עבור לתוכן

קניית מצלמה והתאמת עדשה

Featured Replies

פורסם

אני מחפשת מצלמה לצלם המתחיל - ורוצה להתקדם איתה.

לאור הדברים בפורום ועוד אני מבינה שהפנטקסK200D היא מומלצת . רציתי לשאול על העדשה 18-55 האם היא המתאימה ביותר להתחלה או יש מקום לשחק עם זה.

אני ראיתי את קאנון17-50 שמציעה איכות מצוינת ביחס למחיר שלה והייתי רוצה לדעת אם יש איזו מקבילה לפנטקס מומלצת.

פורסם

אני מחפשת מצלמה לצלם המתחיל - ורוצה להתקדם איתה.

לאור הדברים בפורום ועוד אני מבינה שהפנטקסK200D היא מומלצת . רציתי לשאול על העדשה 18-55 האם היא המתאימה ביותר להתחלה או יש מקום לשחק עם זה.

שילוב של K200D + 18-55 הוא יותר ממספיק בשביל התחלה, אבל אפשר להתחיל עם פחות, למשל ניקון D40 +‏ 18-55. כמובן שאם התקציב מאפשר, אז עדיף לא להתפשר על מצלמה מוגבלת כמו ה-D40. וזה מביא אותי לשאלה המתבקשת - מה התקציב?

אני ראיתי את קאנון 17-50 שמציעה איכות מצוינת ביחס למחיר שלה והייתי רוצה לדעת אם יש איזו מקבילה לפנטקס מומלצת.

לקנון אין עדשת 17-50. יש כזו לטמרון, והיא קיימת גם בגירסה לפנטקס. מה שיפה בגירסה הזו הוא שהעדשה מיוצבת בזכות המייצב שבגוף. זה הופך אותה להרבה יותר שימושית מאשר הגירסה לקנון.

קנון מייצרים מספר עדשות עם טווח דומה ל-17-50:‏

- 18-55 - עדשת הקיט הישנה. לא מוצלחת במיוחד.

- 18-55 IS - עדשת הקיט החדשה והמיוצבת. עדשה טובה מאוד, אבל לא זולה בהשוואה לעדשה המקבילה של פנטקס.

- 17-85 IS - עדשת בינונית ויקרה. פאסה.

- 17-55/2.8 IS - עדשה מצויינת, אבל יקרה מאוד. אוברקיל למישהי שרק מתחילה.

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא עד חמש א. אני רוצה לעשות קנייה טובה שתהיה מצלמה שנהנה ללמוד עליה ושאוכל להתקדם איתה

פורסם

ב5000 את יכולה לקנות את האחות הגדולה של הפנטקס הK20D

פורסם

ההפרש במחיר בין ה-K20D ל-K200D די משמעותי. למי שלא מגיע עם דרישות מאוד ספציפיות ההבדלים בין השתיים לא מאוד קריטיים בעיני. בתקציב הזה, עדיף לדעתי להשקיע ב-K200D + ציוד נלווה. למשל הקיט הבא:

- פנטקס K200D + עדשת קיט 18-55 (3200 ש"ח במכרזים של wallashops למצלמה עם אחריות של קרט)

- עדשת טלה טמרון 70-300 לפנטקס (1000 ש"ח)

- חצובה (למשל מנפרוטו 055DB + ראש 484RC2, כ-800 ש"ח נוספים).

לשם השוואה, קנון 450D + עדשת קיט 18-55 IS (עם אחריות קרט, כמו הפנטקס) תעלה גם כן כ-5000 ש"ח, אבל לא תכלול את עדשת הטלה והחצובה. לי אין ספק איזו אופציה תהיה שימושית יותר.

פורסם
  • מחבר

חושבת שאשאר עם הK200D וגם את הציוד הנלווה אני אוסיף עם הזמן. כרגע אני רוצה עדשה שתהיה מספיק טובה להתחלה בתוצאות וגם בחווית הלימוד. אתה יכול להסביר לי יותר בפירוט מה יוצר את טווחי המחירים האלו בעדשות?

פורסם

חושבת שאשאר עם הK200D וגם את הציוד הנלווה אני אוסיף עם הזמן. כרגע אני רוצה עדשה שתהיה מספיק טובה להתחלה בתוצאות וגם בחווית הלימוד.

החלטה נבונה. K200D +‏ 18-55 זה סט נהדר להתחיל איתו.

אתה יכול להסביר לי יותר בפירוט מה יוצר את טווחי המחירים האלו בעדשות?

הרבה פרמטרים שונים. הנה רשימה חלקית:

- האיכות האופטית והטכנולוגיות שדרושות כדי לממש אותה (אלמנטים שמשתמשים בזכוכיות אקזוטיות, ליטושים אספריים, מערכות פוקוס "צפות" ועוד)

- מהירות העדשה (מונח מעט מטעה שמתייחס בעצם ל"בהירות העדשה"). עדשה עם צמצם מקסימלי 2.8 תהיה כמעט תמיד יקרה יותר מעדשה עם צמצם מקסימלי 4.0.

- טווח אורכי המוקד של העדשה (עדשת 35-70 הרבה יותר זול לתכנן מאשר עדשת 16-105)

- כמות העלים בצמצם והצורה שלהם (מעוגלת או ישרה)

- איכות בניה ואיכות החומרים (למשל האם חיבור הביונט בנוי מפלסטיק או ממתכת)

- סוג מנועי הפוקוס (אם יש כאלה).

- קיום מייצב בעדשה

- סקאלת מרחקים

- איטומי אבק ולחות

- מנגנוני קלאצ' למעבר בין פוקוס ידני לאוטומטי

- כפתורים או מתגים על העדשה (למשל לנעילת פוקוס, הגבלת טווח, שליטה על מייצב וכו')

- אביזרים נלווים כגון מגן שמש ונרתיק

מן הסתם פיספסתי פרמטרים נוספים, אבל אני מניח שהכיוון הכללי ברור.

אגב, הזכרתי קודם שעדשת הקיט של פנטקס מושקעת יותר מאשר עדשות קיט של חברות אחרות, בדף הזה תוכלי לראות הסבר מאוייר שמפרט את ההבדלים.

פורסם
  • מחבר

מפריע לי מאוד בפנטקס K200D שהבטריות הן דאבל A רגילות והן מחזיקות לעבודה קצרה מאוד, והנטענות עוד פחות.

אני חושבת להחליף דגם וצריכה לעשות את זה במהרה. מה דעתך על SONY A100 ועל E510 אולימפוס ?

פורסם

מפריע לי מאוד בפנטקס K200D שהבטריות הן דאבל A רגילות והן מחזיקות לעבודה קצרה מאוד, והנטענות עוד פחות.

אני חושבת להחליף דגם וצריכה לעשות את זה במהרה. מה דעתך על SONY A100 ועל E510 אולימפוס ?

נטענות לא מחזיקות לפחות זמן. כמו כן, זה לא חסרון כזה משמעותי, כמו בכל דבר אחר בחיים - דבר בא על חשבון משהו אחר.

יש לסוללות סטנדרטיות גם יתרון בזה שהן זמינות.

אני חי בשני העולמות (יש לי מצלמה אחת שעובדת על סוללות AA, ועוד אחת על ליטיום) וההבדלים לא ניכרים בצורה משמעותית.

אם תקני סוללות נטענות (2 סטים) תמצאי שלוקח הרבה מאוד זמן עד שייאזל לך החשמל.

אני לא אומר שזה לא שיקול - אבל זה סביל מאוד, ובמקרה שלי כמעט ולא מורגש.

BOREN - אתה יכול להתחיל לעבוד בפנטקס עם העבודה המיסיונרית שאתה עושה עבורם :)

טוב לראות שיש אנשים עם ראש פתוח בארץ שלא חושבים רק קנוניקון.. ההמלצות שלך למתחילים פה בפורום קולעות בול לדעתי (וגם מגדילות את השוק של פנטקס שאין ספק שזה דבר טוב לכולם, אנשי פנטקס שנהנים מיותר מוצרי יד שניה, ואנשי החברות האחרות שנהנים מכניסה של גוף אחר וזול לשוק הישראלי)

פורסם

לפי דיווחים של משתמשי K200D, סוללות ניקל-מטאל נטענות מספיקות ל-500 עד 700 צילומים, וסוללות ליתיום חד-פעמיות מספיקות ל-1100 ויותר. אילו מבין המספרים האלה את מגדירה כ"עבודה קצרה מאוד"? ואיזו מצלמה עם סוללת ליתיום את מצפה שתתן לך משמעותית יותר?

פורסם
  • מחבר

אני קיבלתי אינפורמציה אחרת ממישהו שאמר לי שה AA נותנות משהו כמו 100 תמונות וזה גם בלי להתעסק בפונקציות של המצלמה יותר מידי ואמר שליתיום בלי שקישר את זה לסוג מצלמה אמר שנותנות מעל ה 1000. :nixweiss: וואט של אי דו?

פורסם

הסוללות היחידות שנותנות כל כך מעט צילומים הן סוללות אלקליניות, ובהן מומלץ לא להשתמש מלבד במקרי חירום (וכך גם כתוב בספר ההוראות של המצלמה). סוללות נטענות מחזיקות הרבה יותר.

לגבי "1000 צילומים לליתיום ללא קשר לסוג המצלמה" יש לי שתי מילים - קשקוש מוחלט.

פורסם

אני קיבלתי אינפורמציה אחרת ממישהו שאמר לי שה AA נותנות משהו כמו 100 תמונות וזה גם בלי להתעסק בפונקציות של המצלמה יותר מידי

מי שאמר לך את זה הוא או קשקשן או ניקוניסט/קנוניסט קנאי :P

כבר יצא לי לצלם עם סט סוללות נטענות מעל 500 תמונות, כמעט כולן עם פלאש (!), והסוללות אפילו לא מצמצו. אומנם מד הסוללה ירד ממלא לחצי (יש בסך הכל 3 שלבים: 0, 1, 2) אבל עדיין היא היתה יכולה לחיות עוד זמן רב.

ואני מדבר על סוללות נטענות, את הליתיום שקיבלתי עם המצלמה (שאמורות להספיק אפילו ליותר) עדיין לא פתחתי, אני שומר אותן תמיד איתי כגיבוי.

פורסם

אני מצטער שאני מתפרץ ככה לאשכול אבל יש לי שאלות שקשורות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי:

אני מתכנן לעבוד בקיץ ולרכוש מצלמה (אם ההורים לא יחייבו אותי לחסוך לרשיון :'( )

בהתחלה חשבתי על הD40 אבל הבנתי שהיא "מוגבלת"

אז ראיתי שכולם ממליצים על הK200D, אך יש לי כמהשאלות קצרצרות בנוגע אליה:

1. העדשה שלה מתאימה למאקרו ופנורמה? כמובן באופן בסיסי, אבל האם העדשה עצמה מתאימה לצילומים אלו?

2. במידה ואני ארכוש עדשת מאקרו, תהיה בעיה להשתמש בה בתור עדשה ראשית?

3. כדאי לקנות מצלמות מחו"ל? (לא במשלוח, בזמן טיול לדוגמא), אם אני ארכוש את המצלמה הזאת מחו"ל, תהיה לי אחריות בארץ מטעם איזה גוף? האם כדאי לחסוך במחיר המצלמה אך לשלם יותר באחריות?

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים