוצה תשובה לשאלה או סתם לזרוק הערות ציניות?

אני רוצה את האמת.

פורסם

אתה נודניק וסביר להניח שגם טרול.

פורסם

אז ההבדל הוא שבטכניון נותנים תרגילים מורכבים יותר. זה הרי ידוע שהמעסיקים עוברים על כל תרגיל מהבחינות שלך במהלך התואר כשאתה בא לריאיון.[br]פורסם בתאריך: 5.08.2009 בשעה 13:10:02

אני רוצה את האמת.

לך למכללה ותהנה לשטוף כלים אחרי התואר :xyxthumbs:.

פורסם
  • מחבר

אתה נודניק וסביר שגם טרול.

נגמרו לכם התירוצים? טכניוניסטים שחצנים![br]פורסם בתאריך: 5.08.2009 בשעה 13:11:40

לך למכללה ותהנה לשטוף כלים אחרי התואר :xyxthumbs:.

אני רק לא הבנתי למה אני אשטוף כלים? מה הסיבה לכך? אם תגיד לי שזה רק בגלל שהתואר הוא של מכללה, זו תשובה כללית מדי, ואני רוצה להיכנס לפרטים כדי להבין בצורה מעמיקה יותר.

פורסם

אני מעסיק, אני רוצה עובד לחברת היי-טק שלי.

מה עדיף? מישהו שלא הצליח להתקבל לאוניברסיטאות ולכן הלך ללמוד תואר קל יותר במכללה או מישהו שהתקבל לאוניברסיטה עבד קשה והשיג את התואר שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים