עבור לתוכן

צבא, פרוייקט גאמא, התייעצות

Featured Replies

פורסם

לפני שנה בערך התחלתי להתמיין לגאמא במודיעין, וגם העליתי פה שאלות על הפרוייקט, בסופו של דבר עברתי את המבחנים והתמיינתי רק למסלול אחד של QA

השתדלתי כל השנה להגיע לרמה מסויימת בתיכנות כדי שאני אוכל לעבור את הריאיון, אז התחלתי לכתוב בnetbeans וקצת להרחיב את הידע

בריאיון סיפרתי על העובדה שאני 5 יחידות מחשבים, ועל מה עשיתי באופן עצמאי בבית בnetbeans, ולא שיקרתי למראיינים או אמרתי להם דברים לא נכונים, הם גם ככה עקצו קצת בריאיון ושאלו אותי איך עושים דברים מסויימים בתיכנות, כדי לראות אם אני מחרטטת אותם

בכל מקרה, הם התרשמו ממני בריאיון, הם אפילו בסוף הריאיון רמזו לי שעברתי אותו, וחשבתי שאני בטוח מתקבלת למסלול אם הצלחתי להרשים אותם ככה.

באמת עברתי את הריאיון והיה לי תחקיר, אבל בערך לפני חודש הוציאו אותי מהמסלול בשלב התיעדוף..

בגלל שהתמיינתי שנה שלמה בחיל המודיעין רק למסלול הספציפי בגאמא, האיתור הציע לי תפקיד שנועד לנופלי גאמא ואני ממש לא מתלהבת ממנו.

אני מתכננת לעשות קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה עד הגיוס לתפקיד החדש, במסגרת מדעי המחשב, ובכל מקרה, אני רוצה לדעת אם לדעתכם אפשר עדיין לעשות משהו בקשר לגאמא.

אני יודעת שהמיונים למחזור שלי ניגמרו, ואני לא עירערתי על זה שהעיפו אותי מגאמא כי זה ניראה לי חסר טעם, אבל ניראה לי ממש חבל שאני לא אגיע בסוף לקורס של גאמא.

יש משהו שאפשר לעשות עכשיו שיכול לשנות משהו?

אם יש פה אנשים שמכירים את האיתור של חיל המודיעין, אז אני אשמח לדעת אם בכלל עירעור יכול להזיז משהו

ושאלה נוספת למי שמכיר את המודיעין, מה אתם אומרים על התפקיד של "תמיכה טכנית". אם הוא ממש ממש גרוע או שהוא בסדר. זה התפקיד שנתנו לי, וזה לא נישמע לי טוב

פורסם

תמיכה טכנית נשמע כמו סיסטם, יענו לתחזק רשתות, לתקן מחשבים וכו' וכו'.

סה"כ לא תפקיד נורא, ואם זה יביא אותך ל8200 - מה טוב. תזכרי שבכל מקום גם אפשר להתפתח, ואם אחרי תקופה מסויימת של שירות מספיק תגדילי ראש ותפגיני ידע ויוזמה יש מצב שתעברי לתפקידים אחרים יותר מעניינים (כגון תפקידי תכנות למיניהם).

חוץ מזה, למודיעין יש עוד מסלולים שקשורים לתכנות ואינם גאמ"א, שווה לך לנסות להגיע גם אליהם (אם לא מאוחר מדי).

פורסם

מה בדיוק הציעו לך ומה בדיוק מציעים לך עכשיו שאת לא מתלהבת מזה ?

פורסם

יש משהו שאפשר לעשות עכשיו שיכול לשנות משהו?

אם יש פה אנשים שמכירים את האיתור של חיל המודיעין' date=' אז אני אשמח לדעת אם בכלל עירעור יכול להזיז משהו

ושאלה נוספת למי שמכיר את המודיעין, מה אתם אומרים על התפקיד של "תמיכה טכנית". אם הוא ממש ממש גרוע או שהוא בסדר. זה התפקיד שנתנו לי, וזה לא נישמע לי טוב

[/quote']

אני מכיר את האיתור של חיל המודיעין מקרוב או אפילו קרוב מאוד.

אני התמיינתי לפרוייקט גאמא בערך כשנה וחצי,עברתי את כל הבחנים כולל תחקיר ביטחוני,ואפילו זימנו אותי לכנס של גאמא, שמטרת הכנס היא הסבר על המסלול

וחתימה על קבע. הודיעו לנו בהתחלה שאפילו אחרי כל המבחנים שעברנו בהצלחה וגם אפילו אחרי החתימה על הקבע זה עדיין לא בטוח שמתקבלים.

ונחשי מה לא התקבלתי... :pissed:>:( אחרי כל כך הרבה שלבים וציפייה...

קיצר לא ניראה לי שאפשר לערער על זה, ואם תצליחי להגיע ליחדות מיחשוב אחרות במודיעין (כמו 8200) זה יהיה מצויין.

גם הרבה ידע והרבה ניסיון, גם אפשרות להתקדם בצבא או שיהיה לך הרבה יותר קל להסתדר באזרחי.

פורסם

לאיזה תפקיד התמיינת בגאמ"א ?

ומה אתה עושה כיום, האם המיון של גאמ"א עזר לך להתקבל למשהו איכותי אחר ?

פורסם

התמיינתי לתפקיד של אבטחת מידע+תיכנות (אבל לא ממש לתכנת אלה רק תיכנות שקשור לאבטחת מידע)

הורידו אותי למבחנים של 8200 (שבמחנים שלהם אין שום קשר למחשבים רק ליכולת ודברים כאלו) ולמרות שהלך לי טוב במבחנים הודיעו לי שמצאו

מועמדים מתאימים לתפקיד יותר ממני. בסוף התגייסתי להנדסה קרבית רציתי מאוד להגיע ליהל"ם אבל יצאתי מחיל ההנדסה מסיבה רפואית

ואני כרגע מחכה לתפקיד חדש.

פורסם

אכן תמונות קשות ממיונים כאלה להגיע לבהל"ץ. איזה צבא שיהיה בריא, לוקח מלש"ב שהגיע לשלב מתקדם במיוני גאמ"א ומעביר לחי"ר. אין מילים.

לא הייתה לך אפשרות אחרת ?

פורסם

היה לי פרופיל 82...אין שום אפשרות אחרת, יש לי ידע במחשבים (כמובן שתמיד צריך ללמוד עוד והרבה) וגם הרבה מוטיבציה.

אם הם החלטו לוותר עלי בגאמא הפסד שלהם היה לי הרבה מוטיבציה להשקיע.

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק הציעו לך ומה בדיוק מציעים לך עכשיו שאת לא מתלהבת מזה ?

מציעים לי תפקיד של תמיכה טכנית, אני לא יודעת על התפקיד הרבה, הבנתי שקל להתקבל אליו ולא צריך להיות אחד שהתמיין לגאמא כדי להתקבל, המיונים ממש לא מורכבים

אני פשוט חושבת שעדיף לכוון יותר גבוה ולא להסתפק בתמיכה טכנית[br]פורסם בתאריך: 14.05.2009 בשעה 13:49:13

תמיכה טכנית נשמע כמו סיסטם, יענו לתחזק רשתות, לתקן מחשבים וכו' וכו'.

סה"כ לא תפקיד נורא, ואם זה יביא אותך ל8200 - מה טוב. תזכרי שבכל מקום גם אפשר להתפתח, ואם אחרי תקופה מסויימת של שירות מספיק תגדילי ראש ותפגיני ידע ויוזמה יש מצב שתעברי לתפקידים אחרים יותר מעניינים (כגון תפקידי תכנות למיניהם).

חוץ מזה, למודיעין יש עוד מסלולים שקשורים לתכנות ואינם גאמ"א, שווה לך לנסות להגיע גם אליהם (אם לא מאוחר מדי).

סבבה, טוב לשמוע שאני יכולה להתקדם בתפקיד

ניסיתי להתמיין לממ"ס ושחקים לפני כמה חודשים באמצעות פקסים ובקשות ולא נתנו לי :-\

תודה על התשובה :)

פורסם

אני מכיר את האיתור של חיל המודיעין מקרוב או אפילו קרוב מאוד.

אני התמיינתי לפרוייקט גאמא בערך כשנה וחצי,עברתי את כל הבחנים כולל תחקיר ביטחוני,ואפילו זימנו אותי לכנס של גאמא, שמטרת הכנס היא הסבר על המסלול

וחתימה על קבע. הודיעו לנו בהתחלה שאפילו אחרי כל המבחנים שעברנו בהצלחה וגם אפילו אחרי החתימה על הקבע זה עדיין לא בטוח שמתקבלים.

ונחשי מה לא התקבלתי... :pissed:>:( אחרי כל כך הרבה שלבים וציפייה...

קיצר לא ניראה לי שאפשר לערער על זה, ואם תצליחי להגיע ליחדות מיחשוב אחרות במודיעין (כמו 8200) זה יהיה מצויין.

גם הרבה ידע והרבה ניסיון, גם אפשרות להתקדם בצבא או שיהיה לך הרבה יותר קל להסתדר באזרחי.

מאוד מעניין אותי מתי בערך התקיים הכנס הזה, ומתי נתנו לך תשובה סופית? אם אתה זוכר, זה יועיל לי מאוד.

חוץ מזה אם יש לך מושג כמה שכיח המקרה המצער שקרה לך זה גם יהיה מעניין לדעת.

פורסם

כשאת מגיעה למודיעין, תוך חצי שנה בערך כבר ימצאו לך את המקום הנכון בשבילך.

נתקלתי הרבה באנשים שעברו קורס "גבוה" ונלקחו לתפקידים "נמוכים" בגלל איך שהם תפקדו, וההיפך, מאותה סיבה.

פורסם
יש לי ידע במחשבים (כמובן שתמיד צריך ללמוד עוד והרבה) וגם הרבה מוטיבציה.

אם הם החלטו לוותר עלי בגאמא הפסד שלהם היה לי הרבה מוטיבציה להשקיע.

לא להאמין איך הם מורידים את המוטיבציה ואת החשק לדברים האלה שם...

אני אומנם לא התקבלתי לשום שאלון או משהו, אבל כן רציתי לעשות משהו עם התכנות.

אבל אל תדאגו, צה"ל יודע איך לטפל במצבים כאלה, פשוט משתינים עלינו ומורידים לנו את החשק ואת המוטיבציה.

פורסם

אנשים שלא מגיעים לאיתור חמ"ן בהחלט יכולים "ללכת לאיבוד", אבל את אלה שכן מגיעים - ידעו איך לנצל בהתאם למה שהם הראו במבחנים.

למקום שבו אני הייתי הגיעו לתפקידי תכנות הרבה אנשים מתפקידים לא טכנולוגיים, ותפקידים טכנולוגיים שלא כוללים תכנות, בגלל ידע וניסיון קודם שהיה להם.

פורסם

לא צריך להתייאש,קיימים עוד כמה מסלולי תכנות במודיעין מלבד גאמא (גאמא זה בסך הכל שם כולל כמה מסלולי הכשרה של המודיעין,זה לא התפקיד עצמו),שהרמה שלהם לא פחות טובה.

תמיכה טכנית יכול להיות לשבת מול טלפון 10 שעות ביום ולטפל בבעיות רשת\חומרה של אנשים,לא מי יודע מה מזהיר

פורסם

סביר מאוד להניח שחבריי עשו לך את המיונים והראיונות..

אם את רוצה עזרה אני אצטרך לדעת מתי עברת מיונים, מי העביר לך אותם וכמובן את השם שלך כדי לפנות למי שצריך שם.

בפרטי כמובן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים