עבור לתוכן

תמונה-אחר-תמונה מישהו שמע על זה?

Featured Replies

פורסם

יש סרטים וסדרות שצולמו בשיטת תמונה-אחר-תמונה, כמו סדרות של פלסטלינה עם הארנב הזה וגם סאות'פארק.

אם למישהו יש ידע בנושא או שהוא אפילו מקצוען בזה, אני אשמח לחוות דעת ולהמלצות מה לקחת בחשבון כי אני מתכנן להשתמש בשיטה הזו.

אני אשמח לקבל חוות דעת נוספות בנושא.

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

יש כל מיני תוכנות שעוזרות לעשות את זה, תחפש מידע על Stop Motion כמו ששניצל מצא לך בויקיפדיה.

בכל מקרה, תזכור תמיד כשאתה מצלם זה א' להשתמש בחצובה (מן הסתם) ולא להזיז את המצלמה בכלל במהלך כל הצילומים.

ב', לא להשתמש בכל מיני פונקציות אוטומטיות של המצלמה, כמו פוקוס אוטומטי, או White Balanca אוטומטי, או כל מיני כאלה

כי אתה תראה את זה בסרטון עצמו. לדוגמא בסרטון בויקיפדיה, אפשר לראות שהתמונה הופכת תוך כדי האנימציה לירוק כזה,

זה בגלל הWhite Balanca שלא נשמר לאורך כל התמונות.

מה אתה מתכנן לעשות?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה זה White Balance אבל אני לא יודע אם צריך פלאש כי נראה לי שאפשר להציב תאורה.

אני מתכנן לעשות סרטונים נחמדים כאלה של כל מיני חומרים ואביזרים אבל בצורה מקצועית ביותר, ולא סתם משהו זול וגרוע.

אני רוצה לדעת באיזה ציוד צריך להשתמש חוץ ממצלמות (לדוגמא חצובות יכולות להיות מוגבלות ואולי צריך לקנות משהו עם 4 מוטות שיכול להציב את המצלמה בכל כיוון וזווית).

חיפשתי מידע על זה וגם בוויקיפדיה זה לא מסביר מה אני צריך לעשות, רק היסטוריה וכל מיני דברים.

חוץ מאביזרים אני צריך עוד הרבה דברים אז אני אשמח לעוד חוות דעת ותשובות.

נ.ב. מה אני צריך בדיוק במצלמה שלי? אני גם רוצה לעשות צילום אוטומטי של איזה 10 תמונות בשנייה כי יש דברים שאי אפשר לעצור כמו נפילה של משהו או זרם מים.

פורסם

לא חסר מידע ומדריכים ל"איך לעשות".

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=stop+motion+tutorial&meta=

בקשר לWhite Balance, זה לא קשור לפלאש. זה קשור לאיזון הצבע בתמונה,

אולי כדאי ללמוד קצת בסיס של צילום לפני שאתה בכלל ניגש לפרוייקט.

מבחינת הציוד. אז שוב, זה תלוי מה אתה רוצה לעשות, תיאורטית כל מה שצריך זה מצלמה, חצובה, וכל מה שאתה רוצה שיהיה בסרטון.

כמובן שיש עוד המון דברים מסביב, אבל זה כבר תלוי למה אתה רוצה לעשות.

אם לדוגמא אתה רוצה ליצור דמויות ש"ישחקו" בסרט, אז אתה צריך לדעת איך לבנות אותם. אתה צריך חומדים לשלד שלהם, ואת החומר

שיוצר את הדמות עצמה. בעקרון השלד בנוי בדרך כלל מחוט ברזל דק, והחומר עצמו הוא סוג מיוחד של פסטלינה שנוח לעיבוד, אבל גם מספיק

קשיח לא להתפרק או להמעך תוך כדי עבודה, אבל האמת שאין לי ממש שם של חומר לתת לך.

אם אתה לא מעוניין בדמויות זזות, אז העסק קצת יותר פשוט. בסופו של דבר, זה מצלמה וסט.

בקשר לצילום של 10 תמונות בשניה, אני לא חושב שמצלמה ביתית רגילה יכולה לעשות את זה, אבל אני לא סגור על זה.

שורה תחתונה, ה"איך" לעשות את זה הוא לא כל כך מסובך, רוב העבודה זה היצירתיות והעסק הסזיפי של לצלם תמונה אחר תמונה

ואחר כך לחבר את כולם ביחד.

עוד אתר שיכול לעזור לך:

http://www.stopmotionworks.com

פורסם
  • מחבר

תיקח לדוגמא סט של כמה מטרים על האדמה, ועיר שלמה מחומר גלם, אני צריך לדעת באיזה זווייות עליי לצלם, לאן התאורה תהייה מכוונת, האם אני צריך פלאש וכן הלאה.

זה נושא מורכב מאוד וזה דורש יותר מחצובה ומצלמה לבד.

אני צריך ללמוד גם על צילום אבל אין לי זמן לזה, אני צריך מצלמה וחצובה לקנות עכשיו שתתאים לצילומים.

פורסם

איזה מן שאלות אלה?

הכל תלוי איזה סצנה אתה רוצה ליצור.

זוויות צילום, סוג תאורה, כיווני תאורה, עוצמת תאורה, כל אחד מאלה זה הבסיס לבניית סצנה.

זה תלוי מה אתה רוצה לעשות, איזה אווירה אתה מנסה ליצור, איזה רגש אתה מנסה להעביר.

קולנוע זה אומנות, זה לא משהו שאפשר להגיד לך תעשה א' ב' ג' ויצא טוב. אין טוב ולא טוב.

אולי כדאי שתלמד גם קצת בסיס של קולנוע תוך כדי הבסיס של הצילום. ;)

פורסם
  • מחבר

חלק מהאמנות והקולנוע אני יודע, אבל עדיין הנושא של הצילום עצמו לבד זה קשה לי.

אולי יש המלצה למתחילים עם ספר הדרכה כזה שאיתו אפשר לדעת הכול או אפילו ספר של מקצוענים?

אני יודע שצריך לקחת בחשבון כיוון תאורה, אביזרים (אני עדיין לא יודע אם צריך בכלל קופסא גדולה של 5 מטרים עליו יש ווים שמחזיקים חוטים ומנורות קטנות וצריך חצובות) ועוד כל מיני דברים אז אני מקווה שאקבל כאן את העזרה שאני צריך.

פורסם

אני קצת מתקשה לעזור לך כי אני לא מבין בדיוק לאן אתה מכוון.

לפי התיאור שלך עם הקופסא אתה רוצה ממש להקים "מיני-אולפן", קופסא חשוכה עם פנסים מהתקרה שיאירו את כל העסק.

לדעתי אתה קצת קופץ גבוה מידי. לפחות בנתיים. זה לא בלתי אפשרי, ואין לי מושג אם זה באמת נחוץ.

(לדעתי גם לעשות את זה בתוך חדר יכול לתת תוצאות מספקות)

אבל בלי קשר, קצת קשה לדבר במונחים של אולפן, לפני שאפילו קנית חצובה...

מבחינת הצילום עצמו. האמת שאני לא מכיר יותר מידי מדריכים של צילום, תנסה את זה כבסיס:

http://www.masa.co.il/article.php?subcat_id=192

ותמיד יש את גוגל, לא חסר חומר באינטרנט.

בכל מקרה, כשתתחיל לצלם, ויהיו לך שאלות יותר ספציפיות, יהיה הרבה יותר קל לענות לך.

אני חושב שכדאי שתקנה מצלמה, תתחיל לצלם, לעשות ניסיונות, תראה מה יוצא, איך יוצא.

ולאט לאט תפתח את זה.

אל תנסה ללמוד היום מה זה Stop Motion ומחר לעשות את סאות'פראק 3... דברים לא עובדים ככה :)

(אפילו אברהם גרנט עבר כמה תחנות בדרך לצ'לסי... :P)

פורסם
  • מחבר

זה לא בדיוק מעטפת קופסה, יותר לכיוון כזה של 4 מוטות שעומדות בכל פינה ובעלות ווים- מחזיקות חוטים, חומרים, תאורה וכאלה

וגם יש חצובות שהן גמישות ויכולות "להיתפס" על בניין מחומר גלם או על המוט עצמו.

אבל אם אתה אומר שאני רק מתחיל עם זה, אז אני רק אתחיל עם זה. :)

יש המלצות לגבי מצלמה שמתאימה בדיוק לזה עם כפתור עם חוט מחובר למצלמה? וגם חצובות כי זה דחוף מאוד.

פורסם

תשאל בפורום צילום דיגיטלי. שם כל הצלמים מתחבאים ;)

פורסם
  • מחבר

הם לא עונים שם וזה דחוף..

פורסם

וואלה מצטער, לא מבין בזה יותר מידי כדי לתת לך תשובה רצינית.

אבל אני מאמין שכל מצלמה דיגיטלית תוכל לתת לך תוצאה סבירה.

עם מצלמה דיגיטלית SLR (ריפלקס דיגיטלית) תיהיה לך יותר שליטה

על כל מיני פרמטרים בצילום, אבל היא גם עולה הרבה יותר בדרך כלל.

אני לא חושב שאתה צריך איזה מצלמה מטורפת בשביל זה.

אבל זה תלוי לאיזה רמה אתה מנסה להגיע.

בקשר לכפתור עם כבל, אני חושב שיש כזה התקן שמחברים למצלמה שמאפשר

את זה, אבל אני לא יודע אם אפשר למצוא כזה למצלמות דיגיטליות רגילות.

עדיף באמת לחכות לתשובה מפורום צילום, שם יש אנשים עם הרבה יותר ניסיון

ממני בצילום טכני, ועבודה עם מצלמות שונות.

פורסם
  • מחבר

מישהו אמר לי שם שמצלמה עם כבל תעלה לי איזה 2000 ש"ח

כולה מצלמה נורמלית של 600 ש"ח...

הקטע הוא שאני צריך לקנות אותו מהר ואני לא יודע למה אני באמת צריך לדאוג.

לדוגמא אני לא צריך מייצב תמונה, לא צריך אודיו בוידאו, לא צריך מחיקת עיניים אדומות וכן הלאה...

ואני גם לא יודע מה אני צריך במיוחד לקטע הזה של צילום תמונה-תמונה...אני רק מקווה שמישהו שם יענה לי מהר.

פורסם

יש לי ידע קל בתחום מהרצאה בתחום שפעם שמעתי בסינמטק בחיפה מזמן ואני זוכר כמה דברים שאמרו לנו שעשויים לעזור לך. ההרצאה הייתה על קולנוע, אפקטים ועל סרטוני פלסטלינה ועל איך יוצרים את זה.

כמו שכולנו יודעים, בשניה אחת של קטע מצולם בוידיאו העיין קולטת 24 פריימים מהירים שביחד יוצרים את התנועה. בשביל זה אתה תצתרך גוף- פלסטלינה זה נוח וקל מאוד לעבודה. בונים גוף (מומלץ משהו פשוט להתחלה) ואז אתה מתחיל להזיז אותו כל תמונה מילימטר במה שאתה רוצה שיעשה. יעשה שלום אז תזיז לו את היד לאט לאט מילימטר מילימטר כל פריים. אחרי שצילמת נגיד 24 תמונות בשביל שניה של סרט אז את מחבר אותם עם תוכנה זו או אחרת. מוסיף מוזיקה או קטעי פתיחה ויאלה, יש לך סרטון.

פרטים נוספים שמומלצים לדעת..

*תצלם בחצובה.

*לצלם בהשהיה- זה ימנע ממך רעידות ובעיות צילום. (את הכבל עם הלחצן צילום לא תוכל להשיג ממה שידוע לי, זה טכנולוגיה ישנה ואם קיימת אז למצלמות רצינית)

*תעבוד לאט.

*שמור על סביבה נקייה בלי אוויר פתוח שפתאום יעיף לך איזה דף או משהו לקאסט.

*הפרסומות של בזק עם התוכי עשויות בשיטה הזו. (או יותר נכון היו עשויות אם שינו את הצורת הכנה. הדיבוב של התוכי נעשה על ידי שלום אסייג)

*בשביל לקבל ידע ראשוני על "צילום והזזה" של הדמות אז הייתי ממליץ על לנסות את התוכנת מחשב PIVOT שנותנת לך אופציה לעשות דבר דומה רק עם איש סטיק מן שאתה יכול לשחק בו. התוכנה תתן לך צורת ניסוי של כמה להזיז ואין ולמה כדי שתקבל ידע על איך ליצור את התמונה הזורמת האידיאלית.

*תצפה בסירטונים של אנשים מיו טיוב שעשו דבר דומה רק עם אנשי לגו בסגנון סופר מריו.

בהצלחה וצילום נעים! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים