עבור לתוכן

המלצה לתוכנה: Smart Photo Statistics

Featured Replies

פורסם

מדובר בתוכנה קטנה וחביבה (וחינמית!) שמאפשרת לבצע פילוחים סטטיסטיים על ה-EXIF של התמונות שלכם.

הנה תמונת מסך שמראה את התפלגות אורכי-המוקד ששימשו אותי עם האולימפוס C5060 שלי בשני טיולים (לתאילנד ולניו-זילנד-אוסטרליה). לא שהיה לי ספק שיש לי העדפה ברורה לעדשות רחבות, אבל נחמד לראות את זה מוצג באופן כה ברור:

focallengthusage7ip.gif

לינק לדף התוכנה.

פורסם

האמת, הנתונים לא אומרים לי כלום, אתה יכול להסביר אותם?

פורסם
  • מחבר

גובה כל גראף מציין את כמות הצילומים בכל אורך מוקד. אפשר לראות שבצד הרחב של העדשה (27mm) השתמשתי בכ-1/3 מהצילומים, בצד הארוך (110mm) בכ-1/5 מהם, ובטווחים שבאמצע השתמשתי בשאר המקרים (כחצי מהצילומים).

על הנושא של אורך המוקד של העדשה תוכל לקרוא בהודעה הזו.

פורסם

למה אני צריך את הנתון הזה?

יש עוד סטטיסטיקות שהתוכנה מראה?

פורסם
  • מחבר

למה אני צריך את הנתון הזה?

1. כי זה מעניין.

2. כי הבנה של דפוס השימוש האישי עוזרת לעשות החלטות מושכלות לגבי שדרוג של ציוד. במקרה שלי למשל, ברור שקניית עדשה רחבה ל-DSLR החדשה שלי מתבקשת יותר מאשר קנייה של עדשת טלה חדשה.

יש עוד סטטיסטיקות שהתוכנה מראה?

כן. היא מראה כל מה שמופיע ב-EXIF - מהירות תריס, ISO, צמצם, +/-, מדידת אור ועוד...

פורסם

1. כי זה מעניין.

2. כי הבנה של דפוס השימוש האישי עוזרת לעשות החלטות מושכלות לגבי שדרוג של ציוד. במקרה שלי למשל, ברור שקניית עדשה רחבה ל-DSLR החדשה שלי מתבקשת יותר מאשר קנייה של עדשת טלה חדשה.

כן. היא מראה כל מה שמופיע ב-EXIF - מהירות תריס, ISO, צמצם, +/-, מדידת אור ועוד...

איך בדיוק הבנת את זה מתוך הגרף?

פורסם
  • מחבר

איך הבנתי? לפי זה:

גובה כל גראף מציין את כמות הצילומים בכל אורך מוקד. אפשר לראות שבצד הרחב של העדשה (27mm) השתמשתי בכ-1/3 מהצילומים, בצד הארוך (110mm) בכ-1/5 מהם, ובטווחים שבאמצע השתמשתי בשאר המקרים (כחצי מהצילומים).

שים לב למה שמופיע על כל ציר של הגראף :cool2:

פורסם

אני חושב שהבנתי, הגרפים מציינים את כמות הצילומים\תמונות שעשית עם המצלמה?

פורסם
  • מחבר

כן, את כמות הצילומים בכל אורך מוקד (בטיולים האמורים). אפשר לראות שה-27mm היה אורך המוקד ששימש אותי הרבה יותר פעמים מכל אורך מוקד אחר, ובפער גדול.

פורסם

ואיך בדיוק מעבירים את הנתונים של המצלמה לתוכנה?

ולאיזה סוג של מצלמות זה מתאים? רק DSLR?

פורסם
  • מחבר

המצלמה מטביעה את הנתונים האלה (שנקראים EXIF) מראש, בכל תמונה. התוכנה רק קוראת את מה שכבר שם.

התוכנה לא מוגבלת רק ל-DSLR, להיפך. היא עובדת רק עם קובצי JPG ולא עם RAW, דבר שעשוי להיות מגביל למשתמשי DSLR מסויימים, אבל לא מגביל כלל עבור מרבית המשתמשים במצלמות קומפקטיות.

פורסם

אם אני מצלם במצלמת זום\פילם וסורק אז לא יווצר לתמונה EXIF נכון? ::) אוף איזה חרא של מצלמה יש לי :'(

פורסם
  • מחבר

לא, EXIF לא רלוונטי לצילום בפילם.

ולידיעתך, במחיר של 10 סרטים + פיתוח וסריקה אתה יכול לקנות דיגיטלית משומשת נחמדה מאוד.

פורסם

סריקה אני עושה בבית, אני יודע את זה ולכן אני לא מצלם הרבה עם הפילם.

אני מתכנן על הA610 אבל משום שאני טס לרוסיה החופש, (בלי מצלמה נורמלית לכן אל תצפו לתמונות נורמליות ובכל זאת אני אסרוק ואעלה לפה) לא בטוח אבל עדיין יש סיכוי.

אני מעדיף שלא כי ככה אני אקנה ליומולדת את הA610 ואז שנה הבאה נטוס ותהיה לי מצלמה נורמלית לצלם איתה חחח

ואם נטוס אז אני אקנה מהחסכונות שזה אומר 0 כלומר המון זמן עד שאני אחסוך כ-1900 ש"ח (מצלמה זיכרון תיק וכו')

בינתיים אני נהנה להתסכל על הצילומים שלכם ומזיל ריר על DSLR's. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים