עבור לתוכן

מה תפקידו של הכרטיס הזה שבא עם הפלאש?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי על הפלאש כזה כרטיס שיוצא שיכול להיות ישר או להתלבש על האור של הפלאש.

מה בעצם תפקידו?

בתודה מראש

פורסם

אתה יכול לספר לנו איזה פלאש יש לך בדיוק...

פורסם

יש לו שני תפקידים דומים - (1) להאיר את הנושא הקרוב בהקפצה קדמית (שמיועדת להאיר את הרקע) ו-(2) למלא אור מתחת לסנטר ולעיניים בהקפצה ב-90 מעלות כלפי מעלה. באופן אישי אני מעדיף הקפצה אחורית ולכן אני כמעט לעולם לא משתמש בכרטיס הלבן.

טעות נפוצה בשימוש עם הכרטיס הלבן (שהרבה צלמים מקצועיים נופלים בה) היא להשתמש בו במקומות פתוחים או באולמות עם תקרה גבוהה ו/או כהה שממנה לא ניתן להקפיץ. בהקשר דומה, ראה גם טיפים 6 ו-7 כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/FlashTips

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה !

אבל מה הכוונה הקפצה אחורית? יש לי כאילו כמה מצבים שאני יכול לשחק איתם, יש לך אולי תמונה?

ד"א , באיזה מצב הכי מומלץ להשתמש ? ביינתים אני מוצא את המצב הידני הכי נוח כי משום מה ה - PTTL האוטומאט לא תמיד עושה את העבודה כמו שצריך.

לגבי הפלאש - Sigma EF530 Super

פורסם
  • מחבר

אמממ הוא אומר לי שאין תמונה שם , יש לך דוגמה אחרת אולי ? בתודה מראש :)

פורסם

אבל מה הכוונה הקפצה אחורית?

הקפצה אחורית = הקפצה שבה הפלאש מאיר את הקיר (או חלש מהתקרה) שמאחוריך.

הקפצה קדמית = הקפצה שבה הפלאש מאיר את החלק בתקרה שמאחורי הנושא.

יש לי כאילו כמה מצבים שאני יכול לשחק איתם, יש לך אולי תמונה?

במאמרים שבחתימה שלי בנושא תאורה ההקפצות הן אחוריות. תוכל למצוא הרבה דוגמאות נוספות ברשת.

ד"א , באיזה מצב הכי מומלץ להשתמש ? ביינתים אני מוצא את המצב הידני הכי נוח כי משום מה ה - PTTL האוטומאט לא תמיד עושה את העבודה כמו שצריך.

לזה התכוונתי כשדיברתי בעבר על חשיפות לא מדוייקות עם פלאשים של סיגמה. לפני שאתה מתרגל לצלם במצב ידני, כדאי שתבדוק את הנושא לעומק, ואם ה-PTTL אכן לא מדוייק כדאי שתשלח את הפלאש לכיול.

פורסם
  • מחבר

אני יכול כאילו למשוך את הפלאש אחורה טיפה טיפה.. אם נגיד הוא במצב ישר וקדימה זה פלאש ישיר, אז האחורה שלו הוא סביב 7 מעלות, לא יותר.

וטעות שלי , לא קראתי את המדריך כמו שצריך איך להשתמש בו. עשיתי 2 בדיקות עם PTTL, שתיהם מאותה הנקודה , אותם נתונים, פעם אחת עם אור , פעם אחת בלי אור(חושך די מוחלט) והתוצאה הייתה זהה, זה מספיק כדי להגיד שה-PTTL בסדר ?

ונ.ב חרשתי על כל המאמרים בחתימה שלך , אל תדאג , העניין הוא שאני לא סגור לגמרי לגבי ההקפצה האחורית

פורסם

אני יכול כאילו למשוך את הפלאש אחורה טיפה טיפה.. אם נגיד הוא במצב ישר וקדימה זה פלאש ישיר, אז האחורה שלו הוא סביב 7 מעלות, לא יותר.

כדי להגיע לזווית אחורית ממש צריך לסובב את ראש הפלאש ב-180 מעלות הצידה.

וטעות שלי , לא קראתי את המדריך כמו שצריך איך להשתמש בו. עשיתי 2 בדיקות עם PTTL, שתיהם מאותה הנקודה , אותם נתונים, פעם אחת עם אור , פעם אחת בלי אור(חושך די מוחלט) והתוצאה הייתה זהה, זה מספיק כדי להגיד שה-PTTL בסדר ?

לא. כדי לדעת שה-PTTL עובד כמו שצריך תבצע את הבדיקות שמופיעות כאן (שים לב למה שכתוב תחת TTL).

פורסם
  • מחבר

אהה כן עכשיו הצלחתי :)

אני אעשה את הבדיקה ברגע שהסוללות יצאו מהטענה.

ד"א שאלה - אם אני עושה הקפצה אחורית - העוצמה של הפלאש תהיה חזקה יותר בהתאם?

פורסם

ד"א שאלה - אם אני עושה הקפצה אחורית - העוצמה של הפלאש תהיה חזקה יותר בהתאם?

במצב PTTL המצלמה שולטת על עוצמת הפלאש בהתאם לאור שמוחזר מהנושא. אתה לא צריך לבצע שום פיצויים - לא לכיווניות ההקפצה, לא למרחק התקרה או הקיר, ולא לצבע שלהם. רק אם התוצאות לא מספיק מדוייקות יש צורך בפיצוי החשיפה של הפלאש, אבל השאיפה של כל יצרן מצלמות/פלאשים הוא שהמדידה תהיה מספיק מדוייקת ושלא יהיה צורך בתיקונים מצד המשתמש.

אגב, ביצעת כבר את הבדיקות?

פורסם
  • מחבר

אני אעשה עכשיו. נזכרתי שקראתי את זה לפני כמה זמן ולא כל כך הבנתי מה לעשות.

לכוון בעצם לאותו F אותו ISO ותריס במצלמה ובפלאש, מפקאסים על משהו, בודקים את המרחק - ואז מה ?

ד.א

קיבלתי היום את העדשה. היא פשוט עצומה, ועם המגן אור היא בכלל נראת כמו איזה 70-300. אבל המנוע השקט שלה פשוט גרם לי להתאהב. אני מחר מתחיל לעשות צילומים איתה.

פורסם

לכוון בעצם לאותו F אותו ISO ותריס במצלמה ובפלאש, מפקאסים על משהו, בודקים את המרחק - ואז מה ?

קרא את המאמר שוב. כתבתי שם הסבר מפורש יותר תחת מצב TTL (שלצורך הבדיקה זהה ל-PTTL).

תתחדש על העדשה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הינה תמונה אחת שצלילמתי איתה היום :) * אעלה למקום אחר*

עדכון-

בבקשה- ידידה שלי,מתוקה לאללה, היום אחרי כמה צילומי ספר מחזור :)

http://img516.imageshack.us/img516/8256/imgp2555ac8.jpg

אוקע עשיתי את הבדיקה, בפלאש מוקפץ התוצאות זהות לחלוטין בצמצם 2.8 3 ו4.5

לגבי הפלאש הישיר , איך אני רואה את טווח המרחקים ? כאילו הוא רושם לי ZOOM 70M וזה משתנה כל פעם שאני מזיז את האורך מוקד של העדשה.

שאלה נוספת שמטרידה אותי, היום עשיתי צילומים במצבים שונים-natue,portrait,landscape וכולם הביאו תוצאות שונות. איני מעוניין לשנות כל פעם לפי רצוני, ישנה המלצה לאחד שיהיה באופן קבע?

פורסם

ידידה שלי,מתוקה לאללה, היום אחרי כמה צילומי ספר מחזור :)

http://img516.imageshack.us/img516/8256/imgp2555ac8.jpg

יש לה חיוך יפה, אבל העיבוד של התמונה לא מוצלח לטעמי. מה ניסית לעשות שם? אגב, נראה גם שהפוקוס על השניים במקום על העיניים.

אוקע עשיתי את הבדיקה, בפלאש מוקפץ התוצאות זהות לחלוטין בצמצם 2.8 3 ו4.5

זה סימן טוב.

לגבי הפלאש הישיר , איך אני רואה את טווח המרחקים ? כאילו הוא רושם לי ZOOM 70M וזה משתנה כל פעם שאני מזיז את האורך מוקד של העדשה.

כשאתה משנה את אורך המוקד עם עדשת הקיט הצמצם המקסימלי משתנה, וכתוצאה מכך הטווח משתנה. אם תעלה צילום של צג ה-LCD של הפלאש יהיה קל יותר לחוות דיעה.

שאלה נוספת שמטרידה אותי, היום עשיתי צילומים במצבים שונים-natue,portrait,landscape וכולם הביאו תוצאות שונות. איני מעוניין לשנות כל פעם לפי רצוני, ישנה המלצה לאחד שיהיה באופן קבע?

אל תבזבז את הזמן על המצבים האלה. קנית DSLR, תלמד להשתמש בה ולמצל את השליטות הידניות בהתאם לתנאים ולמה שאתה רוצה לקבל (ברוב המקרים מצב Av הוא הנוח ביותר). עד אז תוכל להשתמש ב-P, לשנות הגדרות עם הגלגל ולאפס אותן עם הכפתור הירוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים