עבור לתוכן

גוגל מכריזה על מערכת הפעלה: Chrome OS

Featured Replies

פורסם

גוגל קוראת תיגר על מיקרוסופט: ענקית החיפוש עומדת להוציא מערכת הפעלה שתתבסס על הדפדפן מתוצרתה בשם Google Chrome OS. מחשבים ראשונים עם מערכת ההפעלה החדשה יהיו בשוק ב-2010

Chrome OS ככל הנראה אינה עדיין מערכת הפעלה שלמה, אלא גירסה קלה ומוגבלת המיועדת בעיקר למשימות קלות כמו גלישה ובדיקת דואר אלקטרוני, ותתבסס

בעיקר על הדפדפן Chrome. מערכת ההפעלה החדשה תציע את מלוא מגוון שירותי הרשת של גוגל, כמו מסמכים ומפות, ביישומים נפרדים - אשר יפעלו גם על מערכות הפעלה אחרות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743158,00.html

---

ביי ביי לינוקס ?

פורסם

Chrome OS ככל הנראה אינה עדיין מערכת הפעלה שלמה, אלא גירסה קלה ומוגבלת המיועדת בעיקר למשימות קלות כמו גלישה ובדיקת דואר אלקטרוני,

ותתבסס בעיקר על הדפדפן Chrome.

לא נראה לי שלינוקס תתחלף בזמן הקרוב.

פורסם

לא ממש חדשה הידיעה

וזה ממש ממש אבל ממש לא יפיל את לינוקס, אולי יחזק

שכן יש שימוש בקרנל של לינוקס

פורסם

הזירה של מיקרוסופט VS גוגל

הולכת להתחמם

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שלינוקס תתחלף בזמן הקרוב.

מובן שהיא לא תעלם, אבל אם תשים לב בזמן האחרון הייתה התעוררות בכל הנוגע ללינוקס בעיקר בגלל VISTA שהייתה כבדה ללפטופים

ואנשים חיפשו אלטרנטיבה יותר קלילה היא גם קרצה להרבה אנשים שרק רוצים מערכת קלילה לגלישה חינמית וזהו...

בכלל בכללי השנתיים האחרונות היו טובות ללינוקס הרבה משתמשים הרבה רוח במפרשים.

עכשיו עם גוגל בתמונה עם מה שסביר להניח שתיהיה מערכת הפעלה קלילה ונוחה לגלישה הם יהפכו לברירת המחדל

וינגסו בפלח שוק של לינוקס, בשביל ההתחלה בהפצות הקטנות יותר (בערך כמו שהם עושים בכל תחום אחר שהם נכנסים עליו).

פורסם

מובן שהיא לא תעלם, אבל אם תשים לב בזמן האחרון הייתה התעוררות בכל הנוגע ללינוקס בעיקר בגלל VISTA שהייתה כבדה ללפטופים

ואנשים חיפשו אלטרנטיבה יותר קלילה היא גם קרצה להרבה אנשים שרק רוצים מערכת קלילה לגלישה חינמית וזהו...

בכלל בכללי השנתיים האחרונות היו טובות ללינוקס הרבה משתמשים הרבה רוח במפרשים.

עכשיו עם גוגל בתמונה עם מה שסביר להניח שתיהיה מערכת הפעלה קלילה ונוחה לגלישה הם יהפכו לברירת המחדל

וינגסו בפלח שוק של לינוקס, בשביל ההתחלה בהפצות הקטנות יותר (בערך כמו שהם עושים בכל תחום אחר שהם נכנסים עליו).

אני לא יודע אם ניסית לקרוא את התגובה שלי, אבל הכרום או אס מבוסס על קרנל של לינוקס, משמע הוא עוד הפצה של לינוקס

ולינוקס לעולם לא תפול כל זמן שהיא תשאר חינמית ומיקרוסופט לא.

כאשר חברה רוצה להקים רשת מחשבים שכוללת 500 מחשבים, לקנות רישיון לממערכת windows + אופיס וכל היוצא בזאת+ אנטי וירוס וכו'..

זה עלות כספית רחבת היקפים כשלינוקס בחינם, ודורש צפעול מינימלי.

פורסם
  • מחבר

זה שGOOGLE CHROME מבוססת על קוד לינוקס לא הופכת אותה ל"לינוקס", בדיוק כמו שיש הבדל בין גרסאות מסחריות של לינוקס לגרסאות חברתיות.

המערכת החדה תיהיה בעצם "שידרוג" של אנדרויד רק לNOTEBOOKS אבל בדיוק כמו שאנדרויד למרות שרשמית הייתה קוד פתוח זאת לא תיהיה הפצה נורמלית כי המטרה שלהם זה קודם כל קרוץ למשווקים זה למה הם יכולים להרשות לעצמם לא לתמוך בטנדרטים שונים.

בכל מקרה השוק שלהם כרגע הוא רק גלישה למחשבים נידים ואולטרה נידים ותקן אותי אם אני טועה זה שוק של MS אין כמעט דריסת רגל בו גם ככה, כך שבכל מקרה הלחימה על נתח שוק תיהיה מול שאר הפצות לינוקס הקטנות ומה לעשות שגוגל הם כרישים...

והפצות שאין להם משתמשים פשוט לא קימות.

פורסם

איפה המערכת הזאת עומדת ביחס לאנדרואיד?

כי מאיך שזה נשמע, זה די מיותר... במיוחד שיש MIDים מבוסס אנדרואיד כבר.

פורסם
  • מחבר

תאמת הסיבה שפרסמת את זה היה כי מעצבן אותי כל הקונספט הזה

בזמן שיש מגוון הפצות לינוקס מצוינות שמיועדות רק לזה (אני אישית התקנתי לסבים שלי) וחברות אחרות כמו INTEL שגם לאחרונה התחילה לפתח הפצה יעודית בדיוק לאותו שוק ולמרות זאת אנחנו אף פעם לא ושומעים עליהם אין שום פידבק או ניסיון לתמוך בהם

אבל בשניה שגוגל מפליצה הפצה שכל מטרתה היא לבסס את המונופול שלה ולהרגיל את המשתמשים לעבודה עם הכלים שלה (שבוודאי יהיו משולבים עמוק בתוך מערכת ההפעלה, מה של MS למשל אסור) פתאום כל העול ואחותו מדווח על החידוש המופלא הזה.

כך שבזמנו כשVISTA הייתה בתחילת דרכה כל כתבה עליה הייתה פירסומת חינם ללינוקס והביא לדחיפה חיובית להרבה משתמשים להתנסות בלינוקס עכשיו נגמרה החגיגה, כי עכשיו בדיוק כמו עם כל מוצר של APPLE כשכל כתב בYNET מקבל זיקפה לרשום את המילה IPHONE כל שני וחמישי בזמן שיש מספר מוצרים אחרים שממש לא פחות טובים ואף זולים יותר, יוצא שIPHONE דורסת את כולם בשוק שלה (בשנה האחרונה יש מגמה של ירידה בנתח שוק של כולם מלבד IPHONE גם אנדרואיד)

אז כך יהיה גם במקרה הזה, גוגל בשוק הזה הולכת להלחם ישירות בנתח השוק של שאר הפצות לינוקס והרי מובן שקהילת לינוקס לא תקבל כתבה כל שני וחמישי אלא יקבלו ז וזה גם למה הפרדתי את CHROME משאר הלינוקסים כי בעיקרון היא מערכת הפעלה "מסחרית".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים